Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsun'dan selamlar
penguennoktanet
20.July.2015, 02:16
Merhabalar,
1978 doğumlu bir Bilgisayar Mühendisiyim. Şu an Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapıyorum.
2013 Kasım'ından beri Regal Raptor Sypder 250 (dd250e-10) kullanıyorum. Uzun zamandır bu siteye üye olayım ve mesaj yazayım isteğim vardı ama sürekli erteledim. Kısmet bugüne imiş.
Motorum ile ilgili resimlere ve benim kişisel görüşlerimin yer aldığı bir incelemesine kişisel web sayfamdaki yazıdan (http://www.penguen.net/2015/05/regal-raptor-dd250e-10-nam-i-diger-spyder-incelemesi-ii/) ulaşabilirsiniz.
PS: Kalabalık olmasın diye direkt olarak buraya yazmadım.
PS2: Samsun tarafını içerecek bir organizasyon olursa lütfen haber vermekten çekinmeyin. :)
Kolay gelsin.
berkehrercan
20.July.2015, 02:34
Hocam yazilarin ikisi de okudum eline saglik yararli olmus
Bahadır
20.July.2015, 14:50
Aramıza hoşgeldiniz hocam.Yazılarınızı okudum.Güzel yazmışsınız.Elinize sağlık.
Forumda ve yollarda aktif olmanız dileğimle 8)
penguennoktanet
20.July.2015, 15:38
Aktif olmayı planlıyorum. Forumun RSS desteği olursa daha da aktif olurum :)
Merhaba Kerem Samsundan aramıza hoş geldin
Kerem hoşgeldin.
Yazında 3 kere tekrar ettiğin birşey var. Benzin musluğunu kapatmazsanız buji keser falan diye. İnan motoru aldığımdan beri bir kez kapattım. O da depoyu sökmek için :) Onun haricinde hep açıktı ve öyle bir sorun yaşamadım?
tbaylan
21.July.2015, 12:00
Merhabalar,
1978 doğumlu bir Bilgisayar Mühendisiyim. Şu an Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapıyorum.
2013 Kasım'ından beri Regal Raptor Sypder 250 (dd250e-10) kullanıyorum. Uzun zamandır bu siteye üye olayım ve mesaj yazayım isteğim vardı ama sürekli erteledim. Kısmet bugüne imiş.
Motorum ile ilgili resimlere ve benim kişisel görüşlerimin yer aldığı bir incelemesine kişisel web sayfamdaki yazıdan (http://www.penguen.net/2015/05/regal-raptor-dd250e-10-nam-i-diger-spyder-incelemesi-ii/) ulaşabilirsiniz.
PS: Kalabalık olmasın diye direkt olarak buraya yazmadım.
PS2: Samsun tarafını içerecek bir organizasyon olursa lütfen haber vermekten çekinmeyin. :)
Kolay gelsin.
Hocam Selamlar;
Ben aslen Samsun'luyum. Aramıza hoşgeldiniz. Ne zaman olur bilemiyorum fakat aklımda motosiklet ile Komple Karadeniz turu yapmak var. Kısmet olursa ziyaretinize de gelmek isterim.
Sevgiler.
tb
grolof
21.July.2015, 21:31
Hocam merhaba
Bende samsun atakumdayım,yazınızı okudum çok güzel özetlemişsiniz.Ben 69 yaşındayım ama hala ruhum genç ve motor merakım var son 10 sene scooter kullandıktan sonra 250 lik regale terfi ettim.
Ben emekliyim ve balığa gitmezsem genelde evdeyim uygun bir zamanınızda iki çay içip sohbet etmek isterim.Arzu ederseniz telefonumu verebilirim.
Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim
grolof
21.July.2015, 21:32
Hocam Selamlar;
Ben aslen Samsun'luyum. Aramıza hoşgeldiniz. Ne zaman olur bilemiyorum fakat aklımda motosiklet ile Komple Karadeniz turu yapmak var. Kısmet olursa ziyaretinize de gelmek isterim.
Sevgiler.
tb
Gelirseniz bende tanışmaktan mutlu olurum,
penguennoktanet
22.July.2015, 01:11
Kerem hoşgeldin.
Yazında 3 kere tekrar ettiğin birşey var. Benzin musluğunu kapatmazsanız buji keser falan diye. İnan motoru aldığımdan beri bir kez kapattım. O da depoyu sökmek için :) Onun haricinde hep açıktı ve öyle bir sorun yaşamadım?
