Orijinalini görmek için tıklayınız : motor çalışması
bnymn54
28.January.2016, 21:07
arkadaşlar yeni aldığım daytonanın iki egzozunun seslerinin farklı olduğunu fark ettim. soldaki egzoz kararlı şekilde çalışırken sağdaki kararsız şekilde aralıklarla küçük patlamalarla çalışıyor. birde sağdaki egzoz soldakine göre daha geç ısınıyor. bunun nedeni ne olabilir teşekkürler.
berkehrercan
28.January.2016, 21:08
Buji kablosunda kacak vs olmasin.Veya direk bujide vardir bir cortlama
CELİL
28.January.2016, 21:20
Merhaba Bünyamin sıkıntı Bujilerden,karbüratör hava ayarından olabilir veya bakım zamanı gelmiş olabilir 8)
bnymn54
28.January.2016, 21:29
servis bakımlarının yeni olduğunu söylemişti ama gene de göstermek lazım sanırım. bir de Celil bey sizi yakalamışken bir şey daha sorayım motosiklet garajda dururken çok fena benzin kokusu etrafı sarıyor. sıkıntı olabilir mi?
CELİL
28.January.2016, 21:49
servis bakımlarının yeni olduğunu söylemişti ama gene de göstermek lazım sanırım. bir de Celil bey sizi yakalamışken bir şey daha sorayım motosiklet garajda dururken çok fena benzin kokusu etrafı sarıyor. sıkıntı olabilir mi?
Bir kaçak varmı gözle kontrol etmek lazım kaçak varsa müdahale edilir kaçak yoksa olmayabilir bazı makinalarda stop halindeykende benzin kokusu geliyor kaçak yoksa sorun değil 8)
e.erbaş
28.January.2016, 22:51
arkadaşlar yeni aldığım daytonanın iki egzozunun seslerinin farklı olduğunu fark ettim. soldaki egzoz kararlı şekilde çalışırken sağdaki kararsız şekilde aralıklarla küçük patlamalarla çalışıyor. birde sağdaki egzoz soldakine göre daha geç ısınıyor. bunun nedeni ne olabilir teşekkürler. Bünyamin abi aslına bakarsan bu geniş bi konu.Şöyle tarif edeyim sıkıntının neden olabilecek yerleri belli fakat anlayan birinin bakması şart.Karbüratör manifolt girişlerinde çatlak veya yırtılma olabilir ayrıca celil abinin dediği gibi buji yada karbüratör senkron ayarı bozuktur.Subap ayarı bozuksa yine problem baş gösterir aptallaşır makina.Sorun bunlardan birinde büyük ihtimal iyi bi ustaya baktır derim.Kolay gelsin :)
bnymn54
28.January.2016, 23:15
arkadaşlar verdiğiniz bilgilerin ışığında yarın servis ile görüşeceğim. hepinize teşekkür ederim
detailer
29.January.2016, 00:22
Dun aksam benim makine de aynısını yaptı. 2 hafta sonra ilk defa calistirmistim. Eksozlardan farklı sesler geliyordu. Motorda tek düze bir ses değil de tir tir tiiiiiir tir tir tiiiiiir diye ritim vardı. Hatta isinana kadar bostayken kendi kendine gaz açtı kapattı. Havalardan herhalde dedim biraz da motora kızdım bıraktım. Benim motor daytona 1600 km'de. Arada 1. vitese geçmiyor. Zaten ilk motorum, büyük bir hevesle aldığım regal raptor yavaş yavaş urkutmeye kendinden soğutmaya basladi. Havalar ısınınca iyi bir ustaya teslim edicem. Olmadı benzin döküp yakacaz çare yok
HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bnymn54
29.January.2016, 00:42
mehmet sen benden daha iyi tarif etmişsin aynısını yapmıştı benimki de. ama o kadar dert edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. arkadaşların dediği gibi ya buji ya karbüratör.
FouL
29.January.2016, 00:53
Ürkecek bisey yok üstadım..
Bende motoru yeni aldım ve ilk motorun üstelik te 6000km de aldım daytonam 3 hafta havalardan dolayi kontaksiz yattı otoparka gittim başına sak diye tek marsta çalıştı güldür güldür.. Geçen de yine 1 haftadır yatarken gittim bu seferde marş almak istemedi canı ( bana naz yapıp ) sonra da susmak bilmemesi güldür güldür.. biz birbirimizi tanıyoruz şuan ben ona kızım gözüm ile bakıyorum günü gününe tutmayacakki heyecan olsun.. Laf aramızda ona aksesuar bile yapıyorum kendi ellerimle sürpriz : ) birbirimizi tanımaya çalışın
2_rock
29.January.2016, 01:06
Ürkecek bisey yok üstadım..
