Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelen Ses Hakkında Yardım Edin Lütfen
kadirercan
24.November.2015, 19:37
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/24/08cd06dace9e340045c3af112312da04.jpg
Arkadaşlar selam bu işaretlediğim kapağın altında ne var motor hareket halindeyken buradan takır tukur sesler geliyor. Bazen eksoz sesini bile bastırıyor. Beni aydınlatırsanız sevinirim.
CELİL
24.November.2015, 19:43
Arkadaşlar selam bu işaretlediğim kapağın altında ne var motor hareket halindeyken buradan takır tukur sesler geliyor. Bazen eksoz sesini bile bastırıyor. Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Merhaba Kadir o kapağın altında statör (şarz dinamosu) var ve onun içinde elektirik üretmek için dönen kranka bağlı bir disk var diskin göbek vidası gevşemiş olabilir gevşerse ses yapar ve statörü parçalar acil servise göster 8)
kadirercan
24.November.2015, 19:50
Durum baya ciddi yani ben zincirden ses geliyo sanmıştım biraz daha dikkatli dinleyince buradan geldiğini farkettim. Kendim sıkabilir miyim Celil Abi sence?
CELİL
24.November.2015, 19:55
Durum baya ciddi yani ben zincirden ses geliyo sanmıştım biraz daha dikkatli dinleyince buradan geldiğini farkettim. Kendim sıkabilir miyim Celil Abi sence?
Servisin bakması gerek diskin göbek somunu normal bir somun değil büyük ve içeride
kadirercan
24.November.2015, 19:58
Servisin bakması gerek diskin göbek somunu normal bir somun değil büyük ve içeride
Anladım abi çok teşekkür ederim bilgi için.
ereneren
28.November.2015, 18:41
peki o ses takur tukur bişey kırılcak gibimi sanki öyleyse bendede oluyodu bende oralardan geliyo sanmıstım bişeyler kırılcak öylece kalcam yolda sanki gibi ama zincir kötü olmus artık bitmiş o ses yapıyomus bugün o ringli zincir taktırdım düzeldi herşey
kadirercan
28.November.2015, 18:55
peki o ses takur tukur bişey kırılcak gibimi sanki öyleyse bendede oluyodu bende oralardan geliyo sanmıstım bişeyler kırılcak öylece kalcam yolda sanki gibi ama zincir kötü olmus artık bitmiş o ses yapıyomus bugün o ringli zincir taktırdım düzeldi herşey
Ben hafta içinde güneşlide Ahmet Usta da sıktırdım şarj dinamosunun bağlantılarını güneşliden Şirinevlere gelene kadar herhangi bir ses duymadım kesildi gibi ama daha fazla deneyemedim hava şartlarından dolayı. Ahmet Usta zincire de baktı zincirde bişey yok gerginliği falan güzel dedi. Bi de ses bişeyler kırılacak gibiydi sanki bişeyler parçalanacak gibi.
MErtugrulK
16.December.2015, 00:35
Benzer bölgeden aynı şekilde ses geliyordu. Bugün 90 km hızla giderken ses arttı ve direk sağa çektim. Bir de ne göreyim? Arka göbek ortalama 3-5 cm arası dışarı çıkmış ve zincir ile arka çatal arasında mesafe kalmamış sürtmeye başlamıştı. Yarın göbek/rulman için tamirciye gideceğim.
Bugün aldığım ders: Motorda denge sorunu varsa yük noktalarına dikkatle bakınız. Yavaş yavaş öğreniyorum, kötü yanı çok kolay olmuyor :cheesy:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.