Orijinalini görmek için tıklayınız : akü sorunu... acil yardım =(
spirit
27.January.2015, 22:07
abilerim,kardeşlerim...
motorumu kışa yakın bi zamanda aldım...yağışlı havalar başladığında garaja bıraktım şuan akü sorunu yaşıyorum... muhtemelen şarj edilecek fakat aküye nasıl uaşacağımı ve nasıl şarj edeceğimi bilemedim... lütfen yardımcı olun :(
CELİL
27.January.2015, 22:19
abilerim,kardeşlerim...
motorumu kışa yakın bi zamanda aldım...yağışlı havalar başladığında garaja bıraktım şuan akü sorunu yaşıyorum... muhtemelen şarj edilecek fakat aküye nasıl uaşacağımı ve nasıl şarj edeceğimi bilemedim... lütfen yardımcı olun :(
Merhaba Volkan akü yatarken 3 hafta kadar dayanır uzun süre akü boş beklerse zarar görür şarz almayabilir
Aküyü şarz etmek için son 2 seneki modeller hariç sürücü koltuğunun sol yanındaki kromaj yan kapğın motora bakan yerinde şasede yuvarlak bir plastık kapak var onu çekip çıkarınca aktından akü şarz fişi çıkıyor motorla verilen şarz adaptörü ile oradan şarz edilebiliyor bunlar yoksa
Akü sağ yan kromaj kapağın en altındaki küçük kare nikalaj kapağın altında oraya ulaşabilmek için koltuğu sök yan kapağı sök sonra akünün kapak vidasına ulaşırsın kolay gelsin 8)
spirit
27.January.2015, 22:29
celil abicim çok teşekkür ediyorum... sabah ilk işim bu olacak fakat daha önce aldığım tavsiyelerde motoru vurdurmaktan söz ettiler... bu ne kadar faydalıdır bi zarar görür mü...?
CELİL
27.January.2015, 22:35
celil abicim çok teşekkür ediyorum... sabah ilk işim bu olacak fakat daha önce aldığım tavsiyelerde motoru vurdurmaktan söz ettiler... bu ne kadar faydalıdır bi zarar görür mü...?
Vurdurmayı deneyebilirsin zararı olmaz ama yatan motor zor çalışır vurdururken jikleyi çek 2 ci vitesde dene çalışırsa biraz yol yap motor aküyü doldurur kolay gelsin 8)
rüzgar82
30.January.2015, 04:52
Merhaba.Aynı sorunu bende yaşadım bende daytona var aküm motorun hemen altındaki sandık gibi olan bölmede seninki nerde bilmiyorum.Akünü cıkartıp (tornavida yetecektir) bir motor tamircisinde 2 saat şarj ettir 5-10 tl alırlar.Sonra aynı şekilde takarsın Kırmızı kablo + siyah - :)) Vurdurmakta bir yöntem ama benimki gibi bujilerin yandıysa kan ter içinde kalırsın çalışmaz :)))
grolof
30.January.2015, 11:59
Bana sorarsanız elinizde 12 volt en az 1 amper en çok 3 amperlik bir şarj cihazı bulundurunuz.3 amperlik cihazla 15-20 dakikalık bir şarj marş basacak kadar enerji yükliyecektir.
Akü dolunca şarjı kesecek bir adaptör olmalı,1 amperlik ile 9 saatte 3 amperlik ile 3 saatte akü tamamen dolacaktır.
Benim motoru koyduğum yer biraz alçak zemin olduğu için vurdurma şansım pek yok çözümü böyle buldum.
Bildiğim kadarıyla ne kadar yavaş şarj ederse akünün ömrü o kadar uzun olacaktır.
DarkMacros
06.June.2016, 09:37
Konuyu hortlatıyorum ama benim aküm bitti sanırım. Yenisini alacağım bu gün bizim daytonaların aküsü 12v 9 amper midir?
erhan_
06.June.2016, 10:27
Dostum amperinden ziyade akü yuvasına uygun büyüklükte olması lazım, aynı amperde fakat farklı boyutlarda olan aküler var. Şayet bir dükkandan alacaksan en sağlıklısı üzerindeki aküyü söküp aynı koddakinden bir jel akü alman olacaktır 8)
Konuyu hortlatıyorum ama benim aküm bitti sanırım. Yenisini alacağım bu gün bizim daytonaların aküsü 12v 9 amper midir?
Merhaba Önder bizim makinalara 12 volt 9 amper dik ebatlı akü takıyoruz 8)
DarkMacros
06.June.2016, 11:35
Merhaba Önder bizim makinalara 12 volt 9 amper dik ebatlı akü takıyoruz 8)
Teşekkür ettim Celil abi8). Peki kuru tip yada sıvı jel starter fark eder mi? Yani bir tedarikçim var uygun fiyata ups'ler için 12v 9 ah akü alıyorum ondan. Eğer uyarsa hepsi ondan alacağım aküyü.
Teşekkür ettim Celil abi8). Peki kuru tip yada sıvı jel starter fark eder mi? Yani bir tedarikçim var uygun fiyata ups'ler için 12v 9 ah akü alıyorum ondan. Eğer uyarsa hepsi ondan alacağım aküyü.
