PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoruma sonunda kavuştum :)

ekrem
26.August.2015, 01:02
Herkese merhaba. Pazartesi sabahı itibarıyla motoruma kavuşmuş bulunmaktayım. Siyah, siyah motor bloklu Daytona 250 :)

Motoru alıncaya kadar neredeyse sadece kursta toplasak 10, sınavla da toplam 20 km motor sürdüm diyebilirim ama ona rağmen motoru Adana'dan Silifke'ye (135 km civarı) sorunsuz getirdim (getirebildim diyelim, biraz da deli cesareti galiba) ve inanılmaz zevk aldım :) tamam daha 20 yaşında olabilirim ama yine de ulan keşke daha erken başlasaymışım dedim :)

Ammaaa Silifke'ye 10 km kala benzin almak için durdum ve ilk gün gölü, motor çalışmadı. Sinyal, far hiçbiri yok. Nedir, ne değildir diye diye bakınırken motoru ittirerek çalıştırıp eve geldim (tek başıma ha :) ) Neyse efendim, ilk günden sanayinin yolunu tuttuk. Burası öyle çok büyük bi şehir değil. 110 bin nüfusu var ve motor kulanımı çok yaygın ama hep 100cc 125cc kuba falan. Neyse, adamlar görmemiş hiç böyle motor, neyin nerde olduğunu anlayana kadar zaten bi zaman geçti, sonra dediler ki konjektür değişmeli falan (ilk günden baya bi korktum anlayacağınız :) ) ama meğerse kontağa giden kırmızı kablonun sigortası oksitlenmiş ve kaçak yapıyormuş. Neyse ki bi şey değil ama ilk günden motorumu deposu, kapakları, selesi sökülmüş bir şekilde görmek içimde bir burukluk yapmadı da değil hani :yorgun: Ama şu an her şey çok iyi, 170 km civarı yaptım ve yapmaya da devam edeceğim :Rockn Roll:

Resimleri en kısa sürede atacağım, deniz manzarasıyla elbette :artiz: :Rockn Roll:

Haa bu arada 122 km de 20 lira yaktı yani bu da 3.65 litreye denk geliyor. :hastayız: :Rockn Roll:

Ali ÜNVERDİ
26.August.2015, 07:05
Ekrem yeni motorun hayırlı olsun.

CELİL
26.August.2015, 09:19
Ekrem yeni RR Daytona'n Hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin nazar
siğorta olayı ilk başta bazılarımızın başına geldi nazarı böyle çıkmış diyelim bundan sonrasında tadını çıkarırsın artık 8)

Bahadır
26.August.2015, 10:23
Hayırlı olsun yeni motorun.Allah kaza bela vermesin 8)

aidikurt
26.August.2015, 10:41
Ekrem kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Aramıza Hoşgeldin.
Allah nazarsaklasın. Allah kaza bela vermesin.
Böyle ufak tefek sıkıntıları kafana takma hatta söyle düşün tecrübe kazanıyorsun.
Biz kimler biliyoruz 10 senedir motor kullanıyor daha sigorta nerde buji nerde nasıl değiştirilir hiçbir şey bilmiyor.Ama sorsan motorcu :)
Cruiser olarak Regal Raptor Motorculuğu ve motoru öğrenmek için biçilmiş kaftan :)

Bursa_Erkan
26.August.2015, 10:42
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle

nickziki
26.August.2015, 10:55
Hayırlı olsun yeni motorun. Kazasız belasız keyfini çıkarırsın inşallah.

Sigorta sıkıntısı bende de var. Yerinden çıkıyor öylece kalıyorsun. Kolay bir yerde de değil. sadece 2 mm ittirmek için bir sürü şey sökmemiz lazım. Sen yine ucuz yırtmışsın. Hem devam edebilmişsin hem de kaçaktan dolayı bir tehlike yaşamamışsın.

İyi kötü herşey tecrübe işte. Öğreniyoruz böyle böyle. Allah beterinden saklasın.

tbaylan
26.August.2015, 11:00
Ekrem kardeşim yeni makinan hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız nice km'ler sürersin inşallah. Koruyucu ekipmanlarına da özen gösteriyorsundur umarım. Biz motor sürücülerinin gafletidir ''amaaan nolcakki yaa'' diyip geçmek..

Başından geçenler motorun nazarıdır de geç8)

Farın da, yolun da açık olsun.

