PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt sorunu

2_rock
28.January.2016, 02:28
Depoyu azına kadar doldurdum. 50 TL tuttu . Topu topu 120 km gittim ve bugün yolda kaldım. İlk başka silindirin teki durdu ardından öteki yolun ortasında kaldım. Ve marş basmiyordu o neden basmadı anlamadım sanki akü zayıf gibi. Ardından yedek depoyu açtım ve vurdurdum motoru ve çalıştı. İlk gördüğüm benzinlige girerek benzin aldım ve sanki hiç bir şey yokmuş gibi çalıştı. Bu yedek depo ne kadar benzin alıyor? Benzini ana depodan nasıl alıyor? Depoyu fulleyince bölüyor mu ?
Bu kadar yakması mümkün mü? Yoksa benden benzin mi çektiler :shock:
Bu nedir neden hiç yüzüm gülmüyor arkadaş bu motordan ...

kadirercan
28.January.2016, 03:20
Depoyu azına kadar doldurdum. 50 TL tuttu . Topu topu 120 km gittim ve bugün yolda kaldım. İlk başka silindirin teki durdu ardından öteki yolun ortasında kaldım. Ve marş basmiyordu o neden basmadı anlamadım sanki akü zayıf gibi. Ardından yedek depoyu açtım ve vurdurdum motoru ve çalıştı. İlk gördüğüm benzinlige girerek benzin aldım ve sanki hiç bir şey yokmuş gibi çalıştı. Bu yedek depo ne kadar benzin alıyor? Benzini ana depodan nasıl alıyor? Depoyu fulleyince bölüyor mu ?
Yedek depo ayrı bir depo değil Aldora valfi yedeğe aldığında deponun sonundaki benzini hatta verir onunla da yaklaşık 30 km yol yapar. Depoyu fullediğinde yedek kısım dolmuş oluyor zaten. Ama full depoyla 120 km hiç normal değil yakıt çekilmiş olabilir ya da kaçak olabilir valfini yakıt filtresini bi kontrol et yakıt hattını komple gözden geçirmende fayda var.

2_rock
28.January.2016, 03:24
Yedek depo ayrı bir depo değil Aldora valfi yedeğe aldığında deponun sonundaki benzini hatta verir onunla da yaklaşık 30 km yol yapar. Depoyu fullediğinde yedek kısım dolmuş oluyor zaten. Ama full depoyla 120 km hiç normal değil yakıt çekilmiş olabilir ya da kaçak olabilir valfini yakıt filtresini bi kontrol et yakıt hattını komple gözden geçirmende fayda var.

Yani şimdi yedek depo denilen olay deponun dibi mi oluyor regal de ?
Böyle benzin sarfiyatı subab hava ve karbüratör senkron ayarları ile alakalı olabilir mi ?

kadirercan
28.January.2016, 03:27
Yani şimdi yedek depo denilen olay deponun dibi mi oluyor regal de ?
Böyle benzin sarfiyatı subab hava ve karbüratör senkron ayarları ile alakalı olabilir mi ?
Aynen yedek depo mantığı o şekilde. O ayarlardan fazla benzin yakar ama bu kadar fazla yakmaz 2 katına çıkmış çünkü. Ben yedeğe düşmeden bir depoyla 250 km yol yapıyorum. Benimde hava ayarım bozuk ama ona rağmen 250 km gidiyo

2_rock
28.January.2016, 03:29
Aynen yedek depo mantığı o şekilde. O ayarlardan fazla benzin yakar ama bu kadar fazla yakmaz 2 katına çıkmış çünkü. Ben yedeğe düşmeden bir depoyla 250 km yol yapıyorum. Benimde hava ayarım bozuk ama ona rağmen 250 km gidiyo

Anlamadım bende nasıl oldu ya yakıt hattında bir sıkıntı var dediğin gibi .yada beri benim benzini haciladi :shock:

kadirercan
28.January.2016, 03:31
Anlamadım bende nasıl oldu ya yakıt hattında bir sıkıntı var dediğin gibi .yada beri benim benzini haciladi :shock:
Deponun kilitli olmaması çok kötü belki aksesuar olarak kilitli kapak satılıyo olabilir araştırmak lazım.

