Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin kokusu, çiğ benzin kokusu, gaz yememe
BLUEBORAN
26.March.2016, 23:45
Merhaba ehliyeti cebime koyana kadar, Macitim ile akşamları sokak aralarında apartman etrafında turluyorum. Bu akşamda çıktık, güzel güzel giderken çekişten düşmeye, gaz yememeye başladı. durdum benzin musluğunu kontrol ettim. normaldi. yedek depoya aldım yine aynı. eski haline getirdim ama motor yine gaz yemiyor. zar zor yakında tamirci vardı. oraya götürdüm. baktı etti. bu arada motor rolantide iken stop ediyor. zorla çalıştırıyoruz. tam gaz veriyoruz, egzostan pat pat ses ve siyah duman geliyor. abi dedi çiğ benzin atıyor. bir problem var dedi. anladık dedim problem var da problem ne? şimdi işim var sen yarın gel dedi. yarın gideceğm bakacağız. sizce ne olabilir?
benim bazı teorilerim var. Buji ve ateşleme olabilir mi? Karbüratörde pislik olabilir mi? :soru?:soru?
2_rock
26.March.2016, 23:51
Teorilerin doğru abi buji den veya karbüratör den olabilir karbüratör u temizlet ve hava karbüratör ayarı yaptırmayı unutma bujiler de tabiki devam ederse başka problem aramak lazım
Bypale
26.March.2016, 23:58
Büyük ihtimalle ilk akla gelen bujidendir. Tam yakmayıp silindir üzerinde patlama olmadan karışım egsozdan dışarı yanmamış çiğ olarak atılıyodur. Duman ve parlama sesi bundandır. Bujiyi kendin bile değilebilirsin. Bi dene abi değiş bak. 10 tl civarı tanesi. İşçilik ücreti cebinde kalır. Baktın aynı sorun dewam ediyo. Ozaman ustaya göster. 8)
Abi benzin var dimi depoda :)
2_rock
27.March.2016, 00:04
o kadarda değil benzin vardır heralde :cheesy::cheesy::cheesy:
BLUEBORAN
27.March.2016, 00:12
Teorilerin doğru abi buji den veya karbüratör den olabilir karbüratör u temizlet ve hava karbüratör ayarı yaptırmayı unutma bujiler de tabiki devam ederse başka problem aramak lazım
Aldora ben de öyle düşünüyorum. Bu arada motoru çalıştırmak için marşa bas bas. aküyü de zayıflattık. yarın bi de akü şarja bağlanacak.
BLUEBORAN
27.March.2016, 00:12
o kadarda değil benzin vardır heralde :cheesy::cheesy::cheesy:
benzin var. bu arada aman deponuzdaki benzine iyi bakın.
2_rock
27.March.2016, 00:13
benzin var. bu arada aman deponuzdaki benzine iyi bakın.
abi motoru aldıktan sonra bi bakıma soktun mu komple ? yoksa direk binmeye başladın mı ?
BLUEBORAN
27.March.2016, 00:33
abi motoru aldıktan sonra bi bakıma soktun mu komple ? yoksa direk binmeye başladın mı ?
Yok be Aldora. Adam Mersin'den Adana'ya bindi. geldi. şu an 6423 km de. 6000 km de iken bakım yaptırmış. ilk akşam da direkt gezdim dolaştım. ikinci gün de gezdim. üçüncü günün sabahı benzin aktı. dördüncü günün akşamı da bu iş oldu işte. Anlamadım bende. Ama eğer art niyetli bir iş var ise bu satış işinde ne diyeyim Allah ıslah etsin. Ama ikinci gün sabahı babam alıp bugün gittiğim tamirciye götürmüş bak bakalım var mı bi şeyi diye sormuş. Tamirci adam, bakmış, binmiş temiz demiş.
2_rock
27.March.2016, 15:08
Abi demekki senin alette nazlı çıktı. Allah kolaylık versin. İnşallah tekrarı olmaz
eNkaZw
27.March.2016, 15:19
Geçmiş olsun abi umarım motorda ciddi bi problem yoktur. benim motorda da var biraz çiğ benzin atma. Çok fazla değil ama yinede koku geliyor. Durumu bizlerle de paylaşıp bizlere de bi güzergah saglayabilirsen minnettar oluruz.
