Orijinalini görmek için tıklayınız : regal 250 daytona çalışmıyor
OğuzhanYılmaz
15.April.2015, 14:59
Arkadaşlar hepinize iyi günler. Alper'le de konuşmuştuk gerçi ama motor'u yeni aldım sayılır 2-3 hafta oldu. düzenli olarak hergün 10-20 dakika arası kullandım ve sonrasında 3 gün kesimhane ( ahşap ) de yattı. Ciddi anlamda toz birikti üzerine. Bir kere calıstıktan sonra ertesi gün calısmamaya başladı. Tam çalışır gibi oluyor fakat herhangi bir işlem yapmıyor. Alper bujilere bak dedi açtım baktım tertemiz çıktı. Daha başka neler olmuş olabilir ? Var mı başına böyle bir sorun gelen ?
hava filtresini konrtol ettin mi ?
OğuzhanYılmaz
15.April.2015, 16:06
hava filtresini konrtol ettin mi ?
Nasıl yapılıyor :) filtre nerede bilmiyorum. google a baktım pek bişey bulamadım
Bahadır
15.April.2015, 16:32
Selenin sol altındaki kapağı aç oranın içinde 8)
OğuzhanYılmaz
15.April.2015, 16:44
Selenin sol altındaki kapağı aç oranın içinde 8)
Yarın ilk iş denicem.
leonraptor
15.April.2015, 21:09
hayırlı olsun. Rolantisi düşük olabilir jikleyi yarım açarak da çalıştırmayı deneyebilirsin. Aynısı benim motorda da olmuştu. çözümüm bu olmuştu.;))
Potenza
15.April.2015, 22:44
Kardeş tüm bu soylenilenlere bak önce.
sonrada bir Akü yü kontrol et bakalım kutup başları sıkılı mı?gevsedi mi acaba
en son sigorta yı yerinden çıkar sonra tekrar yerine oturttugundan emin ol bi bakalım.
Benzinini bir kontrol et, şayet benzin varsa benzin musluğunu kontrol et, kapalı kalmış veya biri oynayıp yanlışlıkla kapatmış olabilir.
Depo iki bölüm, benzin sesi gelebilir musluk genellikle ana depodakini bitirir sonra çevirir yedeğe alırsın. Depodan gelen benzin sesi seni yanıltmasın, musluğu yedek depoya al ve öyle çalıştırmayı dene.
Birde en önemli kural, yine biri kurcalamış veya sen stop ederken kapatmış olabilirsin. Kırmızı stop düğmesini bir kontrol et. Kapatıp kapalı şekilde bırakmış olabilirsin. Bunlar basit ama hepimizin yaptığı ihmaller olduğu için akla pek gelmiyor.
aidikurt
15.April.2015, 23:14
Arkdaşların dediğinin hiçbiri çıkmazsa sorun karbürator'den olabilir.
Kadri
17.April.2015, 13:43
Merhaba oğuzhan marş hiç basmıyorsa sigortayı ve akü bağlantılarını kontrol et. Bunlardan önce tabi farlar ve sinyaller yanıyorsa sigorta ve akü bağlantılarında sıkıntı yoktur zaten boşuna sökme.
Elektrik konsunda sıkıntı gözükmüyorsa yakıt-yakıt sistemi büyük ihtimalle.
Çok sık görülen bir şey daha var jikle açık konumda park halinde unutulursa çalıştırmak için epey zaman gerekiyor :) Yani jikleyi kapatıp marşa basmadan epey bir süre beklemek lazım. Çünkü motor benzine boğulmuş vaziyette oluyor.
OğuzhanYılmaz
17.April.2015, 15:57
merhaba oğuzhan marş hiç basmıyorsa sigortayı ve akü bağlantılarını kontrol et. Bunlardan önce tabi farlar ve sinyaller yanıyorsa sigorta ve akü bağlantılarında sıkıntı yoktur zaten boşuna sökme.
Elektrik konsunda sıkıntı gözükmüyorsa yakıt-yakıt sistemi büyük ihtimalle.
çok sık görülen bir şey daha var jikle açık konumda park halinde unutulursa çalıştırmak için epey zaman gerekiyor :) yani jikleyi kapatıp marşa basmadan epey bir süre beklemek lazım. çünkü motor benzine boğulmuş vaziyette oluyor.
elektrik sorunu yok su anda. Dediğin gibi boğulmuş olabilir. Jikle kapalı ne kadar beklemem gerekir ? Vurdurmak işe yarar mı acep ?
Kadri
17.April.2015, 21:02
elektrik sorunu yok su anda. Dediğin gibi boğulmuş olabilir. Jikle kapalı ne kadar beklemem gerekir ? Vurdurmak işe yarar mı acep ?
Banada aynısı olmustu aciliyeti yoktu 1 gün bekledim tek marşta aldı.8) Ayrıca şunuda söylemem gerekiyor. Kırmızı ateşleme düğmeside takılmış olabilir. Bir kaç kez sert kapat aç wd 40 sık üstüne. Malum aşırı tozlandıysa atölyede switch temasında sorun olabilir.
Marş basıyorsa vurdurma bence aynı şey sonuçta
OğuzhanYılmaz
20.April.2015, 16:44
Yok ne denediysem olmadı. Mecbur tamirci çağırıcam :/ inşallah kitlemezler ya
Kadri
21.April.2015, 02:19
Yok ne denediysem olmadı. Mecbur tamirci çağırıcam :/ inşallah kitlemezler ya
Geçmiş olsun kardeşim 100 tl den aşşa kurtarırsın inşallah
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.