Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask Seçimi
DarkMacros
09.March.2016, 16:19
Merhaba;
2. el daytona bulana kadar kasklara da bir yandan bakayım diye düşündüm. Shark Raw kaskı tam benlik dedim.:Rockn Roll:2. el kask buldum 2 ayrı yerde. Fakat fiyatları 0'a yakın. 2. el kask almanın ne gibi sakıncaları olabilir? Burada kullanan arkadaşlar var ise tecrübelerini de benimle paylaşırsa sevinirim.8)
-Kaskların kullanım süresi 4 yıldır. Eğer süresini doldurdu ise düşme-çarpma anında korumaz. üreticide garanti vermez.
-Küçük bir darbe alsa bile kılcal çatlaklar olabilir, düşme-çarpma anında sıkıntılı durumlar olabilir.
Güvenliğine önem veriyorsan eğer ;
Kullanılmamış ve içinde bulunduğumuz yılda üretilmiş kask almanı tavsiye ederim.8)
tbaylan
09.March.2016, 16:29
Tamamen tercih meselesi olmakla birlikte şahsi görüşüm ikinci el bira, ikinci el sigara, ikinci el iç çamaşırı olmayacağı gibi kask da olmamalı. İlk etapta hijyen bakımından düşünürsek zaten sınıfta kalıyor. Tanımadığınız bir insanın kafasından çıkmış bir kaskı takıyorsunuz.
İkinci olarak kaskların dış kabukları çok incedir ve kırılması için ince olarak dizayn edilmiştir. Dışında bir darbe olmayabilir yada varsa bile mikroskobik ortamda görünecek şekilde olabilir. Bu da güvenlik zafiyetidir. İçindeki köpük ise dış kabuk çatladığında/kırıldığında köpük şişerek kafatasını koruyacaktır.
Shark Raw kullanan arkadaşlar var. Ferhat Bastem, yanılmıyorsam Berke Hür Ercan da kullanıyor. Benim tercihim her zaman güvenlikten yana. Full Face, vizörsüz bir kask olmalı. Nolan N64 serisini kullanıyorum. Gayet memnunum. Şu sıralar Shark Skwal modeli çok ilgimi çekiyor. Özellikle gece sürüşlerinde kaskın ön ve arka yüzeylerinde led aydınlatmaları var. Ona da bir bakabilirsin Önder8)
Edit: Türker'le aynı şeyi söyleyip farklı dilleri kullanmışız. Türker'in söyleyeceğine ek olarak her kaskın da kullanım ömrü 4 yıl olmayabiliyor. Buna da dikkat et. Tabiri caizse çoğu çakal firmalar kasklarda ciddi indirimlere gidiyor. Sebebi de kaskın önceki yıllardan kalma olması.
umut.
09.March.2016, 16:29
0 almanda fayda var. Neticede kaskın ve ekipmanların koruyacağı şey senin hayatın. Sağlamlından tam emin olduğun ekipmanla yola çıkman sana güven vereceği gibi sürüş keyfini de arttıracaktır.
Peder
09.March.2016, 17:30
Ek olarak kask sıfır olsa dahi kargo yöntemiyle almamanı tavsiye ederim. Kargoyla eline ulaşana kadar atılıp fırlatılıyor oradan oraya. Bu esnada içindeki koruyucu darbe emici özellikli köpük işlevsel kayıplara uğruyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk_
09.March.2016, 18:42
Merhaba;
2. el daytona bulana kadar kasklara da bir yandan bakayım diye düşündüm. Shark Raw kaskı tam benlik dedim.:Rockn Roll:2. el kask buldum 2 ayrı yerde. Fakat fiyatları 0'a yakın. 2. el kask almanın ne gibi sakıncaları olabilir? Burada kullanan arkadaşlar var ise tecrübelerini de benimle paylaşırsa sevinirim.8)
Bana sorarsan 2.el kask alma.Daha önce darbe aldıysa iç kabukta çatlak olabilir.Darbe almamıssa bile alma kask bu kafamıza takıyoruz.Kazak ikinci eli daha ucuz diye magazadan almak yerine sahibendenden 2.el mi alıyosun abi 😄
DarkMacros
09.March.2016, 18:58
Teşekkürler arkadaşlar :) 2. el almamaya karar verdim. :)
Crixus
09.March.2016, 19:16
"2 el kaska hayırr" sloganlarıyla dolmuş bura ama doğru. 0 al kafan rahat olsun hem mecazen hem gerçekten 😆
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erdincc
09.March.2016, 20:29
2. el sigara 2.el alkol 2.el ic camasiri iyiymisss :)
bu arada gercekten saglam kask almani tavsiye ederim ikinci el kasktan guven gelmez sen biraz daha uygun kasklara bak bence ama sifirrr al derim kardesim
e.erbaş
09.March.2016, 21:51
Tamamen tercih meselesi olmakla birlikte şahsi görüşüm ikinci el bira, ikinci el sigara, ikinci el iç çamaşırı olmayacağı gibi kask da olmamalı. İlk etapta hijyen bakımından düşünürsek zaten sınıfta kalıyor. Tanımadığınız bir insanın kafasından çıkmış bir kaskı takıyorsunuz.
İkinci olarak kaskların dış kabukları çok incedir ve kırılması için ince olarak dizayn edilmiştir. Dışında bir darbe olmayabilir yada varsa bile mikroskobik ortamda görünecek şekilde olabilir. Bu da güvenlik zafiyetidir. İçindeki köpük ise dış kabuk çatladığında/kırıldığında köpük şişerek kafatasını koruyacaktır.
Shark Raw kullanan arkadaşlar var. Ferhat Bastem, yanılmıyorsam Berke Hür Ercan da kullanıyor. Benim tercihim her zaman güvenlikten yana. Full Face, vizörsüz bir kask olmalı. Nolan N64 serisini kullanıyorum. Gayet memnunum. Şu sıralar Shark Skwal modeli çok ilgimi çekiyor. Özellikle gece sürüşlerinde kaskın ön ve arka yüzeylerinde led aydınlatmaları var. Ona da bir bakabilirsin Önder8)
Edit: Türker'le aynı şeyi söyleyip farklı dilleri kullanmışız. Türker'in söyleyeceğine ek olarak her kaskın da kullanım ömrü 4 yıl olmayabiliyor. Buna da dikkat et. Tabiri caizse çoğu çakal firmalar kasklarda ciddi indirimlere gidiyor. Sebebi de kaskın önceki yıllardan kalma olması. Vallahi ilk başlığı okuduğumda kafamda oluşan cümleleri aktarmışsın.Harfiyen katılıyorum 8)
berkehrercan
09.March.2016, 22:02
Shark Raw iyi memnunum ben.Benim Daytona satılık bu arada http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-acil-custom-chopper-regal-raptor-daytona-army-215732880/detay/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.