Orijinalini görmek için tıklayınız : Lithium ion akü
grolof
20.March.2016, 12:51
Motosikletimdeki elektrik kaçağını bir türlü bulamayınca sonunda akü çıkışına Celil başkanın önerisine uyarak anahtar bağladım.Bakalım problem ortadan kalkacakmı.
Anahtar almak için ustaya gittiğimde lithium ion aküyü bana önerdi ve 5 sene ömrünün olduğunu söyledi.Bende parçacıya gidip akünün resmini çektim.Kalabalık olduğundan bilgi alamadım.
Akü hakikaten çok hafif fiatını bana 220 lira olur dedi.İnternette baktığımda 300 liraya satılıyor.
Sorum şu,Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla devamlı yada fazla şarjın bu aküye zararı olduğu ve patlama ihtimali olduğu yönünde.
Kısacası bu akü hakkında fikir ve tecrübelerinizi almak istiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-103-101-ktm-freeride-250-350-lithium-ion-aku-280708898/detay
Resmi yüklemek zor gelince bu linki verdim,Aynı akü ayni resim.:)
Bahadır
20.March.2016, 13:07
Abi motosikletlerde kullanıldığına pek tanık olmadım.Ama hastanede tıbbi cihazlarda kullanıyoruz.Onlar da tedbir amaçlı sürekli şarja takılı.Hiç patladığını görmedim duymadım8)
Fiyatı da çok pahalı geldi bana 8):)
grolof
20.March.2016, 14:24
Abi motosikletlerde kullanıldığına pek tanık olmadım.Ama hastanede tıbbi cihazlarda kullanıyoruz.Onlar da tedbir amaçlı sürekli şarja takılı.Hiç patladığını görmedim duymadım8)
Haklısın biraz pahalı ama eğer 5 sene dayanacaksa ve eğer mesela 1 aylık bir bekleme sonunda marş basacaksa 220 lira veririm.
Bende lion bataryalı vidalama makinası var 6 ay kullanmasam bile şarjı boşalmıyor.
Ben bu akü probleminden dolayı çok sıkıntı çektim.Acele bir yere gitmem gerekiyor kontağı açınca marş basmıyor,motorun bulunduğu yerde zeminden biraz düşük ve vurdurmak için kendimi zorlarken sağkolumda kas yırtılması oldu 8-10 ayda zor düzeldi.
Sonra şarj adaptörü aldım ama beklemek gerekiyor.
İnşallah aküye anahtar taktıktan sonra bu sıkıntıları yaşamıyacağım.
Bahadır
20.March.2016, 16:31
Haklısın biraz pahalı ama eğer 5 sene dayanacaksa ve eğer mesela 1 aylık bir bekleme sonunda marş basacaksa 220 lira veririm.
Bende lion bataryalı vidalama makinası var 6 ay kullanmasam bile şarjı boşalmıyor.
Ben bu akü probleminden dolayı çok sıkıntı çektim.Acele bir yere gitmem gerekiyor kontağı açınca marş basmıyor,motorun bulunduğu yerde zeminden biraz düşük ve vurdurmak için kendimi zorlarken sağkolumda kas yırtılması oldu 8-10 ayda zor düzeldi.
Sonra şarj adaptörü aldım ama beklemek gerekiyor.
İnşallah aküye anahtar taktıktan sonra bu sıkıntıları yaşamıyacağım.
Pahalı derken fiyatının yüksek olmasını kastetmedim abi.Ederinin üstünde demek istedim.Kendi üstünde doluluk oranını gösterdiği için de pahalı olabilir tabi.Göstergesiz olanları daha ucuza temin edebilirsin diye düşünüyorum abi8):)
grolof
20.March.2016, 18:07
Doluluk oranını gösterdiğini farketmemiştim.Sen yazınca gördüm.Belki kullanan arkadaşlar vardır diye sormak istedim.
grolof
20.March.2016, 18:33
http://s21.postimg.org/fr3jhvaib/DSC_0001.jpg (http://postimg.org/image/fr3jhvaib/)
Foruma resim koymanın kolay olduğunu farkedince çektiğim resmi koydum.Ambalajında motosiklet resimleri var ama kalabalıktan kaç amper olduğunu soramadım.Bir dahaki gidişimde soracağım.
