PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigorta'dan dolayi ruhsatim verilmiyor! Yardim!

Alphous
14.August.2015, 10:19
Merhabalar Dostlar.

Ilk kez motorsikelt aldim. Galerici, Ruhsat ve Plaka cikardi. Ama gondermiyor. SImdi de Sigorta yaptirmis bana sormadan, sigortayi odemeden ruhsati vermem diyor.

Boyle bir sey dogru mu?

Bana sigorta haric fiyat verdi, sigortayi ben yaptiririm diye dusundum.
SImdi de sigorta ruhsat almak icin sart, biz sizin adiniza fatura kestirdik odemeniz gerek diyorlar.

Lutfen acil yardim, fiyat cok degil ama , itiraz edeyim mi, yoksa mantikli mi soyledikleri?

CELİL
14.August.2015, 10:44
Merhaba Alp
satıcının dediği doğru trafik şube trafik siğortası yapılmadan ruhsatı vermez

Alphous
14.August.2015, 10:47
Merhaba Alp

anlasildi, tesekkur ederim.

Alphous
14.August.2015, 10:51
Merhaba Alp

bana ters gelen motoru alirken, sigorta dahil mi haric mi olsun dedi, haric veriyorum dedi.
Eh tamam dedim bende.
Madem kendileri yapacaklar, neden haric- dahil muhabbeti yapti onu anlamiyorum.

CELİL
14.August.2015, 10:56
bana ters gelen motoru alirken, sigorta dahil mi haric mi olsun dedi, haric veriyorum dedi.
Eh tamam dedim bende.
Madem kendileri yapacaklar, neden haric- dahil muhabbeti yapti onu anlamiyorum.
Siğorta fiyatları her firmadan faklı geldiği için daha ucuz yaptıracak yerin vardır diye anlaşmanıza göre senin yaptırmanı bekler sen yaptırmazsan sana bilği verip siğortayı yaptırması gerekir ama onlar ruhsatı tafikten alamaya gittiğinde yaptırmadığını görünce ruhsatı trafikten alabilmek için kendi yaptırmış sanırım

Nıka Kelevic
14.August.2015, 11:30
Tüm firmalara sorun kesinlikle. Geçen ay 150 - 400 arası fiyatlar aldım ben bir konuda olmalı forumda.
En uygun Ergo çıkmıştı açık ara.

spue
14.August.2015, 11:52
Merhabalar Dostlar.

Ilk kez motorsikelt aldim. Galerici, Ruhsat ve Plaka cikardi. Ama gondermiyor. SImdi de Sigorta yaptirmis bana sormadan, sigortayi odemeden ruhsati vermem diyor.

Lutfen acil yardim, fiyat cok degil ama , itiraz edeyim mi, yoksa mantikli mi soyledikleri?

Küçük uyarılar,8)
1. yapılan sigorta, Zorunlu araç sigortasıdır. Yaptırmadan ruhsat dahi basmazlar.
2. yapılan sigorta, diğer araçları ve yayaları korumak için yapılır. (Allah korusun)
Bir kaza anında (kusur sende ise) karşı tarafın masraflarını karşılamak amacı ile
yapılır. Sende ve motorundaki hasarı karşılamaz.
3. Motorunu ve kendini korumak için KASKO sigortası yaptırman gerekir. Kasko
sigortası ancak seni ve motorunu korur. Sadece kaza değil, sigorta poliçesinin
niteliğine göre diğer hasar ve çalınmalara karşı da korur.
4. Genel de kasko poliçeleri pahalı olduğundan (özellikle Motorlar için) :soru?:twisted:
çoğumuzun kasko poliçesi yoktur.:cry:
5. Ekonomik durumun hallice ise yaptırmanı öneririm.
6. İster trafik ister kasko ne sigortası olursa olsun, tüm sigorta firmalarından fiyat
al. Çünkü şehir, yaş, daha önce kazası olup olmadığı gibi daha birçok faktör
fiyatı etkiliyor. Aynı motor için alacağın fiyatlar arasındaki farka inanamazsın.
7. Kendine iyi bak, kurallara göre sür. Yaptır ama ikisine de ihtiyacın olmamasını
dilerim.

GÖNLÜNCE SÜRÜŞLER...

Alphous
14.August.2015, 13:12
Küçük uyarılar,8)
1. yapılan sigorta, Zorunlu araç sigortasıdır. Yaptırmadan ruhsat dahi basmazlar.
2. yapılan sigorta, diğer araçları ve yayaları korumak için yapılır. (Allah korusun)
Bir kaza anında (kusur sende ise) karşı tarafın masraflarını karşılamak amacı ile
yapılır. Sende ve motorundaki hasarı karşılamaz.
3. Motorunu ve kendini korumak için KASKO sigortası yaptırman gerekir. Kasko
sigortası ancak seni ve motorunu korur. Sadece kaza değil, sigorta poliçesinin
niteliğine göre diğer hasar ve çalınmalara karşı da korur.
4. Genel de kasko poliçeleri pahalı olduğundan (özellikle Motorlar için) :soru?:twisted:
5. Ekonomik durumun hallice ise yaptırmanı öneririm.
6. İster trafik ister kasko ne sigortası olursa olsun, tüm sigorta firmalarından fiyat
al. Çünkü şehir, yaş, daha önce kazası olup olmadığı gibi daha birçok faktör
fiyatı etkiliyor. Aynı motor için alacağın fiyatlar arasındaki farka inanamazsın.
7. Kendine iyi bak, kurallara göre sür. Yaptır ama ikisine de ihtiyacın olmamasını
dilerim.

GÖNLÜNCE SÜRÜŞLER...

Bilgiler altin degerinde tesekkurler.

Sigorta yaptirmak sart, ama Turkiye'de yasiyoruz. Ben bir mazeret gosterilmeden, sigorta hizmeti tam veren bir sirket tanimadim. Turkiye'deki sigorta sirketlerinin de servis vermek amacli oldugunu zannetmiyorum.

Allah korusun kazalarda ayri ama calinmaya karsi, Turkiye'de bir sey yapilacagini hic sanmiyorum, yanlissa duzeltin. Ancak icmen icin soguk su ismarlar, gecmis olsun demek icin ararlar o kadar.

Ayrica Avrupa yakasinda, havaalanin yonunden E-5e baglandigimda trafigin saginda kalirsam, hep yanlis yone donuyorum, ortadan ya da soldan gidersem araclar taciz ediyor cunku 70'i gecemiyorum arac yeni diye, en yan guvenlik seridi hep dolu, trafikte sikisip kaliyorum cogu zaman,

buna bir oneriniz var midir?

spue
14.August.2015, 18:25

Ayrica Avrupa yakasinda, havaalanin yonunden E-5e baglandigimda trafigin saginda kalirsam, hep yanlis yone donuyorum, ortadan ya da soldan gidersem araclar taciz ediyor cunku 70'i gecemiyorum arac yeni diye, en yan guvenlik seridi hep dolu, trafikte sikisip kaliyorum cogu zaman,

8) kimseyi taciz etmeden binmeye devam et.:::::
VE........... RAPTORRİDERS Avrupa yakası grup ile kontak kur, toplu sürüşlere ve toplantılara katıl...
ekonomik durum iyi ise özel sürüş eğitimleri al....:happy::Rockn Roll:

tbaylan
14.August.2015, 18:42

Sigorta yaptirmak sart, ama Turkiye'de yasiyoruz. Ben bir mazeret gosterilmeden, sigorta hizmeti tam veren bir sirket tanimadim. Turkiye'deki sigorta sirketlerinin de servis vermek amacli oldugunu zannetmiyorum.

Allah korusun kazalarda ayri ama calinmaya karsi, Turkiye'de bir sey yapilacagini hic sanmiyorum, yanlissa duzeltin. Ancak icmen icin soguk su ismarlar, gecmis olsun demek icin ararlar o kadar.

Çalınmaya karşı yapabileceğin tek şey; araç takip sistemi taktırman olacaktır. Etkili sonuç doğuracağından eminim. Ben de yakında öyle birşey yaptıracağım. Yazdığım konulara bak; motorumu nasıl çaldıklarını görürsün zaten;)

Alphous
15.August.2015, 12:21
Simdi de Sigorta Policesi elime gecti. Resmi evrak gibi degil. Imza, damga hic bir sey yok.

Motorsikletim 150 motor ama 350 yazilmis baska model yazilmis.

Bu da fiyati arttirir degil mi? Kasitli yapildigini dusunuyorum. SIkayet edecegim, yardiminiza ihtiyacim var.

Bahadır
15.August.2015, 13:32
Simdi de Sigorta Policesi elime gecti. Resmi evrak gibi degil. Imza, damga hic bir sey yok.

Motorsikletim 150 motor ama 350 yazilmis baska model yazilmis.

Bu da fiyati arttirir degil mi? Kasitli yapildigini dusunuyorum. SIkayet edecegim, yardiminiza ihtiyacim var.

Sistemde kayıtlı 150 cc yoksa eğer mecburi olarak 350 yazmış olabilirler.Ama daha önce 150 cc kullananlar bu yönden bir sıkıntı yaşamamıştı.8)

Alphous
15.August.2015, 13:52
Sistemde kayıtlı 150 cc yoksa eğer mecburi olarak 350 yazmış olabilirler.Ama daha önce 150 cc kullananlar bu yönden bir sıkıntı yaşamamıştı.8)

merhaba,
tesekkurler. galeri de ayni aciklamayi yapti.
policede imza vs yok yok damga da yok, problem olmaz herhalde bundan sonrasi da, cok kuruntu yapiyor olabilirim.

spue
16.August.2015, 15:49
Policemin ustude barkod olmasi lazim. Ayrica internetten TRAMER uzerımden sıgortanı sorgula

penguennoktanet
19.August.2015, 01:20
Küçük uyarılar,8)

Bir ek bilgi, bir çok sigorta firması GIS Akademi, OMM gibi kurum/kuruluşlardan alınmış olan ileri düzey sürüş sertifikaları sahiplerine Kasko'da ciddi indirimler yapıyorlar. Freewind kullanan bir arkadaşım GIS Akademi sertifikasından sonra Kasko'yu 250TL'nin altında bir ücret ile yaptırdı.

Bu arada benim 2011 model spyder'ı 110TL'ye SOMPO sigorta'dan (sigortada DD350e-6 olarak görünüyor) kaskolattım.