Orijinalini görmek için tıklayınız : Su soğutma sıvısı
Fatal
07.January.2016, 15:28
Arkadaşlar bir çok konu açılmış ve yorum yapılmış ama bir kişide çıkıp kesin bir cevap vermemiş internettede kullanım klavuzu bakıyorum ama bulamıyorum
350cc makinalarda 1/1 antifriz karışımı korozyon ve soğutma konusunda iyi bir karışım miktarı tamam buraya kadar sorun yok peki bu 350cc makinalar radyatörü motor bloğu yedek deposu toplamında kaç litre sıvı alır bunu kesin söyleyebilecek bir arkadaş yokmu ona göre karışımı yapıp doldurucam yoksa deneme yoluyla kendimmi bulayım ?
2_rock
07.January.2016, 16:28
Arkadaşlar bir çok konu açılmış ve yorum yapılmış ama bir kişide çıkıp kesin bir cevap vermemiş internettede kullanım klavuzu bakıyorum ama bulamıyorum
350cc makinalarda 1/1 antifriz karışımı korozyon ve soğutma konusunda iyi bir karışım miktarı tamam buraya kadar sorun yok peki bu 350cc makinalar radyatörü motor bloğu yedek deposu toplamında kaç litre sıvı alır bunu kesin söyleyebilecek bir arkadaş yokmu ona göre karışımı yapıp doldurucam yoksa deneme yoluyla kendimmi bulayım ?
Ne o Mustafa motoru aldın da soylemiomusun. Saldırmadan imalı konuşmalar :p
Fatal
07.January.2016, 17:29
Yok yav motor salı günü gelcek o kesin ama uzun yoldan gelcem hava soğuk olursa radyatör donar antifriz yoksa o yüzden manisadan çıkmadan suyunu boşaltır antifirizli su koyar öyle çıkarım yola
Çünkü uzun yolda radyatör dondurup conta yakmıştım şehir içine giridiğinde hava akımı az geldiği için hararet yapar ama uzun yolda sorun çıkarmaz
Durdunmu fokurdamayı duyarsın :artiz::artiz: o yüzden dikkat ederim
Neyse kimse bilmiyormu kaç litre oldğunu ??
2_rock
07.January.2016, 17:45
Yok yav motor salı günü gelcek o kesin ama uzun yoldan gelcem hava soğuk olursa radyatör donar antifriz yoksa o yüzden manisadan çıkmadan suyunu boşaltır antifirizli su koyar öyle çıkarım yola
Çünkü uzun yolda radyatör dondurup conta yakmıştım şehir içine giridiğinde hava akımı az geldiği için hararet yapar ama uzun yolda sorun çıkarmaz
Durdunmu fokurdamayı duyarsın :artiz::artiz: o yüzden dikkat ederim
Neyse kimse bilmiyormu kaç litre oldğunu ??
Kimseden ses yok ben bilmiyorum Mustafa ama illaki bilen yazan olacaktır. Ne zaman gidiyorsun motoru almaya ?
kadirercan
07.January.2016, 18:10
http://www.raptorriders.com.tr/forums/archive/index.php/t-8290.html
Mustafa bu link işini görür sanırım
Fatal
07.January.2016, 18:44
Okudum kardeşim o başlığıda 1.6 lt radyatör 1lt depo blokda ne kadar vardır
Toplamda tahminimce 3 litre yada max 4 litre diye tahmin ediyorum ama bilen varsa kesin birşey söylemesi iyi olur diye düşünmüştüm neyse tam olarak yapınca işlemi belli olur :)
Fatal
07.January.2016, 18:47
Kimseden ses yok ben bilmiyorum Mustafa ama illaki bilen yazan olacaktır. Ne zaman gidiyorsun motoru almaya ?
