Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : a2 ehliyet

laerrof
21.January.2016, 14:03
Arkadaşlar Pazar Günü girdiğim ehliyet sınavında ehliyet almaya hak kazandım. Lakin kafamın çok karışık olduğu noktalar var.

-Öncelikle sürücü kursu dosyamın 10-15 gün içerisinde çıkacağını söyledi ve ben bu durumu anlayamıyorum. Ortada bunca sistem bunca teknoloji varken 15 günlük bekleme süresi normal mi? Öte yandan trafik tescilden de randevu almam gerekiyormuş bu iş için.

-Diğer bir sorum ise stajyer sürücü uygulamasıyla alakalı. Daha önce B sınıfı ehliyet sahibiydim ve A2 ehliyet başvurumu 2015 içerisinde yapmıştım. Şu an alacağım ehliyet ile stajyer uygulamasına dahil miyim? Her kafadan farklı bir ses çıkıyor kurstan bile farklı sesler var. Şu an aldığım bilgi stajyer uygulamasının daha öncesinde ehliyetimin bulunması hem de başvurumu stajyer sürücü uygulaması devreye girmeden yapmamdan ötürü bu uygulamaya dahil olmamam. Nedir bu işin aslı?

-Son olarak yeni çıkan ehliyetler ile alakalı olarak trafik tescilden alırken dikkat etmem gereken herhangi bir konu var mı?

Herkese İyi Forumlar

2_rock
21.January.2016, 14:20
Arkadaşlar Pazar Günü girdiğim ehliyet sınavında ehliyet almaya hak kazandım. Lakin kafamın çok karışık olduğu noktalar var.

-Öncelikle sürücü kursu dosyamın 10-15 gün içerisinde çıkacağını söyledi ve ben bu durumu anlayamıyorum. Ortada bunca sistem bunca teknoloji varken 15 günlük bekleme süresi normal mi? Öte yandan trafik tescilden de randevu almam gerekiyormuş bu iş için.

-Diğer bir sorum ise stajyer sürücü uygulamasıyla alakalı. Daha önce B sınıfı ehliyet sahibiydim ve A2 ehliyet başvurumu 2015 içerisinde yapmıştım. Şu an alacağım ehliyet ile stajyer uygulamasına dahil miyim? Her kafadan farklı bir ses çıkıyor kurstan bile farklı sesler var. Şu an aldığım bilgi stajyer uygulamasının daha öncesinde ehliyetimin bulunması hem de başvurumu stajyer sürücü uygulaması devreye girmeden yapmamdan ötürü bu uygulamaya dahil olmamam. Nedir bu işin aslı?

-Son olarak yeni çıkan ehliyetler ile alakalı olarak trafik tescilden alırken dikkat etmem gereken herhangi bir konu var mı?

Herkese İyi Forumlar

Kardeşim çok net ve kesin olarak araştırdım ve bizzat aynı durumun içerisindeyim. Durum şöyle. Kursa kayıt ve başlangıç tarihin 2015 olduğu için sen eski yönetmeliğe tabi tutuluyorsun. Korkacak hiç bir durum yok.sertifikayı genelde kurs sıvandan 1 hafta sonrasına yada 5 gün sonrasına veriyor belkide yoğunluktan dolayı 15 gün demişlerdir onu kursu arayıp sorman gerekiyor. Alacağın kategori eski sisteme göre A2 yani yeni sistemin A kategorisine denk için rahat olsun. Ehliyet için randevu alarak gidiyorsun bunun öncesinde belli harçları ödemenin gerekiyor yalnız ödemeden önce kesin bilgi almanda fayda var yeni sisteme göremiyorum oderim ekler yoksa eskisine göremiyorum onu bende tam bilmiyorum

laerrof
21.January.2016, 14:34
Kardeşim çok net ve kesin olarak araştırdım ve bizzat aynı durumun içerisindeyim. Durum şöyle. Kursa kayıt ve başlangıç tarihin 2015 olduğu için sen eski yönetmeliğe tabi tutuluyorsun. Korkacak hiç bir durum yok.sertifikayı genelde kurs sıvandan 1 hafta sonrasına yada 5 gün sonrasına veriyor belkide yoğunluktan dolayı 15 gün demişlerdir onu kursu arayıp sorman gerekiyor. Alacağın kategori eski sisteme göre A2 yani yeni sistemin A kategorisine denk için rahat olsun. Ehliyet için randevu alarak gidiyorsun bunun öncesinde belli harçları ödemenin gerekiyor yalnız ödemeden önce kesin bilgi almanda fayda var yeni sisteme göremiyorum oderim ekler yoksa eskisine göremiyorum onu bende tam bilmiyorum

Verdiğin net bilgiler için teşekkür ediyorum. Anlaşılan telaşe edilecek bir durum yok stajyer ehliyetle alakalı olarak. Peki bir şey daha sormak istiyorum. Şu anda ben ehliyet almaya hak kazanmışken, trafikte yakalanabileceğim çevirmelerden ceza yeme durumum nedir henüz A2 ehliyetim fiziksel olarak bulunmadığı için.