2_rock
28.January.2016, 12:20
Deponun kilitli olmaması çok kötü belki aksesuar olarak kilitli kapak satılıyo olabilir araştırmak lazım.

Benzin cekmediklerini farz etsem. Senkron ve diğer ayarları bozuk olsa bu kadar yakması mümkün mü kış ayında?

ereneren
28.January.2016, 20:19

kardeşim motorumu ilk aldıgımda banada oldu bikaçkez aynısı full depoyla 100 kmde yolda kalıyodum ustamda bi karbüratör ayarı yaptırdım sehir içi 275 km gidiyo

newmoon06tr
28.January.2016, 20:34
Eren, aldora biraz daha motosikletin sorunlarindan bahsederse, ben motor almaktan vaz gececegim:-)

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ereneren
28.January.2016, 20:42
Eren, aldora biraz daha motosikletin sorunlarindan bahsederse, ben motor almaktan vaz gececegim:-)

abi yok yok ne motor alsan o sorunlar olabilcek seyler genel olarak o bakımları kontrol ettirmek lazım bizim hatamız sorun olunca baktırıyoruz :) bi karbüratör ayarı tamamdır

Birkan Bozkuş
28.January.2016, 20:43

Bakma sen onlara abi benim motor 0,18kr yakıyo 1 depoyla 200kmden fazla yol yapıyo ama ben hep 200 km'de dolduruyorum 40-45 tl :) nazar değmesin

FouL
28.January.2016, 20:46
Aldora aceba 120 mil olmasın sakin o : )
Mil hesabı yaparsak normal gibi : )

penguennoktanet
28.January.2016, 20:56

Ben çok araştırdım kilitli depo. Malum hocayız. İster istemez öğrencilerle sorun yaşanabiliyor. Bir öğrenci şeker falan atarsa diye endişelenmiştim.

Birileri kanuni tiger'ın kilitli kapağı uyuyor demişti ama denedik olmadı.

Ayrıca bizim depolar tek. Yani doldurduğunuzda yedekle birlikte ana depoda doluyor. Kabaca benzim musluğunun depo içinde 2 hortumu var. Biri 1 cm uzunluğunda, diğeri 4cm.

Bypale
28.January.2016, 20:57
Aldora birdaha denedinmi aynı olayı. Hemen bi depoda böle biley yaşadığında çok şey düşünülebilir. Bidaha doldur depoyu. Ölç km yi. Ne kadar yol yapıcak bakalım. Yine aynıysa yakıt sistemi yada motorda sıkıntı vardır. Ona göre tecrübeler paylaşılırsa. Sende daha. sağlıklı yanıtlar alırsın.. ki 120 km bi depo için çok az

kurt
28.January.2016, 22:16

yok abi sen istikametini bozma ben çok titizimdir. ilk motorum regal 150cc sıfır aldım 8000km kullandım bakımlarını eksiksiz yaptırdı hatta daha önce gidiyordum servis benden illallah dedi:)
şimdi 2015 spyder 5000 km de şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım8) inşallah bundan sonrada yaşamam8)

e.erbaş
28.January.2016, 22:43
Bu nedir neden hiç yüzüm gülmüyor arkadaş bu motordan ... Aşırı benzin yaksa (zengin karışım) egzoslardan siyah duman atar motor.İyice bi bak her yerine kaçak var mı diye? Sanki senin benzini uçurmuşlar gibi geliyor bana kardeşim :)

2_rock
28.January.2016, 22:52

Abi olay birazda benden kaynaklanır aldım hemen binmeye başladım insan bi bakim yaptirir dimi :Rockn Roll:

2_rock
28.January.2016, 22:55
Banada benzini araklamislar gibi gelio .bu arada pazar sabah bütün senkron ve ayarlar yapılıyor.

e.erbaş
28.January.2016, 23:01
Banada benzini araklamislar gibi gelio .bu arada pazar sabah bütün senkron ve ayarlar yapılıyor. Aldora kaça yaptırıyorsun ve neler yapıcak?

ereneren
28.January.2016, 23:01
Banada benzini araklamislar gibi gelio .bu arada pazar sabah bütün senkron ve ayarlar yapılıyor.

bende cok kıllanmıstım benzinimimi calıyolar diye 3 4 kez yolda kalınca :D

2_rock
28.January.2016, 23:04
Aldora kaça yaptırıyorsun ve neler yapıcak?

