Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : RR Ailesi ile Nasıl Tanıştınız, Foruma İlk Nasıl Üye Oldunuz ?

Peder
25.January.2016, 02:13
2014 motosiklet fuarında Furkan'la bir sürücü kursunun çalışanları olarak fuarda stand görevlisiydik. Namı diğer Düz Giden Furkan - TNK ::::: Fuarda RR yelekli abileri görüp merak edip RR foruma girdik. O sırada bir şey için tam hatırlamıyorum standdan ayrıldık dönüşte bir baktık standdaki sandalyede Celil Başkan oturmuş bilgisayara bakıyor RR forumu açık ekranda.

Önce kendini tanıtıp kısaca bahsetti anlattı samimi bir şekilde. Bizde sonrasında foruma üye olduk. 2 senedir üyeyim bir kez bile buluşmalara gitmedim. Celil abinin yanına uğramıştık bir kez Büyükçekmecede tekrar güzelce ağırladı bizi sanırım Ömer abi de vardı. Sonrasında geçen günkü menekşe buluşmasına gittim ve bundan önce gitmediğime pişman oldum..

Benim gibi yeni katılıp çekinen arkadaşlar varsa asla çekinmesin. Çok sıcak kanlı dost canlısı esprili güzel bir ortamları var 8):Rockn Roll:
Ankara buluşması başlığında yazarken bu konu aklıma geldi, sizlerinde RR ailesi ile tanışma hikayelerinizi dinlemek isterim. Uzun olduysa yanlışım varsa affola :)

2_rock
25.January.2016, 02:56
2014 motosiklet fuarında Furkan'la bir sürücü kursunun çalışanları olarak fuarda stand görevlisiydik. Namı diğer Düz Giden Furkan - TNK ::::: Fuarda RR yelekli abileri görüp merak edip RR foruma girdik. O sırada bir şey için tam hatırlamıyorum standdan ayrıldık dönüşte bir baktık standdaki sandalyede Celil Başkan oturmuş bilgisayara bakıyor RR forumu açık ekranda.

Önce kendini tanıtıp kısaca bahsetti anlattı samimi bir şekilde. Bizde sonrasında foruma üye olduk. 2 senedir üyeyim bir kez bile buluşmalara gitmedim. Celil abinin yanına uğramıştık bir kez Büyükçekmecede tekrar güzelce ağırladı bizi sanırım Ömer abi de vardı. Sonrasında geçen günkü menekşe buluşmasına gittim ve bundan önce gitmediğime pişman oldum..

Benim gibi yeni katılıp çekinen arkadaşlar varsa asla çekinmesin. Çok sıcak kanlı dost canlısı esprili güzel bir ortamları var 8):Rockn Roll:
Ankara buluşması başlığında yazarken bu konu aklıma geldi, sizlerinde RR ailesi ile tanışma hikayelerinizi dinlemek isterim. Uzun olduysa yanlışım varsa affola :)

Kardeşim çok güzel bahsetmissin. İnşallah okuyan arkadaşlarda bu yazından yola çıkarak buluşmalara gelerek ortamın ne kadar keyifli ve sıcak olduğunu görürler 8)

Peder
25.January.2016, 02:58
Kardeşim çok güzel bahsetmissin. İnşallah okuyan arkadaşlarda bu yazından yola çıkarak buluşmalara gelerek ortamın ne kadar keyifli ve sıcak olduğunu görürler 8)

Umarım yardımcı olurum. Senin forumla ve RR ailesi ile tanışman nasıl oldu ?

2_rock
25.January.2016, 03:14
Motor almadan önce motor hakkında bilgi edinmek amaçlı araştırma yaparken çok fazla bilgi ve yorum buldum forum üzerinden ve üyelik yapmam gerektiğini ve burdaki muhabbetin dostluğun bana göre olduğunu gördüm ve motor almadan önce başladım forumda sorular sormaya ve ardından spyder 350 alınca başladı soru cevap ve yorumlar. Ankaradaki bu teşkilat ve katılımcı eksikliği aslında benim için biraz utanç kaynağı olmuştu baskentten nasıl olurda hiç kimse olmaz yada forum üzerinden kendi kluplerini ekiplerini kurarak uzaklaşırlar diyerek kendimce biraz sinirlendim. Forum üzerinden kendi gruplarına adam toplayan yada annemin tabiri ile sıçtıgım bok beni beğenmiyor şekli iş yapanlara tepkili olduğum için bu kardeşliğe ve dostluğa elimden geldiğince yardımcı ve destek olmaya çalışıyorum ve olucamda. Yurtdışında motosiklete binen insanlar birbirlerini kardeş olarak bilirler ve asla yardımı saygıyı ve selamı esirgemezler. Bunu bu forumda görmek beni mutlu etti bu yüzden herkese kapım açık ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Olay bu

ibrahimyılmaz
25.January.2016, 04:21

Şimdi bi anlaticam beni forumdan aticaklar[emoji23] [emoji23] şaka şaka ben makinayı aldim ama kullanmayı bilmiyorum daha ve 2 gün sonra balikesirde annemlerin yanına gittim ayrica kulüp işlerinden böyle güzel oluşumdan ve güzel insanlardan haberim yoktu ama chopper tutkusu cocuklugumun hayaliydi ve aldim hevesliyim süslemek istiyorum makinami.. Makinami aldigimda on amortisör keceleri değişmesi gerekiyordu fakat ne ailemde ne yakın cevremde motosiklet ile ilgili soru sorabilecegim kimse yoktu bende otobüste dönerken izmire telefonda internetten yedek parça falan bakıyorum regal raptor falan yazarken raptorriders çıktı ben yedek parçacı falan diye girdim üye oldum daha sonra Tugrul aradı beni İzmirde yeni bi olusum olduğunu katılmak istersem gelebilecegimi söyledi ben kaç kişiyiz dediğimde 2 demisti[emoji23] [emoji23] [emoji23] bir hafta önce buraga motosiklet almışlardı ve bide ben vardım daha sonra ufuk furkan falan derken patladı gitti şimdi masallah baya varız Allah eksiltmesin.. RR bu süreçte ve sonrasında acemiligimi atma olsun surus teknikleri olsun başka sivil konularda olsun hep yanımdaydı baskanlarinda hiç İstanbul da olduklarını hissetmedim ne zaman arasam öz abim den farksizdilar benim yeni ailem oldular hepinize çok teşekkürler RR sizi çok seviyorum.. (En başta amortisör keceleri için moralim çok bozuktu ama şimdi dua ediyorum sizi tanımama vesile oldugu için)..

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peder
25.January.2016, 17:30
Hikayeler birbirinden güzel, anıları dinlemeyi severim.
Herkes ucundan bucağından anlatırsa güzel bir hatıra defteri gibi olur buralar :)

@ibrahimyılmaz okurken baya bi güldüm eline emine sağlık :cheesy:

@Aldora aynı duyguları bende payalşıyorum ve sana katılıyorum 8)

ibrahimyılmaz
25.January.2016, 17:34
Hikayeler birbirinden güzel, anıları dinlemeyi severim.
Herkes ucundan bucağından anlatırsa güzel bir hatıra defteri gibi olur buralar :)

@ibrahimyılmaz okurken baya bi güldüm eline emine sağlık :cheesy:

@Aldora aynı duyguları bende payalşıyorum ve sana katılıyorum 8)
Eyv kardeşim sorma yedek parçacı diye girdim hayatım değişti[emoji41] [emoji41] [emoji41]

Peder
25.January.2016, 17:41
Eyv kardeşim sorma yedek parçacı diye girdim hayatım değişti[emoji41] [emoji41] [emoji41]

Yedek parçacı ahahhah :cheesy::cheesy::cheesy:

FouL
25.January.2016, 19:51
Sadece raptorriders değil birçok siteyi misafir girişli forumlardaki yorumları uzun yillardir takip ederdim.. takip etmemin sebebi modeller hakkında bilgi edinmekti..

birgün bir foruma üye olmam bilgiye bizzat bende ortak olmam gerektiğini hissettim.. geçen sene Daytona almaya karar verdiğimde ne ekipman ne motor vs ilk işim buraya kaydolmak oldu.. bu kadar bilgiyi bedavaya topladıktan sonra bir üyeliği bu foruma çok göremezdim.. (emeğe bilgiye saygı) ondan sonra alacağim modele hangi ekipmanları toplamam gerektiğini bu sitedeki paylaşımlara bakarak karar verdim..

kesinlikle motorsiklet seven, ilgi duyan yada almak istiyorum diyen arkadaşlara tavsiyem ilk bu siteye üye olun aklınıza ne geliyorsa sorun, öğrenin, bize öğretin, paylaşın.. bilgi paylaşıldıkça güzeldir..

Peder
25.January.2016, 20:26
Sadece raptorriders değil birçok siteyi misafir girişli forumlardaki yorumları uzun yillardir takip ederdim.. takip etmemin sebebi modeller hakkında bilgi edinmekti..

birgün bir foruma üye olmam bilgiye bizzat bende ortak olmam gerektiğini hissettim.. geçen sene Daytona almaya karar verdiğimde ne ekipman ne motor vs ilk işim buraya kaydolmak oldu.. bu kadar bilgiyi bedavaya topladıktan sonra bir üyeliği bu foruma çok göremezdim.. (emeğe bilgiye saygı) ondan sonra alacağim modele hangi ekipmanları toplamam gerektiğini bu sitedeki paylaşımlara bakarak karar verdim..

kesinlikle motorsiklet seven, ilgi duyan yada almak istiyorum diyen arkadaşlara tavsiyem ilk bu siteye üye olun aklınıza ne geliyorsa sorun, öğrenin, bize öğretin, paylaşın.. bilgi paylaşıldıkça güzeldir..

