Orijinalini görmek için tıklayınız : Ollie hasta oldu :(((((
ersupalit
13.March.2015, 03:14
Bu akşam kliniğimden eve dönerken Olliyle önümüze bir araba fırladı. Uyarmak için kornaya bastım ama Ollie bir anda elektrik kesti, kornayı bırakınca açtı. Şaşırdım. Sonra denemek için tekrar bastım. Baktım Ollienin motoru da ediyor. Seyir halinde olduğum için, bırakınca tekrar çalışıyordu.
Neyse eve gelene kadar çok da kurcalamadım, ancak evin önüne gelip de Ollie'yi kontrol için kornaya tekrar bastığımda Ollie çalışmadı bu sefer. Dikkatlice bakınca farkettim ki elektrik yok hiçbir yerde. Far yok gösterge yok marş motoru yok, tık yok yani anlayacağınız. Hemen Ollie'yi aldığım yeri aradım, yarın gelip hemen bakacaklarını söylediler.
Anlamadığım şu, Ollie daha 160km'de. Bu problem nedendir, kronikleşir mi? Ollie'mi çok üzer mi? Lütfen yardım edin :(
Bu akşam kliniğimden eve dönerken Olliyle önümüze bir araba fırladı. Uyarmak için kornaya bastım ama Ollie bir anda elektrik kesti, kornayı bırakınca açtı. Şaşırdım. Sonra denemek için tekrar bastım. Baktım Ollienin motoru da ediyor. Seyir halinde olduğum için, bırakınca tekrar çalışıyordu.
Neyse eve gelene kadar çok da kurcalamadım, ancak evin önüne gelip de Ollie'yi kontrol için kornaya tekrar bastığımda Ollie çalışmadı bu sefer. Dikkatlice bakınca farkettim ki elektrik yok hiçbir yerde. Far yok gösterge yok marş motoru yok, tık yok yani anlayacağınız. Hemen Ollie'yi aldığım yeri aradım, yarın gelip hemen bakacaklarını söylediler.
Anlamadığım şu, Ollie daha 160km'de. Bu problem nedendir, kronikleşir mi? Ollie'mi çok üzer mi? Lütfen yardım edin :(
Öncelikle geçmiş olsun.
Kronik bir arıza yok motorunda .İlk önce akü kutup başlarını kontrol et gevşek bağlanmıştır sarsıntıdan çıkmış olabilir.Sonra da sigortaları kontrol et koltuğun altında yeni modellerde otomobil sigortası şeklindedir.Herhalde kornaya fazla abandın kuvvetle muhtemel şu an sigortalar atmış.Bunun haricinde problem yoksa servis yolu göründü demektir.Kolay gelsin.8)
ersupalit
13.March.2015, 10:30
Yepyeni motorun durduk yere sigorta attırması normal mi ki? Kornaya abanma ne demek? Altı üstü bi tane düğme, ne kadar basılabilir ki?
leonraptor
13.March.2015, 10:35
Onunla geçmiş olsun sigorta atmış olabilir ;-) panik olmayın genelde tüm elektiriği kesme nedeni sigorta oluyor ( Celil Abi'yi yormayalım şimdi ;-))
leonraptor
13.March.2015, 10:40
Yedek sigorta bulundurmak gerekiyor Forumu araştırdıysanız genelde sigorta atması oluyor ama bunun çözümünü de yine doktoruna sormak lazım mesela daha yüksek amperli sigorta taksak sorun çözülmez mi ki
leonraptor
13.March.2015, 10:44
Yepyeni motorun durduk yere sigorta attırması normal mi ki? Kornaya abanma ne demek? Altı üstü bi tane düğme, ne kadar basılabilir ki?
Abanmak derken yani uzun süre basmak gibi ;-)
Yedek sigorta bulundurmak gerekiyor Forumu araştırdıysanız genelde sigorta atması oluyor ama bunun çözümünü de yine doktoruna sormak lazım mesela daha yüksek amperli sigorta taksak sorun çözülmez mi ki
Yüksek amperli sigorta takmanızı pek önermem.
Sigorta fazla akıma maaruz kalan devreyi yanmaktan korur.Yüksek amperli sigorta takarak bunun önüne geçmiş olunur ve devre yanar.Eğer devamlı sigorta atıyorsa devre üzerinde kısa devre veya direnç gösteren başka bir sorun var demektir kontrol etmek gerekir.8)
CELİL
13.March.2015, 10:56
Merhaba Suphi öncelikle geçmiş olsun ama sıkıntı yapma arkadaşların dediği gibi akü kafası serviste tam sıkılmamış yada siğorta temassızlık yapmış veya patlamıştır önemli değil servis kısa sürede halleder ilk montajda bazen böyle ufak tefek hatalar olur düzeltilir kolay gelsin 8)
Motosikletlerimizin otomobiller gibi far ve kornasına bağlı röle yoktur.Olmadığından dolayı aşırı akım yüklemesinde devreyi korumak için sigortalar atar.
