Orijinalini görmek için tıklayınız : Sele su alma sorunu
penguennoktanet
25.January.2016, 12:24
Sizlerde de var mı bilmiyorum ama bir danışayım dedim.
Gün içerisinde ufak yağışlar olduğunda, benim selem dikiş deliklerinden yağmur suyu alıyor. ve alttaki sünger bu suyu emiyor. Sonrasında da ne yaparsam yapayım suyu tamamen tahliye ettiremiyorum. Üzerine oturduğumda ise dikiş deliklerinden su geri geliyor ve pantalonum ıslanıyor.
Bu durumla karşılaşan yada bunun için bir çözüm bilen var mı?
2_rock
25.January.2016, 13:21
Abi geçenlerde bir arkadaş daha yazmıştı öneriler selenin kalorifer yanında kurutulması yada yağışlı havada bir tente altında bırakılması yada part ettiğinde bir kilifimsi yada poşet geçirmen yönünde biraz abdest durabilir ama yapacak bir şey yok
tbaylan
25.January.2016, 13:50
Gün içerisinde ufak yağışlar olduğunda, benim selem dikiş deliklerinden yağmur suyu alıyor. ve alttaki sünger bu suyu emiyor. Sonrasında da ne yaparsam yapayım suyu tamamen tahliye ettiremiyorum. Üzerine oturduğumda ise dikiş deliklerinden su geri geliyor ve pantalonum ıslanıyor.
Hemen hemen tüm Regal Raptor modellerinde bu sorunla karşılaşmak mümkündür hocam. Ben zamanında seleyi yeniden kaplattırıp içini doldurtmuştum. Dikiş yerlerini özel bir yöntemle dikmişti. Yada tek parça olarak kaplatılırsa sorun tümden ortadan kalkabilir. Ondan sonrasında bu sorunla karşılaşmadım bir daha8)
Bypale
25.January.2016, 13:52
Birçok çare bulunabilir. Selenin altına tahliye delikleri açılıp hava ve su tahliyesi sağlanır. Ama buda motor üstüne yada akü dolabına doğru damlalar yapacağından riskli olabilir. En iyi fikir dkişsiz tek parça deri kaplatmak olucaktır. Bu haldeyse söküp scak biyere koyup kurutmak dışında çözüm olucağını sanmıyorum abicim.
penguennoktanet
25.January.2016, 14:09
Abi geçenlerde bir arkadaş daha yazmıştı öneriler selenin kalorifer yanında kurutulması yada yağışlı havada bir tente altında bırakılması yada part ettiğinde bir kilifimsi yada poşet geçirmen yönünde biraz abdest durabilir ama yapacak bir şey yok
Bizim buralarda yağmur her an her saniye ansızın gelebilir. Sabah güneşli diye çıkarız, aniden bir yağmur bastırır, yarım saat yağar, sonra tekrar güneşli :)
Kurutma çok problem olmuyor. Güneşli havada 30-60 dakika durdumu zaten kendiliğinden kuruyor. :)
Dolayısı ile poşet vs heran yapabileceğim birşey değil malesef. Koltuğu olduğu gibi dikişsiz kaplatmak tek çözüm gibi ama olurda bilmediğim bir yöntem varsa (bir ara birileri dikiş deliklerine japon damlat demişti :) ) diye sorayım dedim.
detailer
25.January.2016, 15:01
Araba kumaş koltukları su geçirmesin diye fabric guard isimli nano ürünler varken, deri dikişleri su geçirmesin diye mutlaka bir ürün vardır hocam. Detailturkey'de nanocu distribütörlere sormak lazım.
Birde keten ayakkabı su geçirmesin diye mum sürenler var. Acaba dikiş bölgesine mum sürülse nasıl olur diye merak ettim şimdi?
Bypale
25.January.2016, 15:13
Bizim buralarda yağmur her an her saniye ansızın gelebilir. Sabah güneşli diye çıkarız, aniden bir yağmur bastırır, yarım saat yağar, sonra tekrar güneşli :)
Kurutma çok problem olmuyor. Güneşli havada 30-60 dakika durdumu zaten kendiliğinden kuruyor. :)
Dolayısı ile poşet vs heran yapabileceğim birşey değil malesef. Koltuğu olduğu gibi dikişsiz kaplatmak tek çözüm gibi ama olurda bilmediğim bir yöntem varsa (bir ara birileri dikiş deliklerine japon damlat demişti :) ) diye sorayım dedim.