gayet bilgilendirici ve yönlendirici bir yazı olmuş, teşekkürler

Bypale
25.January.2016, 20:50
Cruiser chopper sevmemle başladı herşey.chopper sosyalizm bnm gözümde.. Kuba sl200ü görmüştüm (doğrusu 6000tl fiyatı vardı o çok cezbetti:cheesy:). Buydu dediğim aradığım. Üzerine oturunca tornistan tabi. Caminin çay ocağında çay içer modda tabure gibi kalmıştı altımda. Vazgeçtim. Arayışlara dewam derken. Regalraptor daytona raptorridersla çıktı karşıma..teşekkür getir bisiklet alıcam diye ilkten ortaokulu bitirecek kadar sabırlıydım bababım avutmalarına.ama artık Sabrım yoktu. O beyaz daytona bnm olacaktı. Ben kadir deli gadir ulaaa diye bağırasım vardı. Üye oldum. Aylardan hazirandı. Gün batımıydı. Dereceler 28 29 falan bunalmışım.nası sıcak foruma girdim yanıyo ortalık. Bu ne sevecenlik bu nası bi dostluk. Hepsine şimdi bile teşekkür ederim. Neyse kubadan sonra daytonayı görünce. Kuba neki laa. Yüzünü göresim gelmiyodu. (Bi abim derdiki zenginden alıp fakire vereceğine fakirden al zengine ver g**ü kalkmasın:):) )) daytona fiyat argesi yaparken. Tabi o değerli insan celil abiyle dialog halindeydik. Diğer ...net forumlarda çinli alma japon aldiyen aklı olupta parası olmayan insanlardan farklı olarak daytonayı ve raptorridersı dahada sevdirdi bana. O gün bgün kıydım paraya sıfır daytonayı çektim kapıya. Çocuklar peşimde koşarak semte parke taş yollardan zengin amca modunda girmesemde. Böyle gönlü zengin bir ailenin bireyi parçası olmaktan çok mutlu ve mesudum. Tavsiye ederim. :cheesy:

Peder
25.January.2016, 22:26
Cruiser chopper sevmemle başladı herşey.chopper sosyalizm bnm gözümde.. Kuba sl200ü görmüştüm (doğrusu 6000tl fiyatı vardı o çok cezbetti:cheesy:). Buydu dediğim aradığım. Üzerine oturunca tornistan tabi. Caminin çay ocağında çay içer modda tabure gibi kalmıştı altımda. Vazgeçtim. Arayışlara dewam derken. Regalraptor daytona raptorridersla çıktı karşıma..teşekkür getir bisiklet alıcam diye ilkten ortaokulu bitirecek kadar sabırlıydım bababım avutmalarına.ama artık Sabrım yoktu. O beyaz daytona bnm olacaktı. Ben kadir deli gadir ulaaa diye bağırasım vardı. Üye oldum. Aylardan hazirandı. Gün batımıydı. Dereceler 28 29 falan bunalmışım.nası sıcak foruma girdim yanıyo ortalık. Bu ne sevecenlik bu nası bi dostluk. Hepsine şimdi bile teşekkür ederim. Neyse kubadan sonra daytonayı görünce. Kuba neki laa. Yüzünü göresim gelmiyodu. (Bi abim derdiki zenginden alıp fakire vereceğine fakirden al zengine ver g**ü kalkmasın:):) )) daytona fiyat argesi yaparken. Tabi o değerli insan celil abiyle dialog halindeydik. Diğer ...net forumlarda çinli alma japon aldiyen aklı olupta parası olmayan insanlardan farklı olarak daytonayı ve raptorridersı dahada sevdirdi bana. O gün bgün kıydım paraya sıfır daytonayı çektim kapıya. Çocuklar peşimde koşarak semte parke taş yollardan zengin amca modunda girmesemde. Böyle gönlü zengin bir ailenin bireyi parçası olmaktan çok mutlu ve mesudum. Tavsiye ederim. :cheesy:

Uğur abi yine döktürmüşsün yazarken merakla ve hevesle okudum 8)

tbaylan
25.January.2016, 22:51
Benim hikayem biraz uzun. Hem kulüple hemde motosikletle tanışma hikayem olacak. Hikaye tadında olsun istedim. Hem de uzun yazılarımı özleyen arkadaşlara; kardeşlerime ve abilerime armağan olsun. Özellikle Caner kardeşime, yardımcı olup her zaman destek olmaya çalışıp kulüp içerisinde şu anda bulunduğum noktaya gelmeme sebep olduğu için Celil Başkan'a, en az Celil Başkan kadar kulüp ile ilgili tecrübelerini, yönetimsel sorunları çözmede bıkmadan usanmadan her sorumu yanıtlayan Alper Başkan'a armağan olsun.

Motosiklete binmek özgürlüktür. Peki motosiklete sahip olmak? Süslü bir cruiser, deri çantaları olan, bir sürü krom parçası olan, özel aydınlatma sistemleri olan? Bunlar ise maddi özgürlüktü. Peki ya sırtınızda kardeşliğinizin simgesi olan bir yeleğe sahip olmak? Bunun maddi bir değeri tarih üzerinde henüz biçilmemişti benim için. Ailem iki tekere her zaman karşıydı. Bisiklete bile. Altı yaşında sünnet olduğumda babamdan bisiklet istemiştim. Kabul etmişti ama bir şekilde erteledi. Kısa süre sonra da vefat etti. En büyük amcam plastik olan üç tekerli bisikletlerden almıştı. O da mahalleden arkadaşım binerken son anda kurtularak arabanın altında kalarak parçalanmıştı. Daha sonrasından da fırsat olmadı bisiklete binmeye. Ama hep içimde kalmıştır iki tekere sahip olmak.

Ben rahmetlinin iki tekere karşı olduğunu 14 yaşındayken öğrenebildim. Lise ikinci sınıfta yaz tatiline girdikten sonra annemi zar zor ikna ederek bir yere çalışmaya başladım. Yıl 2005, haftalık kazandığım para 60 TL idi. Kuzenimin Bianchi marka kırmızı bisikletini almıştım. Onunla da birkaç ay geçirdikten sonra ablamın kilidi açık unutmasından ötürü çalınmıştı. Çok üzülmüştüm ama kimseye birşey de diyemedim.

Daha sonradan aldığım ikinci el bisikletimi lise son sınıfa kadar kullandım. Yaz başlamadan tüm parçalarını söker, zımparalar, yeniden boyar, sticker'larını değiştirir, tüm bakımlarını sıfırdan yapardım. Bisikletle çok uzun mesafeler katetmiştim yaşıma göre; kendime göre. Daha sonrasından ise hevesim geçti kaldırıp attım bir köşeye. Bir süre sonra da mahallede maddi durumu olmayan ama bisiklete sahip olmayı çok isteyen, herkes bisikletle dolaşırken sürekli kaldırımda oturup diğer çocuklarla oynayan bir çocuğa hediye etmiştim.

Tüm bunlar bir yana asıl hayalim motosiklete sahip olmaktı. Tabii bisiklete bile binmem bu kadar sorun olurken motosiklete sahip olmak daha büyük bir sorundu. Tıpkı mahalledeki o çocuk gibi bende motosikletlere bakıyordum. O zaman benim için sınıfı önemli değildi. Motosiklet olsun da, ne olursa olsun. Hatta bir gece rüyamda ablamın bana motosiklet aldığını görüp, sabahında aramızda geçen konuşma aynen şu şekildeydi:

-Abla rüyamda bana motosiklet aldığını gördüm
-Aa, ne güzel. Anca rüyanda görürsün zaten!

Israrlarım sonuçsuz kaldı. Dedim ya hepsi maddiyata dayalı sonuç olarak. Lise bitti, üniversite bitti, iş hayatına atıldım. Ara verdim, askere gittim geldim. Çalışmaya devam ettim. Motosiklet hevesim geçmemişti. Ama unutmuştum. İki sene önce Mersin-Ataş Rafinerisinde çalışırken Caner kardeşim motosiklet almaya karar verdi. Çok karşı çıktım evleneceği için. Bunun gereksiz bir alışveriş olduğunu, tehlikeli olduğunu söylesem de ikna edemedim. Üstelik daha önceden ağzına motosiklet kelimesini almamış biri motosiklet almaya karar veriyor. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. Caner'le aynı liseden mezun olduk. Kendisi benim bir alt sınıfımdandı. Okul bittikten sonra bu kadar samimi olabildik. İlk zamanlar birbirimizi hiç sevmezdik de:):)

Sonuç olarak ''Şimdi almazsam, bir daha alamam. Gençliğimi yaşamam lazım.'' diyerek satın aldı Spyder'ını. Bize de hayırlı olsun demek düştü.

Ben de motosiklet almaya karar verdim. Fakat tarzı henüz belirlememiştim. İlk etapta aklımda Honda Cbr125 vardı. İlk fırsatta aldım soluğu Honda Bayiisinde. İçeri girmeden önce annemi aradım. "Anne ben motosiklet alıyorum" dedim. Karşılığında da "Ne motoru! Saçmalama! Alırsan sana hakkımı helal etmem!" diyip telefonu suratıma kapattı:) Ben de soluğu içerde aldım. Tüm ekipmanları aldım, motorun rengini beğendim. Sistemden kredi çekip satın alacaktım. Görevli bilgisayarın başına oturup sisteme giriş yapacakken elektrikler kesildi. "Vardır bunda bir hayır." diyerek satın almadan çıktım.

Sonrasında ise Racing tür motorlarla olan kazalarda yüksek oranlarda kurtulan olmadığını görünce vazgeçtim bu sevdadan. Chopper/Cruiser tarzına yöneldim. Orada bir Mondial Mct 250 satın alacaktım. Adamla buluştuk, fiyatta anlaştık. Motorun başına geçtim. Yaklaşık 2 km sürdüm. Kollarım koptu titreşimden ötürü! Vazgeçtim. Yine hayaller sonraya kaldı. Mersin-Ataş Rafinerisinden döndükten sonra bir kaç ay daha İstanbul'da çalıştım. Sonradan görevlendirme olarak bu sefer Petkim Petrokimya Tesislerine geldim. İzmir/Aliağa'da ikamet etmeye başladım. Bundan üç sene önce Caner ile birlikte Aliağa'da aynı projede çalışıp, aynı evi paylaşmıştık.

