Orijinalini görmek için tıklayınız : garanti kapsamına girer mi?radyatör uçundaki çatlak
Herkese merhabalar arkadaşlar, motorum 2013 model 250E-9B.Dün motorun radyatöründen seyir halindeyken su fırlamaya başladı , incelediğimde radyatör kapağının hemen altında radyatörün kendisine ait ağız kısmında çatlaktan sızıntı olduğunu fark ettim , servise götürdüğümde kapağın hemen altındaki ve radyatörün hemen ağzındaki çatlağın garantiye girmediğini belirttiler ve ücret aldılar, arkadaşlar biri Allah aşkına izah etsin bu motorun neresi garanti kapsamında ?ben radyatörü aktif kullanmıyorum bu motorun bir parçasıdır kullanıma bağlı bir parça değil bunun garanti kapsamında olması gerekmez mi ? regal raptor merkezi aradım murat bey her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz diye talihsiz bir açıklaması oldu. Neler garanti kapsamındadır bana ayrıntılı --DOĞRU-- bilgi verebilir misiniz?
Bahadır
15.May.2015, 12:49
Herkese merhabalar arkadaşlar, motorum 2013 model 250E-9B.Dün motorun radyatöründen seyir halindeyken su fırlamaya başladı , incelediğimde radyatör kapağının hemen altında radyatörün kendisine ait ağız kısmında çatlaktan sızıntı olduğunu fark ettim , servise götürdüğümde kapağın hemen altındaki ve radyatörün hemen ağzındaki çatlağın garantiye girmediğini belirttiler ve ücret aldılar, arkadaşlar biri Allah aşkına izah etsin bu motorun neresi garanti kapsamında ?ben radyatörü aktif kullanmıyorum bu motorun bir parçasıdır kullanıma bağlı bir parça değil bunun garanti kapsamında olması gerekmez mi ? regal raptor merkezi aradım murat bey her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz diye talihsiz bir açıklaması oldu. Neler garanti kapsamındadır bana ayrıntılı --DOĞRU-- bilgi verebilir misiniz?
Yolda giderken taş çarpma ihtimali olduğundan dolayı garantiye almamış olabilirler :soru?
kapağın hemen altındaki radyatörün ağız kısmındaki çatlağı taşın yapması imkansız kaldı ki radyatörün koruması var, üstüne örtülü kafes şeklinde koruması var.
firma garanti kapsamında tutarlı bilgi vermiyor, ben samsunda kalıyorum adam gibi bana net bilgi veren biri yok yetkili servis ne koparırsam diyor ben bir daha servise götürmeyi düşünmüyorum bunların garanti mantığı motorun dökme demiri içinde olan sorunlar, böyle bir sorun nasıl oluşabilir neredeyse imkansız gibi amaç 2 sene boyunca ne tırtıklarsam şu tüketici hakem heyetleri hızlı karar verse ortalık fena karışırdı.
Ahahahaaaaa hataa zuhahahaaaaa ve hatta,hatta muhahahahahaaa öğlen öğlen gülmekten yere attım kendimi." her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz " haaa.:cheesy: :cheesy: :cheesy: :duvar: :smile: :yesil:
(umarım kırılmazsın ama sinirlerim boşaldı.)
Ya kimi arayacakmışız.:x :hırr: :twisted: :ban:
Şımarmak böyle birşey işte Ömer arkadaşım.Bu adamlar devamlı ekmek yediği yere niye pisliyorlar,ihanet ediyorlar onu da anlamış değilim. Müşteriye bu şekilde hitap eden bir işletme ayakta duramaz,durmamalı.Direkt tüketici heyetine şikayet et hiç uğraşma.
