Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni ehliyet yasası hakkında soru ?
pazienza
11.February.2016, 19:01
Öncelikle merhaba, Ben İstanbul Şişli den aranıza katılıyorum adım Emre uzun süredir forumu takip etsem de üye olmak nasip olmamıştı. 03/1999 doğumlu birisi olarak, küçük yaşlardan beri chopper/cruiser tutkunu kroma ve gürültüye hayran bir gencim senelerdir yaşımın dolmasını bekleyip motosiklet almayı hayal edip ekipmanının çoğunu tamamlamış birisi olarak 17 yaşına girdiğim zaman ehliyeti alıp motosikletimi almayı beklerken yeni yasanın çıktığını öğrenip karmaşaya düştüm. Bir taraf a1 adında bir ehliyet sınıfı olduğunu söyleyip 250 cc ye kadar ( ki 250 cc bana fazlasıyla yetiyor ) kullanabileceğimi söylüyor diğer taraf ise bunun 250 değil 125 cc ( 125 cc herhangi bir cruiser yok ) olduğunu söylüyor 18 yaşında ise a2 ehliyete sahip olabileceğimi 35 kw sınırı olan motosikletleri kullanabileceğim söyleniyor. Yani sonuç olarak 03/2016 tarihinden itibaren ben hem isim olarak hemde CC olarak hangi ehliyet sınıfını
alabiliyorum ? Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunarım.
Trkr
11.February.2016, 19:14
RR'a hoşgeldin Emre. Ehliyet konusunu şu anda kurslar dahi net bilmiyor, en iyi konusunda uzman bir kurs bulup oraya sormak.
Motorlu veya motorsuz olsan dahil çarşamba toplantılarına bekleriz.
2_rock
11.February.2016, 19:14
Öncelikle merhaba. Kendini tanışma konu başlığı altında tanıtirsan seni tanımış oluruz hemde bundan sonraki soru ve cevaplar için daha çok kitleye ulaşırsın. Soruna gelecek olursa yaşından ötürü yeni yürürlüğe göre A1 ehliyet alacaksın 2 yıl kullandıktan sonra A2 alabiliyorsun .
2_rock
11.February.2016, 19:16
Ehliyet konu başlığı açılmıştı oradan da daha detaylı bilgi alabilirsin bir bak derim çok fazla yorum ve bilgi bulacaksın. Forum faydalı bilgilerde olması lazım
pazienza
11.February.2016, 19:22
Öncelikle merhaba. Kendini tanışma konu başlığı altında tanıtirsan seni tanımış oluruz hemde bundan sonraki soru ve cevaplar için daha çok kitleye ulaşırsın. Soruna gelecek olursa yaşından ötürü yeni yürürlüğe göre A1 ehliyet alacaksın 2 yıl kullandıktan sonra A2 alabiliyorsun .
Peki eğer 18 yaşımı bekleyip direkt olarak A2 alabilme ihtimalim var mı? 2 yıl A1 ehliyet kullanmak zorunda mıyım ?
CELİL
11.February.2016, 19:42
Merhaba Emre aramıza hoş geldin alttaki linke bak sana yardımcı olabilir 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=8113&highlight=ehliyet
pazienza
11.February.2016, 19:56
Merhaba Emre aramıza hoş geldin alttaki linke bak sana yardımcı olabilir 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=8113&highlight=ehliyet
Çok teşekkür ediyorum aradığım cevaba ulaştım.
A2 Sınıfı: A2 sınıfı ehliyet M ve A1 sınıflarını içine alacak şekilde düzenlendi. Yönetmelikte bu sınıf için henüz cc belirtilmemiş. Bu sınıf ehliyete sahip olacaklar 35kw yani 47 beygir gücüne kadar motosiklet kullanabilecekler. Bu sınıfa sahip olmak için yaş sınırı 18 olacak.
Sonuç olarak 250 CC bir RR kullanmak için 18 yaşına kadar beklemem gerekiyor.
Eğer ki şuanda yani 16 veya 17 yaşlarında;
A1 Sınıfı: A1 sınıfı ehliyet M sınıfı ehliyetini de içine alacak şekilde 125cc (15 beygir)ye kadar motosiklet kullanımını kapsıyor. Başvuru için M sınıfı gibi A1 sınıfında da 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Yani 16 yaşını dolduran genç arkadaşlarımız Yamaha YBR 125, Yamaha YZF 125, Honda CBR 125 gibi motosikletleri kullanabilecek. Fakat TVS Apache 150, Honda CBF 150 gibi benzer sınıf motosikletleri kullanamayacaklar.
125 CC sınırı bulunan A1 ehliyet sınıfına sahip olabiliyorum.
RR üreticileri lütfen 125 CC motorlar üretin. :)
CELİL
11.February.2016, 20:05
A2 Sınıfı: A2 sınıfı ehliyet M ve A1 sınıflarını içine alacak şekilde düzenlendi. Yönetmelikte bu sınıf için henüz cc belirtilmemiş. Bu sınıf ehliyete sahip olacaklar 35kw yani 47 beygir gücüne kadar motosiklet kullanabilecekler. Bu sınıfa sahip olmak için yaş sınırı 18 olacak.
A1 Sınıfı: A1 sınıfı ehliyet M sınıfı ehliyetini de içine alacak şekilde 125cc (15 beygir)ye kadar motosiklet kullanımını kapsıyor. Başvuru için M sınıfı gibi A1 sınıfında da 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Yani 16 yaşını dolduran genç arkadaşlarımız Yamaha YBR 125, Yamaha YZF 125, Honda CBR 125 gibi motosikletleri kullanabilecek. Fakat TVS Apache 150, Honda CBF 150 gibi benzer sınıf motosikletleri kullanamayacaklar.
Emre RR un 125 cc makinası var ama eski model yenisini gelmiyor piyasada ikinci elleri var ama alırsan sonra satman zor olur piyasası ağır 8)
Alttaki linke bak
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-temiz-bakimli-regal-raptor-dd-125-cift-silindir-217614687/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-goz-onunde-olmak-icin-225127777/detay
http://www.sahibinden.com/motosiklet-regal-raptor-dd-125e
Peder
12.February.2016, 14:46
Emre kardeşim önce a1 ehliyetini al 1 sene kadar güzel bir motorda piş sonra cc ve ehliyet yükseltme işlemlerini yaparsın. bence böylesi daha sağlıklı olur 8)
2_rock
12.February.2016, 15:08
Emre kardeşim önce a1 ehliyetini al 1 sene kadar güzel bir motorda piş sonra cc ve ehliyet yükseltme işlemlerini yaparsın. bence böylesi daha sağlıklı olur 8)
Kardeşim katılıyorum ama direk A alsana süper olurdu .tecrübe kazanman için bu tarz bir uygulama getirdi devletimiz.
pazienza
12.February.2016, 18:12
Zaten benim düşüncem de budur ve bu düşünceyi de sonuna kadar desteklerim, fakat ilk olarak bir RR 250 almak istediğimden dolayı 1 sene daha bekleyip a2 almanın daha mantıklı olduğuna karar kıldım.
2_rock
12.February.2016, 18:15
Zaten benim düşüncem de budur ve bu düşünceyi de sonuna kadar desteklerim, fakat ilk olarak bir RR 250 almak istediğimden dolayı 1 sene daha bekleyip a2 almanın daha mantıklı olduğuna karar kıldım.
Ama bir ehliyet kursuna gidip net bir bilgi almanda fayda var derim8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.