Bende motoru yeni aldım ve ilk motorun üstelik te 6000km de aldım daytonam 3 hafta havalardan dolayi kontaksiz yattı otoparka gittim başına sak diye tek marsta çalıştı güldür güldür.. Geçen de yine 1 haftadır yatarken gittim bu seferde marş almak istemedi canı ( bana naz yapıp ) sonra da susmak bilmemesi güldür güldür.. biz birbirimizi tanıyoruz şuan ben ona kızım gözüm ile bakıyorum günü gününe tutmayacakki heyecan olsun.. Laf aramızda ona aksesuar bile yapıyorum kendi ellerimle sürpriz : ) birbirimizi tanımaya çalışın
Abi sen demiştin galiba yeni sevgililer gibisiniz şuan diye :cheesy::cheesy: aynı hesap. Ama benden tavsiye. Benim gibi yapmayın alıp hemen 250 km kullanmayın alınca bi servise yada ustaya götürün bir bakım yaptırın yağ şu sonrasında keyifli şekilde binin. Ben hevesimi alamadığım için ve vaktim olmadığı için durmadan kar yağmur çamur dinlemeden biniyorum sonra yok öle oldu yok böle oldu yakiniyorum.
detailer
29.January.2016, 01:08
Az önce Regal Raptor Hakkında başlığındaki paylaşımı okudum, benim makine de aynen öyle. Bi günü bi gününü tutmuyor. Birbirimizi tanımaya devam. Ben de acemiyim, makineyi tanıdıkça daha nazik davranıyorum. sanırım daytonaya toplam 6 kez toplam 50 km bindim. Dediğim gibi bir günü bir gününü tutmuyor. Örneğin 10 derece havada marş almayan çalıştırdıktan sonra gazlayınca da stop eden makineyi cikle açarak kullanabildim, başka bir gün 3 derece havada tek marşta çalıştı azcık cikle açayım kendine gelsin dedim stop etti cikleyi kapattım çalıştırdım adam gibi çalışmaya devam etti. Nazı bir değişik makinenin :) Ben de motosiklet dünyasında yeniyim, araba gibi değil bu makineler (araba hastalığım vardır bu arada arabadan anlarım),benim daytonada bi sıkıntı mı var yoksa her daytona böyle mi, ya da her marka motosiklet böyle mi zamanla ben de öğrenmiş olacağım. Çok şükür bunlar ufak şeyler.
2_rock
29.January.2016, 01:15
Az önce Regal Raptor Hakkında başlığındaki paylaşımı okudum, benim makine de aynen öyle. Bi günü bi gününü tutmuyor. Birbirimizi tanımaya devam. Ben de acemiyim, makineyi tanıdıkça daha nazik davranıyorum. sanırım daytonaya toplam 6 kez toplam 50 km bindim. Dediğim gibi bir günü bir gününü tutmuyor. Örneğin 10 derece havada marş almayan çalıştırdıktan sonra gazlayınca da stop eden makineyi cikle açarak kullanabildim, başka bir gün 3 derece havada tek marşta çalıştı azcık cikle açayım kendine gelsin dedim stop etti cikleyi kapattım çalıştırdım adam gibi çalışmaya devam etti. Nazı bir değişik makinenin :) Ben de motosiklet dünyasında yeniyim, araba gibi değil bu makineler (araba hastalığım vardır bu arada arabadan anlarım),benim daytonada bi sıkıntı mı var yoksa her daytona böyle mi, ya da her marka motosiklet böyle mi zamanla ben de öğrenmiş olacağım. Çok şükür bunlar ufak şeyler.
Abi jikle yı açarak kullanırsan motor boğuluyor. Motoru iyice isittiktan sonra jikle siz kullanmayı dene .bir de bakımlarını en kısa zamanda yaptır eğer sorun o zaman devam ediyorsa detaylı bir konuşma yapılabilir diye düşünüyorum.
detailer
29.January.2016, 01:20
Abi jikle yı açarak kullanırsan motor boğuluyor. Motoru iyice isittiktan sonra jikle siz kullanmayı dene .bir de bakımlarını en kısa zamanda yaptır eğer sorun o zaman devam ediyorsa detaylı bir konuşma yapılabilir diye düşünüyorum.
Kendi yanlışlarımı da bulmak isterim, oyüzden sorayım 0-10 derece arası bir havada motosikleti hareket ettirmeden kaç dakika ısıtıyorsunuz? Ben bu havalarda cikle açık çalıştırıp 2dk ısıtıp 15 dakika gezdikten sonra cikle kapattım motor stop etti. Başka bir gün de hiç ciklesiz çalıştırıp devam ettim hiç sıkıntı olmadı.
CELİL
29.January.2016, 01:35
Kendi yanlışlarımı da bulmak isterim, oyüzden sorayım 0-10 derece arası bir havada motosikleti hareket ettirmeden kaç dakika ısıtıyorsunuz? Ben bu havalarda cikle açık çalıştırıp 2dk ısıtıp 15 dakika gezdikten sonra cikle kapattım motor stop etti. Başka bir gün de hiç ciklesiz çalıştırıp devam ettim hiç sıkıntı olmadı.
