Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kontak kitlenmiyor

MErtugrulK
17.Şubat.2016, 01:49
İstanbul'dan Çanakkale'ye geldim, anahtar yuvaya oturuyor ama kontağı kilitleyemiyorum, dönmüyor anahtar. Daha önce bu sıkıntıyı yaşamış olan, yardımcı olabilecek var mı acaba?

FouL
17.Şubat.2016, 01:51
Sağ sol ve orta var ortada olduğuna emin ol mudur

2_rock
17.Şubat.2016, 01:55
Anahtarın girdiği yerde metal küçük bilyeler var şifreli onlardan bazılarının yayı bozulduğunda anahtar dönmüyor. Yada içinde o şifreli yerinden çıkıp yada yay oraya sıkışıyor. Ankarada bir kardeşimiz de aynı sıkıntı var

FouL
17.Şubat.2016, 01:58
Anahtarın girdiği yerde metal küçük bilyeler var şifreli onlardan bazılarının yayı bozulduğunda anahtar dönmüyor. Yada içinde o şifreli yerinden çıkıp yada yay oraya sıkışıyor. Ankarada bir kardeşimiz de aynı sıkıntı var

Bu tip durumlarda komple değişmesi gerekiyor dimi tamir olma şansı yok mu?

2_rock
17.Şubat.2016, 03:23
Bu tip durumlarda komple değişmesi gerekiyor dimi tamir olma şansı yok mu?

Abi daytonalar da genelde görülen bir sorun galiba çok fazla kişide var .genelde komple değişiyor. Başka bir yönteM varsa ben bilmiyorum

MErtugrulK
17.Şubat.2016, 03:29
Ortada duruyor acemiyim ancak o kadar da acemi değilim :)
Sabah yola çıkarken sıkıntı yoktu, yolda titredim diye mi oldu nedendir, bilemedim. Gündüz gözüyle kurcalarım yine, olmazsa açık bırakırım artık ne yapayım :)

Bypale
17.Şubat.2016, 08:24
Ortada duruyor acemiyim ancak o kadar da acemi değilim :)
Sabah yola çıkarken sıkıntı yoktu, yolda titredim diye mi oldu nedendir, bilemedim. Gündüz gözüyle kurcalarım yine, olmazsa açık bırakırım artık ne yapayım :)

İçine pas sökücü yağlayıcı sprey sık. Oksitten pastan dönmüyo olabilir.8)

CELİL
17.Şubat.2016, 12:51
Anahtar yatağının içine bol Wd 40 sık sonra anahtarı içine takıp ince ufak hareketlerle sağa sola çok kere ufak ufak oynatarak dene içindeki sistem yerini yakarsa anahtar döner normale gelir 8)

2_rock
17.Şubat.2016, 13:13
O zaman bizim ekipteki arkadaşa basalım wd yı))))) bide öle deneyelim

ereneren
17.Şubat.2016, 13:15
O zaman bizim ekipteki arkadaşa basalım wd yı))))) bide öle deneyelim

mustafanınkinde o hareket eden yerin yaylar gitmiş ama deneriz kardeşim aynı kontak değilmi bizimkilere niye olmuyo gerci ben herzaman kontağa falan direksiyon kilidine wd yi bol bol sıkıyom

2_rock
17.Şubat.2016, 13:17
mustafanınkinde o hareket eden yerin yaylar gitmiş ama deneriz kardeşim aynı kontak değilmi bizimkilere niye olmuyo gerci ben herzaman kontağa falan direksiyon kilidine wd yi bol bol sıkıyom

Kısmet işi bu Eren belki paslanmistir baya yaptıysa. Bizde öle bisi olmadığı için

MErtugrulK
17.Şubat.2016, 19:02
Anahtarın ittiği küçük pimler var sanırım kontakta, bir tanesi kırılmış ya da yamulmuş, tam göremedim. İğne ucuyla halletmeye çalışacağım.

2_rock
17.Şubat.2016, 19:36
Anahtarın ittiği küçük pimler var sanırım kontakta, bir tanesi kırılmış ya da yamulmuş, tam göremedim. İğne ucuyla halletmeye çalışacağım.

Kardeşim çok zorlama onlar şifreli diyeceğim ama zaten çalışmıyor. Ustanın bize dediğine göre değişmesi gerekiyormuş yada başka bir yere gizli kontak 8)