PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet ve boy sorunu

MErtugrulK
24.October.2015, 14:42
Boyum: 1.98 ve 92-93 kg civarındayım şu sıralar. 250'lik üzerinde racing motora binmiş gibi durmak da istemiyorum açıkçası. Uzun chopper olarak Spyder var ama ilgi alanımın biraz dışında kalıyor.

Kısacası sorum şu olacak? Daytona üzerinde sırıtır mıyım? (Bir yerden bulup binsem sizleri de bu soruyla yormazdım ama malum çevrede bu motor yok) Sırıtmayacak daha uzun bir motor var mıdır? Daytona bildiğim kadarıyla 2.30 gibi bir uzunluğa sahip.

Bilgilerinizi veya görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler 8)

Ömer
24.October.2015, 15:11
Muhsin senin boyun maşallahı var. nazar değmesin.
Daytona kullanan uzun boylu Çağatay var. Onun resminden kendine pay biçersen fikir verebilir.

MErtugrulK
24.October.2015, 15:22
Çağatay Bey'in fotoğrafına nereden ulaşabilirim acaba, merak ettim. Hem fikir de vermiş olur.

Teşekkürler.

Bypale
24.October.2015, 17:47
Boyum: 1.98 ve 92-93 kg civarındayım şu sıralar. 250'lik üzerinde racing motora binmiş gibi durmak da istemiyorum açıkçası. Uzun chopper olarak Spyder var ama ilgi alanımın biraz dışında kalıyor.

Kısacası sorum şu olacak? Daytona üzerinde sırıtır mıyım? (Bir yerden bulup binsem sizleri de bu soruyla yormazdım ama malum çevrede bu motor yok) Sırıtmayacak daha uzun bir motor var mıdır? Daytona bildiğim kadarıyla 2.30 gibi bir uzunluğa sahip.

Bilgilerinizi veya görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler 8)

Muhsin kardeşim benimde boy 1.85 uzunum diyodum senin maşallahın varmış. Bana göre sıkıntı olmaz boyun. Hatta ben camekanlı binaların yanından geçerken kendimi göz ucuyla seyrediyom. Allahım bu nası bi güzellik diyorum.:cheesy: Bende böle mutlu oluyorum napim.
Bence sıkıntı olmıcaktır boyun. Makinalar zaten şekli tartşılmaz. Niyetin varsa gönlünde rahat olsun.

Ben daytonadan önce maddiyat olarak kubaya bakmıştım. Motorun üstünde tabureye oturur gibi geldi. :cheesy::cheesy:
Daytona ideal. Gözüm spyderdaydı. Maşa açısı tecrübe problemi yaşarım die vazgeçtim. Dilerim söylediklerim yardımcı olur. Ama RegalRaptor düşünürsen. Orda dur tartışma. Ki böle bi topluluk sahipse bu makinalara. Daha düşüncek bişey yok.
Gönlündekine kavuşman dileğiyle.

polo34
24.October.2015, 21:24
spider size yakışırdı, üzerinde arnold schwarzenegger gibi dururdunuz :)

MErtugrulK
25.October.2015, 02:28
%95 civarında şüphelerim giderilmiş olsa da sanırım kalan %5 motorun üzerine bindiğimde giderilecek. Denemek en doğrusu olacak sanırım. Belki motor üzerinde bir kaç fotoğraf çekip nasıl durduğuma bakarım. Fikir vermesi açısından başka uzun arkadaşlar varsa motor alma düşüncesinde olan burada paylaşırım.

Diğer yandan motor almak, hele ki chooper ve "Regal" kelimesini kullandıktan sonra insanların garip tavırları bazen çok üst seviyelere çıkıyor. "Motor dizilerinden mi etkilendin?", "Scooter alsana, neden uğraşıyorsun?", "Çinli alma, şekline kanma" vb. muhabbetler geçiyor.

İnsanların estetik ve güzellik anlayışı farklı olabilir, bunu anlatmak bir yana Regal'in gerçekten işe yaramaz olduğunu iddia edip arkasında duruyorlar. Hiç tecrübe etmeden, bilmeden direk eleştirmek sanırım milli huylarımızdan biri. Bizlerde de yer yer vardır belki, azaltmaya bakalım.

