PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü sorunu

MErtugrulK
24.January.2016, 05:45
Öncelikle Celil ve Ferhat ağabeyler ile istişare ettim telefonda, faydalı bilgiler verdiler. Yine da daha önce bu sorunu yaşamış, tecrübeli kimseler varsa belki yardım edebilirler diye başlık da açmış olayım.

Malumunuz kış aylarındayız ve üniversite öğrencisiyim. Aküyü Aralık ayı içinde değiştirdim yenisiyle, yeni aldığım akü motor 3-4 gün yatınca bitti. Servise götürdüm, kontağı açık unutmuşsundur dedi (ki unutmadığımdan adım gibi eminimdin). Neyse öyle ya da böyle aküyü şarj ettik taktık, sıkıntı yok. Yine sınav dönemimdi ve kar yağdığı için motoru yatırdım 2-3 gün, bir ara çalıştırmak için kontağı açtığımda çok cılız elektrik alıyor ve marş basmıyordu. İlgilenemedim, diğer gün tamamen elektrik gitmişti.

Akünün böyle 1 haftayı bile bulmayan yatmalarda boşalması normal değil. Ferhat ağabey zamanında farı değiştirmiş, sıkıntı olmayacağını söylemiş servis. Akünün bitmesi acaba fardan mı kaynaklı? Yoksa konjektör sıkıntısı mı var? Far ile alakalı ise araya bir anahtar koydur dedi Celil abi, onu da aklıma yazdım. Akü şarj eden kablolardan ölçüm de yaptıracağım. Çok küçük bir ihtimal yeni aldığım akü problemli de olabilir.

Daha önce başına böyle bir hadise gelmiş kimseler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bir diğer küçük maruzatım da tek binerken sorun olmuyor ancak artçım olduğunda zincir şıkır şıkır sesler çıkarıyor, gerdirmeli miyim yoksa böyle kalması zararsız mı? Servise pek güvenemiyorum açıkçası.

Teşekkürler.

MErtugrulK
24.January.2016, 05:47
Benim gibi internette arayıp bulamayanlar için de aküyü sökmeden evvel, akü haznesinin üstündeki kapağın 2 vidasını söktükten sonra altlarından tutup asılarak çekmek gerekiyormuş dişlerden kapağı çıkarmak için, çok uğraşıp yapamadım geçen gün. Umarım bu da faydalı bir bilgi olur :)

Bahadır
24.January.2016, 07:30
Zincir artçı ile bindiğin zaman daha gergin olur.Sesin farklı bir sebebi olabilir.
Akü ise şarj olmuyordur.Bu kadar kısa sürede bitmemesi gerekir 8)

ereneren
24.January.2016, 09:32
Öncelikle Celil ve Ferhat ağabeyler ile istişare ettim telefonda, faydalı bilgiler verdiler. Yine da daha önce bu sorunu yaşamış, tecrübeli kimseler varsa belki yardım edebilirler diye başlık da açmış olayım.

Malumunuz kış aylarındayız ve üniversite öğrencisiyim. Aküyü Aralık ayı içinde değiştirdim yenisiyle, yeni aldığım akü motor 3-4 gün yatınca bitti. Servise götürdüm, kontağı açık unutmuşsundur dedi (ki unutmadığımdan adım gibi eminimdin). Neyse öyle ya da böyle aküyü şarj ettik taktık, sıkıntı yok. Yine sınav dönemimdi ve kar yağdığı için motoru yatırdım 2-3 gün, bir ara çalıştırmak için kontağı açtığımda çok cılız elektrik alıyor ve marş basmıyordu. İlgilenemedim, diğer gün tamamen elektrik gitmişti.

Akünün böyle 1 haftayı bile bulmayan yatmalarda boşalması normal değil. Ferhat ağabey zamanında farı değiştirmiş, sıkıntı olmayacağını söylemiş servis. Akünün bitmesi acaba fardan mı kaynaklı? Yoksa konjektör sıkıntısı mı var? Far ile alakalı ise araya bir anahtar koydur dedi Celil abi, onu da aklıma yazdım. Akü şarj eden kablolardan ölçüm de yaptıracağım. Çok küçük bir ihtimal yeni aldığım akü problemli de olabilir.

