Orijinalini görmek için tıklayınız : Komisyonla kredi
karakalem
10.September.2015, 14:38
Merhabalar RR ailesi
Artık motorumu almaya çok yaklaştım, hatta bugün motoru alacağım adama kapora bıraktım. Bankalar öğrenci olduğumdan dolayı bana kredi vermediği için, komisyonla kredi çıkartan bir adamla iletişime geçtim. Bir milyar küsür komisyonla, kredi çıkartacağını söyledi.
Daha önce kulağına bu gibi kişilerle ilgili birşey gelen var mı? Ya da siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Trkr
10.September.2015, 14:39
tefeci mi ? bulaşma bence.
karakalem
10.September.2015, 14:47
Yo hayır tefeci değil, yapı kredi ile anlaşmalı, zaten yapı krediden mesaj da geld telefonuma. Adamlar gelir belgesini emrakları felan ayarlıyor benim için, bende krediyi alıyorum
Trkr
10.September.2015, 14:48
Alper abi bu konuda sana bilgi verebilir, istersen bir mesaj at 8)
karakalem
10.September.2015, 14:58
Evet Alper abidende haber bekliyorum
Ekrem Özdemir
10.September.2015, 14:59
Dostum aramızda bankacılar mevcut.
Ferhat Bastem, Alper başkan bunlara acilse özelden ulaşabilirsin.
spue
10.September.2015, 16:25
[quote=karakalem;184800]Merhabalar RR ailesi
Artık motorumu almaya çok yaklaştım, hatta bugün motoru alacağım adama kapora bıraktım. Bankalar öğrenci olduğumdan dolayı bana kredi vermediği için, komisyonla kredi çıkartan bir adamla iletişime geçtim. Bir milyar küsür komisyonla, kredi çıkartacağını söyledi.
Selamlar Burak,
Yukarıda yazdığın birkaç konuda ele alınır. Ancak özet gideceğim.
kredi olarak alacağın meblağı bilmiyorum ama bizim motorlardan birini alacaksan yenisi 10-15 civarında.... bu meblağ için 1000+küsür komisyon (banka faizini geçiyorum) çok fazla.
Ailevi durumunu bilmiyorum. Ancak ailenin motor alma konusunda izni var ise ve çalışan yada emekli durumdaysa krediyi kendi adına alsın. Sana ve ailene maliyeti daha düşük olur.
İzinleri yok ise, Önce izin al.
Umarım, alacağın kredinin içinde koruyucu ekipman bedelleri de mevcuttur.8)
karakalem
10.September.2015, 16:29
Teşekkür ederim yorumunuz için,Başka bir şansım kalmadı artık son çare istanbuldan o komisyonlu krediyi alıcam, Komisyonu düşürmeye çalışıcam artık konuşup
CELİL
10.September.2015, 16:41
Komisyonla kredi çıkaran bankacı veya arkadaşı olanlar var illegal bir olay ama var sonuçta kredi çıktığında komisyonu veriyorsun çıkmazsa para yok kaybında yok bu arada komisyonu sakın peşin verme kredi çıkınca içinden vericem de sistemde öyle çalışıyor zaten
Ama Sülayman abinin dediğ gibi yapman daha doğru olur
cnrsgr
10.September.2015, 16:49
Dostum son zamanlarda sıkışık olduğum için çok fazla araştırdım bende bu konuyu. Karşıma çıkan bir iki enteresanlık hakkında kabaca bildiklerimi yazayim sana.
Birincisi; telefonuna gelen mesajı; ne şartta olursa olsun, bir banka görevlisinden onaylat. Çünkü, sms sistemleri vasıtası ile mesaj atabiliyorlar.
İkincisi; bu mebla karşılığında illa ki imzanı alacaklardır. Eğer taksitle ödeyeceksen bile ödediğin her rakam sonrası sende bir kağıt imzalatıp sakla.
Üçüncüsü; atıyorum, taksidin 500 tl'dir, sen 1000 tl ödemek istersin. Yanında şahit ile git ve belgeyi şahite de imzalat.
Yarın bir gün, para vermedin, eksik verdin, yok ben hatırlamıyorum gibi tüm cümleler karşısında kendini sağlama al. Seni az çok anladığım için yapma demiyorum, ama tüm şanslarını kullanıp-denediğine emin olmanı dilerim. Çok büyük bir yükün altına giriyorsun çünkü, mebla 500 tl bile olsa, banka harici bi yerden çok büyük risk. (evkur dahil :)) )
karakalem
10.September.2015, 16:50
Komisyonla kredi çıkaran bankacı veya arkadaşı olanlar var illegal bir olay ama var sonuçta kredi çıktığında komisyonu veriyorsun çıkmazsa para yok kaybında yok bu arada komisyonu sakın peşin verme kredi çıkınca içinden vericem de sistemde öyle çalışıyor zaten
Ama Sülayman abinin dediğ gibi yapman daha doğru olur
Anladım çok sağolun, evet komisyonu kredi çıktıktan sonra vericem, öyle anlaşmıştık. İllegal bir olay olduğu doğru, bu öğrencilik hayatımda bi sıkıntı çıkartır mı ki acaba, evrakta sahtecilik felan
karakalem
10.September.2015, 16:54
Evet her ihtimal karşı kendimi sağlama almam gerek, bu yüzden baya araştırıyorum.
Siz diyince bende şüphelendim.Sms olayında dediğinizi yapıcam, banka görevlisine onaylatıcam.
CELİL
10.September.2015, 16:55
Anladım çok sağolun, evet komisyonu kredi çıktıktan sonra vericem, öyle anlaşmıştık. İllegal bir olay olduğu doğru, bu öğrencilik hayatımda bi sıkıntı çıkartır mı ki acaba, evrakta sahtecilik felan
Resmi bir anlaşmazlık mahkemelik bir durum olmadığı sürece olay resmi zemin üzerinde sorunsuz yürüyor sorasında sıkıntı olmaz
cnrsgr
10.September.2015, 16:57
Evet her ihtimal karşı kendimi sağlama almam gerek, bu yüzden baya araştırıyorum.
Siz diyince bende şüphelendim.Sms olayında dediğinizi yapıcam, banka görevlisine onaylatıcam.
Ayrıca, yeni gelen yasaya göre, istersen piyango vurmuş olsun, 3 farklı bankadan 1 ay içerisinde red yersen, 4. banka kim olursa olsun, gelirin ne kadar artarsa artsın, memur olmadığın sürece kredini onaylamıyor diye biliyorum, bankacı abiler yanlışım varsa düzeltsin tabi :)
karakalem
10.September.2015, 17:06
Evet sonrasında sorun olmaması çok önemli benim için.
Artık mecburum komisyonla çıkartmaya madem :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.