Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Yardim! 0 KM motorum ayni gun bozuldu! Gaz Elcigi ( Pedali) Son

Alphous
08.August.2015, 10:19
Merhaba dostlar,

Ben araniza yeni katildim. Motoru 0 olarak daha dun aldim. Ama 1 saat sonra nazar degdi.
Park ettim, tekrar calistirirken;
- motor gaz elcigi son gazda mars yapiyor,
- Stop etmek zorunda kaliyorum cunku ucuyor saniyede bostayken,
- Terse dogru calisiyor, eger itersem ( saga dogru) gaz azaliyor.
- Sonda oldugu icin eger geri cekersem ( sola dogru) bu sefer bir TIK atliyor, ve rolantide calisiyor. bu sefer de gaz veremiyorum.
- Ilk gunden boyle kaldim, iterek arkadasin evine goturdum.

Servisi aradim ama hala donus yapmadilar,

Dostlar, ne olmus olabilir, ne yapabilirim? Acil Yardim

leonraptor
08.August.2015, 11:35
Hayırlı ve geçmiş olsun çok ciddi bir problem değil sorun yapma gaz teli yerinden çıkmış ondan dır taşıma esnasında gidona asılmışlarsa yerinden çıkmıştır birebir aynısı başıma geldi ;-) eğer bu işlerden anlıyorsan önce gidondaki denge kütüğünü alyanla sök sonra marş düğmesinin de bulunduğu plastik kısmı sök içinde elciğin de bağlı olduğu beyaz plastik üzerinde gaz halatları yerlerinden çıkmıştır yerine tak bu kadar basit ;-) ancak takarken gidonu sağa çevir sonra gaz telini kısa takmışlar diye kızarsın ;-)
Teli takarken karbüratördeki uçlarına da dikkat et ordan kurtulmasın takarken ;-) umarım yazdıklarım işine yarar

berkehrercan
08.August.2015, 12:33
Gaz teli gibi cidden elcigi sok yanindaki kutugu sok alttaki beyaz plastige tak telleri çözülür

Alphous
09.August.2015, 16:48
Dostum cok tesekkur ederim. Moral 0 di. Daha nice problemler olr zaten ama alir almaz 1 saat sonra oyle olunca cok moral bozuklugu oldu. Iterek bir garaja goturdum, dun servisten gelip aracla aldilar servise goturduler, o da buyuk problem degil dedi. Aslinda haklisin , soyledigin cok mantikli, tasirken zorlaislardir, gazin, kablonun girdigi kutusu da esniyordu birlesme yuzunden cunku.

haberdar ederim seni, imdadima sen yetistin ilk.

Alphous
09.August.2015, 16:49
Sana da cok tesekkur ederim, artik tecrube ettikce oyle yaparim.
vallaha yetistiniz. Ben eski scooter kullananlardanim. 33 yasimdayim ama acemiligime denk geldi.
bir de gercekten, debriyaj bosa zor geciyor, fena takiliyor, onun bir taktigi var mi?