Şirketin görevlendirme için ödediği miktar kişisel ihtiyaçlarımı karşılamaktan fazla idi. Ben de bunu bir fırsat olarak bilip hemen başladım hesap kitap yapmaya. Motosikleti satın alabiliyordum. Borcumu da 9 ay sonra kapatabiliyordum. Bütçeyi zorlamamak için Regal Raptor'a bulaşmadım. Bir de boy kısa olduğu için cesaret edemedim. Geçen sene Şubat'ta Kuba Superlight 250 satın aldım. Aldım, kullanmaya başladım. 4500 km kullandım. Ama bir şeyler eksikti. Uzun yolda tatmin etmiyordu beni. İzmir İl Teşkilatı kurulmamıştı daha. Kulüpten Ufuk kardeşime sattım. Dipnot: Ufuk kardeşim İzmir İl Teşkilatı üyeleri arasından ilk tanıdığımdır. Peşinden de bastım Çanakkale'ye Daytona'mı almaya. Adını "Dul Feryadı" koymuştum:)

Caner kulüpten bahsedip duruyordu. Aldıktan bir hafta sonra üye olup ilk mesajımı attım. Aslında kulüp olaylarına karşı tutumum negatifti. Gereksiz ve saçma geliyordu. Aranızda bulunduğum pozisyona bakıp kahkaha atanlar olabilir. Tamamen doğal samimiyet:) Arkadaşlarla tanıştık, kaynaştık. Fakat hiçbirini gerçek hayatta tanımıyordum. Patch haketmek için forumda aktif olup buluşmalara gitmek gerekiyordu. Ben İzmir'de olduğum için bu mümkün değildi. Üç ay sonra gittiğim ilk buluşmada Alper Başkan bir seferliğe mahsus bir kolaylık sağladı ve Patch'lerime kavuştum.

Dul Feryadı'yla 16.000 km yol katedip Ege bölgesinin neredeyse tamamını gezdikten sonra Dragstar 650 almaya karar verdim. Tabii motorumu satmadan son 20 gün öncesinden de İzmir İl Teşkilatı'nı kurmak için çalışmalara başlamıştık. Daha önceki yazılarımda teşkilatın nasıl kurulduğundan bahsetmiştim. En sonunda motorumu Manisa'da subay bir arkadaşa sattım ve bastım Bandırma'ya gittim Dragstar almak için. Bu süre zarfında da Kulüp içerisindeki arkadaşlardan sır gibi sakladım ne alacağımı. Bandırma benim için tam bir hayalkırıklığı oldu. Makine fotoğrafta göründüğü gibi değildi. Perişandı adeta.

Moralim bozularak otogara dönerken kuzenimi aradım. Vn800 vardı onda da. Alper Başkan ve Celil Başkan ile 29 Ekim Kortejinde tanışmışlar:) Ondan canavarı satın aldım ve adını Orca koydum. Şu anda Orca ile 7500 km yol yaptık. Sezon bitti ama hala yaz-kış demeden motora binip toplantı,organizasyon, etkinlik düzenleyip kardeşlerimizle birlikte yol katetmeye devam ediyoruz.

Hepiniz motosiklete binmelisiniz. Ta ki sürmenin ne demek olduğunu anlayana kadar. Hep birlikte, güvenle, hep daha ileriye.

Farınız da, yolunuz da açık olsun.

Sevgiler.

tb

Edit: İtiraf etmek gerekirse Patch'lerimi hakederek almadım. O zamanlar bundan rahatsız olan arkadaşlar muhakkak olmuştur. Hepsine de hak veriyorum. Ama şimdi durum böyle değil. Artık Patch'lerimi hakettiğime ikna etmeye başladım kendimi. RR ailesine benim en büyük hediyem İzmir İl Teşkilatıdır8)

Peder
25.January.2016, 23:00
Benim hikayem biraz uzun. Hem kulüple hemde motosikletle tanışma hikayem olacak. Hikaye tadında olsun istedim. Hem de uzun yazılarımı özleyen arkadaşlara; kardeşlerime ve abilerime armağan olsun. Özellikle Caner kardeşime, yardımcı olup her zaman destek olmaya çalışıp kulüp içerisinde şu anda bulunduğum noktaya gelmeme sebep olduğu için Celil Başkan'a, en az Celil Başkan kadar kulüp ile ilgili tecrübelerini, yönetimsel sorunları çözmede bıkmadan usanmadan her sorumu yanıtlayan Alper Başkan'a armağan olsun.

Motosiklete binmek özgürlüktür. Peki ya motosiklete sahip olmak? Süslü bir cruiser, deri çantaları olan, bir sürü krom parçası olan, özel aydınlatma sistemleri olan? Peki ya sırtınızda kardeşliğinizin simgesi olan bir yeleğe sahip olmak? Bunlar ise maddi özgürlüktü. Ailem iki tekere her zaman karşıydı. Bisiklete bile. Altı yaşında sünnet olduğumda babamdan bisiklet istemiştim. Kabul etmişti ama bir şekilde erteledi. Kısa süre sonra da vefat etti. En büyük amcam plastik olan üç tekerli bisikletlerden almıştı. O da mahalleden arkadaşım binerken son anda kurtularak arabanın altında kalarak parçalanmıştı. Daha sonrasından da fırsat olmadı bisiklete binmeye. Ama hep içimde kalmıştır iki tekere sahip olmak.

Ben rahmetlinin iki tekere karşı olduğunu 14 yaşındayken öğrenebildim. Lise ikinci sınıfta yaz tatiline girdikten sonra annemi zar zor ikna ederek bir yere çalışmaya başladım. Yıl 2005, haftalık kazandığım para 60 TL idi. Kuzenimin Bianchi marka kırmızı bisikletini almıştım. Onunla da birkaç ay geçirdikten sonra ablamın kilidi açık unutmasından ötürü çalınmıştı. Çok üzülmüştüm ama kimseye birşey de diyemedim.

Daha sonradan aldığım ikinci el bisikletimi lise son sınıfa kadar kullandım. Yaz başlamadan tüm parçalarını söker, zımparalar, yeniden boyar, sticker'larını değiştirir, tüm bakımlarını sıfırdan yapardım. Bisikletle çok uzun mesafeler katetmiştim yaşıma göre; kendime göre. Daha sonrasından ise hevesim geçti kaldırıp attım bir köşeye. Bir süre sonra da mahallede maddi durumu olmayan ama bisiklete sahip olmayı çok isteyen, herkes bisikletle dolaşırken sürekli kaldırımda oturup diğer çocuklarla oynayan bir çocuğa hediye etmiştim.

Tüm bunlar bir yana asıl hayalim motosiklete sahip olmaktı. Tabii bisiklete bile binmem bu kadar sorun olurken motosiklete sahip olmak daha büyük bir sorundu. Tıpkı mahalledeki o çocuk gibi bende motosikletlere bakıyordum. O zaman benim için sınıfı önemli değildi. Motosiklet olsun da, ne olursa olsun. Hatta bir gece rüyamda ablamın bana motosiklet aldığını görüp, sabahında aramızda geçen konuşma aynen şu şekildeydi:

-Abla rüyamda bana motosiklet aldığını gördüm
-Aa, ne güzel. Anca rüyanda görürsün zaten!

Israrlarım sonuçsuz kaldı. Dedim ya hepsi maddiyata dayalı sonuç olarak. Lise bitti, üniversite bitti, iş hayatına atıldım. Ara verdim, askere gittim geldim. Çalışmaya devam ettim. Motosiklet hevesim geçmemişti. Ama unutmuştum. İki sene önce Mersin-Ataş Rafinerisinde çalışırken Caner kardeşim motosiklet almaya karar verdi. Çok karşı çıktım evleneceği için. Bunun gereksiz bir alışveriş olduğunu, tehlikeli olduğunu söylesem de ikna edemedim. Üstelik daha önceden ağzına motosiklet kelimesini almamış biri motosiklet almaya karar veriyor. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. Caner'le aynı liseden mezun olduk. Kendisi benim bir alt sınıfımdandı. Okul bittikten sonra bu kadar samimi olabildik. İlk zamanlar birbirimizi hiç sevmezdik de:):)

Sonuç olarak ''Şimdi almazsam, bir daha alamam. Gençliğimi yaşamam lazım.'' diyerek satın aldı Spyder'ını. Bize de hayırlı olsun demek düştü.

Ben de motosiklet almaya karar verdim. Fakat tarzı henüz belirlememiştim. İlk etapta aklımda Honda Cbr125 vardı. İlk fırsatta aldım soluğu Honda Bayiisinde. İçeri girmeden önce annemi aradım. "Anne ben motosiklet alıyorum" dedim. Karşılığında da "Ne motoru! Saçmalama! Alırsan sana hakkımı helal etmem!" diyip telefonu suratıma kapattı:) Ben de soluğu içerde aldım. Tüm ekipmanları aldım, motorun rengini beğendim. Sistemden kredi çekip satın alacaktım. Görevli bilgisayarın başına oturup sisteme giriş yapacakken elektrikler kesildi. "Vardır bunda bir hayır." diyerek satın almadan çıktım.

Sonrasında ise Racing tür motorlarla olan kazalarda yüksek oranlarda kurtulan olmadığını görünce vazgeçtim bu sevdadan. Chopper/Cruiser tarzına yöneldim. Orada bir Mondial Mct 250 satın alacaktım. Adamla buluştuk, fiyatta anlaştık. Motorun başına geçtim. Yaklaşık 2 km sürdüm. Kollarım koptu titreşimden ötürü! Vazgeçtim. Yine hayaller sonraya kaldı. Mersin-Ataş Rafinerisinden döndükten sonra bir kaç ay daha İstanbul'da çalıştım. Sonradan görevlendirme olarak bu sefer Petkim Petrokimya Tesislerine geldim. İzmir/Aliağa'da ikamet etmeye başladım. Bundan üç sene önce Caner ile birlikte Aliağa'da aynı projede çalışıp, aynı evi paylaşmıştık.

