Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yaptırdım rodajı nasıl yapmalıyım

grolof
27.February.2015, 11:19
Arkadaşlar
Malüm emekli olduğum için ancak ikinci el motor alabildim ama satılan motorun samsunda olmasından dolayı biraz balıklama daldım ve alır almaz motorun üst kısmından ses geldiği için kapağı açınca piyanoları ve eksantrik milini değiştirttim.
Motor 2006 model olduğu için lastikler çok sertleşmişti ve ani fren yapmak zorunda kalınca kaymıştım.
Ekonomik imkanlarım yetmediği için ön ve arkaya IRC lastik aldım yaptığım denemelerde yere iyi tutunduğunu gördüm yani memnunum.Bana ilaççılar önermişti.
Zincirim ses yapıyordu orijinal zincir yerine ustamın önerdiği alman malı zincir alıp regale uydurduk tabi dişlileride değiştik derken bayağı bir masrafım oldu.
Motoru biraz zorladığımda adı nedir bilmem motordaki buharı atmak için takılı olan tahliye borusundan bayağı yağ attığını görünce motoru söktürdüm ve pistonlardan birinin tamamen bozuk olduğunu gördük neyse
piston,sekman ve sipopları değiştirdik ha bu arada ustanın önerisi ile monero marka led far taktırdım maliyeti 80 lira oldu hem kısa hem uzun devresi var ve verdiği aydınlatmadan çok memnunum.

Uzun hayat hikayem sonrası size sorum motoru nasıl açmalıyım 5 inci viteste süratim ne olmalı bana bu hususta kısaca bilgi verebilirseniz sevinirim.

CELİL
27.February.2015, 11:37
Merhaba öncelikle geçmiş olsun motor ucuz oldumu genelde sıkıntı çıkıyor ama sağlık olsun sen makinayı çok güzel toparlamış yenilemişsin bundan sonra sıkıntısız keyfini sürmek kalıyor nazar 8)
Rodajda motoru yüksek devire çıkarmadan 80 - 90 km yi geçmeden ilk 500km de daha dikkatli 2 'inci 500 de daha rahat kullanarak 1000 km doldurdunmu rodaj tamamlanır sonrasında motoru açma işlemi başlar ve öncekinin tam tersi olarak motoru her viteste maksimum devire çıkarıp bir üst vitese geçerek motor açma islemi yapılır kolay gelsin 8)

grolof
27.February.2015, 12:02
Teşekkür ederim,kısa ve öz çok güzel açıkladınız.Dediğiniz gibi motoru nerde ise sıfırladım ve gayet memnunum.

dragut_60
27.February.2015, 23:16
Arkadaşlar
Malüm emekli olduğum için ancak ikinci el motor alabildim ama satılan motorun samsunda olmasından dolayı biraz balıklama daldım ve alır almaz motorun üst kısmından ses geldiği için kapağı açınca piyanoları ve eksantrik milini değiştirttim.
Motor 2006 model olduğu için lastikler çok sertleşmişti ve ani fren yapmak zorunda kalınca kaymıştım.
Ekonomik imkanlarım yetmediği için ön ve arkaya IRC lastik aldım yaptığım denemelerde yere iyi tutunduğunu gördüm yani memnunum.Bana ilaççılar önermişti.
Zincirim ses yapıyordu orijinal zincir yerine ustamın önerdiği alman malı zincir alıp regale uydurduk tabi dişlileride değiştik derken bayağı bir masrafım oldu.
Motoru biraz zorladığımda adı nedir bilmem motordaki buharı atmak için takılı olan tahliye borusundan bayağı yağ attığını görünce motoru söktürdüm ve pistonlardan birinin tamamen bozuk olduğunu gördük neyse
piston,sekman ve sipopları değiştirdik ha bu arada ustanın önerisi ile monero marka led far taktırdım maliyeti 80 lira oldu hem kısa hem uzun devresi var ve verdiği aydınlatmadan çok memnunum.

Uzun hayat hikayem sonrası size sorum motoru nasıl açmalıyım 5 inci viteste süratim ne olmalı bana bu hususta kısaca bilgi verebilirseniz sevinirim.

Selamlar hocam.Zincir ve dişlilerin fiyatı ne acaba?Bu arada yeni motosikletiniz hayırlı olsun.

grolof
28.February.2015, 18:12
Selamlar hocam.Zincir ve dişlilerin fiyatı ne acaba?Bu arada yeni motosikletiniz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.
İnanınki fiatını hiç sormadım,onunla beraber başka işlemler yaptırdığım için fiatını tam bilemiyorum ama usta istanbula fuara gitti 2 gün sonra yağ değiştirmeye gittiğimde inşallah unutmam ve sorarım.
Mesela iki pistin sekmanlar ve sibopları değiştirip rektifiye yaptırdım işçilik hepsi içinde 485 lira para verdim.İstanbulda aynı işlemi yaptırsam sanırım 1000 liradan aşağı yaptıramazdım.