Sevgiler.

tb

ekrem
26.August.2015, 11:23
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum :)

benim gibi yeni başlayacaklara bir uyarım var yalnız. Ben trafik sigortası için 300 350 lira ayırmıştım ve eğer artarsa motora aksesuar alırım diyordum ki öyle bi zam yapmışlar ki bunda döviz de etkili herhalde 800 lü 900 lü fiyatlar aldım, en sonunda 465 liraya buldum da sevindim. (sanki çok ucuzmuş gibi, 900 lerden sonra güldürdü ama )

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

penguennoktanet
26.August.2015, 11:28
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle ve kazasız kullanmak nasip olsun.

Ve lütfen, hava ne kadar sıcak olursa olsun, montsuz ve kasksız motora binme lütfen.

spue
26.August.2015, 12:18
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

tbaylan
26.August.2015, 12:20
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum :)

benim gibi yeni başlayacaklara bir uyarım var yalnız. Ben trafik sigortası için 300 350 lira ayırmıştım ve eğer artarsa motora aksesuar alırım diyordum ki öyle bi zam yapmışlar ki bunda döviz de etkili herhalde 800 lü 900 lü fiyatlar aldım, en sonunda 465 liraya buldum da sevindim. (sanki çok ucuzmuş gibi, 900 lerden sonra güldürdü ama )

Yaşın genç olduğundan, ilk motorun olduğundan, bulunduğun şehir bir de metropol ise fırlar gider. Ben İzmir plaka için Kuba Superlight'a 250 TL sigorta masrafı vermiştim. Çanakkale Plaka Regal Raptor için 128 TL vermiştim.:cry:

dave123
26.August.2015, 15:45
yeni motorun hayırlı olsun Ekrem kardeş.

güle güle, kazasız belasız kullan. siyah mat olandan mı parlak olandan mı aldın?
Ben de geçen ay beyazını aldım. ilk siyah mat olanını beğenmiştim ama ankarada ikinci el uygun bulamadım.

ekrem
26.August.2015, 15:51
yeni motorun hayırlı olsun Ekrem kardeş.

güle güle, kazasız belasız kullan. siyah mat olandan mı parlak olandan mı aldın?
Ben de geçen ay beyazını aldım. ilk siyah mat olanını beğenmiştim ama ankarada ikinci el uygun bulamadım.
Teşekkür ederim :) parlak siyah. Motor blogu ve yanındaki kapakları da siyah olanından. Ben de parlak siyah ve nikelaj kapaklı lardan istiyordum ama bu denk geldi ama pişman değilim :)

Ömer
26.August.2015, 15:53
Daytona sana hoşgeldim sürprizi yapmış. Arada bir yapar bizim keratalar öyle atraksiyonlar. Bu da kullanıcısıyla aradaki bağı güçlendirir. Tam sinirlendiğiniz zaman bir kıyak yapar alıverir gönlünü. Kazasız belasız keyifle kullanman dileğiyle hayırlı olsun nazar

dave123
26.August.2015, 15:59
yeni motor alanlara motora hayırlı olsun dileklerinin yanı sıra ekipman kullanımı da şiddetle tavsiye ediliyor. Bu çok güzel bir tutum. Tüm tecrübeli kullanıcılara teşekkür ediyorum.

Ben de yeni kullanıcı olarak mont bakıyordum bir süredir. Bugun sipariş verdim, bir kaç güne ben de mont giyerek kullanacağım.

Piyasada envai çeşit mont var, her kalitede her fiyata. Ben uygun fiyat kategorisinde RMax diye bir markanın dört mevsim bir montunu aldım. Bu markadan kullanan, bilen var mı, iş görür mü acaba?

Aslında görerek dokunarak almak gerek ama, internette uygun fiyatlıydı ordan aldım :utangaç:

tbaylan
26.August.2015, 17:27
yeni motor alanlara motora hayırlı olsun dileklerinin yanı sıra ekipman kullanımı da şiddetle tavsiye ediliyor. Bu çok güzel bir tutum. Tüm tecrübeli kullanıcılara teşekkür ediyorum.

Ben de yeni kullanıcı olarak mont bakıyordum bir süredir. Bugun sipariş verdim, bir kaç güne ben de mont giyerek kullanacağım.

Piyasada envai çeşit mont var, her kalitede her fiyata. Ben uygun fiyat kategorisinde RMax diye bir markanın dört mevsim bir montunu aldım. Bu markadan kullanan, bilen var mı, iş görür mü acaba?

Aslında görerek dokunarak almak gerek ama, internette uygun fiyatlıydı ordan aldım :utangaç:

Burası Türkiye ve her ne kadar bir sürü motosiklet kulübü olsa da malesef motosiklete ölüm aracı gözüyle bakılıyor. Bilinç sıfır, eğitim düzeyi sıfır, insanlar saygısızca araç kullanıyor motosikletlerin yanından geçerken. Bunca değişken sorun varken ekipman kullanımı kaçınılmaz oluyor.

