PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletler için hız limitinin arabadan daha düşük olması saçmalığı

Ufuk_
18.February.2016, 02:33
Bu hız limitlerini belirleyenler trafikte motosikletler en sağ kenardan gider deyip motosikletleri şeritteki boşluklarından dizlerinin dibinden sollayıp geçen öküzlerle aynı kişiler olabilirmi acaba.Daha önce bu hız limitleriyle ilgili herhangi bi şikayet imza toplama falan yapıldımı bilmiyorum eğer yapılmadıysa olumlu sonuç çıkacağını zannetmiyorum ama en azından bişeyler denenebilir.

selmankaya
18.February.2016, 02:39
Çok haklısın kardeşim, motosikleti araçtan saymıyolar bu ülkede:soru?

CELİL
18.February.2016, 02:48
Ufuk aynen katılıyorum yakın zamanda şehir dışı sayılabilecek yerde radara girmişim 90 km hıza 190 tl ceza yedim ve ödedim malesef :twisted:

nickziki
18.February.2016, 11:31
Birinin bi motora binmişliği olsa böyle olmazdı herhalde.
Aslında Change.org'da bişeyler düzenleyebiliriz. Hem adımız duyulur ;)

2_rock
18.February.2016, 15:29
Bence bu insanlarda ego ve kompleksten kaynaklanıyor. Binemediği özendiği şeye ulaşamayan insanlarda bir sınır harbi söz konusu

ckaraca
18.February.2016, 16:09
Bu konudan bende muzdaribim, şeridimden geçince aldığım bütün psikoloji eğitimleri siliniyor kafamdan :(

Hız limitleri - aksi bir tabela yoksa;
Normal yollarda (Gidiş-geliş) : 80km
Bölünmüş yollarda (geliş gidiş şeridin ortasında çift cizgi veya refuj olan yollar) : 90km
Otobanlarda : 100 km
+%10 ama zorlamamak lazım. Tabi bu limitler L3 ler için geçerli.

ckaraca
18.February.2016, 16:16
Bence bu insanlarda ego ve kompleksten kaynaklanıyor. Binemediği özendiği şeye ulaşamayan insanlarda bir sınır harbi söz konusu

Bu konuda haklı olabilirsin. Aslında insanlar trafikte onlar beklerken motorluların sürekli yanlarında geçmesinden rahatsız oluyor. (kurye, paket vs. bu onların işi ve o işe ihtiyaçları var bunu düşünen yok :( ) bunun sonucunda kafada yaratılan ön yargı, bize ve bizim gibilere yansıyor.

Motoru veya bisikleti trafikte kullanmayan hiç kimse, bunun ne kadar riskli aynı zamanda zevkli birşey olduğunu bilemez. :)

Ufuk_
18.February.2016, 16:27
Bu konudan bende muzdaribim, şeridimden geçince aldığım bütün psikoloji eğitimleri siliniyor kafamdan :(

Bölünmüş yollarda (geliş gidiş şeridin ortasında çift cizgi veya refuj olan yollar) : 90km

Normal yollarda arabaya 90 motora 80, otobanda arabaya 120 motora 100 bu hız limitini belirleyen hanzolar kimse onla çok tanışmak istiyorum sebebi neymiş.Devlet motosikletlere 2. sınıf araç muamelesi yaparsa vatandaş neler yapmaz imam osurursa cemaat .... :) Kadın geçen önümde yunus polisi sıkıştırdı adam hanımefendi sağa kırarken aynanıza niye bakmıyosunuz diyo kadın iki tarafıda kontrol edememki dedi ya :) polise bunu yapan bizi tost yapar.

ckaraca
18.February.2016, 16:36
Düşün işte trafikte neleri var :) Biz gene iyiyiz racing kullanıcıları ne yapsın. bizim olayımız keyif zaten :)

2_rock
18.February.2016, 16:58
Düşün işte trafikte neleri var :) Biz gene iyiyiz racing kullanıcıları ne yapsın. bizim olayımız keyif zaten :)

Genelde büyük şehirlerde bu sıkıntı var .taşıtın fazla olmasıyla alakası yok bence çok fazla bilinçsiz zihniyet toplandığı için büyük şehirde bundan kaynaklanıyor bence

Peder
18.February.2016, 19:33
Çare katlanır plakalık 8)

Ufuk_
18.February.2016, 19:44
Çare katlanır plakalık 8)

Sırt desteğinden plakanın önüne kilidi sarkıtıyorum ben :)

2_rock
18.February.2016, 23:59
Normal yollarda arabaya 90 motora 80, otobanda arabaya 120 motora 100 bu hız limitini belirleyen hanzolar kimse onla çok tanışmak istiyorum sebebi neymiş.Devlet motosikletlere 2. sınıf araç muamelesi yaparsa vatandaş neler yapmaz imam osurursa cemaat .... :) Kadın geçen önümde yunus polisi sıkıştırdı adam hanımefendi sağa kırarken aynanıza niye bakmıyosunuz diyo kadın iki tarafıda kontrol edememki dedi ya :) polise bunu yapan bizi tost yapar.

vergide öyle yapmıyorlar ama namuzsuzlar istanbula furara gelirken makıcaz artık nasıl oluyor ))))9

ibrahimyılmaz
19.February.2016, 03:32
Bu kadar mantıksız bi kararin bu ülkede olmasına hiç sasirmadim ilk duyduğumda bende çok sasirmistim daha fazla olması gerekirken daha az inanması gerçekten zor... Ama ama direksiyon sınavlarında sinyal vermediginde geçirim stop ettirdiğinde bırakan bi zihniyet için son derece normal... Onlara gore gitsinde sinyal olmasa da olur gibi bisey..