Subab ayarı karbüratör ayarı hava ayarı ve senkron.
Hepsi tanidik olduğu için 75 tl

e.erbaş
28.January.2016, 23:28
Subab ayarı karbüratör ayarı hava ayarı ve senkron.
Hepsi tanidik olduğu için 75 tl Fiyat çok iyi sonuçlarını bekleriz 8)

ob1kanobi
29.January.2016, 15:56
Aldora benzin aldığın yeri de değiştir deneme yapmak için. Çünkü bu söylediğin km de benzinin bitmesi için müthiş zengin bir karışım lazım. O durumda da egzozların tabanca gibi sürekli patlaması lazım. Yani karbüratör ayarından olsa muhakkak çiğ benzin kokusu, kararmış egzoz çıkışı ve aşırı patlama sesinden anlardın. Onun için sulu benzin ihtimalini elemek adına bir süre daha önce yakıt almadığın bir istasyonu denemeni tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2_rock
29.January.2016, 16:02
Aldora benzin aldığın yeri de değiştir deneme yapmak için. Çünkü bu söylediğin km de benzinin bitmesi için müthiş zengin bir karışım lazım. O durumda da egzozların tabanca gibi sürekli patlaması lazım. Yani karbüratör ayarından olsa muhakkak çiğ benzin kokusu, kararmış egzoz çıkışı ve aşırı patlama sesinden anlardın. Onun için sulu benzin ihtimalini elemek adına bir süre daha önce yakıt almadığın bir istasyonu denemeni tavsiye ederim.

Abi değiştirdim birde öle deniycem shell denilmiştir en son PO dan aldım. Bakalım kaç km gidicem. Bu arada yüksek devirde patlama oluyor fazlasıyla . Şu pazar günü gelseydi iyidir ayarları bakımları yaptırıyorum

zxcvbnm777
04.February.2016, 03:44
Aynı sorunu bende yaşıyorum 50 TL ye fullediğim depoda 135 km yaptım ve motor stop etti yedek depoya aldım ve hemen en yakın benzinciye gittim ne yapıcam bilemiyorum yalovada regalden anlayan usta yok yalovadan motor ustalarından bıktım iyi bir regal servisi arıyorım

2_rock
04.February.2016, 04:52
Aynı sorunu bende yaşıyorum 50 TL ye fullediğim depoda 135 km yaptım ve motor stop etti yedek depoya aldım ve hemen en yakın benzinciye gittim ne yapıcam bilemiyorum yalovada regalden anlayan usta yok yalovadan motor ustalarından bıktım iyi bir regal servisi arıyorım

Merhabalar. Altta yapılan yorumlarda detaylı açıklamaları bulacaksınız. Ama yazayım senkron ayarı yaptırmanız ve karbüratör e baktirmaniz gerekiyor. 8)

penguennoktanet
04.February.2016, 11:58
Merhabalar. Altta yapılan yorumlarda detaylı açıklamaları bulacaksınız. Ama yazayım senkron ayarı yaptırmanız ve karbüratör e baktirmaniz gerekiyor. 8)

Ayarlardan sonra bir gelişme var mı?

2_rock
04.February.2016, 13:48
Ayarlardan sonra bir gelişme var mı?

Abi motoru bakim ve birkaç parça değişimi için bıraktım daha almadım inşallah haftasonuna alıcam o zaman daha detaylı bir şekilde yazarım. 8)

zxcvbnm777
11.February.2016, 17:14
Abi motoru bakim ve birkaç parça değişimi için bıraktım daha almadım inşallah haftasonuna alıcam o zaman daha detaylı bir şekilde yazarım. 8)

aldın mı motoru bende merakla bekliyorum

2_rock
11.February.2016, 17:33
aldın mı motoru bende merakla bekliyorum

Aldım aldım canavar gibi oldu .

Hang
16.February.2016, 03:24

Motor gecen hafta serviste bakım ayarı yapıldı İstanbul emre motor da karbüratör ayarıda yapıldı fakat motor servisten sonra egzoz tabanca gibi patlıyordu neden olur aceba... Bugün de tek egzozdan ciğerim benzin kokusu geliyor ve kara duman cıkıyor... Karbüratör e pislik mi kaçtı aceba motor bi garip calışıyor ne yapalım...?

2_rock
16.February.2016, 03:51
Motor gecen hafta serviste bakım ayarı yapıldı İstanbul emre motor da karbüratör ayarıda yapıldı fakat motor servisten sonra egzoz tabanca gibi patlıyordu neden olur aceba... Bugün de tek egzozdan ciğerim benzin kokusu geliyor ve kara duman cıkıyor... Karbüratör e pislik mi kaçtı aceba motor bi garip calışıyor ne yapalım...?

Kardeşim zengin karışım olabilir yada bujinin bir sıkıntı vardır. İlk önce bir buji değiştir. Eğer devam ederse bir gaza ayarı yaptır derim bendede vardı şuan mermi gibi oldu ve 120 km 1 depo benzin gidiyordu şimdi 200 km ve fala benzin var

ob1kanobi
16.February.2016, 04:28

Sahip olduğumuz motorlarda sıralı iki silindir ve iki karbüratör bulunmakta. Dolayısıyla belirli aralıklarla iki silindirin birbiriyle senkron edilmesi ve sibop (valf) ayarlarının yapılması gerekmekte.

Egzostaki patlamanın sebebi çiğ benzinin (yanmamış benzinin) birikip egzoz gazının sıcaklığıyla tutuşması sonucu tüpün içinde patlamasıdır. Bunun birden fazla sebebi olabilir. En başta açık egzoz yüzünden kompresyonun bozulması gelmekle birlikte karbüratör ve sibop ayarlarının kaçıklığı da sayılabilir.

Ayarları yeni yaptırmışsın ama anladığım kadarıyla farklı farklı servisler ilgilenmiş. Benim tavsiyem bölgenizdeki diğer RR üyelerinin de onayladığı tek bir servisten bütün ayarları kontrol ettirmeniz.

Motoru görmeden bu kadar yorum yapabiliyorum, umarım faydası olur. Aklına takılan başka bir soru olursa her zaman cevaplamaya çalışırım.

CELİL
16.February.2016, 10:12
Merhaba Ekrem yapılan karbüratör hava ayarı tam olmamış sanki belirtiler öyle gösteriyor 8)

Hang
16.February.2016, 12:40
Merhaba Ekrem yapılan karbüratör hava ayarı tam olmamış sanki belirtiler öyle gösteriyor 8)

Bence de olmadı celil abi servisten cıkınca patlama sesi başlamış tı...elle yaptı zaten karbüratör ayarını... İstanbulda emre motor yapmıştı şimdi tekrar gitme şansım yok.. Ben yapabilir miyim ayarı altta ki ayar vidalarından
Sag egzoz benzini yakmıyor deli gibi benzin kokusu var...motor rolanti de calışıyor daha yeni servisten cıktık bujileri yeni değişti. Subap ayarına da baktı ama sorun oldu :cry:

Hang
16.February.2016, 12:42
Rolanti de calışmıyor gazı kesik kesik alıyor ilk başta.. Karbüratör kapağını söküp ilk etapta ordaki benzini mi boşaltsam pislik Vs.olabilir mi?

CELİL
16.February.2016, 12:47
Bence de olmadı celil abi servisten cıkınca patlama sesi başlamış tı...elle yaptı zaten karbüratör ayarını... İstanbulda emre motor yapmıştı şimdi tekrar gitme şansım yok.. Ben yapabilir miyim ayarı altta ki ayar vidalarından
Sag egzoz benzini yakmıyor deli gibi benzin kokusu var...motor rolanti de calışıyor daha yeni servisten cıktık bujileri yeni değişti. Subap ayarına da baktı ama sorun oldu :cry:
Malesef bazen hava ayarında hata oluyor tekrar baktırmak gerekebiliyor senin oradan gelme şansında yok ayarı kendin yapamazsın hassas ve teknik bir iş ustanın yapması gerekiyor yakında istanbula geleceksen gelince baktırırsın yada orada işi bilen bir ustaya ayarlatabilirsin garantiyi bozmaz :(