Tabikide ekipman kullanımı şiddetle tavsiye edilmesine rağmen hız yapılmamasını da tavsiye ediyoruz aslında, fakat hepimiz insanız işte.. Motorun üstüne binince çılgınlıklar yapabiliyoruz malesef.

Motosiklet kullanıcısı Türkiye şartlarında öyle yada böyle, hava şartlarından ötürü %10, yol durumundan ötürü %10, dikkatsizlikten ötürü %20, diğer sürücülerin hatasından ötürü %60 kaza yapma riskine sahiptir. Dolayısı ile biz RaptorRiders ailesi olarak bilinçli, saygılı, insan ve doğa dostu, yardımsever ve sosyal bireyler olarak amacımız herkese bu vizyonu aşılamaktır.

Hepimizin evinde ailesi var, sevdiği insanlar var, bizi seven insanlar var, sevgilimiz, eşimiz, çocuğumuz var. Onları üzecek en ufacık davranışı sergileme hakkına sahip değiliz. Hepimizin sıkacağı tek bir mermi var diyelim tabiri caizse.8)

Sevgiler.

tb

ekrem
26.August.2015, 21:39
Hepinize iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum :)

Motorda orijinal lastikleri var ve malumunuz biraz güvensizler. Ben de en kısa zaman da değiştirmek istiyorum ve bu konuda önerilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. 500-600 lira arası Dunlop ve Bridgestone marka arka lastikler var. Bunlar nasıldır, yine yeterli kalitede ve daha uygunu var mı?

nickziki
27.August.2015, 10:33
Teşekkür ederim :) parlak siyah. Motor blogu ve yanındaki kapakları da siyah olanından. Ben de parlak siyah ve nikelaj kapaklı lardan istiyordum ama bu denk geldi ama pişman değilim :)

Ekrem değişelim istersen :D

ekrem
27.August.2015, 10:54
Ekrem değişelim istersen :D
Yooooook :)

tbaylan
27.August.2015, 11:49
Hepinize iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum :)

Motorda orijinal lastikleri var ve malumunuz biraz güvensizler. Ben de en kısa zaman da değiştirmek istiyorum ve bu konuda önerilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. 500-600 lira arası Dunlop ve Bridgestone marka arka lastikler var. Bunlar nasıldır, yine yeterli kalitede ve daha uygunu var mı?

Ekrem kardeşim ben Bridgestone marka lastik kullanıyorum. Ön-Arka olarak. Bana maliyeti 900 TL gibi bir rakam olmuştu. Gayet memnunum yol tutuşundan, tavsiye ederim8)

ekrem
27.August.2015, 15:29
Ekrem kardeşim ben Bridgestone marka lastik kullanıyorum. Ön-Arka olarak. Bana maliyeti 900 TL gibi bir rakam olmuştu. Gayet memnunum yol tutuşundan, tavsiye ederim8)
Beni baya zorlayacak gözüküyor maliyetinden dolayı ama yapacak bir şey yok bu lastiklerle biraz da acemiliğin etkisiyle olsa gerek çok güvensiz hissediyorum, sürekli kayıp duruyor malesef :(

tbaylan
27.August.2015, 16:20
Beni baya zorlayacak gözüküyor maliyetinden dolayı ama yapacak bir şey yok bu lastiklerle biraz da acemiliğin etkisiyle olsa gerek çok güvensiz hissediyorum, sürekli kayıp duruyor malesef :(

Güzel kardeşim acemi isen ekstra gayret gösterip dikkatli olacaksın. Sonuçta hepimiz usta olarak doğmadık. Biz de acemiliğimizi atlattık. O zaman sırayla gideceksin. Öncelikli olarak güzel bir kask, motosiklet ayakkabısı, ceket, alabiliyorsan bir de pantolon al. Lastikleri de bir sonraki alışverişine saklarsın.

Böylelikle lastiklerle ilgili herhangi bir kaza durumunda en azından darbeleri kompanse edebilirsin. İlk başlarda motoru çok fazla yatırmadan dönmeye çalış. Bırak acemi desinler, korna çalsınlar. Aceleye gerek yok, canından kıymetli değil sonuçta. Biraz daha profesyonelleştikçe, lastiği değiştirdikten sonra virajlarda biraz daha yatırmaya başlarsın. Sonuçta sırayla bu işler. Dikkatli ol, kazasız belasız sürüşler;)8)

Farın da, yolun da açık olsun.

Sevgiler.

tb