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ufuk_
19.February.2016, 05:13
Bu kadar mantıksız bi kararin bu ülkede olmasına hiç sasirmadim ilk duyduğumda bende çok sasirmistim daha fazla olması gerekirken daha az inanması gerçekten zor... Ama ama direksiyon sınavlarında sinyal vermediginde geçirim stop ettirdiğinde bırakan bi zihniyet için son derece normal... Onlara gore gitsinde sinyal olmasa da olur gibi bisey..

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısın abi 2 duba arasına tek seferde park etmeye verdikleri önemi trafikte güvenli sürüşe verselerdi bir çok kazanın önüne geçerlerdi

Ali ÜNVERDİ
19.February.2016, 13:20
d) (Ek: RG-11/04/2003-25076) Araç sınıfları
1) L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır.
1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
1.2) L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen üç tekerlekli araçtır.
1.3) L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.
1.4) L4 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetli iki tekerlekli araçtır.
1.5) L5 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen, simetrik olarak yerleştirilmiş üç tekerlekli araçtır.
1.6) L6 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.35 tonu, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, diğer tip içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen dört tekerlekli araçtır.
1.7) L7 Sınıfı: Elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), azami net gücü 15 kW’ı geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.

CELİL
19.February.2016, 13:35
d) (Ek: RG-11/04/2003-25076) Araç sınıfları
1) L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır.
1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
1.2) L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen üç tekerlekli araçtır.
1.3) L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.
1.4) L4 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetli iki tekerlekli araçtır.
1.5) L5 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen, simetrik olarak yerleştirilmiş üç tekerlekli araçtır.
1.6) L6 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.35 tonu, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, diğer tip içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen dört tekerlekli araçtır.
1.7) L7 Sınıfı: Elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), azami net gücü 15 kW’ı geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.
Ben bu listeyi anlamadım liste küçük cc ve elektirkli motor lar listesi değilmi bu :) :) :)

Ali ÜNVERDİ
19.February.2016, 14:36
Karayolları yönetmeliğine göre araç sınıflarının L grubu.Yönetmelikten aldım. (Azami hız 45 km/s
2003 yılında değişmiş yönetmelik maddesi)

Peder
19.February.2016, 16:15
Bu ve benzeri her türlü çözüm kabulümdür kardeşim :::::

ckaraca
19.February.2016, 16:37
Ben bu listeyi anlamadım liste küçük cc ve elektirkli motor lar listesi değilmi bu :) :) :)

Bizimkiler L3 Celil abi :)
Yeni trafik çevre eğitmenliği kursunu yeni bitirdim :)

kurt
20.February.2016, 16:49
en çokda (sağdan git diyenlere sinir oluyorum):x
daha bugün en soldan 100 km 'le gidiyorum önüm dolu arkadan gelen hanzo selektör yapıyor:x

2_rock
20.February.2016, 18:45
Şimdi şehir içi ve şehirler arası yollarda tam olarak kaç km hızla sinirimizi var motosiklet sürücüsü olarak

UfoGörenMasumÖğrenci
20.February.2016, 18:51
Abi ben sınırı bilmiyorumda. Emniyet şeridi bize açık. kullanabiliyoruz diye biliyorum. En kötü zor durumda ordan bas git :)

2_rock
20.February.2016, 19:15
Cezada plakaya gelsin basıp geçsinler

CELİL
20.February.2016, 20:20
Şimdi şehir içi ve şehirler arası yollarda tam olarak kaç km hızla sinirimizi var motosiklet sürücüsü olarak

Aşağıda yazılmıştı 8)

Ufuk_
20.February.2016, 20:26
Abi ben sınırı bilmiyorumda. Emniyet şeridi bize açık. kullanabiliyoruz diye biliyorum. En kötü zor durumda ordan bas git :)

2 ay önce emniyet şeridinden gittiğim için eve ceza geldi.Bu cezayı yazan polis amcayla karşılaşıp sunları soylemek isterdim sabah saati full ekipman giyinmişim okula gidiyorum trafik felç araçlar 3 şeritli çevre yokunda her zaman olduğu gibi dur kalk yaparak ilerliyolar bende daha güvenli olduğu için. Emniyet şeridinden gidiyorum ordan gitmesem aralardan gidicem daha riskli.Eminimki kendini şöyle savunucak emniyet şeridi ambulans,itfayiye için falan. İyide biz arabalar gibi değiliz ki bizim emniyet şeridini terketmemiz 1 2 saniyemizi alıyo. Trafiği rahatlatmak için insaları motosiklet sürmeye yönlendireceğinize trafikte motosikletli avlamak doğrumu.Bu haksız cezaların önünü alamadığım için plakam o günden beri kapalı daha da açmayı düşünmüyorum!

