PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gosterge Aydinaltmasi Calismiyor, Ayaklik Acikken mars basabiliyor.

Alphous
14.September.2015, 11:57
Merhaba dostlar,

2 tane sorunum var. 2015 model regal raptor 150 DD var bende ve KM gostergesi isigi yanmiyor.
Yoksa yok muydu hic emin de degilim.

Ayrica 1 kez devrildim motordan ve , ayaklik acikken de artik motor calisabiliyor, mars basabiliyor.

Eskiden boyle bir sey olmazdi. Neden olmus olabilir?

Bahadır
14.September.2015, 12:12
Merhaba dostlar,

2 tane sorunum var. 2015 model regal raptor 150 DD var bende ve KM gostergesi isigi yanmiyor.
Yoksa yok muydu hic emin de degilim.

Ayrica 1 kez devrildim motordan ve , ayaklik acikken de artik motor calisabiliyor, mars basabiliyor.

Eskiden boyle bir sey olmazdi. Neden olmus olabilir?

Km göstergesinin içinde aydınlatmayı sağlayan ampul yada led patlamış olabilir.Sinyal ve boş ışıkları da yanmıyorsa elektrik kablosunu kontrol et.
Ayaklığın kablosu kopmuş yada kısa devre edilmiş olabilir.8)

Alphous
14.September.2015, 12:14
Km göstergesinin içinde aydınlatmayı sağlayan ampul yada led patlamış olabilir.Sinyal ve boş ışıkları da yanmıyorsa elektrik kablosunu kontrol et.
Ayaklığın kablosu kopmuş yada kısa devre edilmiş olabilir.8)

anladim, gorunen o ki her sey kopmus ya dusmeden ya da cukurlardandir.
bosa gecme isigi calisiyor.
ama genel ayditlatma calismiyor. vardi degil mi normalde oyle bir aydinlatma?
Ayakligin kablosuna da baktiririm.

yerli uretim gibi masallah hep problem cikartiyor.

Alphous
14.September.2015, 12:35
simdi baktim, Ayakliga baglanan kablo, baslik kismindan vidadan cikmis. geri takmaya calistim ama olmadi.
gosterge isigina da baktim kabloyla biraz oynadim ama problem yok gibi. Halen daha isik yok ama.

Bahadır
14.September.2015, 13:09
Çalışan ampul ısınır.Isınınca darbelerde veya sarsıntılarda ampulün iç kısmındaki bağlantı daha kolay kopar.Bunun yerlisiyle-çinlisiyle-amerikanıyla alakası olduğunu sanmıyorum Alp abi:)8)

Alphous
30.September.2015, 16:46
Çalışan ampul ısınır.Isınınca darbelerde veya sarsıntılarda ampulün iç kısmındaki bağlantı daha kolay kopar.Bunun yerlisiyle-çinlisiyle-amerikanıyla alakası olduğunu sanmıyorum Alp abi:)8)

oyle de bu kadar basit sey, 0 motorda 1 ayda bozulur mu?
ampul icin 180 tlye gosterge mi degistirilir?

BUnlar mantikli mi sence?

Bahadır
30.September.2015, 16:50
oyle de bu kadar basit sey, 0 motorda 1 ayda bozulur mu?
ampul icin 180 tlye gosterge mi degistirilir?

BUnlar mantikli mi sence?

Saatin aydınlatmasını tamir etmiyorlar ise değişim yaparlar.Aydınlatmayı kendi değiştirenler olmuştu.Konuyu aratmak lazım forumda.180 lira ise çok fazla bi rakam.Ben 110-120 liraya alıp kendim takmıştım 8)