PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşük bütceli chopper/cruiser önerisi olan?

aydakisigara
14.February.2016, 09:06
Öncelikle merhaba 17 yaşındayım. Allah nasip ederse bu yaza kadar ilk motorumu alacağım ama aklımda onlarca motor var (hepside chopper tarzı). İşin garip kısmı ise bütçemin oldukca düşük olmasıdır. 2.000 - 2.300 arası bir bütçem var. Aklımda olan motor ise 2005 model tiger250. Bu motor hakkında düşünceniz nelerdir? Lütfen egosuna köle olup bu fiyatta birşey bulamazsın diyecek vatandaşlarım konuya bile bakmasınlar. Tekeriniz düz bassın inşallah. iyi forumlar :hastayız:

UğurOrhon
14.February.2016, 09:14
Merhabalar foruma hoşgeldin. Öncelikle tanışma kısmından kendini tanıtırsan kiminle konuştuğumuzu bilebiliriz. :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FouL
14.February.2016, 10:50
Forumda hali hazırda bu motoru olan yok diye biliyorum fakat o bütçe ile evet haklisin yüksek beklentilere girmemek gerekir.. Burada risk faktörü yöntemini denemelisiniz..

Yaa kimseyi dinlemeden tamam ben bunu alıyorum diyip gözünü karartacaksin ki.. arızalanması masraf çıkarması hatta sürekli masraf cikaracagini bilerek almak veya bir yaz daha çalışıp bütçeyi sağlamlaştırır kışa doğru iyi bir makineyi uyguna almak kafanin rahat olmasi..

Alacağın makina satacağın zamanda para etmeliki asıl istediğin makineye geçerken üzülmemesin.. O yüzden sana verilecek cevapları yanlış algılama lütfen..

2_rock
14.February.2016, 13:09
Öncelikle hoşgeldin. Motora gelecek olursak regal raptor dd 250 b alınabilir o fiyatlara bence hem daha az sıkıntı çekersin hemde parça sıkıntın olmaz ya regal yada Asya bak derim ikisine aynı zaten

aydakisigara
14.February.2016, 20:38
Forumda hali hazırda bu motoru olan yok diye biliyorum fakat o bütçe ile evet haklisin yüksek beklentilere girmemek gerekir.. Burada risk faktörü yöntemini denemelisiniz..

Yaa kimseyi dinlemeden tamam ben bunu alıyorum diyip gözünü karartacaksin ki.. arızalanması masraf çıkarması hatta sürekli masraf cikaracagini bilerek almak veya bir yaz daha çalışıp bütçeyi sağlamlaştırır kışa doğru iyi bir makineyi uyguna almak kafanin rahat olmasi..

Alacağın makina satacağın zamanda para etmeliki asıl istediğin makineye geçerken üzülmemesin.. O yüzden sana verilecek cevapları yanlış algılama lütfen..

Cevabınız için teşekkür ederim efendim, aslında motor benim çocukluk hayalim fakat ailevi sorunlar/nedenler sebebiyle hep bir aksaklık oldu alamadım, şuan çok şükür bir sıkıntım yok herşey yolundayken bir an önce almak istiyorum. Ayrıca çalışıp eve bakıyorum para biriktirmem oldukca zor anlıyacağınız. Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için.

Not : Biraz gösteriş meraklısım gençliğin verdiği heyacan ile :)))

Merhabalar foruma hoşgeldin. Öncelikle tanışma kısmından kendini tanıtırsan kiminle konuştuğumuzu bilebiliriz. :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tanışma bölümüne konu mu açtım, teşekkür ederim ilginiz için :)

Öncelikle hoşgeldin. Motora gelecek olursak regal raptor dd 250 b alınabilir o fiyatlara bence hem daha az sıkıntı çekersin hemde parça sıkıntın olmaz ya regal yada Asya bak derim ikisine aynı zaten

İlginiz için çok teşekkür ederim, söylediğiniz motora baktım 2. el fiyatına fakat 3.000 - 3.500 en ölülerinin fiyatı. :)