Rona merhaba aynen telefonda bana bunu dedi.Şimdi ustaya bu garanti kapsamına girmez mi dedim ,,,usta : hayır girmez hocam dedi,,,,ama kullanıcı hatası yok dedim ,,hayır girmez dedi ,,,usta bana sadece silindirin gömülü olduğu motorbloğu gösterdi ve bu giriyor dedi, merkezden murat beyle konuş, yetkili serviste işinizi halledin her sorun olduğunda bizi aramayın dedi bak kitabı getirin huzurunda yemin ederim ve bana bunu dedi serviste usta radyötörü söker bize gönderir biz inceleriz eğer fabrikasyon hatası ise sizden 5-10 tl ücret alınmaz dedi....servisteki ustanın bundan haberi yok dedim murat bey , direk garantiye girmez diyip kesip atıyorlar dedim cevap veremedi. Arkadaşlar bakın profesyonel satıcı ve servis nasıl olur garantiyi işine geldiği gibi kullanmaz servisten çıkarken usta size kaşeli evrak verir bu motorda şu tarihte şunlar şunlar şunlar yapıldı şu arızazalar giderildi ahanda tasdik ediyorum der kaşeyi başar ve bende satacağım kişiye bu evrağı resmi olarak gösteririm ben dersimi aldım en kısa zamanda motorumu satıyorum regalde merkez bana bunu derse samsunda doğru düzgün servis yoksa regal marka motorla olmaz bu iş.Tüketici hakem heyetine baş vursam tüm yaz sezonu radyatörsüz bir motora bakmakla dururum ve dava en az 6 ay sürer.
firma garanti kapsamında tutarlı bilgi vermiyor, ben samsunda kalıyorum adam gibi bana net bilgi veren biri yok yetkili servis ne koparırsam diyor ben bir daha servise götürmeyi düşünmüyorum bunların garanti mantığı motorun dökme demiri içinde olan sorunlar, böyle bir sorun nasıl oluşabilir neredeyse imkansız gibi amaç 2 sene boyunca ne tırtıklarsam şu tüketici hakem heyetleri hızlı karar verse ortalık fena karışırdı.
Garantiye girmemesinin sebebini açıkladılar mı? "Sen bu parçayı kırmışsın,şöyle zarar vermişsin de böyle olmuş" şeklinde bir açıklama yapabiliyor mu?
Oooh ne güzel memleket yaaa.Sat malı gelsin paralar.Ardı ne olursa olsun kısa yoldan köşeyi dön.Sadece bu marka için değil neredeyse tüm satış yapan işletmeler böyle bu memlekette.Kimse benim malım ayıplı demiyor.Adalet sisteminin de ne olduğu malum.Hokkabazlık,yalan dolan,talan,terbiyesizlik gırla gidiyor.Ooooh ohhh suyundan da. :x :x :x :x :x
Rona merhaba aynen telefonda bana bunu dedi.Şimdi ustaya bu garanti kapsamına girmez mi dedim ,,,usta : hayır girmez hocam dedi,,,,ama kullanıcı hatası yok dedim ,,hayır girmez dedi ,,,usta bana sadece silindirin gömülü olduğu motorbloğu gösterdi ve bu giriyor dedi, merkezden murat beyle konuş, yetkili serviste işinizi halledin her sorun olduğunda bizi aramayın dedi bak kitabı getirin huzurunda yemin ederim ve bana bunu dedi serviste usta radyötörü söker bize gönderir biz inceleriz eğer fabrikasyon hatası ise sizden 5-10 tl ücret alınmaz dedi....servisteki ustanın bundan haberi yok dedim murat bey , direk garantiye girmez diyip kesip atıyorlar dedim cevap veremedi. Arkadaşlar bakın profesyonel satıcı ve servis nasıl olur garantiyi işine geldiği gibi kullanmaz servisten çıkarken usta size kaşeli evrak verir bu motorda şu tarihte şunlar şunlar şunlar yapıldı şu arızazalar giderildi ahanda tasdik ediyorum der kaşeyi başar ve bende satacağım kişiye bu evrağı resmi olarak gösteririm ben dersimi aldım en kısa zamanda motorumu satıyorum regalde merkez bana bunu derse samsunda doğru düzgün servis yoksa regal marka motorla olmaz bu iş.Tüketici hakem heyetine baş vursam tüm yaz sezonu radyatörsüz bir motora bakmakla dururum ve dava en az 6 ay sürer.