Kesik çalışma olayı benzine pislik gelmiş olabilir öncelikle jiklenin kapalı olduğundan emin ol sonrasında karbüratörün en altında tahliye vidalarının yerini biliyorsan onu açıp içindeki varsa kiri benzini dışarı boşaltabilirsin

Hang
16.February.2016, 12:52
Sahip olduğumuz motorlarda sıralı iki silindir ve iki karbüratör bulunmakta. Dolayısıyla belirli aralıklarla iki silindirin birbiriyle senkron edilmesi ve sibop (valf) ayarlarının yapılması gerekmekte.

Egzostaki patlamanın sebebi çiğ benzinin (yanmamış benzinin) birikip egzoz gazının sıcaklığıyla tutuşması sonucu tüpün içinde patlamasıdır. Bunun birden fazla sebebi olabilir. En başta açık egzoz yüzünden kompresyonun bozulması gelmekle birlikte karbüratör ve sibop ayarlarının kaçıklığı da sayılabilir.

Ayarları yeni yaptırmışsın ama anladığım kadarıyla farklı farklı servisler ilgilenmiş. Benim tavsiyem bölgenizdeki diğer RR üyelerinin de onayladığı tek bir servisten bütün ayarları kontrol ettirmeniz.

Motoru görmeden bu kadar yorum yapabiliyorum, umarım faydası olur. Aklına takılan başka bir soru olursa her zaman cevaplamaya çalışırım.

Teşekkür ederim cevaplar için Evet arızalar bu yönde fakat ben Zonguldak ta oldugum için bakımları İstanbul da yaptırdık...büyük ihtimalle sorun karbüratör ayarında onuda kendim yapabilir sem sorun ortadan kalkacak herhalde...karbüratör de pislik biriyse de yapar mı bu çiğ benzin atma olayını? 2 gündür böyle şimdi inip karbüratörün kapağını sökücem ama faydasız gibi karbüratör ayarların da sorun var :/

OğuzhanYılmaz
16.February.2016, 13:11
Bende deneyimlerinden 1-2 tanesini aktarayım size. Yaklaşık 1 senedir daytonam ile 9.000km yol yaptım. O kadar çok yakıt tüketimi değişti ki tarif edemem.

İlk aldığım zamanlar cok yakıyordu bakıma götürdüm vs. 25krş şehir içi değerler almaya başladım.

yaz sonlarına doğru 1 depoyla 200km civarı yapmaya başladı. Sonra bu değer 170km lere kadar indi.

9000km'de balata vs değiştirdim karbüratör temizlettim fln derken shell'den benzin aldım aynı istasyon aynı pompa değiştirmedim.

En son bende gözlerime inanamadım ama 55 tl yakıtla 340km de yedek depoya geçtim :) hadi benzin ucuzladı desek %10 etki edecek geçen seneden bu zamana.

Benim size tavsiyem şu olacaktır ; Temiz - ayarlı karbüratör, iyi buji, kaliteli ve sürekli aynı yerden benzin almak. Ciddi anlamda yakıtı aşağı çekiyor

anchorman
16.February.2016, 18:08
100 km de 5 buçuk litre nasıl sizce? Şehir içi. 9-b için?

CELİL
16.February.2016, 18:12
100 km de 5 buçuk litre nasıl sizce? Şehir içi. 9-b için?

Burak biraz fazla 100 km de ortalama 4.5 litre gibi yakması lazım bakım zamanı gelmişse veya karbüratör ayarları düzgün değilse fazla yakar 8)

anchorman
16.February.2016, 19:05
Tamamen şehir içinde kullanıyorum, pek devirli kullandığımda söylenemez :) Şehir içinde 4.5 yakmalı yani normalde?