Yazımın başında da bahsetmiştim, hangi problemlerin bana özgü, hangilerinin ise genel olduğunu bilmiyorum. Mesela Daytona kullanan bir arkadaşım var, o bujilerin kurum kaplaması problemi yaşamıyor. :)
penguennoktanet
22.July.2015, 01:17
Hocam Selamlar;
Sevgiler.
tb
Benim de aklımda 991 KM'lik "kısmen" kısa bir tur var. :)
http://s27.postimg.org/4ov1tq19b/rota.jpg (http://postimg.org/image/4ov1tq19b/)
Çay/Kahve'ye sürekli beklerim. Ama önden telefon ile teyyit almakta fayda var, bu aralar bazen şehir dışına çıkmam gerekebiliyor (bugün Ordu'daydım mesela).
penguennoktanet
22.July.2015, 01:20
Hocam merhaba
Bende samsun atakumdayım,yazınızı okudum çok güzel özetlemişsiniz.Ben 69 yaşındayım ama hala ruhum genç ve motor merakım var son 10 sene scooter kullandıktan sonra 250 lik regale terfi ettim.
Ben emekliyim ve balığa gitmezsem genelde evdeyim uygun bir zamanınızda iki çay içip sohbet etmek isterim.Arzu ederseniz telefonumu verebilirim.
Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Asıl bilgi birikimi ve tecrübe sahibi sizlersiniz. Biz sizin yanınızda ancak çömez olabiliriz. :)
Bu hafta biraz yoğunum. Bugün Ordu'daydım. Perşembe tekrar gideceğim. Döndüğümde bende sizin balık gezinize katılmak isterim (yanlızca sohbette size eşlik için, balık tutmayı beceremiyorum)
grolof
22.July.2015, 16:07
Yazımın başında da bahsetmiştim, hangi problemlerin bana özgü, hangilerinin ise genel olduğunu bilmiyorum. Mesela Daytona kullanan bir arkadaşım var, o bujilerin kurum kaplaması problemi yaşamıyor. :)
Benim sağ bujide kurum bağlıyor ama sol bujide hiç problem yok.Hava ayarlarıyla oynadım buji kablosunu bobiniyle beraber değiştirdim ama düzeltemedim.Sekmanlardan yağ kaçırıyor olabilirmi,motoru yeni yaptırdım ve yaklaşık 2000 km yaptığım halde çok az bir yağ eksiltmesi var yani yağ yaktığını sanmıyorum.
Avans ayarı dediğiniz bölümü bilmiyorum.Birde benim sağ karbüratörde tahliye kısmında yani altında parmağımı sürdüğümde çok hafif bir benzin parmağımı ıslatıyor.Karburatörü söküp şamandıra ayarını biraz düşürdüm ama o ıslaklık hep oluyor acaba buhardanmı kaynaklanıyor bilmiyorum.
grolof
22.July.2015, 16:13
Asıl bilgi birikimi ve tecrübe sahibi sizlersiniz. Biz sizin yanınızda ancak çömez olabiliriz. :)
Bu hafta biraz yoğunum. Bugün Ordu'daydım. Perşembe tekrar gideceğim. Döndüğümde bende sizin balık gezinize katılmak isterim (yanlızca sohbette size eşlik için, balık tutmayı beceremiyorum)
Yazdıklarınızı okuyunca bayağı bilginiz olduğuna emin oldum.Benim nerde ise 50 senedir merakım var ama 20 yaşlarında sadece kiralık java marka motosiklete binebiliyorduk.
Samsun merkezden atakuma taşınmaya karar verince eklem yerlerimdeki problemden dolayı ayağımı fazla kaldıramadığım için scooter tercih edip almıştım 10 seneden sonra biraz kilo verince cesaret edip chooper almaya karar verdim.Genelde aklıma takılanları burda forumdaki arkadaşlardan bilhassa Celil kardeşimden öğrenmöeye çalışıyorum yani çok bilgim yok ama çok meraklıyım ve hala öğrenmeye çalışıyorum.
Özelden telefonumu yazarım müsait olduğunuzda buluşur sohbet eder çay içeriz.Kısa seyahatllerinizde size refakat etmeye çalışırım.
Şu anda samsunda balık için ölü sezon,çinekop ve lüfer başladığında bu hastalığı size bulaştırabilirim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.