Orijinalini görmek için tıklayınız : Antifiriz kırmızı ve mavi
2_rock
15.January.2016, 15:09
1. Bugün sabah antifiriz almak için gittim . Gittiğim yerde shell ve delfi 2 marka vardı . Shell mavi renk delfi kırmızı.
Satıcının söylediğine göre kırmızı renk olanlar 2007 ye üstü modeller için kulllaniliyormus ve sentetik bazliymis.
Hangi ürünü kullanmam daha uygun olur gerçi 1 er litrelik 3 tane shell aldım mavi renkte. Degustirmelimiyim yoksa işimi görürmü ?
2. Antifiriz 1 e 1 konuluyor orda sıkıntı yok bunu radyatör e mi koymalıyız yoksa şu tankına mı? Eğer şu tankı ise radyatör içinde kalan şu ne olacak onu komple boşaltmak gerekir mi ?
http://s24.postimg.org/r294orb75/20160115_111854.jpg (http://postimg.org/image/r294orb75/)
:soru?:soru?
2_rock
15.January.2016, 19:24
Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. ..
frknulas
15.January.2016, 19:31
Celil abi gordugunde cevapliycaktir :D
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2_rock
15.January.2016, 19:32
Tek umudum o zaten bekliyorum. :cheesy:
2_rock
15.January.2016, 23:13
Celil abi bilgilendirsen bizi. ...
2_rock
16.January.2016, 10:19
Birisi artık bilgi versin eriyorum burda )))))
Bypale
16.January.2016, 10:46
İkiside iş görür. Donmaz. Ama radyatör ve yedek su deposu ( radyatörün altındaki beyaz olan ) temiz gözüksün diyosan. Kırmızıyı koy. Yada total öneririm. Shelinkini aracımda kullandım. Bi müddet sonra rengini kaybediyo ve depo çok pis duruyo. Kararıyo.
2_rock
16.January.2016, 11:18
İkiside iş görür. Donmaz. Ama radyatör ve yedek su deposu ( radyatörün altındaki beyaz olan ) temiz gözüksün diyosan. Kırmızıyı koy. Yada total öneririm. Shelinkini aracımda kullandım. Bi müddet sonra rengini kaybediyo ve depo çok pis duruyo. Kararıyo.
Abi performans açısından bir far ki var mı?
Bypale
16.January.2016, 11:55
Abi performans açısından bir far ki var mı?
Kışın donmadan ziyade soğuma süresi normal suya göre daha uzundur. Scak kalır. Çabuk soğumadığı için de motor scak kalı.belki biraz.Performans için sanmıyorum bi fark olacağını. Ama motorun bütün su yolları temiz olacağından faydalı olur. Pası önler.
2_rock
16.January.2016, 13:28
Kışın donmadan ziyade soğuma süresi normal suya göre daha uzundur. Scak kalır. Çabuk soğumadığı için de motor scak kalı.belki biraz.Performans için sanmıyorum bi fark olacağını. Ama motorun bütün su yolları temiz olacağından faydalı olur. Pası önler.
Abi değiştirilerek kırmızı alıyım yok derlerse mavi shell le yola devam tabi aküyü şarj edince :cheesy:
CELİL
16.January.2016, 13:56
Celil abi bilgilendirsen bizi. ...
Konuyu okudum da bende bilmiyorum :( işlev olarak mutlaka donmayı engeller iş görür ama arasında ne fark var bilemiyorum google amcaya sormak lazım 8)
2_rock
16.January.2016, 14:03
Konuyu okudum da bende bilmiyorum :( işlev olarak mutlaka donmayı engeller iş görür ama arasında ne fark var bilemiyorum google amcaya sormak lazım 8)
Celil abi baktım da bir tanesi sentetik bazlı ve yeni model motorlar için başka bir bilgi yok
CELİL
16.January.2016, 14:05
Celil abi baktım da bir tanesi sentetik bazlı ve yeni model motorlar için başka bir bilgi yok
Şunu diyebiliriz bizim motorlar yeni model teknoloji yani enjektörlü makinalardan değil eski tip motorlardan
Bypale
16.January.2016, 14:26
Abi değiştirilerek kırmızı alıyım yok derlerse mavi shell le yola devam tabi aküyü şarj edince :cheesy:
Kocaman bi kolay gelsin ozamn:cheesy:
Bypale
16.January.2016, 14:31
Şunu diyebiliriz bizim motorlar yeni model teknoloji yani enjektörlü makinalardan değil eski tip motorlardan
Abi ben eski aracımdada yeni aracımdada ikisinide kullandım. Mavi opet shel petrolofisi kulandım. Hepsi aynı mi müddet sonra kapkara oluyo. . Ona bakaraktan Kırmızılar daha iyi. Ama markalı bişey almak gerek. Malum piyasada sahtecilik çok.
2_rock
16.January.2016, 14:40
İnşallah değişim yaparlar o zaman diyelim .akşam iş çıkışı gidip acıtasyön yapıyım.
2_rock
18.January.2016, 02:49
Bu gün mavi shell antifiriz koydum yaklaşık depoya birlikte 1.5 lt yada 1.6 civarında alıyor.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.