Bypale
14.February.2016, 20:52
Kardeşim daha 17 yaşında sorumlulukların oldukça çok. Ve bi okadarda gurur verici. Çalışıp kazanmak. Bireylerine ailene karşı sahiplik duygusu onur kaynağı senin için. Ne mutlu sana.
Gelelim motorsiklet kısmına. Bu kadar sorumluluğun arasında çalışıp para biriktirmen oldukça değerliyken. Paranı eski makinalara verip sıkıntı yaşamanı hiçbirimiz istemeyiz. Çünkü kazandığın değeri ileride tüketmeni değil kar etmeni isteriz. Bu yüzden biraz daha dişini sık ve bir yaz daha motorsuz geçir. Paranı biriktir. Motordan önce ekipmanlarını almaya bak. Ve artan paraylada motorsikletini alırsın. Almışken bu kadar sorumluluğun arasında keyifle yol yaparsın. Başın arkada kalmamış olur. Hevesle değil mantıkla hareket etmek en doğrusu.
Biz hep burdayız. Bundanda şüphen olmasın. Yazdığında yardımına koşan fikirlerini paylaşan herkes burda. Nezamn ne sormak istiyosan sor. İnşallah kısa zamanda gönlündeki makinayada kavuşursun.

Not: gölcük güzel yer. İnsanı askeri çok sever. Donanmada yaptım askerliğimi. Çarşıda fastfood dükkanı olan tombiş bi erdal abi vardı. Çok yemeğini yedik. Tanıyosan Selam söle. :)

aydakisigara
17.February.2016, 19:59
Kardeşim daha 17 yaşında sorumlulukların oldukça çok. Ve bi okadarda gurur verici. Çalışıp kazanmak. Bireylerine ailene karşı sahiplik duygusu onur kaynağı senin için. Ne mutlu sana.
Gelelim motorsiklet kısmına. Bu kadar sorumluluğun arasında çalışıp para biriktirmen oldukça değerliyken. Paranı eski makinalara verip sıkıntı yaşamanı hiçbirimiz istemeyiz. Çünkü kazandığın değeri ileride tüketmeni değil kar etmeni isteriz. Bu yüzden biraz daha dişini sık ve bir yaz daha motorsuz geçir. Paranı biriktir. Motordan önce ekipmanlarını almaya bak. Ve artan paraylada motorsikletini alırsın. Almışken bu kadar sorumluluğun arasında keyifle yol yaparsın. Başın arkada kalmamış olur. Hevesle değil mantıkla hareket etmek en doğrusu.
Biz hep burdayız. Bundanda şüphen olmasın. Yazdığında yardımına koşan fikirlerini paylaşan herkes burda. Nezamn ne sormak istiyosan sor. İnşallah kısa zamanda gönlündeki makinayada kavuşursun.

Not: gölcük güzel yer. İnsanı askeri çok sever. Donanmada yaptım askerliğimi. Çarşıda fastfood dükkanı olan tombiş bi erdal abi vardı. Çok yemeğini yedik. Tanıyosan Selam söle. :)

Değerli ve mutlu edici yorumunuz için çok teşekkür ederim, Dediğiniz yapacağım sanırım 3-4 ay daha çalışıp daha iyi motor alacağım. Yolunuz tekrar gölcüğe düşerse buyurun bir çayımızı için. :) Sağlıcakla kalın.

2_rock
17.February.2016, 20:07
Motorunu almaman forumda eksik kalman anlamına gelmiyor .seni aramızda ve forumda görmek isteriz .inşallah en yakın zamanda da motoruna kavuşursun

Kerem Düzgün
17.February.2016, 20:10
Benimde kullanmakta oldugum kanuni caracal 200 motorum spyder alacagımdan dolayı satıştadır forumda resimleri ve ilan detayı mevcuttur ilgilenirsen başlangıç motoru olarak önerebilirim

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2_rock
17.February.2016, 20:13
Benimde kullanmakta oldugum kanuni caracal 200 motorum spyder alacagımdan dolayı satıştadır forumda resimleri ve ilan detayı mevcuttur ilgilenirsen başlangıç motoru olarak önerebilirim

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fotoları ben bizzat gördüm ve çok yakışıklı bir makina tavsiye edilir )

BLUEBORAN
17.February.2016, 22:27
Aydaki Sigara, biraz daha sabret, önce ekipmanları sonrada motorunu alırsın inşallah....