Şirketin görevlendirme için ödediği miktar kişisel ihtiyaçlarımı karşılamaktan fazla idi. Ben de bunu bir fırsat olarak bilip hemen başladım hesap kitap yapmaya. Motosikleti satın alabiliyordum. Borcumu da 9 ay sonra kapatabiliyordum. Bütçeyi zorlamamak için Regal Raptor'a bulaşmadım. Bir de boy kısa olduğu için cesaret edemedim. Geçen sene Şubat'ta Kuba Superlight 250 satın aldım. Aldım, kullanmaya başladım. 4500 km kullandım. Ama bir şeyler eksikti. Uzun yolda tatmin etmiyordu beni. İzmir İl Teşkilatı kurulmamıştı daha. Kulüpten Ufuk kardeşime sattım. Dipnot: Ufuk kardeşim İzmir İl Teşkilatı üyeleri arasından ilk tanıdığımdır. Peşinden de bastım Çanakkale'ye Daytona'mı almaya. Adını "Dul Feryadı" koymuştum:)

Caner kulüpten bahsedip duruyordu. Aldıktan bir hafta sonra üye olup ilk mesajımı attım. Aslında kulüp olaylarına karşı tutumum negatifti. Gereksiz ve saçma geliyordu. Aranızda bulunduğum pozisyona bakıp kahkaha atanlar olabilir. Tamamen doğal samimiyet:) Arkadaşlarla tanıştık, kaynaştık. Fakat hiçbirini gerçek hayatta tanımıyordum. Patch haketmek için forumda aktif olup buluşmalara gitmek gerekiyordu. Ben İzmir'de olduğum için bu mümkün değildi. Üç ay sonra gittiğim ilk buluşmada Alper Başkan bir seferliğe mahsus bir kolaylık sağladı ve Patch'lerime kavuştum.

Dul Feryadı'yla 16.000 km yol katedip Ege bölgesinin neredeyse tamamını gezdikten sonra Dragstar 650 almaya karar verdim. Tabii motorumu satmadan son 20 gün öncesinden de İzmir İl Teşkilatı'nı kurmak için çalışmalara başlamıştık. Daha önceki yazılarımda teşkilatın nasıl kurulduğundan bahsetmiştim. En sonunda motorumu Manisa'da subay bir arkadaşa sattım ve bastım Bandırma'ya gittim Dragstar almak için. Bu süre zarfında da Kulüp içerisindeki arkadaşlardan sır gibi sakladım ne alacağımı. Bandırma benim için tam bir hayalkırıklığı oldu. Makine fotoğrafta göründüğü gibi değildi. Perişandı adeta.

Moralim bozularak otogara dönerken kuzenimi aradım. Vn800 vardı onda da. Alper Başkan ve Celil Başkan ile 29 Ekim Kortejinde tanışmışlar:) Ondan canavarı satın aldım ve adını Orca koydum. Şu anda Orca ile 7500 km yol yaptık. Sezon bitti ama hala yaz-kış demeden motora binip toplantı,organizasyon, etkinlik düzenleyip kardeşlerimizle birlikte yol katetmeye devam ediyoruz.

Hepiniz motosiklete binmelisiniz. Ta ki sürmenin ne demek olduğunu anlayana kadar. Hep birlikte, güvenle, hep daha ileriye.

Farınız da, yolunuz da açık olsun.

Sevgiler.

tb

Bir çırpıda soluksuz okudum. Bisikleti o çocuğa hediye etmeniz, sonrasındaki talihsiz cbr ve mct olayları derken Vn800 le ve il teşkilat sorumluluğu ile sonuçlanan bir hikaye..
Gerçekten çok etkileyici elinize emeğinize sağlık.

Özellikle "Peki ya sırtınızda kardeşliğinizin simgesi olan bir yeleğe sahip olmak?" cümlesi her şey için yeter de artar bile 8)

tbaylan
25.January.2016, 23:07
Bir çırpıda soluksuz okudum. Bisikleti o çocuğa hediye etmeniz, sonrasındaki talihsiz cbr ve mct olayları derken Vn800 le ve il teşkilat sorumluluğu ile sonuçlanan bir hikaye..
Gerçekten çok etkileyici elinize emeğinize sağlık.

Özellikle "Peki ya sırtınızda kardeşliğinizin simgesi olan bir yeleğe sahip olmak?" cümlesi her şey için yeter de artar bile 8)

Aslında yazacak, ekleyecek çok hikaye var ama konusu değil diye burada paylaşmadım. İlerde "Chopper Ruhu ve Kardeşlik" konu başlıklı bir makale yazacağım. Orada bu hikayeleri de kapsayacak şekilde geniş zamanlı birşeyler karalayacağım. Bisiklet, Motosiklet, RR ile tanışmam, Yönetim ile İl Teşkilatı kurulması için yaptığımız planlamalar(Tabii bu kısımları yayınlamam için önce Yönetim'den izin almam gerek:) ) Hepsini tek başlık altında paylaşıcam bir süre sonra8)

Peder
25.January.2016, 23:09
Aslında yazacak, ekleyecek çok hikaye var ama konusu değil diye burada paylaşmadım. İlerde "Chopper Ruhu ve Kardeşlik" konu başlıklı bir makale yazacağım. Orada bu hikayeleri de kapsayacak şekilde geniş zamanlı birşeyler karalayacağım. Bisiklet, Motosiklet, RR ile tanışmam, Yönetim ile İl Teşkilatı kurulması için yaptığımız planlamalar(Tabii bu kısımları yayınlamam için önce Yönetim'den izin almam gerek:) ) Hepsini tek başlık altında paylaşıcam bir süre sonra8)

Bir sonraki yazınızı merakla ve hevesle bekliyor olacağım

2_rock
25.January.2016, 23:41
Tuğrulcum güzel bir paylaşım olmus. Ben foruma üye olalı fazla olmadı ve takipleri ve senin yardımların ve görüşmelerimiz üstüne ben senin o patchleri sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Tabiki bu takdiri yönetim vererek zaten olayı önceden fark etmişler. Hakkını veriyorsun yolumuz ve farımız doğrularımı ve gerçeklerimiz için hep açık olsun kardeşim eline sağlık

Peder
26.January.2016, 00:28
Tuğrulcum güzel bir paylaşım olmus. Ben foruma üye olalı fazla olmadı ve takipleri ve senin yardımların ve görüşmelerimiz üstüne ben senin o patchleri sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Tabiki bu takdiri yönetim vererek zaten olayı önceden fark etmişler. Hakkını veriyorsun yolumuz ve farımız doğrularımı ve gerçeklerimiz için hep açık olsun kardeşim eline sağlık

Bence süre çokta önemli değil. Senin verdiğin emek başlıklardaki yorumun yardımcı olma çabaların hikayelerin de gayet yararlı ve faydalı 8)

frknulas
26.January.2016, 02:57

Kardeşim bizimki tesadüfün zirvesiydi :D Celil abiyi görünce bilgisayarın başında verdiğimiz tepki çok iyiydi :D

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peder
26.January.2016, 02:59
Kardeşim bizimki tesadüfün zirvesiydi :D Celil abiyi görünce bilgisayarın başında verdiğimiz tepki çok iyiydi :D

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Buda böyle bir anımdır misali hafız:cheesy::cheesy:

Nymphe
26.January.2016, 04:44
Aslında benim hikayeye başlamam için önce Barış'ın (Draven) anlatması lazım. Ben onun sayesinde dahil oldum olaya.

Barış ve benim dahil olduğumuz köklü bir arkadaş grubumuz var. (Benim biraz sonradan dahil olduğum gerçi) Orada sohbet ederken Barış böyle bir oluşumdan bahsetti. Kahvaltı var isterseniz gelin diyerek beni ve eşimi bir de benim en yakın arkadaşım olan Gülce'yi davet etti. Eşim o gün rahatsızlanınca Gülce ve ben sabah Göztepe iskelede bulduk kendimizi =)

Beni yine bir motor sever arkadaşım Özgü bıraktı, onun yedek kaskını ödünç alacaktım çünkü o günlük, sana eşlik edeyim dedi.

Gittik iskeleye, gelen giden yok... Bir ara ümidi keser gibi oldum. Sonra ne göreyim bir grup demir at bize doğru geliyor. İzmirin yazdan kalma son günlerini yaşayan bahar sabahında pazar güneşiyle parıl parıl parlıyorlar... Tuğrul yanıma geldi kendini tanıttı ve tanıştık. O zamandan kanım ısınmıştı bu çocuğa, sonra anladım nedenini; aynı delikan ikimizde de var. Karadenizliyi gördüm mü anlarım =))

Gülce'yi İbrahim'e emanet edip, Barış'ın arkasına geçtim çıktık yola.

Kahvaltı çok zevkliydi, daha yeni tanıştığım insanlarla bu kadar güzel kaynaşmış olmak beni de çok şaşırtmıştı itiraf etmeliyim. Aklımda o zaman böyle bir topluluğa üye olmak var mıydı bende çok emin değilim... Ama gelin görün ki, tanıdıkça içinde yer aldıkça içine çekti beni bu oluşum.

İyi ki tanımışım sizleri...

Peder
26.January.2016, 05:14
Aslında benim hikayeye başlamam için önce Barış'ın (Draven) anlatması lazım. Ben onun sayesinde dahil oldum olaya.

Barış ve benim dahil olduğumuz köklü bir arkadaş grubumuz var. (Benim biraz sonradan dahil olduğum gerçi) Orada sohbet ederken Barış böyle bir oluşumdan bahsetti. Kahvaltı var isterseniz gelin diyerek beni ve eşimi bir de benim en yakın arkadaşım olan Gülce'yi davet etti. Eşim o gün rahatsızlanınca Gülce ve ben sabah Göztepe iskelede bulduk kendimizi =)

Beni yine bir motor sever arkadaşım Özgü bıraktı, onun yedek kaskını ödünç alacaktım çünkü o günlük, sana eşlik edeyim dedi.

Gittik iskeleye, gelen giden yok... Bir ara ümidi keser gibi oldum. Sonra ne göreyim bir grup demir at bize doğru geliyor. İzmirin yazdan kalma son günlerini yaşayan bahar sabahında pazar güneşiyle parıl parıl parlıyorlar... Tuğrul yanıma geldi kendini tanıttı ve tanıştık. O zamandan kanım ısınmıştı bu çocuğa, sonra anladım nedenini; aynı delikan ikimizde de var. Karadenizliyi gördüm mü anlarım =))

Gülce'yi İbrahim'e emanet edip, Barış'ın arkasına geçtim çıktık yola.

Kahvaltı çok zevkliydi, daha yeni tanıştığım insanlarla bu kadar güzel kaynaşmış olmak beni de çok şaşırtmıştı itiraf etmeliyim. Aklımda o zaman böyle bir topluluğa üye olmak var mıydı bende çok emin değilim... Ama gelin görün ki, tanıdıkça içinde yer aldıkça içine çekti beni bu oluşum.

İyi ki tanımışım sizleri...

