Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Noob Uye :)

chiave
04.September.2015, 12:34
merhaba arkadaslar. uzun ugraslar sonucunda nihayet ilk motorumu alıyorum. maddi aksaklıklar nedeniyle ayın 19 undan sonra gidip alıcam. ama isi garantiye almak icin motoru bayiden ayırttım kapora karsılıgında. DAYTONA DD250 E6C mat siyah renkli modelini tercih ettim.

bundan once scooter ve bakkal motoru dedigimiz motorları kullanmıstım. vitesli motor olarak bu ilk tecrubem olucak. o acıdan biraz heyecanlıyım acıkcası. motordaki vites mekanikleri otomobilden cok farklı elbette.

bu motoru daha once kullanmıs veya kullanmakta olan arkadaslar tecrubelerini ve yeni baslayan biri icin yapmam gereken ve dikkat etmem gereken seyleri paylasırlarsa cok memnun olurum.

tesekkurler.

CELİL
04.September.2015, 12:45
Merhaba Emre Kocelinden aramıza hoş geldin
Şimdiden Daytona'n hayırlı olsun alınca resimlerini bekliyoruz
Araba kullanmayı bildiğini düşünüyorum debriyaj kavrama sistemini biliyorsundur motorda aynısı çevrende kullanmayı bilen bir arkadaşın sana sistemi göstermesi başlangıç için sana yeter rahatlıkla kısa sürede kavrar sorunsuz kullanırsın 8)

gerilim79
04.September.2015, 12:59
Merhaba emre hayırlı olsun motorun kazasız belasız kullanmak nasip etsin allah ...

penguennoktanet
04.September.2015, 14:02
merhaba arkadaslar. uzun ugraslar sonucunda nihayet ilk motorumu alıyorum. maddi aksaklıklar nedeniyle ayın 19 undan sonra gidip alıcam. ama isi garantiye almak icin motoru bayiden ayırttım kapora karsılıgında. DAYTONA DD250 E6C mat siyah renkli modelini tercih ettim.

bundan once scooter ve bakkal motoru dedigimiz motorları kullanmıstım. vitesli motor olarak bu ilk tecrubem olucak. o acıdan biraz heyecanlıyım acıkcası. motordaki vites mekanikleri otomobilden cok farklı elbette.

bu motoru daha once kullanmıs veya kullanmakta olan arkadaslar tecrubelerini ve yeni baslayan biri icin yapmam gereken ve dikkat etmem gereken seyleri paylasırlarsa cok memnun olurum.

tesekkurler.

Hayırlı uğurlu olsun. Düz vitesli araba kullanabildiğini varsayarak diyorum ki, tüm süreç "beynini yeniden kodlamakta". Nasıl yani? Arabada debriyaj için sol ayağını kullanıyorsun değil mi? Şimdi Sol elini kullanacaksın. Gaz vermek için sağ ayak yerine sağ el. Vites yerine sağ ayak.

Bir kaç gün zorluk çekeceksindir. Sana tavsiyem ilk 3-4 gün trafiğin yoğun olmadığı yollarda kullanman (alışma süresinde bir de trafik yoğunluğu dikkatini dağıtmasın). Zaten birkaç gün içerisinde motora alışmış ve daha fazla yol arıyor olursun :)

Bahadır
04.September.2015, 15:29
Vites sol ayak,arka fren sağ ayak 8):)

otisabi
04.September.2015, 15:34
Debriyaj sol el , ön fren sağ el. Bisiklet alışkanlığın varsa işin zor. İlk zamanlar fren yapmak için refleks olarak ön frene basıyordum. Motor çok güzel kayıyor. Tavsiye ederim :)

spue
04.September.2015, 16:17
Aramıza hoş geldin, Emre.

Heyecanına 500 m. şans tanıyorum. :) sonrası tamam.8) Bana göre de mat siyah daha bi güzel gözüküyor. nazar
Kazasız belasız, gönlünce sürüşler dilerim.

chiave
04.September.2015, 16:46
Debriyaj sol el , ön fren sağ el. Bisiklet alışkanlığın varsa işin zor. İlk zamanlar fren yapmak için refleks olarak ön frene basıyordum. Motor çok güzel kayıyor. Tavsiye ederim :)

ön ve arka frenleri hangi durumlarda kullanmak gerekir.

spue
04.September.2015, 17:18
ön ve arka frenleri hangi durumlarda kullanmak gerekir.

Emre,

Heyecanını yenme süresi yada mesafesi için 500 m. dedim.
Ancak, sorduğun yukarıdaki gibi soruların cevaplarını buradan almak seni yanıltır. Çünkü hangisini doğru olduğuna karar veremeyeceksin ve Allah korusun bir ani durumda yanlış şeyler yapabilirsin.
Bence bu konuda eğitim veren, işini de ciddi yapan kurum ve kişiler var. Ve bu eğitimleri oralardan alır isen; ekonomik durum da önemli; kafa karışıklığı gider.
yoksa biraz sonra, buraya bir sürü öneri vs. gelecek. Limon sıkar gibi sıkacan... ilk önce arka sonra ön, vs. vs. şeklinde gidecek.
Sen, acil bir durumda Silifke limonumu? Anamur limonumu? derken.............:cry:
ve Lütfen koruyucu ekipmanlarında tamam olsun.

chiave
04.September.2015, 17:22
Emre,

Heyecanını yenme süresi yada mesafesi için 500 m. dedim.
Ancak, sorduğun yukarıdaki gibi soruların cevaplarını buradan almak seni yanıltır. Çünkü hangisini doğru olduğuna karar veremeyeceksin ve Allah korusun bir ani durumda yanlış şeyler yapabilirsin.
Bence bu konuda eğitim veren, işini de ciddi yapan kurum ve kişiler var. Ve bu eğitimleri oralardan alır isen; ekonomik durum da önemli; kafa karışıklığı gider.
yoksa biraz sonra, Limon sıkar gibi sıkacan... ilk önce arka sonra ön, vs. vs. gider.
acil bir durumda Silifke limonumu? Anamur limonumu? derken.............:cry:
ve Lütfen ekipmanlarında tamam olsun.

Teşekkürler :) motoru alırken sağlam bir kask alıcam kapalı olanlarından.