Salı günü inş elimde
CELİL
07.January.2016, 19:50
Bende bilmiyorum bu tip teknik detayları servis bile ortalama biliyor en doğru oran eskisini boşaltırken boş kaba boşaltıp çıkan kadar yenisini koymak bu arada çalışan motor suyu donmaz donması için park halinde 0 derecenin altında beklemesi gerek o yüzden yolda sıkıntı olmaz rahatça binip gelebilirsin 8)
kadirercan
07.January.2016, 21:04
Bende bilmiyorum bu tip teknik detayları servis bile ortalama biliyor en doğru oran eskisini boşaltırken boş kaba boşaltıp çıkan kadar yenisini koymak bu arada çalışan motor suyu donmaz donması için park halinde 0 derecenin altında beklemesi gerek o yüzden yolda sıkıntı olmaz rahatça binip gelebilirsin 8)
Ya da karışımı fazla fazla hazırlayıp sistem dolana kadar doldurmak da bir çözüm olabilir [emoji4]
Fatal
07.January.2016, 21:45
Başkanım başıma geldi ordan biliyorum çalışan arabanın yolda giderken radyatörü buz tuttu ticari taksicilik yaparken başıma geldi yolda giderken sorun olmadı ama durduktan bir kaç dakika sonra araba su kaynattı radyatörün içi buz tutmuş resmen boruları söküp baktım antifiriz koydum boruları taktım sabaha kadar kendi çözdü ama o gece yatmak zorunda kalmıştım para kazanamadım :cheesy::cheesy:
siz siz olun çalışan motor donmaz bilinciyle yola çıkmayın aman diyim ben dondurdum siz dondurmayın 8)
CELİL
07.January.2016, 21:57
Başkanım başıma geldi ordan biliyorum çalışan arabanın yolda giderken radyatörü buz tuttu ticari taksicilik yaparken başıma geldi yolda giderken sorun olmadı ama durduktan bir kaç dakika sonra araba su kaynattı radyatörün içi buz tutmuş resmen boruları söküp baktım antifiriz koydum boruları taktım sabaha kadar kendi çözdü ama o gece yatmak zorunda kalmıştım para kazanamadım :cheesy::cheesy:
siz siz olun çalışan motor donmaz bilinciyle yola çıkmayın aman diyim ben dondurdum siz dondurmayın 8)
Ne kadar soğuk bir hava öyle çalışan motorun donması için en az - 10 üzeri falan olması gerek
Her şartta kışın özellikle soğuk illerde radyatörde antifriz mutlaka olmalı 8)
Fatal
07.January.2016, 23:06
Tabiki antifiriz koymak gerek ama o anda fırsatım olmadı ve uzun yola çıkmam gerekti ve olanlar oldu neyse oldu bitti akıl tokmağı oldu bana :)
Benim amacım manisadan gelirken olurda soğuk olursa diye şimdiden işimi sağlama almak istiyorum 8)
Bypale
07.January.2016, 23:28
Tabiki antifiriz koymak gerek ama o anda fırsatım olmadı ve uzun yola çıkmam gerekti ve olanlar oldu neyse oldu bitti akıl tokmağı oldu bana :)
Benim amacım manisadan gelirken olurda soğuk olursa diye şimdiden işimi sağlama almak istiyorum 8)
Ozaman celil abinin dediğinden yola çıkarak makinanın suyunu boşalt bi kaba. Bak kaç litre su çıkıyo. Örn. 5 litre su çıktıysa makinadan geriye 1 litre antifriz 4litre su koy.önceden antifriz yoksa makinada. Birden bire tavsiye edilen oranlarda antifirz koymakta zararlı. Paslı yerleri ( tapa hortum radyatör vb. ) açar patlatır. Ve yine yolda kalırsın. Yolun bitince o koyduğun suyu tekrar boşalt biraz daha yarım litre yada 1 litre kadar antifirizi arttır koy makinaya. Soğutma sistemide temizlenmiş olur.
Fatal
08.January.2016, 00:51
Sistemi zaten küfden arındırırım bu tarz işler elimden gelir araba motoru söküp takabiliyorum motoruda yaparım herhalde :artiz:
Neyse salı günü bi gelsinde ne olup olmayacağı belli olur8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.