PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor Daytona 250 Ön Disk Ses Sorunu

Wiseman
05.September.2015, 15:38
Arkadaslar merhaba, gecen hafta motoru ufak bir şekilde yatırdıktan sonra ön disklerden bu şekilde bir ses gelmeye başladı, 2-3 usta ve tornacıya götürdüm diskte gözle görülür bir yamulma eğrilme olmadıgını söylediler, ustalar balatanın yeni oldugunu biraz kullanarak aşınması gerektigini söylediler ama bu fren sıktıgımda gelen bir problem degil anlatamadım adamlara, fren bastıgımızda gelen cıyk cıyk şeklinde değil aksine fren bastıgımda ses gidiyor 20-30 km hızlarda daha cok ses yapıyor. Balata temizliyicisi ile 5 dkka kadar ses gidiyor sonra tekrar aynı şekilde, fren balatalarını değiştirsem sorun çözülür mü, bilenler yardım ederse sevinirim.

https://youtu.be/5nTOAefF12E

CELİL
05.September.2015, 18:01
Bizim Daytona ve Spyder lerde frene basınca çıkan cik cik ses balatalardan ve ön fren klaper pistonlarının rahat çalışmamasından kaynaklanıyor ama senin videodaki ses farklı balatalardan kasma sesi geliyor ustalar senin makinanın fren disklerinde yamuk yok dediğine göre geriye balata ve klaperleri kontrol etmek kalıyor tam teşhisi ustalar koyabilir kolay gelsin

Ferhat BASTEM
05.September.2015, 20:27
Burak anlattigin problem bende de vardi. Anlattigin gibi giderken ses cikiyor ama frene basinca kesiliyordu. Son bakimda usta balatalari cikarip zimparaladi ve su an ses yok. Sen de deneyebilirsin bu islemi.

Wiseman
05.September.2015, 21:02
teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, ferhat dediğini deniyeceğim üstad

nickziki
07.September.2015, 10:12
Benim de arka frenden geliyor o vıyklama sesi. Bastığım zaman kayboluyor. Balata spreyi fln da yapıldı ama sonuç iki gün sonra yine aynı. Var mı bunun bi çözümü ?

srcndml
06.March.2017, 09:29
aynı sorun benimde başında var insanı sinir ediyor.