2_rock
21.January.2016, 14:39
Verdiğin net bilgiler için teşekkür ediyorum. Anlaşılan telaşe edilecek bir durum yok stajyer ehliyetle alakalı olarak. Peki bir şey daha sormak istiyorum. Şu anda ben ehliyet almaya hak kazanmışken, trafikte yakalanabileceğim çevirmelerden ceza yeme durumum nedir henüz A2 ehliyetim fiziksel olarak bulunmadığı için.

Kardeşim kesinlikle yakalanma yakalanirsa 1800 du yanlış hatırlamıyorsam motoruna el koyuyorlar yok çekici parası yok park parası yok mahkeme çok uğraşırsın. Benim yurtdışında ki ehliyetimi kabul etmediler bende o yüzden girdim yoksa öle bi fantazi yapıp boştan yere para vermeye niyetim yoktu. Zaten kış ehliyetini alana kadar bekle derim zaten 1 hafta 10 güne kadar elinde olur

laerrof
21.January.2016, 15:43
Kardeşim kesinlikle yakalanma yakalanirsa 1800 du yanlış hatırlamıyorsam motoruna el koyuyorlar yok çekici parası yok park parası yok mahkeme çok uğraşırsın. Benim yurtdışında ki ehliyetimi kabul etmediler bende o yüzden girdim yoksa öle bi fantazi yapıp boştan yere para vermeye niyetim yoktu. Zaten kış ehliyetini alana kadar bekle derim zaten 1 hafta 10 güne kadar elinde olur

O zaman düldülü garajda yatırmaya devam :)

2_rock
21.January.2016, 15:52
Senin iyiliğin için yoksa sıkıntı yok mahkeme ceza ve motorun çekilmesi gerçekten ugrastırıcak. Gerek yok

umut.
21.January.2016, 15:57

Herkese İyi Forumlar

Ender ehliyetin hayırlı olsun. Benimde bildiğim kadarıyla evraklar imzalanması ve onaylanması için ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderiliyor bundan dolayı biraz gecikebiliyor. Trafik tescilden online randevu alman gerekiyor ve sitedeki belgeleri toparlayarak başvuru yapabilirsin. Kolay gelsin

http://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/

Birkan Bozkuş
21.January.2016, 15:59
Ender birde dipnot: emniyet randevusu sabah 8:30 - 9:00 yada 9:00 - 9:30 arası açılıyor o saatlerde yardırman lazım yoksa gün içinde randevu alman çok zor oluyo

FouL
21.January.2016, 16:52
Stajyer ehliyetin asıl amacı alkollü araç kullanma trafik kurallarına ısrarla uymama gerektiği yerlerde başkasının yaya yada çevredeki araçları riske atacak hareketlere sınırlama getirildi.. Ve düzenli olarak her 5 ila 10 yıl aldığınız ehliyete göre de sağlık raporu alarak ehliyetiniz yenilenecek öyle sınırsız ehliyet devri bitti.. Staj mitaj hikâye ..sen 30 yıllık ehliyetli arkadaşım yakalanda bakalım güzel promille bak nasıl ehliyetine el koyuyorlar..

Yanı kalkipta 18 yaşındaki bi adamın lap diye tır kullanamayacağı gibi 600cc lık 1100cc lık bi motorlada yollarda cirit atmasi yerine çoğumuz gibi 250cc 125cc motorla 2 yıl tecrübe edinsin demişler..

Bunun dışında bence ehliyet kurumlarının staj mitaj falan filanlar satış stratejisinde başka bisey değil.. Örnek hala ilkokul mezunları ehliyet alıyor. Sırf satış stratejisi ev hanımı yoldan geçene ehliyet aldirttilar neredeyse

2_rock
21.January.2016, 20:23
Anlamadığım konu toplanması gereken evraklar kısmında sağlık raporu yazıyor tekrardan rapor mu almak gerekiyormuş?