Bypale
16.February.2016, 19:56
Burak litre olarak hiç hesap yapmam. Ama hava değişkenliği benzin kalitesi. Karburatör ayarı. Bi çok etken var yakıt fazla yakmasıyla ilgili. Kullanımda etken tabi. Bu yüzden makinalar 18 ile 22 kuruş arası yakıt tüketir. Fazlası varsa sorun vardır. Servise uğra. Yok bu bahsettiğim aralarda diyosan. Üçü beşi dert etme sür derim. 8)

Not. Çarşamba toplantıya gelirsen daha scak taze bilgiler edinirsin. Bekleriz. 8)

2_rock
17.February.2016, 13:16
Benim yakıt sorunu çözüldü ayarlardan ve senkronlar dan sonra. Şuan minimum 200 gidiyor ve hala benzin vardı ama işimi riske atmadım benzin aldım. Sonunda normale döndük. Ve bu gazla istanbul bekle bizi geliyoruz

Hang
18.February.2016, 02:27
benim çip benzin atma olayı ise jigle takılı kalmış ve motorda jigle takılı kaldıgı için öyle çalıştı şuan normale döndü...eğer böyle bi durum ile karşılaşan olursa çiğ benzin atma durumu gibi yinede jigleyi kontrol etsin takılı kalma ihtimaline karşı...1-2 gündür zengin karışım ile sürdük :D

CELİL
18.February.2016, 02:45
benim çip benzin atma olayı ise jigle takılı kalmış ve motorda jigle takılı kaldıgı için öyle çalıştı şuan normale döndü...eğer böyle bi durum ile karşılaşan olursa çiğ benzin atma durumu gibi yinede jigleyi kontrol etsin takılı kalma ihtimaline karşı...1-2 gündür zengin karışım ile sürdük :D
Ekrem geçmiş olsun sorunun çözülmesine sevindim jikle açık kullanmak bujilerde kurumlanmaya sebep olabilir bir ara bujileri söküp temizlersen daha iyi olur 8)

Hang
18.February.2016, 02:50
Ekrem geçmiş olsun sorunun çözülmesine sevindim jikle açık kullanmak bujilerde kurumlanmaya sebep olabilir bir ara bujileri söküp temizlersen daha iyi olur 8)

evet celil abi buji başı simsiyah olmuş...çiğ benzin atan tarafı değiştirdik bujiyi belkii bujidendir diye...temizleme işini siyah olan yeri ince zımpara ile mi temizleyelim?2 tarafıda söküp temizlemek gerekir sanırım...yarın temizlerim

CELİL
18.February.2016, 02:58
evet celil abi buji başı simsiyah olmuş...çiğ benzin atan tarafı değiştirdik bujiyi belkii bujidendir diye...temizleme işini siyah olan yeri ince zımpara ile mi temizleyelim?2 tarafıda söküp temizlemek gerekir sanırım...yarın temizlerim
Buji'nin uç tırnak kısmını ıçten ve dıştan zımpara ile temizlersin diğer buji temizdir ama tedbiren kontrol edersin 8)

2_rock
18.February.2016, 15:14
Hadi geçmiş olsun .normale dönmesine sevindim.gezmeye devam )))

ob1kanobi
19.February.2016, 12:39

Geçmiş olsun Hang, bize de ders oldu. Çözüm için tavsiye vermeye daha basit olasılıklardan başlamak lazım demek ki :D

2_rock
20.February.2016, 01:50

yav benim anlamadığım bir konu var jikle takılı kalsa botor boğulup stop etmez mi gidemzsin yanlış mı biliyorum ???

e.erbaş
20.February.2016, 03:29
yav benim anlamadığım bir konu var jikle takılı kalsa botor boğulup stop etmez mi gidemzsin yanlış mı biliyorum ??? Soğukken boğulmaz,fakat ısınınca tekleme yapar zor çalışır.Zaten sıkıntısız çalışıyorsa bil ki bir yerlerden hava alıyor ekstradan diye biliyorum :)

e.erbaş
20.February.2016, 03:32
Bende deneyimlerinden 1-2 tanesini aktarayım size. Yaklaşık 1 senedir daytonam ile 9.000km yol yaptım. O kadar çok yakıt tüketimi değişti ki tarif edemem.

İlk aldığım zamanlar cok yakıyordu bakıma götürdüm vs. 25krş şehir içi değerler almaya başladım.

yaz sonlarına doğru 1 depoyla 200km civarı yapmaya başladı. Sonra bu değer 170km lere kadar indi.