Abi bu durumda diyecek hiç bir şey bulamıyorum.Benim bu adamlarla muhattaplığım yok,olmasını da istemem fakat başkanımız Celil bu konuda sana yardımcı olabilir.Kişileri tanıyor sözü geçiyor.
Şükürler olsun ki motosikletimin garanti süresi bitti ve kapsamında değilim.Allah kimseyi bu adamlara muhtaç etmesin.
Rainmaker
15.May.2015, 13:38
keşke telefon görüşmenizi kaydetseydiniz... bir-iki tane kayıt atmak lazım internete, ondan sonra insan gibi konuşmayı öğrenirler...
ben sizin yerinizde olsaydım, parasını ödeyip yaptırırdım, ayrıntılı bir fatura alırdım yetkili servisten ne işlem yapıldığını ve kaç para tuttuğunu gösteren... sonra da satış sözleşmesi gereği garanti kapsamında bu paranın tarafınıza ödenmesine dair noterden ihtarname çektirirdim distribütöre... 1 hafta içinde ödenmediği taktirde de hukuki süreç başlatırdım... böylece hem hakkınızı alırsınız (geç, hiçten iyidir) hem de motorsuz kalmazsınız...
dahası firmanın prestiji, oluşacak masraflar düşünüldüğünde bu kadar cüretkar olamazlar bir daha ki seferde... papaza kızıp oruç bozmayın, bu motoru sevmişsiniz ki almışsınız, başka motor alınca olmayacağının bir garantisi var mı? allaha havale etmeyin, ilahi adalete inanmayın, madem ki sizin hatanız değil, hakkınızı arayın...
bir de mevcut durumu ve tamir sonrasını fotoğraflarsanız, hatta video çekerseniz iyi olur... sizin ifadeleriniz dışında ne kadar belge varsa bulundurun...
Rainmaker
15.May.2015, 13:40
bir şey daha, hukuken ben olsam ben de bu olayı garanti kapsamında değerlendirmezdim. "bu motorun radyatör bilmemnesi 2 yıl çatlamaz" garantisi kulağa garip geliyor ama ben bilirkişi değilim... ben sadece adamların üslubuna uyuz oldum (maalesef moda oldu) ve sizin %100 haklı olduğunuz savından yola çıkarak konuşuyorum...
120 tl verdim , radyatörün ağzında çatlağa önce iran uhusu sürdüler sonra olmadı tekrar sızıntı çıktı bu sefer sanayiye götürdüler radyatörcü oraya aleminyum kaynak yaptı 20 tl aldılar ,yağ değişti, hava filitresi değişti, verdikleri bir sözü tuttular ( haklarını yememek adına yazıyorum)zincir yağmala , yıkama , disk frenlerin temizliği, 120 tl, bedava hizmet tabiki olmaz ama inanın orda garanti nedeniyle başkasıylada kavga ettiler müşteri tartışma çıkardı ben yinede servisi kolladım ustalar ilgilendi ama mantık olarak yanlış yol izliyorlar profesyonellik sıfır evrak kağıt hiçbirşey yok elimde kredi kartı silibi var tez elden ben motoru satıyorum ama sitede kalmaya devam etmek istiyorum çünkü burası harbi site çok güzel çok beğendim.Firma merkezinden ricam garanti hususunda sınırları ----KANUNLARA UYGUN OLARAK--net çizmeliler, sitelerinde yayınlamalılar.Bu arada samsunda yetkili servis '' 0 '' profesyonel şirketlerin siteleri de günceldir, bizi niye aradınız hiç demezler, şaka gibi.
