Orijinalini görmek için tıklayınız : Denge daytona ???
Merhabalar çok uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.öncelikle kaç kişi denemiştir bilemiyorum ama konu motor üstünde 2 elide bırakma ustune.
daytonamda 2 elimi de bıraktığımda motor hafif sola gidiyor ve gidon bükülecek hissiyatı veriyor fakat biraz saga doğru oturduğunda 2 el bırakıp gidilebiliyor sorum su bunu deneyenler de bu durum mevcut mu yani ağırlık motorun sağına soluna orantısız mi sele üstünde yoksa oturuş gereği hataya mi zorluyor yada ben mi huyluyum :)
berkehrercan
27.July.2015, 00:58
Aga bisiklet mi bu iki elini birakip surmeye calisiyorsun,zorlama ne gerek var durup dururken :cheesy:
Motor dengesini elleri bırakıncada korur fakat yolda eğim varsa bozuksa veya arka teker zincir ayarı yaparken sağa sola eşit ayarlanmamışsa tekerin dengesi kaçar motor sağa sola çekme yapabilir ayarı kontrol etmek için arka teker göbek vidasının dibinde sıralı ayar çizğileri var iki tarafın eşit çizgide olması gerek
Bu aslında önemli bir konu örneğin ağırlığın solda olduğunu düşünürsek virajlarda sola çok yatmaya sağa ise az yatmaya neden olur.eğer herkeste ayni durum mevcut değilse on tekerde çok küçük bir ağırlık sapması olabilir tekeri sökmemek içinde fikirler önemli.ha bisiklette elini bırakmamış arkadaşlar denemesin ortaya bir laf attım da inş millet elini kolunu kırmaz :)
Çok tesekkur ettim Celil bey dediğim gibi ben on tekerden şüpheleniyordum fakat dediginiz çok mantıklı ve %90 sorunun sebebi :)
Bahadır
27.July.2015, 12:08
Aynı sorun bende de var.önceden zinciri kendim gerdiğim için yanlış ayar yaptım sanıyordum. Ama servis gerdikten sonrada aynı sorun devam etti. Servise bi sormak lazım. Onlarda bişey yapamazsa sorun motorun dengesinde olabilir
uni88
04.September.2015, 11:58
Merhabalar çok uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.öncelikle kaç kişi denemiştir bilemiyorum ama konu motor üstünde 2 elide bırakma ustune.
daytonamda 2 elimi de bıraktığımda motor hafif sola gidiyor ve gidon bükülecek hissiyatı veriyor fakat biraz saga doğru oturduğunda 2 el bırakıp gidilebiliyor sorum su bunu deneyenler de bu durum mevcut mu yani ağırlık motorun sağına soluna orantısız mi sele üstünde yoksa oturuş gereği hataya mi zorluyor yada ben mi huyluyum :)
Aynısı benim makinedede var zamanında aldığım spyder da da vardı muhtemelen motorun dizaynında yapılan hatadan; ağırlık merkezinin bir miktar solda olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. ama tabi bu benim düşüncem 3 ayrı raptor kullandım hepsinde durum aynıydı ama büyük bir tesadüfde olabilir... :/
CELİL
04.September.2015, 12:10
Aynısı benim makinedede var zamanında aldığım spyder da da vardı muhtemelen motorun dizaynında yapılan hatadan; ağırlık merkezinin bir miktar solda olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. ama tabi bu benim düşüncem 3 ayrı raptor kullandım hepsinde durum aynıydı ama büyük bir tesadüfde olabilir... :/
Makinaların dizayn çiziminide hata yok ama üretimsel hata olabilir veya altta yazdığım sebepden kaynaklanıyor olablilir çok makina elleri bırakınca dengede gidiyor bu sıkıntı bazı makinalarda oluyor sanada onlar denk gelmiş :(
uni88
08.September.2015, 12:20
Makinaların dizayn çiziminide hata yok ama üretimsel hata olabilir veya altta yazdığım sebepden kaynaklanıyor olablilir çok makina elleri bırakınca dengede gidiyor bu sıkıntı bazı makinalarda oluyor sanada onlar denk gelmiş :(
2006 T gidon vardı ilk geldiğinde almıştım o bu kadar değildi spyder ve daytona kadar ama hafif çekerdi... 2009 spyder ve şimdi kullandığım 2013 daytona 1e1 aynı kıçımı azıcık sağa çekmezsem direk sola doğru gidiyor. Körün taşı gibi 2 tane üst üste geirmek de bana nasip olmuş :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.