FouL
21.January.2016, 20:28
evet ve dikkat et sağlık raporunu alırken ehliyet için alıyorum diye belirt

2_rock
21.January.2016, 21:18
Adamların işi güçünkü işkence ya başka bir şey degil. Ödenecek bedellerin miktarı hakkında bilgisi olan varsa oda güzel olur

2_rock
22.January.2016, 13:53
Harçlar ve bedellerim fiyatı nedır bilgisi olan varmı bulamadım

Birkan Bozkuş
22.January.2016, 13:59
ben harç ve kart bedeli olarak 250 tl civarı bi para ödemiştim kurs hariç

umut.
22.January.2016, 15:09
A1 VE A2 HARÇ ÜCRETİ 133,70 TL
B SINIFI HARÇ ÜCRETİ 402,90 TL
F VE H SINIFI HARÇ ÜCRETİ 133,70 TL
C-D-E HARÇ ÜCRETİ 672,10 TL
ULUSLARARASI SÜRÜCÜ BELGESİ 268,50 TL
Kart Bedeli : 126 TL

Birde yanlış hatırlamıyorsam sürücü kursuna başvururken hazırladığın belgeler içerisinde sağlık raporuda olması lazım. Kursa kayıt olurken verdiğin belgeleri sertifikanı alırkan sana geri verecekler ekstra sağlık raporu almana gerek yok.

2_rock
22.January.2016, 15:15
Detaylı bilgi şuan geldi kurstan alınan sertifikanin yanına sadece bilmezdik fotoğraf konulması gerekiyor. Hayır imlası gereken harç ve bedeller emniyetin içinden yapılabiliyor ve ödenmesi gereken toplam miktar 250 TL civarında

2_rock
22.January.2016, 15:16
A1 VE A2 HARÇ ÜCRETİ 133,70 TL
B SINIFI HARÇ ÜCRETİ 402,90 TL
F VE H SINIFI HARÇ ÜCRETİ 133,70 TL
C-D-E HARÇ ÜCRETİ 672,10 TL
ULUSLARARASI SÜRÜCÜ BELGESİ 268,50 TL
Kart Bedeli : 126 TL

Birde yanlış hatırlamıyorsam sürücü kursuna başvururken hazırladığın belgeler içerisinde sağlık raporuda olması lazım. Kursa kayıt olurken verdiğin belgeleri sertifikanı alırkan sana geri verecekler ekstra sağlık raporu almana gerek yok.

Çok açıklayıcı ve net olmuş eline sağlık

MErtugrulK
24.January.2016, 05:15
Küçük şehrin canını seveyim, çok yoğun olmadığında randevu falan almaya gerek kalmıyor. Direk gittim dosyayı verdim saat 1'de, 5'te ehliyetimi aldım.

Yeni kursa yazılacaklar varsa benim gibi önce B sonra A2 yerine birlikte almaları daha iyi olur, boş yere iki kez kurs ve kart harcı ödedim. Diğer yandan yeni yönetmelikte Trafik Adabı gibi dersler var, aslında fena değil ama umarım etkili olur.

Eski yönetmelik olarak değerlendirilmiş olması güzel ama zorlanmazsın en azından. Aldığın ehliyet de yeni ehliyetlerden olur umarım, 15 lira gibi bir paraya bizler de 5 yıl içerisinde yenilemek zorundaymışız; biyometrik fotoğraf ile (her şey para :cry: )

İyi günlerde kullanman dileğiyle.

2_rock
24.January.2016, 13:12
Küçük şehrin canını seveyim, çok yoğun olmadığında randevu falan almaya gerek kalmıyor. Direk gittim dosyayı verdim saat 1'de, 5'te ehliyetimi aldım.

Yeni kursa yazılacaklar varsa benim gibi önce B sonra A2 yerine birlikte almaları daha iyi olur, boş yere iki kez kurs ve kart harcı ödedim. Diğer yandan yeni yönetmelikte Trafik Adabı gibi dersler var, aslında fena değil ama umarım etkili olur.

Eski yönetmelik olarak değerlendirilmiş olması güzel ama zorlanmazsın en azından. Aldığın ehliyet de yeni ehliyetlerden olur umarım, 15 lira gibi bir paraya bizler de 5 yıl içerisinde yenilemek zorundaymışız; biyometrik fotoğraf ile (her şey para :cry: )

Kardeşim ehliyeti ne zaman aldın. ?
B varsa A2 alırken 2 kategoriyide aynı karta mi bastırdın.yoksa 2 ayrı ehliyetin mi oldu ?
2016 olmasına rağmen eski ehliyet mi verdiler ?

2_rock
27.January.2016, 00:08

bu aynı gün içinde ehliyeti neye göre veriyorlar ben onu anlamadım yoğunluğa göre mi ?