Rainmaker
15.May.2015, 13:48
Ömer Abi, firma merkezleri buraları okuyup bizi dinlese zaten ohooo... Neyse olan olmuş, yapacak bir şey yok, bence moralinizi bozmayın, boş verin gitsin... Şu şartlar altında haklıysanız dahi, haksız çıkacaksınız çünkü...
leonraptor
16.May.2015, 01:17
Ömer Bey sizin adınıza gerçekten üzüldüm pişman etmemek lazım sonuçta müşteriyi :-( bildiğim kadarıyla Samsun da iki adet yetkili servis var siz ikisinde de şansınızı denediniz mi veya hangisine gittiniz adını yazmazsınız belki ama en azından baş harfini yazsanız biz de boşa gidip de zaman harcamadık benim ilk bakım yaklaşıyor ve bunun için ortalama 200 km yol geleceğim eğer değmeyecek bir yaklaşım varsa ben de kendi ustamı bulayım kendimi yollara vurmayayım lafta garantiyse riske gerek yok
leonraptor
16.May.2015, 01:29
Garip gerçekten kaynağı yaptırmayı parayı verdikten sonra her yer yapar bunun garantisi nerde o zaman yazık ya kızılmayacak gibi değil
Potenza
17.May.2015, 00:52
Yani şaşırmadim.
Çinde ki firma bunlara ne veriyor ki bunlar bize ne verecek...
garantisi var mı var işte kağıt üzerinde...sonra uğraş dur.
en güzel self garanti arkadaşlar bence..
0 km aldım, 500km deyim bir kere gittim yetkili (!) Servise o da bir bakmak için..ivir zivir bir şey sordum, iceriyi göreyim diye...
Maltepe deki yeri de biliyorum, o balık baştan....
Eğer regali bu kadar sevmesem ve baştan bazı şeyleri kendimce gözden gecirmesem şimdilerde garantisi var diye serviste yatardi motorum...
çok iyi bir usta ve tecrübeli bir kullanıcı en iyi garantidir bence...
ustayi hadi buldunuz, peki tecrübeli kullanıcı nasıl olunur derseniz, buna da "ilgi bilgiyi getirir,bilgi de tecrubeyi" derim..
Şu sözü çok severim : "aramakta bulunmaz,ama bulanlar arayanlardir" ....
leonraptor
17.May.2015, 07:18
Yani şaşırmadim.
Çinde ki firma bunlara ne veriyor ki bunlar bize ne verecek...
garantisi var mı var işte kağıt üzerinde...sonra uğraş dur.
en güzel self garanti arkadaşlar bence..
0 km aldım, 500km deyim bir kere gittim yetkili (!) Servise o da bir bakmak için..ivir zivir bir şey sordum, iceriyi göreyim diye...
Maltepe deki yeri de biliyorum, o balık baştan....
Eğer regali bu kadar sevmesem ve baştan bazı şeyleri kendimce gözden gecirmesem şimdilerde garantisi var diye serviste yatardi motorum...
çok iyi bir usta ve tecrübeli bir kullanıcı en iyi garantidir bence...
ustayi hadi buldunuz, peki tecrübeli kullanıcı nasıl olunur derseniz, buna da "ilgi bilgiyi getirir,bilgi de tecrubeyi" derim..
Şu sözü çok severim : "aramakta bulunmaz,ama bulanlar arayanlardir" ....
Eyvallah üstadım saygıyla eğildim :-) Siz zaten gerekeni söylemişsiniz Şükür burada sizin gibi fikir alışverişi yapabileceğimiz arkadaşlarımız var her zaman mesafesiz bir desteğimiz var birbirimize ;-)Allah çaresiz dert vermesin kaza, sağlık problemi vermesin her şeyin bir çözümü vardır ;-) Aklın yolu birdir teşekkürler kazanan dostluk ve usta gibi ustalar kaybeden ortada
Şimdi herşey bir kenara motor ustası olayı bir kenara bu motorları alıp yamaha servisine götürürsünüz cin diye iyi ustalar bakmıyor yani olay bazen parada da olmuyor kendi servislerinin durumu ortada burda olay paraya donuyor bu yüzden çoğu regalci ya kendi yapmaya çalışıyor yapamayınca varoş motorcularinda soluğu alıyor işte böyle böyle insanlar bu markadan soğuyor diye düşünüyorum.
