Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş basmıyor yardımm

Dalay
24.December.2014, 19:58
Merhaba 15-20 gündür motoru çalıştırmadım bugün çalıştırmak istediğimde marş basmadı. Direk ilk seferde tırrt diye bir ses geliyor marş basmayı deneyince. Vurdurmayı denedim ama olmadı. Hep marş basmayı deneyince tırrt diye ses geliyor selenin alt kısmından. Hiç çalışır gibi bile olmadı. Farlar çalışıyor. Ama far açıkken marş basmayı deneyince hiç basmıyor tırrt bile olmuyor. Sizce neden olabilir?

mrtckrt
24.December.2014, 23:23
Akü kıbrıslilara özgü tabirle " oturmuş" aslında vurdursan çalışması lazım acaba bi hata mi yaptın mesala kontağı açmamak gibi " olur mu " deme ben tam 500 m vurdurduktan sonra fark etmiştim kontağın kapalı olduğunu :)
Kısacası akü boşalmış şarj edersen veya aktarma atarsan yada Vurdursan çalışır diyorum

CELİL
25.December.2014, 01:07
Merhaba 15-20 gündür motoru çalıştırmadım bugün çalıştırmak istediğimde marş basmadı. Direk ilk seferde tırrt diye bir ses geliyor marş basmayı deneyince. Vurdurmayı denedim ama olmadı. Hep marş basmayı deneyince tırrt diye ses geliyor selenin alt kısmından. Hiç çalışır gibi bile olmadı. Farlar çalışıyor. Ama far açıkken marş basmayı deneyince hiç basmıyor tırrt bile olmuyor. Sizce neden olabilir?
Merhaba Onur murat'ında dediği gibi akü bitmiş lambalar yanıyor olsada yeterli voltaj yok vurdurunca çalışır ama vurdurmadan önce jikleyi açman gerekir kontağı aç 2 .inci vitesi tak hızlıca yittir veya aküyü şarz et çalışır kolay gelsin 8)

Dalay
27.December.2014, 18:23
Tamamdır hallettim, aküyü şarj ettik bujileri değiştirdim yağ falan derken bakımını yaptırdım hoppala bide aksesuar alıyım derken 300'e çıktım servisten :cheesy::cheesy:

grolof
28.December.2014, 12:34
Daha evvel denediğim için anlatıyorum.
Bu gibi durumlarda eğer vurdurarak çalıştırma imkanınız yoksa genelde her evde bulunabilen 12 wolt çıkışlı 500 mah lık bir şarz aleti ile 1 saat kadar şarz ederseniz
marş ile çalıştıracak kadar enerji depolamış olur.
Ben 1 amperlik 12 wolt çıkışlı adaptör ile 10-15 dakika kadar şarja bağlayınca çalıştırabiliyorum.
Tam doldurmak için 1 amperlik ile 9 saat 500 mah lık ile 18 saat şarjda kalırsa akü tamamen doluyor.

sirinbaba can
29.December.2014, 11:10
Benim motorum enjeksiyonlu vurdurma gibi lükslerim yok :( anca takviye....Bu arada çaresiz kalınırsa araba aküsündende aktarma yapılabilmektedir....Bilgi amaçlı yazayım dedim...