PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aranıza yeni katıldım.. yardım!!!

kurt
22.March.2015, 04:19
merhaba kasımda aldığım regal raptor 150 cc motorumla uzun süren sevdaya son verdim.ancak ilk başlarda iyiydi titreşimsiz yaklaşık 2700 km yaptım ve son zamanlarda titreşim çok fazla arttı . ankarada servis ışıl motor normal diyor ama ben normal bulmuyorum çünkü ilk zamanlarda yoktu öyleki titreşim yüzünden plakamı düşürdüm neyapabilirim yardımcı olun lütfen.

CELİL
22.March.2015, 10:54
Merhaba Mehmet aramıza Ankara'dan hoş geldin 8)
Motorun hayırlı olsun güle güle kullan nazar
Yeni makinalarda titreşim yok sonradanda olmuyor sorun karbiratör hava sekron ayarından , bujiden olabilir sibop ayarlarınla oynadılarsa düzgün yapılmamış olabilir ve son olarak yağ değişiminde uygun yağ konmadıysa makina kasar titreme yapar çekişi düşer 8)

Kadri
23.March.2015, 06:35
Merhabalar hoşgeldiniz

Problem hava yakıt karışımından olabilir. Jikle kullanımına dikkat ediliyor mu? Jikle açıktayken zengin karışımda motorun daha fazla titrediğine şahit oldum.

Kazasız belasız sürüşler.

Potenza
23.March.2015, 13:19
Hoş geldiniz,
Titreşimin bir çok sebebi olabilir.
Ben olsaydım, önce motor kulaklarını kontrol ederdim. Orada problem yoksa, karbüratörü söker temizler sonrasında hava-yakıt karışım ayarına bakardım, daha sonra da buji yi kontrol ederdim.

Salih the raptor
23.March.2015, 15:55
Arkadaşlar hem aranıza yeni katılan hemde motora yeni başlayan biri olarak merak ettğim bi konuyu size danışmak istedim ;

250cc daytonamı sıfır aldım kılavuzunda ilk 800 km 5000 devir 800-1600km de 7000 deviri aşmaması tavsiye ediliyor. devir saati olmamasından dolayı du devirlerin hangi hız aralıklarına tekabül ettiğini bilmiyorum . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

CELİL
23.March.2015, 18:10
Arkadaşlar hem aranıza yeni katılan hemde motora yeni başlayan biri olarak merak ettğim bi konuyu size danışmak istedim ;

250cc daytonamı sıfır aldım kılavuzunda ilk 800 km 5000 devir 800-1600km de 7000 deviri aşmaması tavsiye ediliyor. devir saati olmamasından dolayı du devirlerin hangi hız aralıklarına tekabül ettiğini bilmiyorum . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba Salih motor devrini motor sesini dinleyerek ayarlıcan ortalama çeyrek gaz vererek motoru bağırtmadan kullanmak gerekiyor aslında en güzeli km ye göre kullanmak rodajda

1 inci vitesde 20 km ye kadar
2 ................... 40 km ........
3......................60 km..........
4......................70 km .....
5......................80 km .......hızlara kadar kullanırsın
Önemli olan ani gaz vermeden ani fren ve hareketler yapmadan motoru zorlamadan kullanmak :)

Rona
24.March.2015, 15:14
Bu bilgiye ilave olarak ta,ilk 1000 km şehir içi kullanmaya dikkat et.Şehirdışına çıkıldığında istemsizce devir artacaktır .:) Mümkün mertebe tek viteste gitme .Bol bol vites değiştir.Her vitese at ve bir süre kullan ki şanzuman sistemi,pistonlar,segmanlar,gömlek iyice alışsın,rodaj dönemi en iyi şekilde tamamlansın.

Kolay gelsin.8)

isac
24.March.2015, 15:58
Merhaba Salih motor devrini motor sesini dinleyerek ayarlıcan ortalama çeyrek gaz vererek motoru bağırtmadan kullanmak gerekiyor aslında en güzeli km ye göre kullanmak rodajda

1 inci vitesde 20 km ye kadar
2 ................... 40 km ........
3......................60 km..........
4......................70 km .....
5......................80 km .......hızlara kadar kullanırsın
Önemli olan ani gaz vermeden ani fren ve hareketler yapmadan motoru zorlamadan kullanmak :)
Celil Abi Merhaba
Senin anlattığın rodaj olayı, zaten benim sürüş tarzıma çok yakın.
Fakat; makinamı geçen haftaiçi Balıkesir'den aldım. İşlemler biraz uzadığından dolayı ertesi gün İstanbul'daki işyerine yetişmek için 0km motoru biraz zorladım. Biraz yüksek devir, biraz da sürat. (en fazla 110 km/hz )
Acaba motora bir zarar vermişmiyimdir?