Daha önce başına böyle bir hadise gelmiş kimseler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bir diğer küçük maruzatım da tek binerken sorun olmuyor ancak artçım olduğunda zincir şıkır şıkır sesler çıkarıyor, gerdirmeli miyim yoksa böyle kalması zararsız mı? Servise pek güvenemiyorum açıkçası.

Teşekkürler.
motorunda takılı aküyü yiyebilcek bi aksesuar varmı peki bende alarmlı iki hoparlör var onlar bitiriyodu sigortasını söktüm kaçgün durursa dursun aküde sıkıntı olmuyo artık

2_rock
24.January.2016, 13:21
Aynı sorunu ge en bende yaşadım yalnız neden olduğunu çözemedim jel akü var ve topu topu 10 gün yattı ve boşalmış bunun üzerine bir arkadaşım gelerek takviye yaptık .onuda şöyle yaptık aküyü bile sönmeden takviye aküden gelen -ucu şaseye +ucu ise marş motorunun kablosuna ve bastık marsa ve ilk seferinde aldı. Ama neden boşandığı ve burkadar hızlı bilemiyorum.

Peder
24.January.2016, 13:25
Aynı sorunu ge en bende yaşadım yalnız neden olduğunu çözemedim jel akü var ve topu topu 10 gün yattı ve boşalmış bunun üzerine bir arkadaşım gelerek takviye yaptık .onuda şöyle yaptık aküyü bile sönmeden takviye aküden gelen -ucu şaseye +ucu ise marş motorunun kablosuna ve bastık marsa ve ilk seferinde aldı. Ama neden boşandığı ve burkadar hızlı bilemiyorum.

RR da bu akü olayı kronik bi sıkıntı mı ? forum içinde önceki başlıklarda da baya bir akü sıkıntısı yaşayanı okudum ve çözümüyle yada neden kaynaklandığıyla ilgili net bir sonuç göremedim hiç

2_rock
24.January.2016, 15:01
Arkadaş bir daha akü ile ilgili bir şey yazmiycam. Ne zaman yazmam akü boşaliyor.ise geldim garaja indim yine zayıf akü bu nedir arkadaş lanet olsun bu akülere vallahi billahi.

2_rock
24.January.2016, 15:51
Motoru tekrar çalıştırmak için indim ve çalıştı yalnız bujiler den bir tanesi kesiyor. Böle bisi görmedim durduk yere buji mi bozulur yada patlar daha 2 hafta önce takıldı ngk

2_rock
24.January.2016, 17:54
Yaptığım araştırmaya göre olay şu.
Ben çok yakın bir zaman içerisinde ngk iridyum buji aldım ve iridyum buji normalden daha fazla ateşleme yaptığı için performansta bir artış söz konusu yalnız tek düşmanı an şey zayıf akü. Eğer akü zayıfsa marsa basıldığında buji yı bozuyor. O yüzden zayıf akülere ve yatan motorlarda iridyum buji kullanmak mantıklı değil. O yüzden en yakın zamanda soğuk standart buji alıp değiştireceğim. Havalar düzelince iridyum buji ve yeni akü ile yola devam

ereneren
24.January.2016, 18:29
Motoru tekrar çalıştırmak için indim ve çalıştı yalnız bujiler den bir tanesi kesiyor. Böle bisi görmedim durduk yere buji mi bozulur yada patlar daha 2 hafta önce takıldı ngk

geçmiş olsun kardeşim öyle bujileri bosver normalinden devam

2_rock
24.January.2016, 18:33
geçmiş olsun kardeşim öyle bujileri bosver normalinden devam

Benim bence bir akü almam sart oldu

ereneren
24.January.2016, 18:38
Benim bence bir akü almam sart oldu

olabilir ozaman bakalım aküdenmiymiş bidaha olcakmı bizim umut 2013 de aldı motoru kışın full yatıyo motor bastımı calısıyo ama

2_rock
24.January.2016, 18:43
olabilir ozaman bakalım aküdenmiymiş bidaha olcakmı bizim umut 2013 de aldı motoru kışın full yatıyo motor bastımı calısıyo ama

Aküsü neymiş bir sorsana bide hangi bujiyi kullanıyormuş?

ereneren
24.January.2016, 19:12
Aküsü neymiş bir sorsana bide hangi bujiyi kullanıyormuş?