9000km'de balata vs değiştirdim karbüratör temizlettim fln derken shell'den benzin aldım aynı istasyon aynı pompa değiştirmedim.

En son bende gözlerime inanamadım ama 55 tl yakıtla 340km de yedek depoya geçtim :) hadi benzin ucuzladı desek %10 etki edecek geçen seneden bu zamana.

Benim size tavsiyem şu olacaktır ; Temiz - ayarlı karbüratör, iyi buji, kaliteli ve sürekli aynı yerden benzin almak. Ciddi anlamda yakıtı aşağı çekiyor Abi üç sorum olcak; Birincisi benzini sürekli hangi şirketten alıyorsun? İkinci olarak karbüratör ayarını kendin mi yapıyorsun? Ve hiç subap ayarı yaptırdın mı? Teşekkürler :)

2_rock
20.February.2016, 04:15
300 olsun bizim olsun ya onada razıyız hatta 280 oda iyi bence ))

Fatal
20.February.2016, 11:26
Denizlide regalden iyi anlayan usta varmı bildiğiniz yazılanları okuyunca şok oldum benin egzozlar full açık boş boru bide hep dip gaz 100 130 hızla gidiyorum full depo yedeğe düşürmeden 120 130 km gidiyo banada acil bi usta lazım yaza çok uzun yol yapcam

ereneren
20.February.2016, 11:50
Denizlide regalden iyi anlayan usta varmı bildiğiniz yazılanları okuyunca şok oldum benin egzozlar full açık boş boru bide hep dip gaz 100 130 hızla gidiyorum full depo yedeğe düşürmeden 120 130 km gidiyo banada acil bi usta lazım yaza çok uzun yol yapcam

senin acil bi karbüratör ayarı falan yaptırman lazım bende ankara kırıkkale 120 de falan gidiyorum geçen ikikere peşpeşe gittim orda biraz gezdim toplam 260 km de 38 tl benzin yakmısım fullemiştim gitmeden

Fatal
20.February.2016, 12:01
Denizlide adam gibi bi usta lazım olmazsa izmire gitcem bilindik bi ustaya

2_rock
20.February.2016, 13:22
İzmire gidersen İzmir teşkilatı senin sorunu çözer gibi zaten 2 saatlik yol baş git.Mustafa sen birde biraz set kullanıyorsun benim anladığım kadarıyla o yüzdende benzin sarfiyatı artması gayet normal ama bu kadar değil tabiki

Fatal
20.February.2016, 13:31
Çok sert hep ana yollardan gidiyorum dip gaz asıla asıla ara yollardada hep yüksek devir birde akşamları hep 40 50 km uzun yol gidiyorum dip gaz hep normal yakıyo diye düşündüm ama benimki sizin yanınızda dubai şahı gibi 8) 8)

CELİL
20.February.2016, 13:35
Çok sert hep ana yollardan gidiyorum dip gaz asıla asıla ara yollardada hep yüksek devir birde akşamları hep 40 50 km uzun yol gidiyorum dip gaz hep normal yakıyo diye düşündüm ama benimki sizin yanınızda dubai şahı gibi 8) 8)

Kullanım tarzına bakarsak bu durumda 100 km de 5 litre ye kadar yakması normal daha fazla yakıyorsa ayara baktırmak lazım 8)

Fatal
20.February.2016, 13:51
Biraz sofy kullanmaya çalışayım bakalım düzelcekmi ama genede bi ayat yaptırayım ben ne olur ne olmaz birde motoruö 6300 km ye geldi sübab ayarı yaptırmalımıyım ??

CELİL
20.February.2016, 13:53
Biraz sofy kullanmaya çalışayım bakalım düzelcekmi ama genede bi ayat yaptırayım ben ne olur ne olmaz birde motoruö 6300 km ye geldi sübab ayarı yaptırmalımıyım ??
Tapa gaz gitmek her motora 2 katı yaktırır farklı kullanmlarda test yapar duruma bakarsın gerekirse ayar yaptırırsın :) Ekstra bir durum olmadıkça 10-15 bin km lere kadar sibop ayarı istemez 8)