CELİL
24.March.2015, 16:35
Celil Abi Merhaba
Senin anlattığın rodaj olayı, zaten benim sürüş tarzıma çok yakın.
Fakat; makinamı geçen haftaiçi Balıkesir'den aldım. İşlemler biraz uzadığından dolayı ertesi gün İstanbul'daki işyerine yetişmek için 0km motoru biraz zorladım. Biraz yüksek devir, biraz da sürat. (en fazla 110 km/hz )
Acaba motora bir zarar vermişmiyimdir?
Merhaba isa direk uzun yol olmasa daha iyi olurdu ama kısa süreli zorlamalardan birşey olmaz sıkıntı yapma

kurt
25.March.2015, 13:37
Merhaba Mehmet aramıza Ankara'dan hoş geldin 8)
Motorun hayırlı olsun güle güle kullan nazar
Yeni makinalarda titreşim yok sonradanda olmuyor sorun karbiratör hava sekron ayarından , bujiden olabilir sibop ayarlarınla oynadılarsa düzgün yapılmamış olabilir ve son olarak yağ değişiminde uygun yağ konmadıysa makina kasar titreme yapar çekişi düşer 8)

öncelikle çok teşekkür ederim.motora yağ değişiminden başka el değmedi yalnız debriyaj kütüğü ufak bi yan yatmadan dolayı kırılmıştı onunda aynısı yoktu takılan ise jiklenin sağlıklı çalışmasına izin vermiyordu jikleyi alttan elle yapıyorum idareten..peki karbüratörden ,motor kulaklarından olabilirmi? daha 2700 km de

CELİL
25.March.2015, 14:50
öncelikle çok teşekkür ederim.motora yağ değişiminden başka el değmedi yalnız debriyaj kütüğü ufak bi yan yatmadan dolayı kırılmıştı onunda aynısı yoktu takılan ise jiklenin sağlıklı çalışmasına izin vermiyordu jikleyi alttan elle yapıyorum idareten..peki karbüratörden ,motor kulaklarından olabilirmi? daha 2700 km de
Bu saydıkların içinde jikle kolu jikleyi tam kapatmazsa motor ısındıktan sonra düzensiz titreşimli çalışma yapabilir
Daha öncede yazdğım gibi karbiratörün ayarsızlığıda yapabilir
son konulan yağ kalın veya uyumsuz konulduysa titreşim yapar8)

kurt
25.March.2015, 15:11
Bu saydıkların içinde jikle kolu jikleyi tam kapatmazsa motor ısındıktan sonra düzensiz titreşimli çalışma yapabilir
Daha öncede yazdğım gibi karbiratörün ayarsızlığıda yapabilir
son konulan yağ kalın veya uyumsuz konulduysa titreşim yapar8)

yağ 10 40 castrol koyuyorlar, dediğim gibi 0km motorda karbiratör ayarsız olabilirmi?Yakın zamanda 3000 bakımına gideceğim bu söylediklerinizi ustaya ileteceğim8) ;ancak yetkili servis bu konuda nekadar duyarlı olacaklar görecegiz.:uyuyorum

Bahadır
25.March.2015, 16:20
yağ 10 40 castrol koyuyorlar, dediğim gibi 0km motorda karbiratör ayarsız olabilirmi?Yakın zamanda 3000 bakımına gideceğim bu söylediklerinizi ustaya ileteceğim8) ;ancak yetkili servis bu konuda nekadar duyarlı olacaklar görecegiz.:uyuyorum

10 40 koymuş ama 4 zamanlı anlamına gelen 4t yazması ve motosiklet işareti olması lazım.Araba için olanlarından koydularsa o da sorun çıkarabilir.8)

kurt
25.March.2015, 16:24
bilemiyorum regal raptorun ankara bayisi ve servisi ?

CELİL
27.March.2015, 12:37
bilemiyorum regal raptorun ankara bayisi ve servisi ?

Mehmet servis listesi altta alternatif yerlerde var 8)
http://www.emremotor.com/flatpages/ic-anadolu-bolgesi-bayilerimiz/

Kadri
27.March.2015, 20:54
Merhaba rodaj konusunda şunu söyleyeyim. Karbüratör üzerinde açıkta gözüken gaz telinin üzerine rodajda yazan bir yüzük takılıyor. Dolayısıyla yüksek devirde sürmek mümkün olmuyor. Bir nevi devir kesici gibi düşünelim. Rodaj süresinde gaza yüklenmeyi engelliyor.

kurt
28.March.2015, 10:02
teşekkürler rodajdan çıktım sanırın 3000 km oldu. ilk 500km ye kadar fazla yormadan 70 80ni geçmeden gittim. 500den sonra motoru açmak için viteslerde devrini yükselttim ve son olarak 4. viteste bi süre yüksek devirde giderek 5. vitese aldım.böylelikle rodajı bitirmiş oldum:) şu anda ise hız en fazla 125km gördüm:soru? bu normal mı
?

CELİL
28.March.2015, 11:35
teşekkürler rodajdan çıktım sanırın 3000 km oldu. ilk 500km ye kadar fazla yormadan 70 80ni geçmeden gittim. 500den sonra motoru açmak için viteslerde devrini yükselttim ve son olarak 4. viteste bi süre yüksek devirde giderek 5. vitese aldım.böylelikle rodajı bitirmiş oldum:) şu anda ise hız en fazla 125km gördüm:soru? bu normal mı
?
Mehmet 150 cc makinanın 125 km görmesi çok fazla 250 cc ler o km ye çıkıyor :p:)8)

kurt
28.March.2015, 11:45
:shock: o zaman ben biraz hızlıyım :soru? motor açmak için hız yapmıştım , motor açısından sıkıntı olurmu:soru?

CELİL
28.March.2015, 11:47
:shock: o zaman ben biraz hızlıyım :soru? motor açmak için hız yapmıştım , motor açısından sıkıntı olurmu:soru?
Sorun olmaz ama kullanımda ne kadar az zorlarsan o kadar iyi fazla zorlama 8)

kurt
28.March.2015, 11:50
Sorun olmaz ama kullanımda ne kadar az zorlarsan o kadar iyi fazla zorlama 8)

:) teşekkürler celil abi