Abi japon damlatmak belki çaredir ama. Sert yapıştırıcı olduğundan oturup kalktıkça esnek olmayacak yırtılmaya sebep olacaktır. Kaş yapıyım derken göz çıkarmak olur bence bu.. 8)
2_rock
25.January.2016, 15:13
Abi şu Japon olayı aslında kulaga hoş geliyor ama sonra beyaz beyaz iz yapmasa bari. Abi arkadaşların dediği gibi tek parça deri en mantıklısı gibi duruyor
penguennoktanet
25.January.2016, 15:25
@ehuya: Nanocular ilginç bir fikir. Bir araştırayım. Ama mum mantıklı gelmedi. Zira o seleye oturunca vücut sıcaklığı ile eriyen mum pantolana bulaşır :(
@bypale: Japonu bu nedenle denemeye korktum açıkcası :)
2_rock
25.January.2016, 15:30
@ehuya: Nanocular ilginç bir fikir. Bir araştırayım. Ama mum mantıklı gelmedi. Zira o seleye oturunca vücut sıcaklığı ile eriyen mum pantolana bulaşır :(
@bypale: Japonu bu nedenle denemeye korktum açıkcası :)
Abi sıcak baskı ile yapılan bir bant gibi birşey var. Yırtılan dikilen yerlerin üstüne presleniyor. Bu ürün genelde paraşüt tamiri yapan yerlerde kullanılıyor. Eğer bulabilirsen disiklerin üstüne sıcak presle yapılabilir. Bir bak derim8)
Peder
25.January.2016, 17:18
bende benzer bir soru sorduğumda bahadır seleye ek sünger ekletip kaplattığını söylemişti. hem oturuş için rahat oluyor hemde su almıyor. fiyat olarak da 60-70 tl gibi birşey demişti sanırım
2_rock
25.January.2016, 17:33
Sünger ekleyince dikişleri de mi almıyor anlamadım
CELİL
25.January.2016, 20:30
Sünger ekleyince dikişleri de mi almıyor anlamadım
Sünger sadece konforu arttırıyor su almasıyla ilğisi yok su almaması için dikişsiz tek parça kılıf yaptırmak gerekiyor 8)
ersupalit
26.January.2016, 12:58
Aynı sorunla ben de karşılaştım. Bir süre sonra da sünger çürüyor, çok kaliteli değil. Antalyada sırf sele üstüne çalışan bir usta var ona götürdüm, marin süngerle değiştirdi. Hem sudan etkilenmiyor hem de ciddi bir konfor artışı sağlıyor. Üstünü de her ihtimale karşı arkadaşların bahsettiği tk parça sünger kaplatabilirsin ama tek parçada da kalıp şekli bozulması yapıyor dikkat et derim
2_rock
26.January.2016, 17:50
Kardeşim tek parçadan anladığım üstteki deri kısmın sele altındadır tek parça olması diye düşünüyorum yoksa süngeri tek parça olmasıyla suyun bir alakası yok die düşündüm acaba ben yanlış anlamış olabilirmiyim?
ersupalit
27.January.2016, 19:07
Tek parça sünger diye yanlış yazmışım, özür :) tek parça deri....
Erman
29.January.2016, 14:06
streç film en temizi. çantamda hep oluyor. Sosis çantanız varsa ona göre kesip orda bile tutabilirsiniz. ( varsa bende yok sosis )
Gece koyuyorum hem kedi köpek üstüne yatınca koku vs yapmıyor hem yağmur yağarsa sabah streç filmi kaldırdığımdan kupkuru yere oturuyorum. Şirkete geçince tekrar seriyorum yenisini mis.
ola ki yaz yağmuru birden yağarsa ve serili değilse tekrar serip totoyu kuru tutuyorum bu kadar basit :artiz:
Koroplast 15m Streç Film 1,95 TL :D
2_rock
29.January.2016, 14:42
Değişik fikirler çıkmaya başladı. Aslında mantıklı ama onu kopar şer çıkar at çok ugrastırır aslında bir kılıf gibi bisi olsa güzel olur .
Ama strec filmde mantıklı
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.