Cressida
17.February.2016, 22:59
Kardeşim biriktirme şansın varsa bence üzerine biraz daha koyup regal alabilirsin,tabi kendi görüşüm

Bypale
18.February.2016, 02:28
Değerli ve mutlu edici yorumunuz için çok teşekkür ederim, Dediğiniz yapacağım sanırım 3-4 ay daha çalışıp daha iyi motor alacağım. Yolunuz tekrar gölcüğe düşerse buyurun bir çayımızı için. :) Sağlıcakla kalın.

İnşallah kardeşim. Forumda aktif kal. Havalar ısınsın bi gölcük yapıcam motorla zaten. Çaya hayır demem. Çay bahane zaten. Dost lazım bize8)

aydakisigara
18.February.2016, 04:03
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim fakat motor almanın biraz daha zamanı var sanırım :)

Mefail
18.February.2016, 09:16
Merhabalar, acikcasi o fiyat araliginda temiz Mondial Mct 250 bulabilirsin.Istanbulda ozellikle hala cok temiz, tek marsla yaz kis calisanini goruyorum...parcalar ucuzdur, motor sorunsuzdur.

Bi degerlendirmeni tavsiye ederim

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

2_rock
18.February.2016, 15:25
Aynen mct de piyasanın en uygun ve keyifli aletlerinden bazıları iyi bir hatırlatma olmuş.

Peder
21.February.2016, 15:45
Evet kardeşlerim abilerim bende aynı sorularla boğuşmaktayım.
Motorumu satıp 250 cc klasmanında bir chopper/cruiser motor almak niyetindeyim.

Maddi durumlar ve işsizlik sebebiyle şu anda bütçem 3,500 tl ye kadar.
Bu paraya olan modeller araştırmalarım sonucu aşağıdakiler. Sizce hangisi, neden tercih edilmeli ?

- Mondial Mct 250
- Kanuni Tiger 250
- Kanuni Karacal 200
- Ramzey Qm 250
- Salcano Sm 250
- Skygo Sg250

kadirercan
21.February.2016, 15:52
Evet kardeşlerim abilerim bende aynı sorularla boğuşmaktayım.
Motorumu satıp 250 cc klasmanında bir chopper/cruiser motor almak niyetindeyim.

Maddi durumlar ve işsizlik sebebiyle şu anda bütçem 3,500 tl ye kadar.
Bu paraya olan modeller araştırmalarım sonucu aşağıdakiler. Sizce hangisi, neden tercih edilmeli ?

- Mondial Mct 250
- Kanuni Tiger 250
- Kanuni Karacal 200
- Ramzey Qm 250
- Salcano Sm 250
- Skygo Sg250
Hakan, Küçükçekmece tayfadan Kerem Karacal'ını satıyordu satıldı mı bilmiyorum ama ona bir bak istersen.

Fatal
21.February.2016, 16:02
Kardeşim bencede az durup daha iyi birşey alman mantıklı en olmadı borellilere bak yada bisan roadstar lara bak 3000 den aşağı yoktur ama hemen hemen sorunsuz sayılabilir birde sürekli şehir içi kullanıcaksan mümkün olduğunca su soğutmalı bak derim hava soğutmalılar şehir içinde kendini soğutamadığı için buji patlatır ve şişer benden tavsiye genede iyi düşün derim bi hevesle girip işin içine motordan nefret ederek yada bir motor parası daha harcayıp çıkma derim şahsen

Peder
21.February.2016, 16:16
Kardeşim bencede az durup daha iyi birşey alman mantıklı en olmadı borellilere bak yada bisan roadstar lara bak 3000 den aşağı yoktur ama hemen hemen sorunsuz sayılabilir birde sürekli şehir içi kullanıcaksan mümkün olduğunca su soğutmalı bak derim hava soğutmalılar şehir içinde kendini soğutamadığı için buji patlatır ve şişer benden tavsiye genede iyi düşün derim bi hevesle girip işin içine motordan nefret ederek yada bir motor parası daha harcayıp çıkma derim şahsen

baktım dediklerinize sadece birkaç ilan var istanbul avrupa yakasında onlarda 5-6 bin tl civarı. fiyat uygunluğu parça ucuzluğu ve servis yaygınlığı sebebiyle mondial mct bir adım önde şu anda ama tel jant olması 2'den boşa düşmesi gibi sıkıntılar var bildiğim. diğerleri hakkında teferruatlı bilgi sahibi değilim. bilenlerden anlayanlardan bu yüzden yardım istedim. şu anda zaten bütçem elvermediği ve motorsuz kalmak istemediğim için alternatifler bunlar. daha da üstüne çıkamıyorum malesef. bu fiyat aralığında beni en az üzecek olanı bulmam gerekli

Peder
21.February.2016, 16:21
Hakan, Küçükçekmece tayfadan Kerem Karacal'ını satıyordu satıldı mı bilmiyorum ama ona bir bak istersen.