Güzel bir anı elinize sağlık. Barış (Draven)'den de dinlemek isterim doğrusu 8)

Bahadır
29.January.2016, 20:56
Eskişehirde olduğum için yazamamıştım.Şimdiye kısmetmiş:)
NOT:Bu olayı ilk defa herkesin içinde anlatıyorum:cheesy:

Kendimi bildim bileli yada ilk chopper motorları gördüğümden beri kendime hep ''Ah be... Büyüyünce bir işe gireceğim ve kendime bir chopper motor alacağım.Arkasında Türk bayrağı olacak.'' dedim durdum.Yaşım ilerledikçe chopper kullananların yeleklerinin arkasında klüp yaması diye birşey olduğunu farkettim.Üçlü dörtlü gruplar halinde sürüş yapanları gördükçe içimdeki tutku daha fazla alevlendi.Mecidiyeköydeki TT Custom ve Harley Davidson mağazalarının önünden geçerken otobüsün sağ tarafına oturup hasretle birkaç saniyeliğine camdan motorlara bakardım.
Ve büyümüştüm.Artık motor için para biriktirmeye ve internetten araştırmalara başlamıştım.Tabi ailem bu konuda çok korkuyordu.Hatta babam beni ilanlara bakarken görünce ''motor alırsan onu yakarım'' diye tehdit etmişti.Ama beni durdurmaya yetmedi.:::::
İlk motorum olan Regal Raptor dd150 yi habersizce alıp eve geldim bir akşam.Tabi babam bastı küfürü:)
Motora alıştıktan sonra klüp arayışlarına girdim.Bildiğim çok fazla klüp yoktu.Kadıköyde gezerken 3 tane Türk Chopper Üyesi gördüm ve onlara şartlarını sordum.Bana en az 500cc motorumun olması gerektiğini söylediklerinde bütün hevesim sönmüştü.150 cc motoru olan birine kimse patch vermez diye düşündüm.
2013 kasım ayında bu forumu gördüm internette.Üye oldum.Ama hiç yazmadım.Zaten sezon da bitmişti.
2014 mart ayında Daytona 350 aldım.Foruma daha çok girmeye başladım.Patch başlığı gördüm ve hemen sipariş verdim.Belki tanışma mesajı bile atmamış olabilirim emin değilim:cheesy:
Nisan ayında sezon açılışı için Şile gezisi düzenleniyordu.Hemen katılıp tanışmak istedim buradaki insanlarla.Evden çıkarken babamla şöyle saçma ama komik bir diyalog yaşadım:cheesy: :
Ben:Baba ben şileye geziye gidiyorum.
Babam:Kiminle?
Ben:Motosiklet klübüyle
Babam:Ha ibnelerle yani!
Ben:Ya baba ne alakası var?Ben de mi ibne oldum şimdi?
Babam:....(Ses yok)

Ben çıktıktan sonra arkamdan anneme biraz daha ağıza alınmayacak önyargılarından bahsetmiş.Hepinizden onun adına özür dilerim:yorgun:

Çıktım ve gittim buluşma noktasına.20 küsur motorcu vardı.Herkes gayet normal insandı.İlk başlarda yabancılık çeksemde zamanla daha çok eğlenmeye başlamıştım.Hele uzun süre tek başıma sürdükten sonra Şile yollarında grupla sürüş yaparken çok keyif almıştım.Ve şunu farkettim:Babam kesinlikle yanılıyor:cheesy:

Peder
29.January.2016, 23:44
Eskişehirde olduğum için yazamamıştım.Şimdiye kısmetmiş:)
NOT:Bu olayı ilk defa herkesin içinde anlatıyorum:cheesy:

Kendimi bildim bileli yada ilk chopper motorları gördüğümden beri kendime hep ''Ah be... Büyüyünce bir işe gireceğim ve kendime bir chopper motor alacağım.Arkasında Türk bayrağı olacak.'' dedim durdum.Yaşım ilerledikçe chopper kullananların yeleklerinin arkasında klüp yaması diye birşey olduğunu farkettim.Üçlü dörtlü gruplar halinde sürüş yapanları gördükçe içimdeki tutku daha fazla alevlendi.Mecidiyeköydeki TT Custom ve Harley Davidson mağazalarının önünden geçerken otobüsün sağ tarafına oturup hasretle birkaç saniyeliğine camdan motorlara bakardım.
Ve büyümüştüm.Artık motor için para biriktirmeye ve internetten araştırmalara başlamıştım.Tabi ailem bu konuda çok korkuyordu.Hatta babam beni ilanlara bakarken görünce ''motor alırsan onu yakarım'' diye tehdit etmişti.Ama beni durdurmaya yetmedi.:::::
İlk motorum olan Regal Raptor dd150 yi habersizce alıp eve geldim bir akşam.Tabi babam bastı küfürü:)
Motora alıştıktan sonra klüp arayışlarına girdim.Bildiğim çok fazla klüp yoktu.Kadıköyde gezerken 3 tane Türk Chopper Üyesi gördüm ve onlara şartlarını sordum.Bana en az 500cc motorumun olması gerektiğini söylediklerinde bütün hevesim sönmüştü.150 cc motoru olan birine kimse patch vermez diye düşündüm.
2013 kasım ayında bu forumu gördüm internette.Üye oldum.Ama hiç yazmadım.Zaten sezon da bitmişti.
2014 mart ayında Daytona 350 aldım.Foruma daha çok girmeye başladım.Patch başlığı gördüm ve hemen sipariş verdim.Belki tanışma mesajı bile atmamış olabilirim emin değilim:cheesy:
Nisan ayında sezon açılışı için Şile gezisi düzenleniyordu.Hemen katılıp tanışmak istedim buradaki insanlarla.Evden çıkarken babamla şöyle saçma ama komik bir diyalog yaşadım:cheesy: :
Ben:Baba ben şileye geziye gidiyorum.
Babam:Kiminle?
Ben:Motosiklet klübüyle
Babam:Ha ibnelerle yani!
Ben:Ya baba ne alakası var?Ben de mi ibne oldum şimdi?
Babam:....(Ses yok)

Ben çıktıktan sonra arkamdan anneme biraz daha ağıza alınmayacak önyargılarından bahsetmiş.Hepinizden onun adına özür dilerim:yorgun:

Çıktım ve gittim buluşma noktasına.20 küsur motorcu vardı.Herkes gayet normal insandı.İlk başlarda yabancılık çeksemde zamanla daha çok eğlenmeye başlamıştım.Hele uzun süre tek başıma sürdükten sonra Şile yollarında grupla sürüş yaparken çok keyif almıştım.Ve şunu farkettim:Babam kesinlikle yanılıyor:cheesy:

Eminim ki söz konusu motosiklet olunca herkes bir çok ön yargı ile karşılaşmıştır. Önemli olan bu ön yargıları yenip motora binebilmek

2_rock
30.January.2016, 01:27
Herkesin hikayesi birbirinden güzel. Herkesten bekliyoruz. Biraz nesenelim)))

Peder
30.January.2016, 02:22
Herkesin hikayesi birbirinden güzel. Herkesten bekliyoruz. Biraz nesenelim)))

Dinlemek beni motive ediyor şahsen. Herkesten bekliyorum güzel anılar biriksin burada 8)

penguennoktanet
30.January.2016, 17:09
Hatta babam beni ilanlara bakarken görünce ''motor alırsan onu yakarım'' diye tehdit etmişti.Ama beni durdurmaya yetmedi.:::::
Ben çıktıktan sonra arkamdan anneme biraz daha ağıza alınmayacak önyargılarından bahsetmiş.Hepinizden onun adına özür dilerim:

Birebir kendi babamı gördüm nedense. (Bu arada 78 doğumluyum) Hatta benimki benim şehir dılında olduğum anda motorumu satmak için pazarlık bile yapmış :)

Ama benim motorla işe gidip geldiğimi gördükçe yavaşça oda sardı. Zaten tatillerde bisiklete binmeyi seviyor, ara ara yanaşıp, "vitesi nerede?" "Debriyaj nasıl" falan diye soruyor. Yarın öbür gün benim motoru kaçırırsa şaşırmam :)

2_rock
30.January.2016, 20:25
Birebir kendi babamı gördüm nedense. (Bu arada 78 doğumluyum) Hatta benimki benim şehir dılında olduğum anda motorumu satmak için pazarlık bile yapmış :)

Ama benim motorla işe gidip geldiğimi gördükçe yavaşça oda sardı. Zaten tatillerde bisiklete binmeyi seviyor, ara ara yanaşıp, "vitesi nerede?" "Debriyaj nasıl" falan diye soruyor. Yarın öbür gün benim motoru kaçırırsa şaşırmam :)

Kerem abi bende senin satırlarında annemi hatırladım. Motor aldığımı söylemedim. Çok kısa bir zaman içerisinde öğrendi ve başladı türkiyede bu olmaz yok öle yok böle sonrasında aynı senin babanın hesabı. Kaç vites kav beygir vitesi nerde hangisi sinyal şeklinde :cheesy:

Peder
30.January.2016, 22:53

Umarım ailesi izin vermeyen yada sorun yaşayan kardeşlerimizde sizin gibi güzel sonuçlara ererler 8)

Bahadır
31.January.2016, 01:38

Ben de motoru aldıktan 1-2 ay sonra babam ben evde yokken dolabımdan anahtarı alıp markete gitmeye çalışmış.Siteden çıkamadan ufak bi kaza yapmıştı.Neyseki kötü birşey olmadı :cheesy:

Siyah Adam
27.May.2016, 15:24
Yazlık bir yerde doğup büyüdüğüm için babamla biryerlere giderken çok fazla motor grupları görür hep ağzım açık bir şekilde izlerdim. Küçüklükten tutkunu olduğum chopper tarzı motoru en sonunda alıcaktım ama tam hangisiyle başlayacağımı kestiremiyordum. Yazdım google amcaya bi baktım RaptorRiders yazıyor allah allah dedim tıkladım üye oldum ordan galeri falan girdim muhteşem bi abilik, arkadaşlık, kardeşlik var konumu açtıktan kendimi tanıttıktan sonra yazılanlar yorumlar daha ayrı güzel kendi kendime dedim ben istediğim motor grubunu buldum ( cidden abartıyorum sanmayın ). Yaklaşık 5 6 gündür aranızdayım geçenlerde Anadolu Yakası toplantısına gittim ilk tanıştığım Süleyman abi oldu (yanına gittim merhaba abi dedim çok samimi bir şekilde karşıladı ) çok güzel muhabbet ettik (Eylülde yeniden geldiğimde hiçbir toplantıyı kaçırmak istemiyorum ) forumda Ozan abiyi gördüm mesaj attım, aradı onunla gene ayrı abi kardeş gibi konuştuk (samimi ve ilk kez konusuyor olmamıza rağmen) kısacası bu aileyi bu şekilde gördüm tanıdım umarım hepberaber uzun güzel, mutlu günler geçiririz 😊😊

