Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj balatası

özgürr
07.January.2015, 01:27
Bu konuyu hem teknik destek kısmında görmediğimden hemde motosikletimin debriyaj balatası bittiğinden dolayı açmak istedim. Okumanızı tavsiye ederim sizlerde benim düştüğüm duruma düşmeyin.

Debriyaj balatası ( Baskı Balata ) nasıl çalışır ??

Debriyaj motorla vites kutusu arasında bulunan bir güç aktarma parçasıdır. Debriyaja basılınca motorla vites kutusu arasındaki irtibatı keser ve böylece vites değiştirmeye ve aracın boşta çalışmasına imkan verir.

Neden Çabuk Biter?

1- Motosiklet hareket halindeyken debriyajı hafif sıkmak ( genelde trafikte olur yarım debriyaj)

2-Uygun olmayan vitesle kalkılması ( Bazen 2. viteste kalkmaya çalışıyoruz ya :) )

3-Yokuşlarda yarım debriyaj yapılması

4-Aşırı zorlama ve sürekli yük altında kullanma

5-Baskı balatanın montajının hatalı olması

6-Motora uygun balatanın kullanılmaması

7- Lastik yakmak ( ben yandım siz yanmayın artizliğe gerek yok ) :cheesy: :::::

Debriyaj balatasının Bittiği Nasıl Anlaşılır?

1- Motosikletiniz kalkışta titreme yapabilir. :shock:

2- Gaz verdikçe motorun devri artıyor ve motosiklet istenen ivmelenmeyi yakalayamıyorsa :cry:

3- Düşük viteslerde gaza basıldıkça motor kendini öne atmıyorsa :cry:

Yukarda yazan 3 maddelik problemin tamamını şu anda yaşıyorum biraz araştırma sonucu işçiliği kendimin yapabildiğini düşünürsem bana maliyeti şu şekilde olacak

a) Debriyaj balatası ----------- 48 tl (fiyatı tahminimden ucuz )

b) 1,8 lt yağ-----------------------50 tl

Toplam -----------------------------98 tl 8) 8)

Eğer servise gidersem Debriyaj balatası + 2 Lt yağ + işçilik = 200 tl :soru?:soru?

CELİL
07.January.2015, 12:36
Özgür herkesin faydalanacağı çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık 8)

Bahadır
08.January.2015, 11:07
Adamım süper paylaşım olmuş.Eline emeğine sağlık8)Omuzlarda olmayı hakeden uzun adam :Rockn Roll:

omer_cip23
08.January.2015, 12:23
kardeşim paylaşımlarınla bizi aydınlattığın için teşekkür eder devamını bekleriz eline sağlık :)

decimate
09.January.2015, 14:42
Resimlerle destekleyelim lütfen özgür bey. Teşekkürler iyi günler dilerim

özgürr
09.January.2015, 17:05
Resimlerle destekleyelim lütfen özgür bey. Teşekkürler iyi günler dilerim

Karşim senle herhalde forumdan haberleşecez hep :cheesy: geçen bi türlü denk getiremedik :) neyse bi yaptirim şu işi veya yapim fotoyla destek vercem :)

decimate
09.January.2015, 17:06
Karşim senle herhalde forumdan haberleşecez hep :cheesy: geçen bi türlü denk getiremedik :) neyse bi yaptirim şu işi veya yapim fotoyla destek vercem :)
Heyya 30 kere arastik :) bi türlu tutturamadik