bujisi normal 10 tl lik buji ya taktıralıda baya oldu aküsüde motoru aldıgında değiştirmişti ama çin malı değil sanırım

2_rock
24.January.2016, 20:08
bujisi normal 10 tl lik buji ya taktıralıda baya oldu aküsüde motoru aldıgında değiştirmişti ama çin malı değil sanırım

Sen sorsan daha iyi olur8)

Ferhat BASTEM
24.January.2016, 22:26
motorunda takılı aküyü yiyebilcek bi aksesuar varmı peki bende alarmlı iki hoparlör var onlar bitiriyodu sigortasını söktüm kaçgün durursa dursun aküde sıkıntı olmuyo artık

Motorda sadece xenon far var, Güneşli' deki serviste taktırmıştım. Aynı fardan kullanan diğer kişilerde de böyle bir sorun yoktu ki ben de yaşamadım. En fazla çalıştırmama aralığım cuma akşamı-pazartesi sabahı oldu. Celil abinin dediği anahtar takma olayı bence ilk önce uygulanacak şey. Eğer ki far kaynaklıysa basitçe hallolmuş olacaktır ;)

Bypale
24.January.2016, 22:48
Kardeşim eğerki kontak kapalıyken farın yanmıyorsa farda sorun olucağını sanmıyorum. Şarjı kontrol ettir. Ve motorun eksi akımınıda ( şase kablosu ) kontrol ettir. Yeterli eksi akımı almıyosa artı akım tam olsa dahi iletim yetersiz olacağından zayıf gösterir. Motorcudan ziyade. Güzel bi oto elektrik ustası bul. Tesisatında kaçak varmı yokmu gözden geçirsin. 8)

Fatal
25.January.2016, 09:04
Eğer elinden gelen elektrikten anlayan varsa akü kutup başına seri bi ampermetre bağlayın tüm elektrik düğmeleri ve kontak kapalıyken eğer belli bir mA in üzerinde akım çekiyosa kaçak vardır tek tek soketleri sökerek kaçak nerde öğrenilebilir biraz zahmetlidir ama kesin sonuç için bu gerekli 8) 8)

MErtugrulK
25.January.2016, 16:56
Teşekkür ederim cevaplar için. Hepsini değerlendireceğim.

MErtugrulK
25.January.2016, 16:57
Motorda sadece xenon far var, Güneşli' deki serviste taktırmıştım. Aynı fardan kullanan diğer kişilerde de böyle bir sorun yoktu ki ben de yaşamadım. En fazla çalıştırmama aralığım cuma akşamı-pazartesi sabahı oldu. Celil abinin dediği anahtar takma olayı bence ilk önce uygulanacak şey. Eğer ki far kaynaklıysa basitçe hallolmuş olacaktır ;)

Valla ağabey hem kız arkadaş hem senin nazlı ilgi göstermeyince hemen sukoyuveriyor, bakacağız çaresine artık :)

Ferhat BASTEM
25.January.2016, 19:07
Valla ağabey hem kız arkadaş hem senin nazlı ilgi göstermeyince hemen sukoyuveriyor, bakacağız çaresine artık :)

Muhsin demek ki sen ikisine de çok yüz veriyorsun :)

MErtugrulK
26.January.2016, 03:00
Muhsin demek ki sen ikisine de çok yüz veriyorsun :)

Ağabey vallahi bilmiyorum ki, öğrene öğrene devam edeceğiz böyle 8)

2_rock
27.January.2016, 15:59
Değerli kardeşlerim bir akıl verin gerçekten bunaldım. Dün akşam saat 6 da işten çıktım ve çıkmadan motoru çalıştırdım. Sabah işe geldim ve tekrar çalıştırmak için marsa bastım ve akü zayıf korna bile ağlıyor sesi çıkmıyor çok kısık. Ben daha önce bu kadar çabuk boşalan akü görmedim .sizce akünün ömrümü bitik yoksa şarj mi etmiyor. Delirtti bu konu beni.

CELİL
27.January.2016, 16:11
Değerli kardeşlerim bir akıl verin gerçekten bunaldım. Dün akşam saat 6 da işten çıktım ve çıkmadan motoru çalıştırdım. Sabah işe geldim ve tekrar çalıştırmak için marsa bastım ve akü zayıf korna bile ağlıyor sesi çıkmıyor çok kısık. Ben daha önce bu kadar çabuk boşalan akü görmedim .sizce akünün ömrümü bitik yoksa şarj mi etmiyor. Delirtti bu konu beni.