Bir taşıt nihayetinde ama bunu cüzi bir miktar karşılığında estetik bir hobi olarak görmek de mümkün, en azından benim için böyle. Belki Regal ve Diğerleri gibi bir isimle makale yazabiliriz buralarda :)
Regal'e gerçekten güveniyorum, umarım teknoloji şansım tutar da motor sevdamdan soğumam. Elimden geldiğinde bakım ve onarıma da gayret etmek istiyorum tabii ki. En kötü ihtimalle arızalandığında motor bilgimi geliştirmiş, öğrenmiş olurum göre yapa.

Teşekkürler bilgi paylaşımı için. Selamlar.

Rider&Drummer
25.October.2015, 04:58
Dostum bende aynı şekilde 1.95 boyum 100 kilom var. Bende şuan motosiklet sahibi değilim ancak uzun uğraşlar sonucu başlangıç motoru olarak en uygun ve ideal olaran RR da karar kıldım. 2 yıldır nerdeyse araştırıyorum hangisi uzun hangisi altımda küçük durmaz diye. Hatta bazı motorları denedim ( sürmeden üzerine oturdum) hepsi altım da 3 tekerlekli bisiklet gibi durdu. Bana kalırsa kendi şahsi fikrim pişman olmazsın. Altında da minnacık kalmaz ;)

MErtugrulK
25.October.2015, 16:57
Ben de sadece bir kez 150'lik üzerine binmiştim, Daytona'yı merak ediyorum. Emin olduktan sonra direk alacağım.

Teşekkürler.

Çağatay Nokay
26.October.2015, 15:42
Çağatay Bey'in fotoğrafına nereden ulaşabilirim acaba, merak ettim. Hem fikir de vermiş olur.

Teşekkürler.

Çağatay ben oluyorum, alçak gidondayken daha rahat gibiydim ama ilk ona alıştığım içinde olabilir.İki türlü de güzel hemen git al bir daytona.

MErtugrulK
28.October.2015, 02:53
Daytona ile anlaşabilirsem, sonrasında deneyim kazandıkça tabii ki; ape hanger gidon düşünüyorum. Biraz daha boyu törpülemiş olurum en azından.

Teşekkür ederim.

Crixus
25.November.2015, 03:04
Konuya kısa boylu oldukları için girip bakanlarıda şöyle bilgilendiriyim şu kadar söyliyim 1.65 boyum 95 kilom var 2 senedir aktif bir şekilde spyder 250 T gidon kullanıcısıyım ve bu zamana kadar hiç bi problem yaşamadım boy ile ilgili 2008 modellerden öncesinde mesafe sorunu olduğunu duydum fakat dediğim gibi 2013 model kullanıyorum boy herhangi bir şekilde problem olmadı sakın tereddüt etmeyin o yüzden boy ile ilgili sorun yaşamazssınız emin olun 8)

Nıka Kelevic
25.November.2015, 20:53
Bence 1,90'ın üzerine çıktın mı ve crusier kullanacaksan kaslı bir motor olması gerekiyor, şahsi fikrim. Diğer türlü bisiklet gibi kalıyor . 1,90 ve 250 cc Regal kullanan biri olarak, uzun ve yapılı isen yüksek motor daha ideal gibi geliyor.

Ahhhh Tenere ...........:::::

Nymphe
30.November.2015, 18:09
Sonunda biri de bu konuya değinmiş =)

Ben 158im mesela, chopper seçmeyi düşünme sebeplerinden biri de bu =))

Konuya kısa boylu oldukları için girip bakanlarıda şöyle bilgilendiriyim şu kadar söyliyim 1.65 boyum 95 kilom var 2 senedir aktif bir şekilde spyder 250 T gidon kullanıcısıyım ve bu zamana kadar hiç bi problem yaşamadım boy ile ilgili 2008 modellerden öncesinde mesafe sorunu olduğunu duydum fakat dediğim gibi 2013 model kullanıyorum boy herhangi bir şekilde problem olmadı sakın tereddüt etmeyin o yüzden boy ile ilgili sorun yaşamazssınız emin olun 8)