Orijinalini görmek için tıklayınız : gidon yüksekliği
HAN_____
14.July.2015, 18:06
Selam arkadaşlar, iş yoğunluğundan dolayı çok aktif değilim, fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum. sizlere birkaç sorum olacak.
1- ilk motorum regal olduğu için acemilik çekiyorum, şehir içinde uzun olduğundan dolayı manevra zor geliyor. kartal gidonu diğer alçak olan model ile değiştirsem kullanımda (dönüşlerde) kolaylık sağlarmı? her ikisinide tecrübe eden dostlar vardır. (boy ve kilom178 - 72)
2- yeşilimsi renkte olan ön amortisörleri krom yapmak mümkünmü, yapan arkadaş varmı?
3- arka amortisör sertliğini kendim yumuşatabilirmiyim, elimden iş gelir. bu işlemi kendisi yapan arkadaş varmı?
4- son sorum arkaya yan heybe düşünüyorum, çok büyük olmayan, süslü püsküllü olmayan sade bir model düşünüyürum. bizim motora uyacak marka ve model tavsiyesi alabilirmiyim. çantayı mecburen internetten alacağım sürpriz yaşamak istemiyorum.
hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. kazasız belasız keyifli sürüşler...
HAN_____
16.July.2015, 23:29
Ilgi alakanıza teşekkürler. Herkese iyi bayramlar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ilgi alakanıza teşekkürler. Herkese iyi bayramlar.
Merhaba Mete görüldüğü üzere ben cevap vermezsen kimse cevap vermiyor herkes alıyor kimse vermiyor malesef :(
Ben yardımcı olmaya çalışayım
1- ilk başlangıçta zorlansanda Kartal gidon düz sport gidona göre kullanımı daha rahattır düz gidonda oturuş pozizyonu öne eğilerektir ve uzun kullanımda bel ve bilek ağrısı yapabilir
2 - Ön amortisör rengini boyamadan değiştiremeyiz üzerindeki mevcut boyayı çıkaramayız boyasız ham metal rengine dönmesi için amortisörler sökülüp tornada çok ince üzeri trajlanırsa olabilir ama sonra üzerine vernik vurdurmak gerekir yoksa zamanla kararma yapar yani o işlem zor biraz
3 - Arka amortisörler altta gizli olduğundan makinayı life kaldırmadan ayar yapmak çok zor ayrıca iki amortisörün ayarının eşit olması gerekiyor olmazsa yük tekine binip patlamasına sebep oluyor işlemin serviste yapılması gerek onlar bile ugraşmak istemiyor sıkıntı ugraştıran bir iş
HAN_____
17.July.2015, 00:58
Teşekkürler başkan, üzüldüğüm şey sorulara cevap alamamak değilde, kendimi bu mecliste gereksiz, sorularımında saçma olduğu hissine kapılmak, acemiyiz sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler. Cevaplar için ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm raptor ailesine kazasız belasız günler.
leonraptor
17.July.2015, 01:34
Mete Bey kesinlikle öyle düşünmeyin bir bilene sormak lazım bu garipsenecek bir durum değik bilmemek ayıp değil Celil Abimiz bu konularda daha hakim olduğu için biraz ona sorumluluk fazlaca olsa da kimseyi kırmadan bildiği her şeyi paylaşıyor bu sitenin en önemli özelliğini bilen herkesin bildiğini paylaşmasıdır bunları paylaşmaktan sonr işlevi arkadaşlık sitesine döner ;-) ama arkadaşlık da bilgi de var ;-) kartal gidonun diğer adı çaylak gidondur bizim gibi acemilere uygundur alçak gidon daha çok eğilmenize ve manevra kabiliyetini daha zayıflatır benceorijinalliğini bozmayın pişman olmak da var ;-)
HAN_____
17.July.2015, 01:51
Mete Bey kesinlikle öyle düşünmeyin bir bilene sormak lazım bu garipsenecek bir durum değik bilmemek ayıp değil Celil Abimiz bu konularda daha hakim olduğu için biraz ona sorumluluk fazlaca olsa da kimseyi kırmadan bildiği her şeyi paylaşıyor bu sitenin en önemli özelliğini bilen herkesin bildiğini paylaşmasıdır bunları paylaşmaktan sonr işlevi arkadaşlık sitesine döner ;-) ama arkadaşlık da bilgi de var ;-) kartal gidonun diğer adı çaylak gidondur bizim gibi acemilere uygundur alçak gidon daha çok eğilmenize ve manevra kabiliyetini daha zayıflatır benceorijinalliğini bozmayın pişman olmak da var ;-)
Teşekkürler üstad, çaylak gidonla yola devam.
Bahadır
17.July.2015, 15:41
Kartal gidonun bir diğer güzel yanı arabaların aynasından yüksekte olmasıdır.Trafik sıkışıkken aralarından geçerken daha az zorlanırsın8)
DirtyDozen
17.July.2015, 16:15
Oncelikle selam.
1 - iki gidonu da kullandım. 2015 modeller kısa gidon olarak satılıyor sanırım. Kısa gidon motor sürmek dönüşlerde manevralarda kolaylik sağlıyor. Ben yine de uzun gidonu seviyorum.
2 - Bu konuda bilgim yok.
3 - Daytonalarda amortisör ortada ortadaki yerden sertliğini kendin ayarlayabilirsin.
4 - arkaya heybetli çanta olarak hudson deride bakabilirsin. Bahsettiğin gibi küçük modeller var. Fakat heybe olarak değil de tekli olarak sol ve sağa ayrı takılıyor. Kucuk ve kibar duruyor.
berkehrercan
17.July.2015, 21:40
On amortisorun rengini saklamanin bi yolu da lastik körük takmak yamaha dt125 körükleri uyuyor.Digerleri ince kaliyor.Ben yapicam ilerleyen zamanlarda.
HAN_____
18.July.2015, 02:04
On amortisorun rengini saklamanin bi yolu da lastik körük takmak yamaha dt125 körükleri uyuyor.Digerleri ince kaliyor.Ben yapicam ilerleyen zamanlarda.
Fotoları merakla bekliyorum, siyah regale yakışabilir.
berkehrercan
18.July.2015, 03:21
Asker yeşili benimki :artiz:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.