Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü problemi
efecan0095
10.March.2016, 00:31
Öncelikle merhaba grupta yeniyim ehliyetimi yeni aldım 3 gün öncede regal raptor dd 350 e2 bobber motosiklet aldım. Aldığım abi cumartesi sıfır akü taktırdığını söyledi pazartesi motoru aldım antalyadan çıktım muğlaya doğru fethiyede mola verdim malum bobber yorucu sele rahatsız biraz motoru çalıştırmaya çalıştım marş almıyordu acemi olduğum için vurdurmak falanda aklıma gelmedi çekici çağırdım ustaya gmtürdük akü bitik dedi dolum bile yapılmadı yeni bir akü taktırdım 3 gün sonra yani bugün okuldan çıktığımda yine aynı sorun oldu takviye yaptık sanayiye götürdük usta akü ölü dolum bile yapılmıyor dedi ve forumda bu konuda sorunla karşılaşanlar olduğunu gördüm sizler motordan anlıyan abikerim olarak bir yol göstere bilirmisiniz ne yapmam gerekir okuduğum kadarıyla aynı şey tekrar başıma gelecek
Raptorrider forumlarina Hoşgeldiniz.. İlk öncelikle yeni üye arkadaşlarimizi daha yakından tanımak isteriz.. Tanışma bölümünde kendinizi tanitirsaniz.. Kimin ile sohbet ettiğimizi bilmek isteriz..
Soru ve sorunlariniza en doğru cevapları alacağınız adrestesiniz..
Motorun elektriksel aksaminda.. far, alarm, ses sistemi gibi akü ile alakali harici bağlantılar mevcut mu? Bir çok sebebi olabilir..
efecan0095
10.March.2016, 01:11
İyi akşamlar abi aranıza yeni katılan bi kardeşinizim tanışma bölümünde kendimi tanıtacağım. Abi alarm ses sistemi yok kendi orjinal farı var
2_rock
10.March.2016, 02:03
Akü şarj etmiyor olabilir.ama yeni akü olsa .şarja takınca harici arası lazım bence ya üstada bir sıkıntı var yada konjektor veya şarj dinamo olabilir sorun onlara bir baktır yoksa akü bitse bile şarj olması lazım
CELİL
10.March.2016, 02:21
Merhaba Efecan bence önce iyi bir usta bulman lazım sıfır akü 3- 5 günde bozulması mümkün değil öncelikle motor şarj ediyormu onu ölçü aletinle kontrol etmek gerek şarj'da sorun yoksa özellikle far açık kullanıyorsan farın ampulünü kontrol edin 35 watt tan yüksek ampul takılmışsa veya sis lambası alarm müzik calar vesaire ekstra takılı bir şey varsa aküden yer aküyü bitirir bunlardan değilse elektirik aksamındaki bir parça kaçak yapıyor olabilir tesisatı tarayıp kontrol etmek lazım tabi bu işlemler için başta dediğim gibi iyi bir usta bulman lazım kolay gelsin
nickziki
10.March.2016, 11:28
Bir de çok basit gibi gelebilir ama yeni alan ve Regal'e alışık olmayanlar anahtar mantığını diğerleri ile karıştırabiliyorlar. Üç kademeli bizim kontak ve ortada olduğu zaman akımı kesiyor. Zaten orada kilitlenir anahtarla bir tek. Motoru stop ettikten sonra anahtarı ortada bırakmak gerek. Aksi takdirde stoplar ve gündüz farı yanık kalır. Dediğim gibi basit ama yabancı olanların atlayabileceği bir durum.
Mustafa Gözgen
10.March.2016, 11:39
Benzer bir problem bende de vardi akuden oldugunu dusunmustum ama usta koltugun altindaki elektrik aksamindan bi yeri duzeltti simdi sıkıntı yok bence elektrik aksamına iyi baktır
2_rock
10.March.2016, 13:33
Yada vitesi 1 de bırakırsan hiç bir şekilde marş basmaz onuda soyliyim. Debriyajı sıkman lazım
efecan0095
10.March.2016, 13:49
Ustayla konuştum motor 1-2 gün kalcak bakacakmış muğlanın en iyi motosiklet ustasıymıs tanıstıgım herkes öyle dedi ve bugün aklıma geldi akşamları farı yaktığımda göstergenin ısığı yanın sönüyordu oradaki bir şaseden olabilirmi diye düşünüp ustamada söyledim kontrol edeceğini söyledi burdan gelişmeleri yazacağım
efecan0095
10.March.2016, 13:51
Hocam motor konusunda acemiyim motoru sürekli boştamı bırakmam gerekır motor ve koldaki elektrik aksamını kapstan düğmeyi her sürüşden sonra kapalımı bırakmam gerekir
2_rock
10.March.2016, 20:58
Motor 1. Viteste duruyorsa park halinde marş basmaz çalışmıyor zannedebilirsin.kapatırsan iyi olur o biraz alışkanlık meselesi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.