Aldora sorunu çözmek için aküyü dışarıda şarj'a bağla doldur tekrar makinaya tak test et ne kadar gidiyor çabuk bitmiyorsa makina şarj etmiyordur tersi durum varsa akü bitiktir kolay gelsin

2_rock
27.January.2016, 16:15
Aldora sorunu çözmek için aküyü dışarıda şarj'a bağla doldur tekrar makinaya tak test et ne kadar gidiyor çabuk bitmiyorsa makina şarj etmiyordur tersi durum varsa akü bitiktir kolay gelsin

Abi şöyle bir durum var motor çalışırken kutup başlarında birini çekiyorsun eğer stop ediyorsa şarj etmiyor demek . Bunu denemem gerek çünkü şarj edecek bir cihazım yok. Akü ömrü bitik sende hemen boşalır mı?

Birkan Bozkuş
27.January.2016, 16:21

Aldora benim motorda da buna benzer bir durum oldu sabah sorunsuz çalışan motor akşam iş çıkışı çalışmamıştı kablolarla oynadım flan çalıştırdım ama yolda giderken korna flan gıy gıy basıyodu servise götürdüm bıraktım aradılar kutup başlarını değiştirmişler daha sonrasında hiç problem çıkartmadı

2_rock
27.January.2016, 16:24
Aldora benim motorda da buna benzer bir durum oldu sabah sorunsuz çalışan motor akşam iş çıkışı çalışmamıştı kablolarla oynadım flan çalıştırdım ama yolda giderken korna flan gıy gıy basıyodu servise götürdüm bıraktım aradılar kutup başlarını değiştirmişler daha sonrasında hiç problem çıkartmadı

Vallahi bir şekilde çalıştırıp yarın bakıma götürmem delircem yoksa benim eski motorlar bile bu kadar sorunlu değildi :shock:

CELİL
27.January.2016, 16:33
Abi şöyle bir durum var motor çalışırken kutup başlarında birini çekiyorsun eğer stop ediyorsa şarj etmiyor demek . Bunu denemem gerek çünkü şarj edecek bir cihazım yok. Akü ömrü bitik sende hemen boşalır mı?
Akü bitikse şarj tutmaz o yüzden hemen boşalır

e.erbaş
27.January.2016, 21:50
RR da bu akü olayı kronik bi sıkıntı mı ? forum içinde önceki başlıklarda da baya bir akü sıkıntısı yaşayanı okudum ve çözümüyle yada neden kaynaklandığıyla ilgili net bir sonuç göremedim hiç Kronik bi sıkıntı değil.Kronik sıkıntı her makinada baş gösterir benim makina yatışta haftadan haftaya bi kez çalıştırıyorum akü canavar :)

2_rock
28.January.2016, 01:57
Kronik bi sıkıntı değil.Kronik sıkıntı her makinada baş gösterir benim makina yatışta haftadan haftaya bi kez çalıştırıyorum akü canavar :)

Hangi aküyü kullanıyorsun

FouL
28.January.2016, 01:59
Bizim motorlarda genelde tercih edilen marka (lar) hangileri..

Nıka Kelevic
29.January.2016, 23:15
Konu akü ile alakalı olunca yeni başlık açmak istemedim.
Bizim aküleri araba gibi takviye ediyoruz değil mi motordan motora takviye kordonu ile.
Birde akü azalmış ise vurdurarak çalışırmı ? Yarın deneme yapıcağımda.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
29.January.2016, 23:46
Konu akü ile alakalı olunca yeni başlık açmak istemedim.
Bizim aküleri araba gibi takviye ediyoruz değil mi motordan motora takviye kordonu ile.
Birde akü azalmış ise vurdurarak çalışırmı ? Yarın deneme yapıcağımda.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Akın evet takviyeyi araba gibi yapıyoruz aküde az elektirik varsa motoru 2 ci viteste vurdurarak çalıştırabilirsin soğuk havalarda vurdururken jikleyide açın 8)

2_rock
30.January.2016, 01:31
Hangi marka aküleri kullanıyorsunuz ve hangileri regaller için uygun. 12 w 9 Am markalar

