Orijinalini görmek için tıklayınız : 1500 bakımı
CaNeR
06.February.2015, 18:29
Merhaba arkadaşlar motorumun 1500 bakımı geldide geçti 1750 km oldu götüremedim. 1500 bakımda bujilere filtreye yağa filan bakılıyormuş ortalama 150 lira tutuyormuş hepsi değişirse. Fakat bujilerden yana sıkıntım yok, yağa 60 lira, filtrelere ortalama 50 filan diyolar. bu değişiklikleri kendim yapabilirmiyim bu kadar ücreti veresim gelmiyo açıkcası kendim halledip servistede sadece kontrolleri ve küçük bakımlarını yaptırabilirmiyim ?
volkanyalin
06.February.2015, 18:40
Kardeşim Selam,
Yağı alıp kendin degiştirebilirsin çok basit biş işlem çıkan eski yağ ile birde zincir bakımı yaparsın mis gibi olur sana. En azından ben öyle yaptım.
CaNeR
06.February.2015, 18:51
Kardeşim Selam,
Yağı alıp kendin degiştirebilirsin çok basit biş işlem çıkan eski yağ ile birde zincir bakımı yaparsın mis gibi olur sana. En azından ben öyle yaptım.
Doğru söylüyosun kardeşim ama castrol 10 40 yağlarda 1 litresine baktımda 30 lira filan yani aynı hesap değişen yok hem kendim uğraşmadan yapıyolar komple temizliğinide. yağ dışında çıkan masrafları düşünüyorum ben biraz
CELİL
06.February.2015, 19:50
Caner garantideki makinayı servise götürüp garanti kartına kaşe attırmak zorundasın yoksa makina garantiden çıkar 1750 km de filitreyi bujiyi değiştirmene gerek yok sadece yağı değiştir yaza kadar iş görür kalanını yaza giriş bakımında yaptırısın kolay gelsin
CaNeR
06.February.2015, 20:00
Caner garantideki makinayı servise götürüp garanti kartına kaşe attırmak zorundasın yoksa makina garantiden çıkar 1750 km de filitreyi bujiyi değiştirmene gerek yok sadece yağı değiştir yaza kadar iş görür kalanını yaza giriş bakımında yaptırısın kolay gelsin
Teşekkür ederim celil abi birazdan çıkıcam işten götürcem servise o zman sadece yağı değiştiririm diğerleri kalsın. Garanti kartıda yanımda değil onuda sonra uğrar kaşe attırırım abi
özgürr
07.February.2015, 11:30
Garantiden çıksın dersen makine;
Yağ: 50 tl
Buji NGK marka:15 tl ( 2 adet )
Hava filtresi: Köpüklü suyla yıkamak bedava :cheesy:
Zincir bakımı: Motordan çıkan eski yağla gayet iyi olabiliyor.8)
Motorumu her bakıma soktuğumda bana en fazla maliyeti 65 tl ki her bakım döneminde buji değiştirmem.
Benim makina garanti dışı şuanda tüm bakımlarını ben yapıyorum diye ama eminim ustaya götürsem bu kadar ilgilenemez :)
CaNeR
07.February.2015, 13:37
Garantiden çıksın dersen makine;
Yağ: 50 tl
Buji NGK marka:15 tl ( 2 adet )
Hava filtresi: Köpüklü suyla yıkamak bedava :cheesy:
Zincir bakımı: Motordan çıkan eski yağla gayet iyi olabiliyor.8)
Motorumu her bakıma soktuğumda bana en fazla maliyeti 65 tl ki her bakım döneminde buji değiştirmem.
Benim makina garanti dışı şuanda tüm bakımlarını ben yapıyorum diye ama eminim ustaya götürsem bu kadar ilgilenemez :)
Valla dün akşam işten sonra Götürdüm yağı değişti motorun sağa sola baktılar temizlik vidalar filan 80 tl para verdim. Ve şöyle bi sorun var motorun ortada göbek kısmında oksitlenme var birazda pas yaptı bayadır vardı bu, adam akünün bi kablosunu takmamışlar o sıçramış hep amortisöre kadar gitmiş olabilir aldığın yere git göster açsınlar baksınlar dedi ne yapmalıyım öle diyince sinirlendim tabi
CELİL
07.February.2015, 13:42
Valla dün akşam işten sonra Götürdüm yağı değişti motorun sağa sola baktılar temizlik vidalar filan 80 tl para verdim
Bence fiyat uygun yağ 60 tl işçilik 20-30 tl zaten 8)
CaNeR
07.February.2015, 13:46
Bence fiyat uygun yağ 60 tl işçilik 20-30 tl zaten 8)
Celil abi mesajı düzenledim son kısmı hakkında ne düşünüyorsun acaba
CELİL
07.February.2015, 13:55
Celil abi mesajı düzenledim son kısmı hakkında ne düşünüyorsun acaba
Akünün içindeki kaynayan asitli suyu tahliye etmesi için aküden yere uzanan bir hortum vardır o hortumu bazen takmayı unutuyorlar oradan çıkan asitli su değdiği heryerdeki boyayı kromajı bozuyor bozulan boyayı temizleyip rütüş yapmaktan başka çözüm yok malesef amortisörün içine kadar o asitli suyun gireceğini amortisöre zarar vereceğini pek sanmıyorum ama bir sıkıntı varsa garantiden yapılacaksa güneşlideki serviste yetkili oda yapabilir ama işin sorumluluğu motoru aldığın yerde 8)
CaNeR
07.February.2015, 14:06
Akünün içindeki kaynayan asitli suyu tahliye etmesi için aküden yere uzanan bir hortum vardır o hortumu bazen takmayı unutuyorlar oradan çıkan asitli su değdiği heryerdeki boyayı kromajı bozuyor bozulan boyayı temizleyip rütüş yapmaktan başka çözüm yok malesef amortisörün içine kadar o asitli suyun gireceğini amortisöre zarar vereceğini pek sanmıyorum ama bir sıkıntı varsa garantiden yapılacaksa güneşlideki serviste yetkili oda yapabilir ama işin sorumluluğu motoru aldığın yerde 8)
Malesef öle bi durum söz konusu abi aldığım yere götürücem bakalım nolcak
Potenza
13.February.2015, 00:22
Bu yağ ile ilgili olarak, sanırım 1.8lt. 10w40 yağ kullanılıyor.
Peki tam sentetik mi yoksa yarı sentetik mi koyuyorsunuz? Tam sentetik, çok yüksek devirlere uygun olmayan ve fazla zorlanmaması gereken bu motorlarda zararlı olabilir mi sizce?
CELİL
13.February.2015, 00:45
Bu yağ ile ilgili olarak, sanırım 1.8lt. 10w40 yağ kullanılıyor.
Peki tam sentetik mi yoksa yarı sentetik mi koyuyorsunuz? Tam sentetik, çok yüksek devirlere uygun olmayan ve fazla zorlanmaması gereken bu motorlarda zararlı olabilir mi sizce?
Evet 1,8 lt.Yarı sentetik 10-40 castrol power1 uyumlu güzel :)
Tam sentetik debriyajda kaydırma yapabiliyor 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.