Potenza
17.May.2015, 22:37
Şimdi herşey bir kenara motor ustası olayı bir kenara bu motorları alıp yamaha servisine götürürsünüz cin diye iyi ustalar bakmıyor yani olay bazen parada da olmuyor kendi servislerinin durumu ortada burda olay paraya donuyor bu yüzden çoğu regalci ya kendi yapmaya çalışıyor yapamayınca varoş motorcularinda soluğu alıyor işte böyle böyle insanlar bu markadan soğuyor diye düşünüyorum.
Piyasada ki sanatkâr ustaların çoğu dışarda kendi dukkanlarini açıyor genelde,
ne yamaha nede başka bir markanın servisi neden regali alsın ki içeri.
ben gerçekten soğudum ve moralim bozuldu , olay parada değil çok şükür kazanıyorum ama garanti mantığında ters bir durum var , birde merkezdeki yetkilinin bana '' neden her sorun olduğunda bizi arıyorsunuz '' demesi traji komik durum, hemen her firma gerek sitelerinde gerekse sözelde bizi her türlü sorunda arayabilirsiniz derken bu firmanın yetkilisi böyle diyor, ben hep şunu derin firmalar yükseldikçe popo havaya kalkmayacak yoksa birileri gelkir o popoyu aşağıda doğru bastırır, insan ekmek kazandığı yere sı...mamalı.
leonraptor
18.May.2015, 11:10
Ömer Bey sizce bakım için Samsun a gelmem mantıklı mı ben motoru Yantur dan almıştım
Ömer Bey sizin adınıza gerçekten üzüldüm pişman etmemek lazım sonuçta müşteriyi :-( bildiğim kadarıyla Samsun da iki adet yetkili servis var siz ikisinde de şansınızı denediniz mi veya hangisine gittiniz adını yazmazsınız belki ama en azından baş harfini yazsanız biz de boşa gidip de zaman harcamadık benim ilk bakım yaklaşıyor ve bunun için ortalama 200 km yol geleceğim eğer değmeyecek bir yaklaşım varsa ben de kendi ustamı bulayım kendimi yollara vurmayayım lafta garantiyse riske gerek yok
---------------
resmi sitelerinde http://www.regalraptor.com.tr/servis.asp?GarID=55 sorgulamada samsunda yetkili servis '' 0 '' çıkıyor ama samsunda Atatürk kültür merkezinin kabaca karşısına denk düşen YANTUR ' gittim, efendi insanlar bana sıkıntı çıkarmadılar , garanti konusunda da kaba konuşmadılar hocam bu radyatör başı garantiye girmiyor sadece motor bloğu garantiye girer dediler, hatta orda başka biride benzer konudan tartışma yaşadı orda baş usta Kerim bey vardı baş usta sanırım o bilgili biri hoşuma gitti birde iki yaşları 23 gibi olan ustalar var benim motora Hüseyin akman adındaki çocuk baktı ona en baştan dedim , ben '' titiz biriyim motorumu çizme hırpalanmasından hoşlanmam dedim '' oda gayet güzel hizmet verdi hiçbir sorunum olmadı parçanın garantisi hususunda oldukça direnç gösterdiler ve dedikleri oldu.120 tl ödedim yapılan işlemler yazdım ama tekrar yazayım :
1-motor komple yıkandı.
2-fren diskleri spreylendi.
3-hava filitresi temizlendi
4- zincir gerginliği ve yağlaması yapıldı.
5- 10-40 motor yağı 1,5 litre değişti.
6- Test sürüşleri yapıldı.
7-Temiz çalışmaya 100 üzerinde 85 veririm radyatör suyunu pis kaba boşalttı içinde minik odunlar yüzüyordu!.