Peder
27.May.2016, 15:31
Yazlık bir yerde doğup büyüdüğüm için babamla biryerlere giderken çok fazla motor grupları görür hep ağzım açık bir şekilde izlerdim. Küçüklükten tutkunu olduğum chopper tarzı motoru en sonunda alıcaktım ama tam hangisiyle başlayacağımı kestiremiyordum. Yazdım google amcaya bi baktım RaptorRiders yazıyor allah allah dedim tıkladım üye oldum ordan galeri falan girdim muhteşem bi abilik, arkadaşlık, kardeşlik var konumu açtıktan kendimi tanıttıktan sonra yazılanlar yorumlar daha ayrı güzel kendi kendime dedim ben istediğim motor grubunu buldum ( cidden abartıyorum sanmayın ). Yaklaşık 5 6 gündür aranızdayım geçenlerde Anadolu Yakası toplantısına gittim ilk tanıştığım Süleyman abi oldu (yanına gittim merhaba abi dedim çok samimi bir şekilde karşıladı ) çok güzel muhabbet ettik (Eylülde yeniden geldiğimde hiçbir toplantıyı kaçırmak istemiyorum ) forumda Ozan abiyi gördüm mesaj attım, aradı onunla gene ayrı abi kardeş gibi konuştuk (samimi ve ilk kez konusuyor olmamıza rağmen) kısacası bu aileyi bu şekilde gördüm tanıdım umarım hepberaber uzun güzel, mutlu günler geçiririz 😊😊

Samimi anlatımın için teşekkürler kardeşim. Daha nice güzel anılara ve birlikte kilometrelere inşallah 8)

yenidunya
27.May.2016, 16:09
Regal için bilgi ararken internette buldum

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehmet35
27.May.2016, 16:14
Benim tanışmam biraz garipti motoru henüz almamışken facebook üzerinden yardım isterken bi anda bi kavganın içinde buldum kendimi malüm ortama motora herşeye yabancıydım işler iyice kötüye gidiyordu herkes benim sadece motor hakkında bilgi almak için orda olan işi bitince kimseyle muhattap olmayan saygısız birisi olduğumu düşünüyordu ki ilk buluşmada kendimi tanıtıp hepsinin yüzünü karaçılartmıştım garip olan bu duruma benden çok teşkilat sevinmişti [emoji5][emoji5] kabul ediyorum güzel bir başlangıç yada tanışma değildi ama unutmayın ki en büyük kardeşlikler kavgayla başlar... [emoji1363]❤️[emoji1363]

Sent from my iPhone using Tapatalk

MUSTAFA48
27.May.2016, 22:43
oncelıkle merhaba arkadaşlar motorumu almadan once foruma uye olduk bılgı edınmek amacıyla yazılanları okuyordum. benım gıbı bır arkadasımda bu şekıldeydı sonra ozan abı bızı arayınca forumda aktıf olmaya başladık herkes cok ıyı yardımsever ısteklerınızı sıkayetlerınızı can kulagıyla dınler elınden ne gelırse yaparlar buna garantı verebılırm. zamanla toplantılara katılıp bodrum gurubu olarak aktıf olmaya basladık bodrum grubu olarak bunyemıze daha cok kardeşimizi katacagımıza emınım :)

Andarkan_
27.May.2016, 23:55
Kucuklukten gelen motor tutkumun sabrının son raddelerıne ulaşmışken kendimi bu işlerin içine atmak motorlar hakkında bilgi almak ve eninde sonunda motorumu alınca keyfini beraber sürebileceğim abilerım ve kardeşlerim olacağı bir motorsıklet grubu arıyordum.internetten ve bazı arkadaşlarımdan bırsuru motorsıklet grubuna baktım diger RC ve Mc leri kötulemek için söylemiyorum hepsinede saygım vardır ama gereken samimiyeti onlarda goremedım.en son umıdımı kesmısken birgün yolda motoruyla ve patchıyle butunlesmıs yolu bir rüzgar gibi savuran gururlu bir sürücü gördüm.Bu kişi Aldora Özkan dı (2_rock).hemen patchıne baktım internetten arastırdım foruma girdim ve forumdaki dostluk ve kardeşlik benim ruhumu mestettı
Hemen foruma üye oldum telefonla Aldora abıyle görüştük sonra 2 nısandakı buluşmaya katıldım.Abılerım beni ilk günden kardeşleri olarak karşıladı çok yardımsever ve samımılerdı o gun bugündür ne onlar beni bıraktı nede ben onları.(genelde ben onların yakasından dusmedım :) )

Amon_Amarth
28.May.2016, 17:19
Üyesi olduğum otostopçu-gezgin grubunun İzmirde Ege üniversitesinde konferansı vardı. O gün aklımda sadece konferansta güzel vakit geçirmek ve haftasonu planlanan Şirince kampına gitmek vardı. Herşey çok hızlı gelişti doğrusu. Sigara molasına çıktığım sırada kapıda izmir ekibinden toprak ve furkan abilerimi gördüm yanlarına gittim, teşkilat ve regal motorlar hakkında sorular sordum baya ilgilendiler sağolsunlar. Sonra numaramı alıp beni buluşmalara davet ettiler. O gün bugündür neredeyse hiçbir buluşmayı kaçırmadım. İyiki sigara molasına çıkmışım doğrusu :cheesy:

Draven
28.May.2016, 22:18
Benim motor ve RR ailesi ile tanışmam uzunca bir hikaye, umarım okurken keyif alırsınız;

Sanırım iki tekere olan gönül bağının temellerini 4-5 yaşlarında attım ben. Annemler dört ayağında tekerlekler bulunan beyaz bir oyuncak at almışlardı bana. Neyden etkilendiğimi bilemiyorum ama adını " Furi " koymuştum atın. Evimizin uzun koridorunda bir yukarı bir aşağı bütün gün Furi' nin üzerindeydim. Annem salona yemeğe çağırdığında bile Furi ile giderdim, utanmasam yemeği bile Furi' nin üzerinde yiyeceğim öyle düşünün :)

Sonra bir gün annem beni aşağıdaki çocuklarla birlikte oynamak üzere aşağı indirdi. Apartmanın şimdi otopark olarak kullanılan kısmı, o zamanlar kimsede doğru dürüst araba olmadığı için bizim için oyun alanıydı. Aşağıda top oynayan, ip atlayan, bisiklet binen falan...Mert diye bir çocukla tanıştım, annelerimiz arkadaş, karşı apartmanda 5. katta otururlar falan...yanda destek tekerleri olan bisikletini gösterip dedi ki " hadi değişelim biraz " Mert aldı Furi' yi, bende bindim onun bisikletine. Haliyle pedal çevirerek gittiğin bisiklet üstüne oturup ayaklarınla iteleyerek götürdüğün oyuncak attan daha hızlı gidiyor. Mert ite kaka Furi' yi götürmeye çalışıyor, ben aldım bisikleti deli gibi sürüyorum oyun alanında, etrafında daireler çiziyorum bir türlü bırakmıyorum falan, bu sinirlenip Furi' yi kaldırıp otopark' ın oradan aşağıdaki dükkanların oraya attı...Merdivenle 8-9 adımda inilen bir alt kat düşünün. Gözümün önünde Furi' yi kaldırıp 1.5 - 2 metre aşağıdaki boşluğa doğru atmıştı. O an bisiklet üzerinde göz yaşlarına boğulduğumu hatırlıyorum. Bir anda Furi gözümün önünden kaybolmuştu. Korkmuştum...çünkü kırılmış ya da bozulmuş olabilirdi, bir daha hiç ona binemeyebilirdim....

Mert, Furi' yi attığı boşluğa bakıp gülüyordu. O an tek bir şey hatırlıyorum, o sinirle Mert' in bisikletinden indiğim gibi üzerine koşup, yakasından tuttuğum gibi onu Furi' yi attığı boşluğa doğru atışım :) Çocuğu bildiğiniz 1.5 - 2 metre aşağıdaki zemine attım. Annem, Mert' in annesi falan ne yapacağını şaşırıp merdivenlerden aşağı doğru koşmaya başladı. Benimse gözüm sadece Furi' yi görüyor, aşağıda yan yatmış şekilde sapasağlam duruyordu.

Annem, Mert' in annesi olayın şokunu atlatır atlatmaz merdivenlerden aşağı doğru koşmaya başladı. Mert avaz avaz bağrıyor, ağlıyor. Annemlerin arkasından bu sefer ben koşuyorum merdivenlerden aşağı doğru, ama Mert umrumda bile değil, umrumda olan tek şey Furi. Koşup yerdeki Furi' nin boynuna sarıldım, ardımdan sürükleye sürükleye boyum kadar oyuncak atı merdivenlerden çıkardım. O gün annemden öyle bir dayak yedim ki hayatta unutmam. Ama umrumda bile değildi. Çocuk aklımla kendi kendime " Kimse benim Furi' me zarar veremez " diyordum :)

Aradan yıllar geçti, 9-10yaşlarına geldim. Tabii doğal olarak o meşhur Furi benim yarım kadar kalınca artık üstüne binemez oldum. O yaşlarda ilk bisikletimi almışlardı bana. O zamanlar yırttım kendimi " bana vitesli bisiklet alın " diye. Doğru dürüst bisiklete binmeyi bile bilmiyordum, ama inatla en büyüğünden vitesli bir bisikletim olsun istiyordum. Annem hiç oralı olmadı " en güvenli en ucuz olanı hangisi? " diye sordu, beldesan pinokyo' yu tutuşturuverdiler elime. Büyük bir bisiklet olmasa da mutluydum, deli gibi sürerdim, mahalledeki vitesli bisikletlere bile meydan okurdum....

