PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : plaka titreşimi

chiave
17.September.2015, 12:25
herkese merhaba. dün motorumun ruhsat ve plaka işlemlerini tamamladım ve plakamı motora monte ettim. iki vidasını da arka stop lambasının altındaki kısıma iyice sıkı bir şekilde monte ettim. ancak motoru kullanırken, plaka takmadan önceki dönemde olmayan bi titreşim sesi duymaya başladım. yavaş giderken dönüp baktım ve plakanın titrediğini bununda motor sesinde değişiklik yarattığını fark ettim. böyle "bızrrrrrrr" diye sürüp giden bi ses geliyor. özellikle motoru vites geçişine hazırlarken devir yükseltirken. bundan kurtulmanın bir püf noktası var mıdır? rahatsız edici olmaya başladı.

teşekkürler.

efe
17.September.2015, 12:42
Hayırlı olsun Emre kazasız belasız keyifle binersin inşallah motoruna
plakanın arka kısmana cıvataya conta gibi bir şey koysan

chiave
17.September.2015, 12:45
Hayırlı olsun Emre kazasız belasız keyifle binersin inşallah motoruna
plakanın arka kısmana cıvataya conta gibi bir şey koysan

evet o olabilir. ben şey diye düşündüm. plaka direk motora değilde, bayinin verdiği plakalık tabakasında duruyo. acaba içinde bol mu duruyo ondan mı titriyo tam çözemedim.

efe
17.September.2015, 13:04
ben direk stop lambasının oraya monte ettin zannettim
evet plakalık tıkırtı yapıyor pek kullanmıyoruz biz onları sıkıştırırsan filan keser sesi ama
şekil olarakda pek yakışmıyor gibi geldi bana ama karar senin tabiki:)

Ahmet Ateşler
17.September.2015, 13:35
plakının altına iki tarafınada çeşme contasını silikonla ve sıkıştır. ben sorunu öyle hallettim.

chiave
17.September.2015, 18:45
ben direk stop lambasının oraya monte ettin zannettim
evet plakalık tıkırtı yapıyor pek kullanmıyoruz biz onları sıkıştırırsan filan keser sesi ama
şekil olarakda pek yakışmıyor gibi geldi bana ama karar senin tabiki:)

aynen dediğinizi yaptım. plakayı plakalıksız monte ettim. titreşim gitti :) teşekkürler.

efe
17.September.2015, 18:55
Keyifli sürüşler8)