Orijinalini görmek için tıklayınız : chopper motosiklet karşılaştırması ve karar aşaması
cicada
22.April.2015, 15:54
Merhaba sevgili dostlar......
Motosikletimi satmış bulunmaktayım ve tekrardan chopper arayışlarına başladım.... :hastayız:
Bir kaç seçenek arasında kararsızlığım devam etmekte. Seçenekler Şöyle;
1) Yamaha Dragstar 650 cc
2) Honda shadow 600 cc
3) Hyosung gv 650 cc
4) Regal Raptor spyder 350 (görünüşü cezbediyor....)
Bu dört motoru karşılaştırdığımızda hangisi daha ağır basar. Görünüşüyle, performansıyla ve yakıt olarak beni üzmez....
Katkılarınız için teşekkür ederim......
Rainmaker
22.April.2015, 16:09
ben olsam dragstar ve shadow un olduğu bir karşılaştırmaya diğer ikisini dahil etmezdim... bir de kriterlerini biraz daha daraltmalısın bence... her yönden ağır basan tek bir motor markası olsa herkes onu kullanırdı muhtemelen... kullanacak kişinin fiziki yapısının (boy kilo vs) chopperlarda önemli olduğunu düşünüyorum... örnek :
2.450 x 930 x 1.105 mm. (Yamaha Dragstar)
2.510 x 920 x 1.125 mm. (Honda Shadow)
2.510 x 970 x 1.105 mm. (Suzuki Intruder)
2.430 x 840 x 1.155 mm. (Hyosung GV650)
bunlar motorların ebatları... ama oturuş pozisyonları aynı mı? hayır.... ağırlıkları aynı mı? hayır... dragstar a oturduğun anda aşık da olabilirsin, nefret de edebilirsin, bana çok farklı gelmişti oturuş pozisyonu...
çok fazla motor tecrübem olmadığı için kısa tutacağım ama dragstar - eğer değişmediyse - hava soğutmalı ve ağır bir motor, eğer şehir içi dur kalk kullanacaksan. buna karşın çekişi çok iyi, ilk 3 viteste nal toplattığı söyleniyor emsallerine...
dragstar özellikleri :
XVS 650A - Ayrıntılı Teknik Özellikler
Motor tipi :V2 silindirli, 4 zamanlı, SOHC, 4 supap, hava soğutmalı
Silindir hacmi: 649 cc
Çap x Strok: 81 X 63 mm
Kompresyon oranı: 9.0 : 1
Maks. gücü: 40 HP-6.500 devirde
Maks. Tork : 5.1 kg-m-3.000 devirde
Yağlama : Islak karter
Yakıt sistemi: Mikuni BDS28/2 Karbüratör
Debriyaj tipi: Islak, çok diskli
Ateşleme: TCI
İlk Çalıştırma: Elektrik marşlı
Vites kutusu : 5 vites
Tahrik: Şaftlı
Ön süspansiyon: Teleskopik çatal
Arka süspansiyon: Maşa
Ön teker hareket mesafesi: 140 mm.
Arka teker hareket mesafesi: 98 mm.
Ön fren: Çift disk, f 298 mm.
Arka fren: Tambur, f 200 mm.
Ön lastik: 130/90-16 M/C 67S
Arka lastik: 170/80-15M/C 77S Teleskopik çatal
Boyutlar (UxGxY): 2.450 x 930 x 1.105 mm.
Sele yüksekliği: 710 mm.
iki teker arası mesafe: 1.625 mm.
Min. Yerden yükseklik: 145 mm.
Ağırlık: 229 kg.
Yakıt kapasitesi: 16 litre (3 litre yedek)
Yağ kapasitesi: 3.2 litre
ben yamaha mutfak robotu üretse onu bile alırım, keza honda için de aynı durum geçerli... bu kadar param olsaydı, ikisine de oturur, hangisinde iyi hissedersem onu alırdım... diğer ikisine bakmazdım...
Merhaba sevgili dostlar......
Motosikletimi satmış bulunmaktayım ve tekrardan chopper arayışlarına başladım.... :hastayız:
Bir kaç seçenek arasında kararsızlığım devam etmekte. Seçenekler Şöyle;
2) Honda shadow 600 cc
3) Hyosung gv 650 cc
Bu dört motoru karşılaştırdığımızda hangisi daha ağır basar. Görünüşüyle, performansıyla ve yakıt olarak beni üzmez....
Katkılarınız için teşekkür ederim......
Kaç yaşında olursa olsun Honda Shadow VT600 , VLX600 ünü bulabilirsen daha iyi.8)
cicada
22.April.2015, 16:35
Daha önce kanuni tiger 250 cc kullandım. titreşim haricinde çok rahat bir motordu.
arkadaşımda honda shadow 600 var ona bindiğimde bir garip gelmişti. belkide tigerdan kaynaklanıyordu.
yamaha dragstara hiç oturmadım bile. aynı şekilde hyosungada oturmadım. konfor yönü nasıldır bilmiyorum.
tiger ile edirne - muğla arasını sahil yolundan defalarca gittim geldim. uzun süre motor üzerinde inmeden devam edebiliyorum.