2_rock
20.February.2016, 20:41
Ankarada emniyet şeridi bile yok

ганник
26.February.2016, 17:47
2 ay önce emniyet şeridinden gittiğim için eve ceza geldi.Bu cezayı yazan polis amcayla karşılaşıp sunları soylemek isterdim sabah saati full ekipman giyinmişim okula gidiyorum trafik felç araçlar 3 şeritli çevre yokunda her zaman olduğu gibi dur kalk yaparak ilerliyolar bende daha güvenli olduğu için. Emniyet şeridinden gidiyorum ordan gitmesem aralardan gidicem daha riskli.Eminimki kendini şöyle savunucak emniyet şeridi ambulans,itfayiye için falan. İyide biz arabalar gibi değiliz ki bizim emniyet şeridini terketmemiz 1 2 saniyemizi alıyo. Trafiği rahatlatmak için insaları motosiklet sürmeye yönlendireceğinize trafikte motosikletli avlamak doğrumu.Bu haksız cezaların önünü alamadığım için plakam o günden beri kapalı daha da açmayı düşünmüyorum!

KArdesim emniyet şeridine girersen ceza kacınılmaz. Cunku tüm araclara yasaktır. Lütfen paketciler yüzünden oluşan izlenimi hep beraber silelim. Trafik kurallaarına ozellikle uyalim.

ганник
26.February.2016, 17:50
Şehir içinde aksi belirtilmedikce tüm araclara motorsiklet dahil aynı

Otomobil (M1), (M1G),50

Minibüs (M2),50

Otobüs (M2-M3),50

Kamyonet (N1), (N1G),50

Panelvan (N1) 50

Kamyon (N2-N3),50

Çekici (N2-N3),50

Motosiklet (L3),50

Motosiklet (L4, L5, L7),50

Motorlu Bisiklet (L1, L2, L6),30

ганник
26.February.2016, 17:53

Emniyet şeridi herkese yasaktır. Adı üzerinde emniyet şeridi. Gözü açık adam şeridi değil. :))

Bahadır
26.February.2016, 18:16
Emniyet şeridi herkese yasaktır. Adı üzerinde emniyet şeridi. Gözü açık adam şeridi değil. :))

Ankaradan bunları söylemek kolay tabi :cheesy:

2_rock
26.February.2016, 18:26
Emniyet şehidimiz olsunda o zaman düşünürüz Ümit abi

Ufuk_
26.February.2016, 20:00
KArdesim emniyet şeridine girersen ceza kacınılmaz. Cunku tüm araclara yasaktır. Lütfen paketciler yüzünden oluşan izlenimi hep beraber silelim. Trafik kurallaarına ozellikle uyalim.

O trafiği bi görsen abi o zaman aralardan gitmek zorundayım artık kapıyı açana mı denk gelirim aynaya bakmadan sapana mı denk gelirim.Her sabah emniyet şeridinden gitmemin sebebi kendi emniyetim.Daha önce çok başıma geldi ambulansı cok uzaktan görüyorum yada duyuyorum ambulansı etkilemeden yada hızını düşürmeden hemen sağ şeride geciyorum.Ekipmansız tuvalete gitmem ve butun kurallara uyarım ama bu konuda haklı olduğumu düşünüyorum.

ганник
01.March.2016, 11:35
Ankaradan bunları söylemek kolay tabi :cheesy:

Haklisiniz. Ancak sizlerde eminim hem araba hem motor kullanıyorsunuzdur. Ve biliyorsunuzdur -kompleksleri harici kufur edenler hariç - motorculara ne gözle baktıklarına. :((

2_rock
01.March.2016, 13:15
Haklisiniz. Ancak sizlerde eminim hem araba hem motor kullanıyorsunuzdur. Ve biliyorsunuzdur -kompleksleri harici kufur edenler hariç - motorculara ne gözle baktıklarına. :((

Dün yolda deniz diye bir arkadaşla tanıştık Cbf ı var ankaraya son 170 km birlikte geldik.1 allahının kulu ne bir sorun çıkardı etti hele ki İstanbulda arabalar ve diğer taşıtlar motorlara çok alışmış ben pek sıkıntı yaşamadım belkide denk geldi.ankaraya girdik Ümit koy tarafından gidiyoruz kokunun teki deniz arkadaşımızın üstüne bir kırdı az daha 2 araba arasında sıkısıkışıp kalıyordu. İlk ışıklarda deniz arabanın önüne park etti ve başladı adam haklıymış gibi laf anlatmaya. Neyseki pek sıkıntı çıkmadan yola devam ettik.dakka 1 gol 1

Peder
01.March.2016, 14:32

Sonuna kadar bu görüşüne katılıyorum dostum 8)