8- asıl sorunlu parça : radyatörün boğazındaki çatlağa iran uhusu sürüldü test sürüsü yapıldı yine sızıntı oldu , bu sefer kerim usta parçayı sanayiye götürdü ve radyatöre alüminyum kaynak yapıldı, test sürüşü yapıldı sorun çıkmadı. radyatörün kendisi 200 tl.
ustaları diğer motorlara bakarken de gözlemledim temiz çalışıyorlar , kabalıkları yok ben eleştiride yaparım ama adama hakkını da vermek isterim sorun ustada değil sorun yönetimde , garanti konusu maddeler halinde izah edilmeli netlik yok ve ben üst düzey ağa olsam o telefondaki Murat beyi acilen postalarım adam bana bizi niye her sorunda arıyorsunuz diyor, yani diyor ki motoru aldın parayı verdin e başının çaresine bak dın dınklama diyor şimdi böyle yönetici olmaz daha öncede onların parça servisinde çalışan biriyle motor elciği yüzünden ciddi kavga ettim yani sanki köyden birilerini orda lap diye müdür etmişler gibi geldi bana . Arkadaşlar bir lokantaya gittiğimde önümde yediğimin ne kadar tutacağını gösteren menü varsa, beyefendi hoş geldiniz deniliyorsa, masalarda beyaz örtü varsa ,tuvaletleri temizse , yemekten sonra çay ikramı yapılıyorsa varsın olsun biraz yemek pahalı tutsun sesimi çıkarmam çıkarken de bahşişi veririm!
Ömer Bey sizce bakım için Samsun a gelmem mantıklı mı ben motoru Yantur dan almıştım
--------------
garantiyi unutarak gelebilirsin ben artık garantiyi umursamıyorum bundan dolayı başka ustalara gidebilirim, mesela engizde bir usta varmış dehşet birşeymiş motordan çok iyi anlıyormuş bunu bir kaç yerden duydum istersen sana konumunu gösterebilirim, motorunda garantiyi unut derim motorun merkez yönetiminde sorun var.samsundaki yantur kendilerinin regalın yetkili servisi olduğunu söylediler, merkezi telefonla aradım onlarda teyit ettiler.
leonraptor
18.May.2015, 11:18
Verdiğiniz bilgiler ve samimiyetiniz için teşekkür ederim umarım yüz yüze detanışıız
Verdiğiniz bilgiler ve samimiyetiniz için teşekkür ederim umarım yüz yüze detanışıız
------------
her zaman beklerim ben samsun , bafra ilçesinde yaşıyorum motor hayatına tutkun biriyim.
raptors
18.May.2015, 15:21
maalesef ülkemizde garanti olayı hikayeden ibaret ya kullanıcı hatası derler yada uzunca süreler parça için bekletirler ve o parça ne zaman gelir bilinmez ben de çok sıkıntılar yasadım bundan dolayı o yüzden garanti çokta ilgilendirmiyor benide.
nickziki
18.May.2015, 15:40
Bir soru geliyor benim aklıma.
Madem sadece motor bloğu garanti kapsamında ise, diğer yerlere yapılan işlemler, değişiklikler garantiyi bozuyor mu ? :::::
Arkadaşlar konuşmalara bir göz attım ve en azından bilgi eksikliği gidermek için aşağıdaki linki gönderiyorum. Garanti kapsamında giren parçalar da listede var. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde garantili ürün satışı yapan ve bunu satın alan özel-tüzel tüm şahıs ve kurumlar bu kanuna tabidir. Kullanıcı hatası var ise yetkili servis bunun raporunu çıkartır, sana da bir nüshasını vermekle yükümlüdür. Rapordan tatmin olmazsanız bilirkişi çağırtıp yeni rapor aldırır tüketici hakları hakem heyetlerine başvurursunuz. Yanlış hatırlamıyorsam 3000tl masrafın altındaki durumlarda dava açmak gerekmiyor, dilekçe ile başvuru yeterli. Biraz araştırma herşeyi ortaya çıkaracaktır. İlk başta muhattabınızla bilinçli konuşma yapın işe yaramıyorsa bu yöntemlere başvurun. Hayatın her anında karşınıza çıkabilen bir sorun zaten ürün garantisi. İnsanlar şimdi uğraşsa gelecek nesiller rahat eder. :)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/06/20140613-2.htm
Potenza
20.May.2015, 00:15
Güzel Samsun'um un güzel insanlarına selam olsun,yantur iyidir çok eskidir 40 yaşındayım hep vardı yantur.
Kemal Bey vardı,babaları,çok düzgün insandı..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.