Nıka Kelevic
01.February.2016, 16:59
Cumartesi aküyü şarj ettirdim benim ustaya. Sonra komşu arabadan takviyele ben hep öyle yaptım dedim. Araştırdım 12V olduktan sonra sıkıntı yokmuş gerçekten. Amper önemli değilmiş ama V un tutması gerekliymiş.
* Bir beyaz duman attı benim emektar evlere şenlik :)

2_rock
01.February.2016, 19:55
Eski model spyderlarda selenin altında sol tarafta bir kısım var takviye ıcın ordan takviye yapıldığını söylediler ama tam ner bilmiyorum Celil abi sen bilirsin. 2. Bir yöntem - eksi ucu şaseye artı ucu marş motorunun üstündeki kablonun plastik kısmı çıkarıp oraya takıyoruz. Ve marsa basıp motoru çalıştırıp şarj ediyoruz.

CELİL
01.February.2016, 20:29
Eski model spyderlarda selenin altında sol tarafta bir kısım var takviye ıcın ordan takviye yapıldığını söylediler ama tam ner bilmiyorum Celil abi sen bilirsin. 2. Bir yöntem - eksi ucu şaseye artı ucu marş motorunun üstündeki kablonun plastik kısmı çıkarıp oraya takıyoruz. Ve marsa basıp motoru çalıştırıp şarj ediyoruz.
O denilen yer takviye için değil aküyü şarj etmek içindi birkaç sene gelen motorlara bir dişi fiş yuvası yapmışlardı ucu aküye bağlıydı birde 220 volt ile çalışan 12 volt çıkış veren bir adaptör veriyorlardı oraya takıp şarj edilebiliyordu kimse kullanmayınca yeni modellere koymadılar 8)

2_rock
01.February.2016, 20:40
O denilen yer takviye için değil aküyü şarj etmek içindi birkaç sene gelen motorlara bir dişi fiş yuvası yapmışlardı ucu aküye bağlıydı birde 220 volt ile çalışan 12 volt çıkış veren bir adaptör veriyorlardı oraya takıp şarj edilebiliyordu kimse kullanmayınca yeni modellere koymadılar 8)

Tüh kötü olmuş aslında güzel bir şey. Çok ise yarardı .keşke kaldirmasalarmis.:shock:

MErtugrulK
30.March.2016, 22:35
Uzun uzadıya burada konuştuk, en sonunda sorun çözüldü. Sonradan eklenen devir saati direk aküye bağlanmış, onu kontak elektrik hattına bağladık. Kontak açılınca çalışacak artık sadece. Elektrik çektiği neredeyse hiç belli olmuyordu ölçümde ancak çekiyormuş. Artık gönlüm rahat şekilde 2-3 gün binmeden motoru yatırabileceğim :Rockn Roll:

2_rock
31.March.2016, 02:39
Uzun uzadıya burada konuştuk, en sonunda sorun çözüldü. Sonradan eklenen devir saati direk aküye bağlanmış, onu kontak elektrik hattına bağladık. Kontak açılınca çalışacak artık sadece. Elektrik çektiği neredeyse hiç belli olmuyordu ölçümde ancak çekiyormuş. Artık gönlüm rahat şekilde 2-3 gün binmeden motoru yatırabileceğim :Rockn Roll:

Sorunun çözüldüğünü sevindim geçmiş olsun .inşallah tekrarı olmaz 8)

berkehrercan
25.April.2016, 02:36
Bu seferde benim bir sorum var.Akuyu sabit tutan kelepceler zamanla gevremiş tam isiklarda kalkarken kopmuş.Akü icerde hareket edince kutup basi metal aku kapagina degip akuyu bosaltmis.Takviye yaptim ustune sarj olsun diye 40 50 dk dolastim eve geldim stop ettim bidaha calismadi.Sorum su,benim bildigim sure yeterli ama acaba az mi dolandim sarj edebilmesi için? Gidip akucude sarj ettirecegim bu seferde akunun motorda sarj olup olmadigini bilemedigim icin o sarjin gittigi kadar gidip sacma sapan bir yerde calismamasindan korkuyorum.O akunun motorda sarj olup olmayacagini bir sekilde anlayabilir miyim? Veya motorda sarj olmayan tam sarjli bir akunun bitmesi icin gereken tek sey bir kez calistirip stop etmek mi yoksa calisma suresiyle alakasi var mi bunun sarj olmadan su kadar saat gider sonra stop edersen calismaz gibi? Aku daha bir senelik sulu akü.Cevaplarinizi bekliyorum.