O aklımda zaten ama motoru satıp elime para geçmeden varsayımlarla Kerem abiye yapışmak istemiyorum :)

2_rock
22.February.2016, 16:54
Kardeşim bence birde jinlun un 250 cc cruiser modeli var bir bak derim .hem boyut olarak iri ve geniş hemde parçası standart heryerde bulmak mümkün

Peder
23.February.2016, 14:54
Kardeşim bence birde jinlun un 250 cc cruiser modeli var bir bak derim .hem boyut olarak iri ve geniş hemde parçası standart heryerde bulmak mümkün

Seçenekler arasına bunu da ekledim. Bakalım şu motoru bi satalım hayırlısıyla gerisi kolay

aydakisigara
29.February.2016, 11:01
Tüm yorumlarınız için tesekkür ederim, bir haftadır iş yoğunluğuyla sosyal ortamlarda bulunamadım ama inşAllah buralardayım yine. " Peder " Aldın mı motor abi? Aldıysan ne aldın?

Mefail
17.March.2016, 21:21
Bende tam Jinlun 250 diyecektim yazılmış :) 2 hafta önce Sakaryada Osman diye bir arkım aldı 2500 tl vermiş, sadece karburator ve subab ayarı lazımdı, yapıldı ve süper biniliyor şuan.Hatta bakındım 2000 tl ye bile temizi bulunabiliyor.

Bilmeyenler için söyleyeyim, 2005 de ülkemize giren tüm china motorlar komple aynı, yani Mondial mct, skygo 250 vs vs yan kapakçıklarına kadar aynı...Parça satan sitelere bakarsanız ordanda görürsünüz aynı olduklarını ve çok hesaplı....

Bu serilerin tek kötü tarafı Balansör olmaması, dolayısıyla 80-90 la giderken Böbrek taşı tedavisi özelliği var :)

Ben Şuan Falcon Freedom 250 ye biniyorum 6000 tl fiyatları balansör olduğundan titreşim derdimde yok....ama paraya sıkıştığım gibi satıp 2000 lere bu serilerden bi motor alıp hobi motoru yapacağım...

yenidunya
17.March.2016, 21:51
Jinlun250 de kronik 3.vites dişlisi sorunu var

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

centaur
17.March.2016, 21:58
AydakiSigara,öncelikle hoşgeldin aramıza.. Sabırsızlandığını biliyorum lakin motor için acele etme derim tercihin illaki 250 cc olacak ise.. Forumda araştır,sorular sor ,oku ve öğren teknik anlamda. Anladığım kadarıyla gösterişli olsun istiyorsun ,o zaman Regal Raptor DD-250-10 e tavsiye ederim. Hem gösterişli hem zevkli hem de efsane bir makinedir. lakin bir bir o kadar daha biriktirmen gerekecek. Abi o kadar sabredemem diyorsan RR nin 150 cc lik modellerine bakabilirsin.

yenidunya
17.March.2016, 22:39
Nino un tip olarak güzel ama o seni üzer dostum elin benim gibi anahtar tutmuyorsa

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2_rock
18.March.2016, 01:03
DD 250 9b de çok güzel duruyor t gidon ben düşünmüştüm zamanında fiyatları da uygun

Peder
18.March.2016, 02:40
Tüm yorumlarınız için tesekkür ederim, bir haftadır iş yoğunluğuyla sosyal ortamlarda bulunamadım ama inşAllah buralardayım yine. " Peder " Aldın mı motor abi? Aldıysan ne aldın?
Yok kardeşim benim motorun ilan süresi doldu satılmadı

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aydakisigara
20.March.2016, 03:50
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, sanırım beni sabıretmeye iknâ ettiniz. Bir kaç ay daha sabıredip güzel bir motor almayı düşünüyorum Allah'ın izniyle, yine buralardayım ben önerisi olan abilerim/kardeşlerim varsa yazabilirler buraya. Sağlıcakla kalın tekeriniz düz bassın :)