Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona kapı gıcırtısı

karakalem
05.November.2015, 11:47
İyi günler RR ailem, motorumdaki sıkıntı artık keyfimi kaçırmaya başladı. Özellikle arka taraflardan gıcırtı sesi geliyor. Arka amartisörden şüpheleniyorum. İlla sökülmesi mi lazım? daha önce bu sorunu yaşayan ya da bilgisi olan var mı?

Trkr
05.November.2015, 11:58
o gıcırtı tüm raptorlarda var, canını sıkma. Balatadan geliyor demişti servis.

karakalem
05.November.2015, 12:10
o gıcırtı tüm raptorlarda var, canını sıkma. Balatadan geliyor demişti servis.

Motor sesini bastıracak seviyeye geldi artık, gacır gucur gidiyorum resmen

CELİL
05.November.2015, 12:18
Burak ses esnediğindemi hareket halinde süreklimi geliyor ?

karakalem
05.November.2015, 12:21
Burak ses esnediğindemi hareket halinde süreklimi geliyor ?
Abi ses hareket halinde var, çukur tümseklerden felan geçerken daha çok geliyor.

CELİL
05.November.2015, 12:30
Bence ses arka salıncağın merkezinden hareket eden yerinden geliyor yağlanınca geçer

karakalem
05.November.2015, 13:36
Bence ses arka salıncağın merkezinden hareket eden yerinden geliyor yağlanınca geçer

Anladım Celil abi sağol, sökülmeside zor bir işlem galiba, geçenlerde gittiğim usta ben sökemem demişti

CELİL
05.November.2015, 13:40
Anladım Celil abi sağol, sökülmeside zor bir işlem galiba, geçenlerde gittiğim usta ben sökemem demişti

Sökülmesi gerekmiyor aradan zincir yağı sipreyi sık yağ araya girer sesi keser

Potenza
05.November.2015, 21:45
kardeş aynı ses benden de geldi, gıcır gıcır sinir bozucu bi ses, arka salıncağın arkada şaseye bağlanan ,hatta şaseden enlemesine geçen bir mili var, salıncak mili sanırım, onu mili şase ile bağlı tutan yerlere somunu söküp gres yağı ile yedire yedire yağlamıştım bi daha da hiç ses çıkarmamıştı güzel motorum...

karakalem
05.November.2015, 23:24
Tamamdır sağolun yorumlar için, yarın zincir yağı ve gres yağını deniycem, yağlanmadık yer bırakmıycam :) sonuçları yazarım

atagenes
05.November.2015, 23:26
Merhaba,

aynı sorun bende de vardi. Hatta arkadaslarla birlikte motosiklet sürerken onlar neden bu kadar ses cikiyor diye soruyorlardi. Yakin zamanda arka fren balatalarimi degistirdim. Bayagi gitmisti balatalar zaten. Su an o rahatsiz edici gicirtilar gitti. Hatta simdi konu basligini okurken farkettim balatalarimi degistirdigimden beri ses cikmadigini :)

karakalem
05.November.2015, 23:35
Merhaba,

aynı sorun bende de vardi. Hatta arkadaslarla birlikte motosiklet sürerken onlar neden bu kadar ses cikiyor diye soruyorlardi. Yakin zamanda arka fren balatalarimi degistirdim. Bayagi gitmisti balatalar zaten. Su an o rahatsiz edici gicirtilar gitti. Hatta simdi konu basligini okurken farkettim balatalarimi degistirdigimden beri ses cikmadigini :)

Balatalarda aklımda kalsın doğru dedin bi baktırayım

karakalem
07.November.2015, 18:50

Celil abi dediğin gibi oraları iyice yağladım, vd40 tarzı ucuz bir sprey geçti elime mass markalı, hiç ses felan kalmadı , çok teşekkür ederim

leonraptor
08.November.2015, 11:27
arkadaşlar uzun zamandır forumdan ve yorumdan uzak kalmıştım artık buna yazayım dedim aslında o gıcırtı sesinin çok basit bir nedeni var koltuğun arkasındaki plastik takımlar üzerine ağırlık bindikçe kayma yapıyor ve ses yapıyor ses amortisörden gelmiyor yani ben o takozların altına masa ayağı kaldırmazı yapıştırdım sorun çözüldü;-) Bu arada şu yorumu da eklemeden geçemeyeceğim Regal Raptor bendeki tüm önyargıları yıktı ki sebebi de zaten başkalarının yorumlarıydı.yeni başlayan ve ilgilenenler için için söylüyorum hiç düşünmeden alın yasahibi titiz olan bakımını iyi yapmış birinden ya da 0 alın Rodajına yağına suyuna haftalık aylık bakımına dikkat edin farkı yaşayın Rodaj sonrası 140 ve üzerini çok rahat gördüm ara hızlanmalar gaz yeme ve vites geçişleri de mükemmel ;-) ev gibi büyük bir borca girmezsem veya bütçem yeterse inşallah yeter motorumu satmam onunla yaşlanırız ama benimle hep delikanlı olcak ;-)

Draven
08.November.2015, 21:53
Burak o ses bende de var abi, bir sonraki buluşmamızda WD40' ı nereye sıktın göster de bende yapayım. Okudum ama anlamadım, kafa gitti benim yine :)

karakalem
08.November.2015, 21:58
Burak o ses bende de var abi, bir sonraki buluşmamızda WD40' ı nereye sıktın göster de bende yapayım. Okudum ama anlamadım, kafa gitti benim yine :)

Hallederiz abi gösteririm, arka taraftaki civata, şase, salıncak heryere sıktım.