2_rock
20.March.2016, 18:43
Abi galiba 9 amper olması lazım diye biliyorum önceden kullandığım bir aküye benziyor ama markasını hatırlamıyorum
penguennoktanet
20.March.2016, 18:49
Sorum şu,Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla devamlı yada fazla şarjın bu aküye zararı olduğu ve patlama ihtimali olduğu yönünde.
Abi lithium-ion akülerin fazla şarj olması durumunda patlama gibi bir durumu var. Bu doğru. Zaten televizyonlarda vs "sarj cep telefonu patlattı" diye haberler görüp/okuyorsunuzdur.
Ama iyi üretilmiş bir lithium-ion akü patlamaz. Zira bu akülerin üstünde akünün fazla ısıması durumunda şarj işlemini kesecek devreler/mekanizmalar vardır.
Patlayanlar, 3 kuruş ucuza mal edeceğim diye maliyetten kaçan çin üretimleridir.
Skyrich piller ile ilgili internette bir araştırma yaptım hızlıca. Kullananlar genel olarak memlun. Adamın biri Yamaha R1'i için kullanmış. Orjinal akü 1 sene gitmişti, bu ise 2.5 yıl gitti diyor. 2.5 yıl sonunda da bir kaza sonucu pert olmuş.
Diğer bir kullanıcı ise redbull yarışlarında kullanmış. "normal akünün 3 katı fiyatı var ama hem hafif hemde 6 dakikalık şartda pil %90 şarj oluyor" demiş.
Kullananlar memlun gibi. Aman ha uzak durun diyen biri ile karşılaşmadım :)
grolof
20.March.2016, 18:52
Abi galiba 9 amper olması lazım diye biliyorum önceden kullandığım bir aküye benziyor ama markasını hatırlamıyorum
Normalde 9 amper olmalı ama lithium akülerde daha düşük amperlede aynı performansı alabiliyorsun diye bir yerde okumuştum.Yarın ilk işim amperini öğrenmek olacak:)
grolof
20.March.2016, 18:56
Abi lithium-ion akülerin fazla şarj olması durumunda patlama gibi bir durumu var. Bu doğru. Zaten televizyonlarda vs "sarj cep telefonu patlattı" diye haberler görüp/okuyorsunuzdur.
Ama iyi üretilmiş bir lithium-ion akü patlamaz. Zira bu akülerin üstünde akünün fazla ısıması durumunda şarj işlemini kesecek devreler/mekanizmalar vardır.
Patlayanlar, 3 kuruş ucuza mal edeceğim diye maliyetten kaçan çin üretimleridir.
Skyrich piller ile ilgili internette bir araştırma yaptım hızlıca. Kullananlar genel olarak memlun. Adamın biri Yamaha R1'i için kullanmış. Orjinal akü 1 sene gitmişti, bu ise 2.5 yıl gitti diyor. 2.5 yıl sonunda da bir kaza sonucu pert olmuş.
Diğer bir kullanıcı ise redbull yarışlarında kullanmış. "normal akünün 3 katı fiyatı var ama hem hafif hemde 6 dakikalık şartda pil %90 şarj oluyor" demiş.
Kullananlar memlun gibi. Aman ha uzak durun diyen biri ile karşılaşmadım :)
Bendeki şarj cihazı ile şarl ederken dolduğunda devreyi kestiğini gördüm ama eğer böyle bir durum söz konusu ise motosikletde böyle bir durum sözkonusu değil sanıyorum ,o zaman ufak ihtimalde olsa bence sakat bir durum olur.
Düşünsene 100 km süratle giderken apış aramızdan pantolonun tutuştuğunu.:cheesy:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.