Kornaya "abanma" derken uzun süre basılı tutmaktan bahsetmek istemiştim.Altı üstü bir düğme dediğin şey motorunu küle çevirebilecek güçtedir .Bunu unutma.8)
Mehmet.m
13.March.2015, 11:01
Nazarlığı olsun canınızı sıkmayın zaten tespit doğruysa çok da can sıkacak bir durum yok gibi. Allah beterinden saklasın8)
ersupalit
13.March.2015, 11:13
Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim :) daha yeni aldığım ollie bir anda cort diye hastalanınca çok moralim bozulmuştu. şu dakikaya kadar suratım asık oturuyordum klinikte. Neyse ki yorumlarınız biraz içimi ferahlattı. Bugün içerisinde servis gelip bakacak evin önünde. Dediğiniz gibi, çıkan akü başı ya da sigorta gibi basit bir problem olması temennim... Gelişmeleri yazarım...
leonraptor
13.March.2015, 11:14
Arkadaşlar benim motorsikletin de aldığımda sol ön sinyali yoktu sonradan aldığım yer kargoyla gönderdi ve sinyal kablosu kısa geldi ben de hani iki ucu açık kabloyo bağlamak için iki ucu vidalı bağlama aparatı kullandım bu bağlama şekli kısa devreye neden olur mu
CELİL
13.March.2015, 11:18
Arkadaşlar benim motorsikletin de aldığımda sol ön sinyali yoktu sonradan aldığım yer kargoyla gönderdi ve sinyal kablosu kısa geldi ben de hani iki ucu açık kabloyo bağlamak için iki ucu vidalı bağlama aparatı kullandım bu bağlama şekli kısa devreye neden olur mu
Kablonun veya vidanın açık bir yeri varsa bantla sar açık yer kalmasın sinyal açıkken açık yer metale değerse siğorta atar
Yani klemens kulandın anladığım kadarıyla.Klemensin etrafı plastiktir üzerine bardaktan boşalırcasına su gelmedikçe sıkıntı olmaz.Yine de üzerini elektrik bandıyla yalıtsan yararlı olur.Kolay gelsin.:+1:
leonraptor
13.March.2015, 11:26
http://s2.postimg.org/ipk65pyud/DSC_0109.jpg (http://postimg.org/image/ipk65pyud/)
http://s22.postimg.org/d6rt5x6st/DSC_0109.jpg (http://postimg.org/image/d6rt5x6st/)
leonraptor
13.March.2015, 11:31
Evet klemens :$ resimi ve soruyu yeni sayfada paylaştım sanıyordum :-S Oldboy un hastalığı bize de deva oldu ;-) Rona teşekkürler ;-)
ersupalit
13.March.2015, 11:33
Sabah evden çıkıp kliniğe gelirken, evin önünde öyle boynu bükük arkamdan bakıyodu zavallım :(
leonraptor
13.March.2015, 11:35
Suphi Bey dikkatsizlikle sizin ve Ollie'nin sayfasını kullandım Siz be Olliehakkınızı helal edin ;-)
ersupalit
13.March.2015, 11:52
Önemi yok :) Sorunlar, paylaştıkça çözülür ;)
ersupalit
13.March.2015, 18:43
Ollie iyileşti :) dediğiniz gibi basit bir sigorta sorunuymuş. Koltuk altındaki kutudaki, kare sigorta değişti. Servisten gelen arkadaşlar birkaç tane de yedek sigorta bıraktılar sağolsunlar.
"Kısa sürede tekrarlarsa yine değiştirip, bize getir serviste inceleyelin fazla 1 günde de sonuca bağlarız merak etme, ama basen montajdan kaynaklanan, ya da galeride beklemekten kaynaklanan bu tarz ufak problemler olabiliyor o yüzden tekrarlayacağını sanmıyoruz" dediler...
Problem şimdilik çözüldü gibi ama işte insan yeni tanıştığı arkadaşı daha ilk haftadan hastalanınca biraz panikliyor.... Hepinize çok teşekkür ederim :))
CELİL
13.March.2015, 18:52
Hadi geçmiş olsun keyife kaldığın yerden devam nazar 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.