Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ İkaz Lambası

EagleRider
23.February.2015, 10:28
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık olarak bir hafta sonra kontak açtım ve işe gidiyorum. 10 km sonra yağ ikaz lambası sürekli kırmızı olarak yanmaya başladı. Yağ değişim zamanı habercisi mi bu hareket?
Tabi ikaz sonrası 6-7 km yapmak durumundaydım. Servise giderkende bayağı bir yol yapacağım zararı olur mu?

CELİL
23.February.2015, 10:33
Merhaba Emre kırmızı lamba Hararet lambası yazın sıcakta yanınca hemen durup motoru soğutmak gerek ama kışın soğuk havada zorlamadan kısa mesafeler gidilebilir radyatörden duman çıkmazsa fanlar çalışıyorsa makina gider
Sanırım sabah yağmura yakalandın hararet müşürü ıslandığında kuruyuncaya kadar lambayı yakar kuruyunca düzelir sorun değil 8)

EagleRider
23.February.2015, 10:41
Ben çok yanlış yorumlamışım olayı o zaman üstad :) Yağmurun başlangıç aşamasıydı çok ıslanmadık. Bakalım akşam yancak mı tekrardan.

Bahadır
23.February.2015, 11:47
Bende de oldu o.hararet müşürünü değiştirince düzeldi 8)

EagleRider
23.February.2015, 15:33
Öğlen kontrol ettim hazır makina soğukken açtım kontağı. İkaz yine yanıyor sanırım elektriksel bir problem oluştu.

CELİL
23.February.2015, 18:19
Öğlen kontrol ettim hazır makina soğukken açtım kontağı. İkaz yine yanıyor sanırım elektriksel bir problem oluştu.
Lamba hararet müşürüne bağlı sönmezse müşür arıza yapmıştır değiştirince düzelir
Fan çalışıyorsa sorun olmaz müşürü değişinceye kadar makinayı kullanabiirsin 8)

sunay690
24.February.2015, 15:03
Aynı sorun benimde başıma geldi iki hafta önce, radyatördeki hararet müşürü arızalanmış değiştirdim ve sorun düzeldi.8)