Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor alma heyecanı ve kararsızlık

TtAaHiRr
19.June.2015, 17:02
arkadaşlar merhaba,
aranıza yeni katılan biriyim bu yüzden öncelikle herkese selamlar...
sn birkaç aydır motorlara olan ilgim arttı ve bunu bir hobi hatta yaşam tarzı olarak değiştirmeye karar verdim... bu sebeple kendi tarzıma uygun bir motor bakmaya başladım.
ilk başlarda kafamda tamamiyle chopper motorlar vardı ve bu motorlar üzerine araştırma yapmaya başladım.
bu süreç içerisindede ehliyet ve motor eğitimlerime başladım. işte ne olduysa bundan sonra oldu. sanırım diğer motor kullanıcıları ve hatta eğitmenler chopper motorlara biraz soğuk bakıyorlar. aldığım iki farklı eğitimdede bana ybr125 yada suzuki inazumayı önerdiler. hatta birine ile sürüş tecrübem bile oldu (eğitim motoruydu) bunların çok daha iyi olacağını başlangıc için regale göre daha iyi bir secim olacagını falan söylediler. forumlardada boyle yazılar okuduktan sonra siz tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim...

regal raptor 250cc daytona almayı planlıyorum
hatta mümkün olursa beyaz yada siyah mad modellerinden.
bu motorların avantaj ve dezavantıjları ne olur? yeni başlayan birisi olarak bu motorlarda ne gibi sıkıntılar yaşabilirim
bana yardımcı olabilir misiniz

DirtyDozen
19.June.2015, 17:08
Ben ilk motor olarak daytona aldım. Hiç tecrübem olmamasina rağmen hiç zorlanmadan alıştım.

Egitimlerde kullandığımız motorlar senim bahsettiğin gibi 125 lik motorlardi. Sürüş olarak arasında dağlar var diyebilirim. Ben o tarz bir motor da hiç rahat edemiyorum öncelikle. Hatta geçen hyosung gv250 sürdum ve üzerinde iki buklum kaldım. Daytonam da çok rahat ediyorum.

Herkesin söylediğini boşver. Birkere gönlün chopper istiyorsa başka motor dusunemezsin. Hatta motorcular chopper ne yapican enduro al diyebilirler. Belki her yönden chopper motordan daha iyi olabilir ama kalbimden her zaman chopper geçti ve aldım.

DirtyDozen
19.June.2015, 17:09
Bu arada hoşgeldin demeyi unuttum. :) Telefondan yazıyorum da

TtAaHiRr
19.June.2015, 17:13
eyvallah kardeşim saolasın :)

peki sence raptoru diğerlerinden ayıran artıları ve eksileri neler yeni başladığında mekanik sıkıntılar çektin mi acaba

DirtyDozen
19.June.2015, 18:10
Bir kere en önemli artısi büyük ve gösterişli olmasi. Bunun yanında sevdiğim tarz olarak custom gibi görünmesi. Oturus pozisyonu bana çok rahat hissettiriyor.

Eksi olarak manevra kabiliyeti diğer motorlar gibi değil. On farı degistirmek gerekiyor. Çok iyi görüş saglamiyor. Bazı aksamlar daha kaliteli olabilirdi fakat bu paraya ancak bu kadar olabiliyor.
Daha büyük motor hacmi olabilirdi 600 cc gibi bir motor olsa yine ilk tercihim Daytona olur. Amortisörler biraz sert malum Türkiye yollarında konfor yönünden biraz taviz veriyorsun.

Mekanik sıkıntı olarak ilk başlarda stop etme sorunu var diye düşünüyordum. Fakat bunun jikleden kaynaklandığını forumdan arkadaşlardan öğrenmiş oldum. Çok soğuk olmadığı sürece jikle hiç kullanmıyorum.

Genel itibari ile motorumu seviyorum ve severek biniyorum. Uzun bir süre de değiştirmeyi düşünmüyorum.

berkehrercan
19.June.2015, 22:32
Ybr al inazuma al klasik eğitmen laflari kardesim takilma sen. Benimde ilk motorum daytonaydi hic sikinti yasamadim.Al gitsin chopperdan sasma.Yere yakin oldugu için bircok motordan daha rahat kontrol edersin.

TtAaHiRr
21.June.2015, 00:02
arkadaşlar bilgiler için çok teşekkürler ;)
peki sizde ikinci el mi almak lazım yoksa sıfır mı almak lazım (gerçi aralarında fiyat olarak cok fark kalmamış)
ikinci ellere güvenilir mi?

berkehrercan
21.June.2015, 02:04
ben olsam sıfır almazdım hele ilk motorumu.Üstüne koyup sıfır alacağın parayla kask mask al motorla oyna egzoz falan yaptır.Sıfır almanın yükünü taşımaya değmez orasına burasına birşey olur daha çok üzülürsün.İkinci el adlım bundan yana hiç sorun yaşamadım kimse 30 bin km yapıp satmıyo zaten ikinci ellerde yeni gibi hepsi.

TtAaHiRr
21.June.2015, 12:58
eyvallah kardeşim saolasın
bursada yada istanbulda temiz bir ikinci el duyarsanız haber verebilir misiniz
2013 yada 2014 mat siyah yada beyaz kasa temiz bir ikinci el denk gelirse belki ilk motoruma kavuşurum

Oğuzhan ATA
22.June.2015, 00:49
öncelikle aramıza hoş geldin
Benimde ilk motorum DD250E 6C. sürüş keyfi kullanım kolaylığı harika bence bulabilirsen bi süre bin zaten kendiliğinden almaya karar vereceksin8)8)

Ömer
22.June.2015, 09:55
Tahir hoşgeldin, içine sinen, gözünün ve gönlünün istediğini almazsan mutsuz olursun. Herkesin zevki farklı. Sen zevkin ne ise ona yönel. Sonradan pişmanlık yaşayacağına ilk başta istediğine sahip ol. Pişman olursan (ki zannetmiyorum) değiştirme şansın her zaman var.

TtAaHiRr
01.July.2015, 17:46
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler...
rr almaya karar verdim inş temiz bir ikinci el bulup ilk motoruma en kısa sürede kavuşurum ;)