Hiç unutmam, bir gün aşağıda bisikletimi temizliyorum, sokağın başından gürül gürül bir ses duydum, ardından simsiyah bir chopper belirdi. Adam önünden geçerken bir an göz göze geldik, sonra kafasını çevirdiği gibi gaza basıp gitti. Gözden kaybolana kadar izledim, film gibiydi. O gün soluğu bisikletçide alıp " şunun direksiyonunu yukarı kaldırabilir misin abi " demiştim :)

O çocuk büyüdü, yıllar geçtikçe Rock & Metal müzikle tanıştı. Siyah grup t-shirtleri ile gezen, etraftaki concon tiplerle her sataşmasında kavga eden öfkeli, uyumsuz asi bir tip oldu. O zamanlar bende şu an aramızda motor sahibi olan 18-20 yaşındaki kardeşlerimiz gibi motor sahibi olmayı çok istemiştim. Ama maddi durum uzunca bir süre buna müsade etmedi.

Yıl oldu 2013, sonunda adam akıllı para kazanıyorum derken gaza gelip araba aldım. 7-8 ay boyunca kullandım, hafta içi işe gidiyorum kapıda yatıyor, hafta sonu geziyorum falan...ama bir şeyler hep eksik. Bir Cuma gecesi balkonda oturuyorum, elimde bira...araba bütün hafta aşağıdaki otoparkta yatmış, kirlenmiş, bir yandan deli gibi taksitlerini ödüyorum, bunaltıyor falan...

O an aklıma dank etti. Bir zamanlar Furi' yi sürdüğüm otoparkın görüntüsü aklıma geldi. Tekrar bisiklet başındayken ilk kez gördüğüm chopper' cı abi ve motorunun sesi...Ardından telefonumdaki playlist' de sevdiğim eski şarkılardan biri;

And i'm a cowboy, on a steel horse i ride
I'm wanted...wanted...dead or alive...

O hafta arabamın fotoğraflarını çektiğim gibi sahibinden' de satışa çıkardım. Aynı hafta içerisinde arabayı sattığım gibi gidip beyaz daytona' mı, demir atımı aldım.

Dedim ki kendi kendime;

Büyüdün, ama sonunda Furi' de sana yetişti...

Geçmişte kalan tüm o iki teker özlemine ve öfkeye ithafen, Furi ismi yerini " Fury " ye bıraktı. Bir süre Fury ile baş başa gezdikten sonra forum ile tanıştım, ardından Tuğrul kardeşim ile. Sonrasında ise geçen sene temelleri atılan RR İzmir teşlikatının içerisinde bulduk Fury ile kendimizi...

Başta kurucu başkanımız Alper ve Celil abi olmak üzere emeği geçen herkese, özellikle de Tuğrul' a sonsuz teşekkürler.

Kardeşliğimiz daim olsun!!!

gabriel cash
03.June.2016, 19:11
Aslında eski sayılabilecek bir motor kullanıcısıyım. Ama her zaman için kendimi "acemi" olarak gördüm, görmeye de devam edeceğim.

Bilenler biliyor, otomotiv sektöründe çalışıyorum. Ve birçok farklı firmada çalıştığım pozisyon gereği birçok önüme çok çok iyi, piyasa değerinin çok daha altında araba satın alma fırsatları geçer ama hiçbirine dönüp bakmış değilim. Motorum yoktu bazı zamanlar ama araba da tercihim olmamıştı :)

Geçen ay tekrar motor almaya karar verdim. Aslında gönlümde yatan aslan shadow'du ama mali durum el vermedi. Dış görünüşünden dolayı regal raptorlar hoşuma giderdi ve araştırmaya başladım. O esnada foruma denk geldim ve üye oldum. 1-2 gün sonra da makineyi aldım zaten.

Motorda dikkatimi çeken bir sorun oldu ve başlık açtım. Sonra birisi kendimi tanıtmamı istedi. Bir tanıtım yazısı girdim, bir baktım 5 dakika sonra telefon çalıyor. Ben "of ya yine kesin müşteri arıyor" derken karşıma İzmir il yardımcısı Burak çıktı. Bi 15 dakika falan konuştuk telefonla. Kendisine telefonda da şaşırdığımı defalarca söyledim.

Birkaç gün sonra buluşma vardı. Katılmaya karar verdim ama aynı saatlerde almanca kursum da vardı ve tesadüf ki o bulusmaya Alper başkan da katılıyordu. Bi şekilde kursu ekip gidecektim artık :) buluşmadan bir gün önce ise Tuğrul whatsapp'tan mesaj attı. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 2 saat kadar mesajlaştık kendisiyle. Aynı samimiyeti orada da hissettim.

Derken buluşmaya gittim. Normalde hiç kimseyi tanımıyordum ama sanki herkesi de tanıyor gibiydim. Orada bulunan hemen herkesle muhabbet ettim sanırım. Tabi gitmeden önce yapmış olduğum zincir sissy bar da çok beğenilince yine birçok kişiye zincir sissy bar yapma sözü verdim aynı gece :)

O gün bugündür de bu grubun içindeyim. Evet baksan yaklaşık 1 ay oldu ama sanki birkaç yıldır bu gruptaymışım gibi duruyor. Seviyorum bu oluşumu :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AMZ35
03.June.2016, 19:31
Yazin cocukluk arkadasimla kuryelik yaparken "eve de otobusle git gel cok koyuyo yaa" ya da "sevgilimizi hala dolmuslarla gezdiriyoruz oluyo mu lan boyle" tarzi tartismalar donmeye basladi aramizda. Bunun ardindan kendisi basti parayi temizinden 2010 model daha 2bin kilometrede bi Keeway SL aldi. Gel zaman git zaman bana vermesiyle gerek sesi gerek gorunusuyle benim de fazlasiyla dikkatimi cekmeye basladi. Bir iki ay sonra havadan 2bin liranin cebime girmesiyle bastim parayi ben de hemen bi dd150 aldim. Tabi oncesi chopper nedir, kulturu nasildir, hangi motorla nasil baslanmalidir tarzi sorularla hayli arastirma yapmistim. Google'da regal raptor hakkinda arastirma yaparken en cok da bu forumun basliklarindan yararlandim. Okulda gel zaman git zaman kiz arkadasimla motoru daha da yukseltme hayalleri kurarken Spyder almayi kafaya koydum ve Toprak kardesimle bir iki kez okulda muhabbet ettim. Kendisi bi sure sonra numarami alip bulusma mesaji atti. Gidemedim tabi ilk bulusma mesajinda :D ardindan foruma uye oldum ve bi saat icinde donemin Izmir Il Sorumlusu Tugrul Baylan beni aradi ve asiri sicakkanli bi muhabbet sonrasi beni gelmeye ikna etti. Kiz arkadasimla gelme endisemi ve yabancilik cekme konusundaki telasimi iki uc cumleyle bertaraf ettikten sonra ciktim yola geldim ilk bulusmaya. Ortami gordukten sonra zaten kendimi gelmekten alikoyamadim 😄

Tugrul abime burdan o gunku ilgisi icin tekrar tesekkurlerimi iletmeyi borc bilirim. Bu klup, bu aile chopperi olan ve icinde bi yerlerde kardeslik, dostluk aski barindiran herkesin basina gelmesi gereken bi yer. Saygilar :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ereneren
03.June.2016, 20:06
yakın bi arkadasım regal raptor dd 150 e2 almıştı bende motor bakıyodum onun motorda biraz öğrendim bende ondan almaya karar vermiştim motoru arastırırken forumu bulduk kaydolduk 2013 yılında herkesin samimi yaklasımı sorularıma anında istekle sıcak kanlılıkla cevap vermeleri cok hosuma gitmişti sonradan motoruda aldım ozamanlar ankara ekibi vardı ama tam kavga cıkıp dagılma zamanıydı onlarla görüşmedim hiç ben tek basıma forumda kalmaya devam ettim cok mesaj atamasamda takip ediyodum konuları bi sorun oldugunda motorda falan soruyodum sonra aldora ankaradan yokmu kimse falan diye msajını görünce kardeşim iki kişide olsak görüşelim artarız zamanla diye yazmıstım hemen sonra bu güzel ekibimiz oluştu :)

Peder
03.June.2016, 20:32
O kadar güzel anılar okuyorum ki yüzümdeki gülümseme ifadesini değiştiremiyorum. Bu başlığı açmak kendimle gurur duyduğum nadide şeylerden biri. Çok güzel anlatımlara şahit oldum, soluksuz okudum. Devamını da büyük bir heyecan ve şevk ile bekliyorum. Yazan anlatan herkese teşekkür ederim :)

alibaba07
03.June.2016, 22:46
Uzun yolda kullanabileceğim birazcık şık görünen motosiklet arayışına giriştim.

ilk olarak cbr 125 ve yamaha yzf r125 gözüme güzel gözüktüler. daha sonra bu motosikletleri yakından inceledim ve denedim. süper suport hoş gözüksede kullanış oldukça rahatsız ayrıca hız merakım hiç olmadı yani bunlar benim kullanım tarzıma uymaz dedim ve başka motor aramaya başladım.

Chopper motorlara hep ilgim vardı ancak tipini beğendiklerimden fiyatları bütçemin yakınına bile yaklaşanı yoktu. Bunlardan bir tek Daytona gözüme hoş gözüküyordu. biraz araştırayım bu daytonayı derken kafama takılan her sorunun cevabının burada olduğunu gördüm.

Önce bunlar şirket anlaşmalıdır sponsorluk prim vs çıkarları vardır diye düşüdüm ancak forumu eski konulardan itibaren okuyunca olayın bambaşka olduğunu gördüm.
Adamlar bildiğin amme hizmeti yapıyor, hiç tanımadığı insanlara yardım için uğraşıyorlar helal olsun dedim.
eski konuları okudukça işin marka fanatikliği değil dayanışmaya bağlı olduğunu gördüm.
Bu tarz forumlarda genellikle pasif okuyucuyumdur. Ancak buradaki samimiyeti görünce hoşuma gitti. Yöneticilerin çıkar peşinde olmamaları, yardımlaşma için herkezin uğraşması hoşuma gitti.