şimdi muğlada - dalyanda oturuyorum ve buralarda binebileceğim güçlü bir motor bakıyorum. tabi chopper olandan :cheesy:
Boy: 176 cm kilo: 96 kg
dragut_60
24.April.2015, 01:36
abicim ben de ortacadayım tanışalım seninle:)
cicada
24.April.2015, 12:14
slm. tanışalım kardeşim... köyceğiz devlet hastanesinde çalışıyorum... beklerim. adım deniz........
cicada
27.April.2015, 10:16
:soru? hiç bir kimsenin bir fikri yok mu :soru?
cicada
28.April.2015, 16:46
2) Honda shadow 600 cc
3) Hyosung gv 650 cc
bunlara 5) suzuki marauder 800 eklemekte istiyorum.....
Kafam iyice karıştı...........
Bahadır
28.April.2015, 17:16
Bu seçenekleri sunduğuna göre maddi açıdan sıkıntı yok.O zaman benim tavsiyem Yamaha-Honda-Suzuki'den yana.Diğer iki şıkkı eleyebilirsin abi 8)
erdincc
28.April.2015, 17:55
[QUOTE=cicada;179331]1) Yamaha Dragstar 650 cc
2) Honda shadow 600 cc
3) Hyosung gv 650 cc
bunlara 5) suzuki marauder 800 eklemekte istiyorum.....
Kafam iyice karıştı...
Dragstar yada Shadow ıkısı arasında oylama yaptır bence benım fıkrım
cicada
29.April.2015, 17:01
Kafam iyice karıştı. :shock:
Forumlardan yorumları okuyorum her kez farklı birşey söylemiş.
yamaha hoda ve suziki ağır basan seçenekler olarak görünüyor.
Hyosung da çok güzel bir görünüşe sahip ama bilemiyorum.
Bu motorlardan sadece hondaya bindim diğerlerini hiç bilmiyorum..........
herşey senin bütçene bağlı
var ise paran binersin honda suzui yamaha
az ise paran binersin hyosung regal raptor.
Ekrem Özdemir
29.April.2015, 21:48
Bütcen ne kadar dostum ?
Aradığın fiyat aralığında kaç yaşında motor alabildiğine bakmanı,
Bulunduğun çevrede hangi markanın ustasının bulunduğuna
Yedek parça tedarik etmede kolaylık sağlayacak bir firmanın bulunup bulunmadığına bakmanı tavsiye ederim.
Bu arada neden Honda Shadow 600 demişsin de 750 değil ?
Suzuki İntruder M800 değil (Hayalimdr)
Kafanı biraz daha karıştırayım.
Benim nacizane fikrim belli bir araştırmadan sonra bakıyorsun ki hepsi birbirine benziyor. Hepsinin sempatizanı var.
Herkesin yorumunun farklı olmasının sebebi Audi mi alayım - Bmw mi - Mercedes mi ye benziyor.
Gidip bak otur üzerine hangisinde kendini bulduğunu düşünüyorsan onu al.
cicada
30.April.2015, 10:01
Bütcen ne kadar dostum ?
Aradığın fiyat aralığında kaç yaşında motor alabildiğine bakmanı,
Bulunduğun çevrede hangi markanın ustasının bulunduğuna
Yedek parça tedarik etmede kolaylık sağlayacak bir firmanın bulunup bulunmadığına bakmanı tavsiye ederim.
Bu arada neden Honda Shadow 600 demişsin de 750 değil ?
Suzuki İntruder M800 değil (Hayalimdr)
Kafanı biraz daha karıştırayım.
Benim nacizane fikrim belli bir araştırmadan sonra bakıyorsun ki hepsi birbirine benziyor. Hepsinin sempatizanı var.
Herkesin yorumunun farklı olmasının sebebi Audi mi alayım - Bmw mi - Mercedes mi ye benziyor.
Gidip bak otur üzerine hangisinde kendini bulduğunu düşünüyorsan onu al.
Bütçem olarak zorlarsam 15.000 liraya kadar çıkabilirim.
Honda Shadow 750 ve Suziki İntruder M800 20.000 liranın üzerinde olan makinalar. Bütçe yetersiz.
M800 hakkında bende aynı görüşteyim.
shadow 600 dragstar 650'den daha seri bir makina diye duydum. bu ikisi hyosung ile hele rr ile kıyaslanmaz gerçekten.
bu arada ben şahsen dragstar'ın (gv'de de aynı şekilde) çamurluklarına uyuz oluyorum. shadow 600 daha spor. dragstar'ın da spor çamurluklu modelleri var fakat piyasada çok az bulunuyor.
fakat dragstar 1100 custom (dede çamurluklu olmayanından) aklımı alıyor..
http://s15.postimg.org/n9n4rz8bb/2010_Yamaha_VStar1100_Customd.jpg (http://postimg.org/image/n9n4rz8bb/)
Şu ana kadar yapılan yorumlar için teşekkür ederim.
Yorumlardan yola çıkarak yamaha dragstar 650cc yada Honda Shadow 600 cc arasında fikir birliği kıldık.
Bu her iki motor için 100 Kmde nekadar yakıyor ? İyi ve Kötü yönlerini parça durumunu vs. değerlendirebilir misiniz?
Saygılar.....
cicada
09.September.2017, 15:52
Selam Dostlar.
Aradan 2 yıl geçti. Motor almadım. İşe arabayla gittim geldim.
Şimdi motor almak için tekrar araştırma yapıyorum.
Hergün en az 70 km yol yapacağım. Gerek yakıt olarak gerekse sağlamlık olarak beni uzmeyecek bir motor arıyorum. Dün gidip RR klasik 250 ye baka bildim. 12 bin diyor.
Şimdi kafamı karıştıran klasik 250 mi daytona 250 yada 350 mi spyder 250 yada 350 mi? Yada bunların dışında bir chopper mı?
RR kullanan dostlarım bana yakıt durumlarını yazabilirmisiniz? 100 km de kaç litre yakar gibi....
srcndml
11.September.2017, 10:37
Slm kardeşim.
bende 250 daytona kullanıyorum. geçen kıştan beri bende. bu süre zarfında beni üzmedi. tabi ki bende onu üzmüyorum. ben hiç ne kadar yakıyor diye hesap yapmadım ama ilk aldığımda depo kaç km bitiyor die baktım. yedek depoya geçmeden 265 km yapıyorum 55 lt ye fullüyorum.
gerek yolda giderken gerekse graj da kaldığı süre boyunca daha arızasını görmedim. motor aldığım zamana geri dönsem daytona almam. yolda ne kadar iyi gitse de sele konforu ***SIFIR*** totonun varlığını acı acı hissediyorsun. hele benim gibi artçıya sahip biriysen onun durumu senden daha kötü. süspansiyonda esneme denen hiç bir şey yok. süspansiyonun düşürüp yumuşak hale getiriyorsun (çok az bi ayar payı var) bu sefer en ufak yol bozukluğunda koltuğun altındaki dayama takozuna vuruyor. E tabi takozunda bir dayanma sınırı var parçalanıyor. sonra camurluğa teker sürtmeleri başlıyor.
sert konuma geri alıyorsun totonun nasır tutmasını umut ederek sürüşlerine devam ediyorsun. :(
rr klasiğin rahat olduğu duydum kullanan arkadaşlar mutlaka vardır.
bu bütçeyle virago gibi eski bir japon bulabilirsin sanırım.
denizyoruk
11.September.2017, 12:36
motor üzerinde oynamayı seviyor ve düşünüyorsan shadow 600 ler ve marauder 800 lerde güzel şeyler cıkıyor ortaya :)
Ekrem Özdemir
11.September.2017, 14:17
Slm kardeşim.
bende 250 daytona kullanıyorum. geçen kıştan beri bende. bu süre zarfında beni üzmedi. tabi ki bende onu üzmüyorum. ben hiç ne kadar yakıyor diye hesap yapmadım ama ilk aldığımda depo kaç km bitiyor die baktım. yedek depoya geçmeden 265 km yapıyorum 55 lt ye fullüyorum.
gerek yolda giderken gerekse graj da kaldığı süre boyunca daha arızasını görmedim. motor aldığım zamana geri dönsem daytona almam. yolda ne kadar iyi gitse de sele konforu ***SIFIR*** totonun varlığını acı acı hissediyorsun. hele benim gibi artçıya sahip biriysen onun durumu senden daha kötü. süspansiyonda esneme denen hiç bir şey yok. süspansiyonun düşürüp yumuşak hale getiriyorsun (çok az bi ayar payı var) bu sefer en ufak yol bozukluğunda koltuğun altındaki dayama takozuna vuruyor. E tabi takozunda bir dayanma sınırı var parçalanıyor. sonra camurluğa teker sürtmeleri başlıyor.
sert konuma geri alıyorsun totonun nasır tutmasını umut ederek sürüşlerine devam ediyorsun. :(
Sercan seninde artık makinayı büyütme zamanın gelmiş. =)
cicada
12.September.2017, 00:10
Slm kardeşim.
Verdiğin içten cevaplara teşekkür ederim. Benimde korkum koltuklarının rahat olmaması. Tiger çok rahat bir motor du tek sıkıntısı titreşimi.
Militan
12.September.2017, 09:33
Kardeşim bi kere Honda - Yamaha - Suzuki varsa aklında hyosungla RR Spyderi boşver. Bende sırf görüntüsü için Spyder alıcaktım vazgeçtim sırf görüntü için çine gerek yok . Japondan şaşma derim kardeşim hangisi hoşuna giderse ona bin .
srcndml
12.September.2017, 10:19
Sercan seninde artık makinayı büyütme zamanın gelmiş. =)
geldi eko ama şartlar daha olgunlaşmadı duygusal sıkıntıları aşamıyorum ($) :( sabretmem lazım
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.