Bahadır
25.April.2016, 10:25
Akü kısa devre olunca bozulmuş olabilir.Yoksa o kadar süre motor sürmek şarj için yeterli8)

berkehrercan
25.April.2016, 11:21
Bende oyle dusunuyorum ama yine bir umut :cheesy:

CELİL
25.April.2016, 11:52
Berke stop ettiğinde hiç elektirik yoksa siğortaya bak siğorta atmıştır o değilse akü kısa devre yaptığından bozulmuş olabilir kontrol için aküyü söküp şarj ettirip kontrol etmek lazım 8)

berkehrercan
25.April.2016, 12:31
12v 9 muydu abi neydi bizim akuler

Bahadır
25.April.2016, 12:48
12v 9 muydu abi neydi bizim akuler

9AH sığmayabilir.Sığarsa al ama.Daha uzun ömürlü olur8)

VdeOzan
26.June.2019, 20:54
merhaba arkadaşlar,

yeni akü takarken (-) kutubun bağlantı noktası kırıldı. internette baktım kargo süreleri çok uzun. İzmirde satın alabileceğim bir yer varmıdır.

TuruncuBuji
26.June.2019, 21:33
merhaba arkadaşlar,

yeni akü takarken (-) kutubun bağlantı noktası kırıldı. internette baktım kargo süreleri çok uzun. İzmirde satın alabileceğim bir yer varmıdır.

Erimiş kurşun dökerek kırılan kutup başını eski yerine sabitliyor bazı ustalar. İzmir de herhangi bir ustaya götürsen yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Dert edilecek bir durum değil.

Eray Aksoy
26.June.2019, 21:53
Erimiş kurşun dökerek kırılan kutup başını eski yerine sabitliyor bazı ustalar. İzmir de herhangi bir ustaya götürsen yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Dert edilecek bir durum değil.

Maşallah Cihan.Her şeye bir çözüm var sende.Senden her eve bir tane lazım 8)

TuruncuBuji
26.June.2019, 22:43
Maşallah Cihan.Her şeye bir çözüm var sende.Senden her eve bir tane lazım 8)

Teorik bilgi çokta el becerilerim gelişmedi daha. Birde kafe de çay kahve içeceğime dışarı çıktığımda kendimi sanayide buluyorum işim olsun olmasın. Orada sürekli yeni bir şeyler öğreniyorum. Yeni bir şeyler öğrendiğim muhabbet tende inanılmaz keyif alıyorum. Hatta yeni bir hayalim var artık kuytu köşede bir dükkan alıp atölye yapmak istiyorum. Bu 10 yıl sonra mı olur 20 yıl sonra mı olur onu bilemeyeceğim :D
Not : Bu arada Ustama'da buradan teşekkürlerimi ileteyim.

Eray Aksoy
26.June.2019, 22:53
Teorik bilgi çokta el becerilerim gelişmedi daha. Birde kafe de çay kahve içeceğime dışarı çıktığımda kendimi sanayide buluyorum işim olsun olmasın. Orada sürekli yeni bir şeyler öğreniyorum. Yeni bir şeyler öğrendiğim muhabbet tende inanılmaz keyif alıyorum. Hatta yeni bir hayalim var artık kuytu köşede bir dükkan alıp atölye yapmak istiyorum. Bu 10 yıl sonra mı olur 20 yıl sonra mı olur onu bilemeyeceğim :D

Vallahi on numara olur.Hobi olarak başlarsın bir de bakarsın ki ileride sana güzel bir ek gelir olur.İşine gelen,samimi olduğun insanlara yardımcı olsan bile yeter.Ah keşke bende de yetenek olsa da kendim de bir şeyler tamir edebilsem.

erkopaşa
27.June.2019, 00:29

Cihan hocam aynı hayal bendede var senin hesap 10 yıl mı 20 yıl mı bende kestiremiyorum. Nasip kısmet belkide hiç olmayacak ama bi dükkan bi lift birde alet edevat olsa boza boza yapmayı öğrenirdim.[emoji2937]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

VdeOzan
27.June.2019, 12:42

motoru kullanamıyorum aküyü bağlayamadığım için,