Kış havasında jikle ile çalıştırıp 3-4 dakika ısıtıp jikleyi kapatıp yola öyle çık jikle açık kullanırsan bujiler kurum yapar ve iyi ateşleme yapmaz temizlemek gerekir 8)
2_rock
29.January.2016, 01:40
Abi zaten jikle de çalışırken motor yeterli sıcaklığa ulaşınca kendisi stop ediyor 8)
2_rock
29.January.2016, 01:45
Ben jiletle çalıştırıyorum sonrasında kendi stop ediyo. Sonrasında 3-4 dakika normal çalışıo rolantiyı biraz yüksek tutuyorum. Yola çıkmadan rolantiyı normale getirip devam ediyorum
detailer
29.January.2016, 01:52
Kış havasında jikle ile çalıştırıp 3-4 dakika ısıtıp jikleyi kapatıp yola öyle çık jikle açık kullanırsan bujiler kurum yapar ve iyi ateşleme yapmaz temizlemek gerekir 8)
Bujiler 50 km önce değişti ama jikle açık kullanmaktan bujilere zarar vermiş olabilirim. İlk kontrolü bujilere yapalım o zaman.
2_rock
29.January.2016, 01:55
Bujiler 50 km önce değişti ama jikle açık kullanmaktan bujilere zarar vermiş olabilirim. İlk kontrolü bujilere yapalım o zaman.
Abi bujileri söküp bi tel fırça yada ona benzer birseyle temizleyip tak bi bak . Ama önce senkron ve hava karbüratör ayarı yaptır derim.
detailer
29.January.2016, 02:19
Abi bujileri söküp bi tel fırça yada ona benzer birseyle temizleyip tak bi bak . Ama önce senkron ve hava karbüratör ayarı yaptır derim.
Ben motosiklet sınavında akünün yerini bulamamış adamım buji diye arka lastiği sökerim :cheesy: Usta arkadaşım var ona gösteririm, artık cezamız varsa keser.
2_rock
29.January.2016, 10:19
Ben motosiklet sınavında akünün yerini bulamamış adamım buji diye arka lastiği sökerim :cheesy: Usta arkadaşım var ona gösteririm, artık cezamız varsa keser.
Abi o zaman birde bakim yaptır inceden ona göre sorun tespitine kalsın olay 8)benim gibi alıp patara kütere binme :cheesy:
penguennoktanet
29.January.2016, 15:30
Eksozlardan farklı ses gelmesi (birinin tekleyerek çalışıyor gibi olması) + benzin kokusu gelmesi bana senkron problemi gibi geldi. Sekron ayarı doğru olmadığı için pistonlardan birinde ateşleme olduğunda içinde benzin olmadığı için patlama olmuyor, benzin geç geldiği içinde egsozdan yakılmadan çiğ atılıyor.
Senkron ayarı ile düzelir düşüncesindeyim. Ne derece doğrudur emin değilim ama. :)
ob1kanobi
29.January.2016, 15:41
Kilometre yüksekse sibop ve senkron ayarlarına da bakmak lazım
Sent from my iPhone using Tapatalk
leonraptor
30.January.2016, 11:46
Hic düsünmeyin panik yapmayın makineden soğumayın sebep buji ve rodajda olmasi bujiyi değiştirin veya temizleyin sorun çözülür ben de ayni sorunla ilk 400 lu kmlerde karşılaştım buji sorun 😊 vites geçmeme nedeni debriyaj ayarsizligi ayarlatin düzelir :-)
2_rock
30.January.2016, 19:50
Boru egzoz takıldığında motorun çekmemesi de hava ve karbüratör ayarından mi ?
CELİL
30.January.2016, 19:59
Boru egzoz takıldığında motorun çekmemesi de hava ve karbüratör ayarından mi ?
Evet :) :)
2_rock
30.January.2016, 20:05
Evet :) :)
Devir yükselince gitmio 80 ı geçemiyor :cheesy:
detailer
15.February.2016, 00:30
Havalar isninca biraz gezdim makineyle sonra da ustama gösterdim makineyi. Kış soğuğunda motorun sesi ritimsiz gelmişti. Ama havalar ısınınca tık yok. Usta da sorun yok dedi, rolanti yuksekmis onu ayarladı. Motosiklet üstünde daha 100 km oldu. Dün 23 km yaptim, şehir merkezine yakin köyler varmis manzara süper daha yeni keşfettim. Motosiklet gezisi bambaşkaymis. Haftaya ehliyet sınavını da geçersek daha görülecek çok yer var.
HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2_rock
15.February.2016, 03:06
Hadi gözünüz aydın. Herşeyin duzelmesine sevindim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.