PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte Motosikletlere Biraz Saygı..



MehmetCanSevgic
17.Şubat.2016, 23:05
Bildiğiniz gibi değil dostlar, değil.. Biz motosiklet sevdalıları trafikte hergün neler çekiyoruz bildiğiniz gibi değil.

Ülkemizde motosiklet kullanıcılarına inanılmaz bir ön yargı var. Bunda malesef bazı motosiklet kullanıcılarının da etkisi var ama mevzu trafikte insane saygı duymamktan geliyor. Evet malesef ehliyetsiz, kasksız, 3-4 kişi zar zor binmiş şekilde, tehlikeli hareketler yaparak giden bazı ergen gençlerimiz var motosikletle. Bunu havalı birşey sanıyorlar doğru. Ama buna cesaret bulmalarının sebebi de sizsiniz! Sözüm meclisten dışarı tabi ama yine de bazıları üzerine alınmalı. Trafikte kurallara uymaktan zaten bahsetmiyorum. Yetmezmiş gibi bir de tehlikeli sollamalar, gereksiz hız yapmalar vs. Bunlar yazıldıkça yazılır. Yani trafikte kızdığınız o motosiklet kullanıcılarından az değilsiniz. Ha yok yok, ben de onları savunmuyorum tabiki. Sadece biraz daha saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum.

Aslında herkes bir gün motosiklet ile trafikte vakit geçirse bütün hepsi çözülecek. Çünkü bir gününü trafkte motosiklet ile geçirse o kişi, tali yoldan nasılsa motosiklet geliyo diyerek önüne atlayıveren arabaya kızacak. Kırmızı ışıkta iki aracın arasında can vermemek için araya girince küfür yiyecek. Karşı taraf hatalıysa ve hakkını savunursa dayak yiyecek. Önüne kıracaklar, sıkıştıracaklar, taciz edecekler.. Ama o bunları yapanlardan biri olduğunu hatırlamayacak!

İşte bu yüzden motosiklet kullanıcıları yaşlanmıyor, motosiklet kullananlar uzun yaşıyor, motosiklet kullananlar Alzheimer olmuyor gibi şeyleri duyuyorsunuz. Çünkü özellikle Türkiye’de motosiklet kullanıcısı olmak SAT komandosu olmak gibi birşey. Sürekli tetiktesiniz ve canınız tehlikede. Dünyanın birçok yerinde motosiklet ve bisiklet kültürü çok iyi oturmuş durumda olmasına rağmen ülkemizde maalesef değil ama bu bizi sevdamızdan yine de vazgeçirmiyor. Çünkü bu tutku başka tutku.

Tek istediğimiz biz bu güzel motorlarımızı sürüp keyifli yolculuklar yaparken, nasıl sizlere saygı duyuyorsak trafikte, sizden de aynısını istiyoruz. Nacizane yaşadıklarımı anlatıp içimi döktüm dostlar. Saygıyla, sevgiyle, ülkemizde de insanların birbirine, trafikte de motorlara saygı duyması dileğiyle..

UğurOrhon
17.Şubat.2016, 23:23
Herkesin derdini dile getirmişsin kardeşim. Umarım gün gelir motorsiklet kullanıcıları olarak trafikte daha rahat ve güvenli sürüş yapabiliriz.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi