PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites Değiştirme

tgypmk
25.January.2015, 14:53
ilk olarak vites değiştirmeyle ilgili biraz ikilemdeyim sorun şu 150cc lik motor olunca şehir içinde vitesi çok fazla kullanıyorum 50km hıza çıkmam için 4. vitese kadar çıkmam gerekiyor sorum şu aniden veya kırmızı ışığı gördüğümde kısa mesafede vites küçültürken bazen 4 den veya 5 den direk 1. vitese iniyorum debriyaj dan elimi hiç çekmeden 1. vitese geldiğimde motor durmuş bekliyor oluyorum ( debriyaj hala sıkılı ) bu konuda kimisi motora zarar verir kimisi bişey olmaz diyor ikilemde kaldım. özetle debriyaj sıkılı hızlı hızlı 4 3 2 1 yapmamın sıkıntısı varmı ?

m.kaptan
25.January.2015, 16:23
cok bir bilgim yok teknik olarak ama hafif ara gazlarıyla degistirirsen vitesleri dişlileri zorlamamıs olursun diye biliyorum =)

CELİL
25.January.2015, 19:07
Merhaba Tuğay tek debriyajla birden fazla vites değiştirmek iyi değildir sağlıklı olan vitesleri tek tek düşürmektir 8)

özgürr
25.January.2015, 21:42
Tabi bazen fırsat olmuyor sırasıyla değiştirmeye ama zorunlu hallerde birden değişmesi çok büyük bir sıkıntı yapmaz diye umuyorum.

CELİL
25.January.2015, 22:10
Tabi bazen fırsat olmuyor sırasıyla değiştirmeye ama zorunlu hallerde birden değişmesi çok büyük bir sıkıntı yapmaz diye umuyorum.
Zorunlu durumlarda vitesleri zorlamadan birden fazla vites değişimi yapılabilir 8)

Aygün
28.January.2015, 16:53
Ben bu hatayı yaparak şanzımanımı dağıtmıştım. Ali ustaya götürdüğümde neden olabilir falan diye muhabbet etmiştik. Bende söylemiştim kırmızı ışığı görünce hızı mı daha kesmeden debriyaja basıyorum vitesi bire getiriyorum hazır olsun diye sonra yavas yavas duruyorum dedim. Sorun bu dedi bunu yapma dedi hızına göre düşür önceden düşürme dedi. Bunlar araba şanzımanı gibi değil sıralı şanzıman dedi arabada belki sakıncası yok ama motorsiklette yer dişlileri dedi. Kişiye göre değişir ama ben öğrenci olarak bu şanzıman dağıtma olayı benim cebimi baya dağıtmıştı o yüzden dikkatli olmakta fayda var

aidikurt
28.January.2015, 17:11
Vitesi birden 5 ten 3 yada 5 ten 2 'ye düşürmek saglıklı değildir. Dikkatli olamn gerek bu şekilde eline şansızamnı olan çok kişi vardır. Yavaş yavaş kibar kibar kullanıcaksın. :)

KamilErgün
28.January.2015, 18:08
ilk olarak vites değiştirmeyle ilgili biraz ikilemdeyim sorun şu 150cc lik motor olunca şehir içinde vitesi çok fazla kullanıyorum 50km hıza çıkmam için 4. vitese kadar çıkmam gerekiyor.

Ben aynı motordan kullandım. 4. viteste 100-110 kmh hıza çıkabiliyor çok rahat. 50 Kmh hızda 4. vitesle gidiyor olmanda bence normal değil. Biraz düşük devirde kullanıyorsun sanki. Ayrıca motorunun 150 cc olması güçsüz olması demek değil. Makinan kaç model bilmiyorum ama yüksek modelli 150 lik RR güçlü motora sahiptir. Eğer çekişinde sorun varsa o konudada yardım almayı düşünmelisin.