Bence kuru tip akü işini görür fazla para vermeye gerek yok ben ucuz akü alıyorum 2 sezon gidiyor 8)
DarkMacros
06.June.2016, 14:16
Bence kuru tip akü işini görür fazla para vermeye gerek yok ben ucuz akü alıyorum 2 sezon gidiyor 8)
Sanırım sorun altarnatörmüş abi, bir süredir sol alttan vızırtı gibi bir ses geliyordu, geçen gün benzin yememe gibi sorunlar başladı şimdi de oldu stop etmeye başladı zaten marş çalışmıyor sanırsam aküyü geri besleme yapmıyor motor.
Sanırım sorun altarnatörmüş abi, bir süredir sol alttan vızırtı gibi bir ses geliyordu, geçen gün benzin yememe gibi sorunlar başladı şimdi de oldu stop etmeye başladı zaten marş çalışmıyor sanırsam aküyü geri besleme yapmıyor motor.
Bencede akü dolmadığı için makina sorun yaptı statörü kontrol ettir kolay gelsin
DarkMacros
06.June.2016, 14:24
Bencede akü dolmadığı için makina sorun yaptı statörü kontrol ettir kolay gelsin
Teşekkür Ettim başkanım.:hastayız:
2_rock
06.June.2016, 22:50
Akü aldınız mı son durum nedir?
omer55
08.June.2016, 13:19
Herkese merhabalar ben akü hakkında bildiklerimi paylaşmak istiyorum.Akü normalde dolu iken mültimeter ile ölçüm yapıldığında 12 volt-13 volt arasında değer okursunuz , motor çalışıyorken bu değer 13-15 arasında çıkıp hele akünün içinde su kabarcıklarını şeffaf kasadan fark ederseniz anlayınki motor aküyü şarj ediyordur,yani aküyü şarj eden motor parçası aktif olarak çalışıyordur.
anilsedali
09.June.2016, 11:04
Teşekkürler bilgi için. Ben de normal 9v lık kuru akü bağladım eskisinin yerine. 1,5 yıldır kullanıyorum sorun yok. :artiz:
Salih the raptor
18.March.2017, 17:18
Merhaba Volkan akü yatarken 3 hafta kadar dayanır uzun süre akü boş beklerse zarar görür şarz almayabilir
Aküyü şarz etmek için son 2 seneki modeller hariç sürücü koltuğunun sol yanındaki kromaj yan kapğın motora bakan yerinde şasede yuvarlak bir plastık kapak var onu çekip çıkarınca aktından akü şarz fişi çıkıyor motorla verilen şarz adaptörü ile oradan şarz edilebiliyor bunlar yoksa
Akü sağ yan kromaj kapağın en altındaki küçük kare nikalaj kapağın altında oraya ulaşabilmek için koltuğu sök yan kapağı sök sonra akünün kapak vidasına ulaşırsın kolay gelsin 8)
merhabalar abi bende de söyle bi problem war aküm yeni şarj ettim bujilerim iridyum buji benzinimde yeni sayılır ama problemi bir turlu bulamıyorum akuden gelen sesi video ya aldım https://www.youtube.com/watch?v=3MoyPpnvufY izlersen sevimirim
crano06
20.March.2017, 17:33
merhabalar abi bende de söyle bi problem war aküm yeni şarj ettim bujilerim iridyum buji benzinimde yeni sayılır ama problemi bir turlu bulamıyorum akuden gelen sesi video ya aldım https://www.youtube.com/watch?v=3MoyPpnvufY izlersen sevimirim
Nacizane olarak fikrimi soyleyeceğim.Eğer akün yeni ve dinamonunda sağlam olduğunu düşünerek hemen koltuğun altında 2 tane sigorta olması lazım 2side mavi renktedir buyuk ıhtımalle. Yuvayı tutarak sigortayı kendine dogru çek yuvadan çıkar. Rengine bak kararma varsa (genellikle siyah kahve renkte bacaklarda oluyor)çıkart değiştir. Sigortanın tanesi 1-2 tl. Zaten orda büyük ihtimalle yedek sigortada bulunuyor biraz bakarsan görürsün. RR'lerde sigortalar çabuk patlıyor ama sigorta temas etmeye devam ettiği için çalışmada problem olmamakla birlikte bir süre sonra aküden yemeye başlıyor. Senin problemin tahminimce sigortaları değiştirdiğin zaman düzelecektir. Akü problemi yaşayanların ilk olarak bakması gereken yer sigortalar. En kolayda onlara ulaşılıyor. Yeri gelmişken belirteyim 1 tanede sigorta da akünün olduğu bölümde var ama onun patladığına daha şahit olmadım. O bacaklı sigorta olmadığı için patladığı anda gider.
Not: Videonu şimdi izledim sigortalarını kontrol etmeni ısrarla tavsiye ederim patlak sigortada bu ses çıkıyor.(startör arızası varsa startörü değiştir ama önceliğin sigorta kontrolü)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.