Bu sebeple ben de foruma üye olup bu ortamın küçük bir parçası olmak istedim.

ufukunluu1
03.June.2016, 23:21
Ben çocukluğumdan beri Chopper tarzı motosikletlerin o sesine duruşuna aşığım(Babadan gelen bir şey). Her zaman bir chopper tarzı motorum olmasını ve bir motosiklet kulübünün yeleğini sırtımda taşıyıp onlarla yol yapmayı hayal etmişimdir. ilk motosiklet sürmeye arkadaşlarım sayesinde ilk başta scooter sonra cg125 le başladım ve chopper almaya karar verdim. İnternette neler alabileceğimin araştırmasını yaptım ve çoğu yerde regalin motorlarını çin markası olduğu için kötüleyenleri gördüm. Regal raptor markasını araştırmaya başladım ve bu forumu buldum. Siz değerli abilerim sayesinde hem o kötüleyenlerin birşey bilmeden konuştuklarını anladım, motorlar hakkında bilmediğim şeyleri öğrendim ve Daytona ya aşık oldum. Bu forum da insanların birbirlerine ellerinden geldiğince yardım ettiklerini, bi aile olduklarını gördüm. İnşallah bir kaç aya sizin sayenizde aklımda soru işareti kalmadan Daytona250 mi alıcam ve aldıktan sonra eğer beni aranıza kabul ederseniz buluşmalara katılmama izin verirseniz beni çok mutlu edersiniz. Siz değerli abilerimden öğrenicek daha çok şeyim var :)

Peder
03.June.2016, 23:38
Ben çocukluğumdan beri Chopper tarzı motosikletlerin o sesine duruşuna aşığım(Babadan gelen bir şey). Her zaman bir chopper tarzı motorum olmasını ve bir motosiklet kulübünün yeleğini sırtımda taşıyıp onlarla yol yapmayı hayal etmişimdir. ilk motosiklet sürmeye arkadaşlarım sayesinde ilk başta scooter sonra cg125 le başladım ve chopper almaya karar verdim. İnternette neler alabileceğimin araştırmasını yaptım ve çoğu yerde regalin motorlarını çin markası olduğu için kötüleyenleri gördüm. Regal raptor markasını araştırmaya başladım ve bu forumu buldum. Siz değerli abilerim sayesinde hem o kötüleyenlerin birşey bilmeden konuştuklarını anladım, motorlar hakkında bilmediğim şeyleri öğrendim ve Daytona ya aşık oldum. Bu forum da insanların birbirlerine ellerinden geldiğince yardım ettiklerini, bi aile olduklarını gördüm. İnşallah bir kaç aya sizin sayenizde aklımda soru işareti kalmadan Daytona250 mi alıcam ve aldıktan sonra eğer beni aranıza kabul ederseniz buluşmalara katılmama izin verirseniz beni çok mutlu edersiniz. Siz değerli abilerimden öğrenicek daha çok şeyim var :)

Sevgili kardeşim motorun olmadan da bize eşlik edebilir, buluşmalara katılabilirsin. Senin gibi genç hevesli motor tutkunu kardeşlerimizi aramızda görmek bizleri mutlu eder 8)

Kuwaha
04.June.2016, 00:34
Gerçekten herkesin hikayesi ayrı güzel hepsini okudum biraz daha olsa okurum yine :)

benim sürecim de herkesin ki gibi ayrı bir hikaye küçüklüğümden beri sağolsun babamın teşvikleriyle hep bisiklet üstündeydim. babam da motorsiklet tutkunudur, amcam kendine harley alınca oda kendine bir vn800 aldı. bir takım sorunlar ve sıkıntılı olaylar sonucu 2004 de motorunu satmak zorunda kaldı. Bense internetten bulduğum bisiklet gezi gruplarıyla yıllarca dağ tepe gezdim ama ne zaman bir yokuş görsem düz yol görsem ''ah ulen bir motoru olsa da şu bisikletin gazlasam gitsem'' demekten kendimi alamadım :) yıl oldu 2014 lise bitti üniversite ye başladım kyk nın verdiği aylık 300 liralık krediyi boşa harcamak istemiyordum motor almaya karar verdim aylarca ne alıcağıma karar veremedim ktm baktım cross baktım hiçbiri beni cezbetmedi sonra babamın motoru sattığı kişiyi bulma kararı aldım adamı buldum ama oda başkasına satmıştı yılmadım aramaya devam ettim en son bir garajda yatmakta olan o motoru gördüm adam binmiyordu bir heves almış yatırmış motoru hemen kredi çekip motoru aldım noterden ama ehliyetim yoktu :D babama bir güzel nostalji oldu ilk birkaç ay o bindi motoruna ehliyetimi alınca başladım yollara düşmeye. Birkaç psikolojik rahatsızlıkla da boğuşuyordum o zamanlar gerçekten o motora binip marşa basıp gaz elciğini çektiğiniz an hiçbir psikolojik engeliniz kalmıyor bu 2 yılı aşan süreçte hep yalnız başıma kullanmıştım motoru.
Erhan abiyle yakın bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım çok yardımları dokundu sağolsun, yalnız sürdüğümü söyelyince Ankara il sorumlumuz Aldora'yla tanıştırdı birkaç samimi sohbetten sonra o akşam Ankara buluşması olduğunu söyleyip davet ettiler. Kardeşlikleri bağları beni o akşam o toplantıya çekti.. herkesle tanıştım enerji gerçekten mükemmeldi akşama hemen foruma kayıt oldum ve buluşmaları takip etmeye başladım güzel sıkı bağları olan bir ekip gördüm beni aralarına aldılar hepsine tek tek teşekkür ediyorum.En son Yalova da forum üzerinden gördüğüm çoğu kişiyle tanıştım mükemmel bir aile ortamı, kardeşlik bağları süper, tam bir takım gördüm herkesle tanıştığım için ayrı ayrı memnun oldum bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum nice birlikte güzel ve açık yollara :Rockn Roll:

coni-blaze55
04.June.2016, 01:23
biricik kuzenim burak danacı sayesinde (realferman55) :)

Oguz
04.June.2016, 02:01
Motoru aldıktan sonra sorunlar için araştırma yaparken üye oldum ve üye olur olmaz hiç unutmuyorum spordaydım ozan abi aradı. Ve biz hiç tanışmayan iki kişi yarım saatten fazla sohbet ettik. Bana aileyi çok güzel tanıttı. Onun haricinde gerçekten bi abim olabileceği hissini verdi. Ondan sonra da gördüğünüz gibi burdayım ve ailemizle çok mutluyum :)

Bradiaga
04.June.2016, 02:32
Yanlış hatırlamıyosam sene 1991 ben 8 yaşındaydım.O sene bazılarınız dünyada bile yoktu ya neyse.Babamda planet vardı.Bandırmadan çıkar 40 km civarı köye giderdik. Ben önde depo üstünde giderdim.Babam gazete mont ne varsa giydirirdi.Rengi sarı yeşildi.Arada evin bahçesinde dağıtır toplardı( ben zevkine yapıyo sanırdım ama heralde arızadan dolayı idi) Neyse içimize işlemiş heralde rüzgar hep bi motor isterdim.İlk motora 12 yaşında abimin beyaz 103 ü ile başladım.Abim öğlen yemeklerine gelince motoru kaçırır tın tın sokak aralarında gezerdim.14 yaşında askeri okula gidince pek motor düşünecek fırsatımız olmadı tabi. Sonra 6 yıl doğu görevi, K.K.T.C. derken 2013 te İzmir e geldim.Rüzgar kendini hissettirdi.2014 te ybr aldım 3 ay sonra aile baskısıyla ve supersport motorların egsozu yüzünden sattırıldı.Aile baskısını 2 yılda anca kırdım.Clasik bi regal aldım.Aldığım gün google a regal raptor yazdım raptorriders ı gördüm inceledim, başka chooper külüplerinide inceledim fakat RR ın bana daha uygun olduğunu düşünerek kayıt oldum.5 dk geçmedi telefon, çaldı arayan genç kızların rüyası(sonradan öğrendim) bi arkadaş (o kendini biliyo) çok samimi konuştu.İlk buluşmaya gittiğimde şans bu ya Alper başkan ziyarete gelmiş bu da bi artı oldu tabi tanıştık sohbet ettik.Hakikaten samimi bi ortam varmış.Şimdi buluşmaya gittiğimde kırk yıllık dost gibi herkes.
Gurbette en büyük eksiklik ailedir bunu en iyi gurbette olan anlar, askerlik yapanlar,öğrenci olanlar beni azda olsa anlar.Yaşım 33 , 14 yaşından beri yalnızım yani 19 yıldır.Telefon da bir yere kadar yetiyo. Bazen dertleşecek bir bakışta moralinin bozuk olduğunu anlayacak insan ararsınız. Böyle durumlarda hiç tanımadığınız insanlara güvenmek durumunda kalırsınız bazen sağlam kazık ta yersiniz.Ama gördüm ki özellikle gurbettekiler bu eksikliği daha az yaşayacaklar.Çünkü ikinci bir ailesi var.
Yalnızlık Allah a mahsustur, her insan ait olmak ait olunmak ister. Platonik olmayan, karşılıklı saygı sevgi kardeşlik ve dayanışmanın olduğu bir topluluğun parçası olduğum için mutluyum.Hepinize teşekkür ederim.

Gezgindelikanlı
04.June.2016, 12:16
Benimde yakın bir arkadaşım gv 250 aldı o zamana kadar hep scoter kullaniyodum vitesli tecrübem yoktu onun motorunu kullandım ve cok begendim ve araştırmaya başladım internet üzerinden çoğu yol regal raptor çıkıyordu sonra formu buldum yazismalari okudum içimi bi heyecan kapladı ve ilk motorumu aldım raptor dd250e 9 Foruma üye oldum önce alper başkan sonrada süleyman abi aradı gerek ilgileri ve alakali davranışlarıyla beni gururlandirdilar ilk buluşmaya gittiğimde neyle karsilacagimi bilmiyordum beni anadolu yakası sorumlusu süleyman abi karşıladı hemde ne karşılama ilk kez gördüğüm birisi olarak bana sarılması çok hoşuma gitti ve diğer ekip arkadaşlarıyla tanışmaya gittik inanamadım ilkkez gördüğüm bu insanlar beni öyle bi karşıladılar ki gurur duydum sohbet muhabbet tanışma mükemmeldi böylelikle 3 üncü buluşmayida gerçekleştirdim isim hafızam kötü olduğu için beni affedin hepinize tek tek teşekkür ediyorum