Bypale
27.March.2016, 15:31
Yok be Aldora. Adam Mersin'den Adana'ya bindi. geldi. şu an 6423 km de. 6000 km de iken bakım yaptırmış. ilk akşam da direkt gezdim dolaştım. ikinci gün de gezdim. üçüncü günün sabahı benzin aktı. dördüncü günün akşamı da bu iş oldu işte. Anlamadım bende. Ama eğer art niyetli bir iş var ise bu satış işinde ne diyeyim Allah ıslah etsin. Ama ikinci gün sabahı babam alıp bugün gittiğim tamirciye götürmüş bak bakalım var mı bi şeyi diye sormuş. Tamirci adam, bakmış, binmiş temiz demiş.
Abi benzin boşaldı ve depodada pislik filtreye yada karbüratöre inmiş olabilir.karbüratörün altında motorun sol kısmına bakan ikitane tahliye vidası var. Benzin musluğunu kapa. Kabüratöre giren hortumu çıkar. Tahliye vidalarını sök. İçindeki benzin aksın ordan kısa süreli hava tut yada bi pipetle ordan hava üfle karbüratöre. Sonra herşeyi geri tak. Dene bnce. Bujileride kontrol et bu arada. Jikleyide kontrol et abi. Açık kalmasın. Resimde ok işaretli ayar vidaları. Kolay gelsin.
http://s27.postimg.org/9z4r9kau7/2016_03_27_14_25_14.jpg (http://postimg.org/image/9z4r9kau7/)
BLUEBORAN
27.March.2016, 16:17
Abi demekki senin alette nazlı çıktı. Allah kolaylık versin. İnşallah tekrarı olmaz
İnşallah Aldora nazlı değilmiş motor tamamen benim acemiliğim. Dün akşamki problem benzin musluğunun konumlarını yanlış biliyormuşum. Kurcalarken bir de motoru boğmuşum. bujiler ıslanmış. Haliyle ateşleme de yapmıyor. Usta ilk önce aküyü şarja bağladı, bujileri kontrol etti problem yok, ateşleme yapıyor. sonrasında bir iki turladı. Abi tamam dedi. Yalnız git dedi benzin al. Motorla gittim benzini de aldım. Sonrasında 6,3 km de öyle turladım. şu an için sıkıntı yok. Ehliyeti cebime koymak için sabırsızlanıyorum.
BLUEBORAN
27.March.2016, 16:19
Abi benzin boşaldı ve depodada pislik filtreye yada karbüratöre inmiş olabilir.karbüratörün altında motorun sol kısmına bakan ikitane tahliye vidası var. Benzin musluğunu kapa. Kabüratöre giren hortumu çıkar. Tahliye vidalarını sök. İçindeki benzin aksın ordan kısa süreli hava tut yada bi pipetle ordan hava üfle karbüratöre. Sonra herşeyi geri tak. Dene bnce. Bujileride kontrol et bu arada. Jikleyide kontrol et abi. Açık kalmasın. Resimde ok işaretli ayar vidaları. Kolay gelsin.
http://s27.postimg.org/9z4r9kau7/2016_03_27_14_25_14.jpg (http://postimg.org/image/9z4r9kau7/)
Uğur kardeş sağolasın emek harcamışsın. Ama dediğin gibi benzin gelmiyormuş. Musluğun konumunu bilememekten. Usta yarım saat harcamadı. Sadece akünün şarjı uzun sürdü. Eyvallah sağolasın.
BLUEBORAN
27.March.2016, 16:32
Geçmiş olsun abi umarım motorda ciddi bi problem yoktur. benim mtorda da var biraz çiğ benzin atma. Çok fazla değil ama yinede koku geliyor. Durumu bizlerle de paylaşıp bizlere de bi güzergah saglayabilirsen minnettar oluruz.
Eyvallah. Sorun tamamen benin acemiliğim. Benzin musluğunun konumunu yanlış bilmekten. Ben açık sandığım zaman aslında kapalıymış. Bir de motor stop edince çalıştırmak için zorlayınca akü boşaldı işte. motor boğulunca sanırım bujiler ıslandı. Ustaya peki dün akşam neden çiğ benzin yakıyor dedin diye sordum. Motoru çalıştırmak için sürekli gaz verdik. zorla da olsa çalışınca benzin kokusu geldi ya ondan öyle söyledim dedi. Şu an için bir sıkıntı yok. Sadece benzin ışığı yandığı zaman en kısa sürede benzin almak gerek. artık tecrübe ettim.
Bypale
27.March.2016, 17:19
Sorun çözüldü. Gözün aydın. Yinede bu bilgiler aklında olsun abi.8)
2_rock
27.March.2016, 17:28
Abi o zaman geçmis olsun )))))))
BLUEBORAN
27.March.2016, 23:50
Sorun çözüldü. Gözün aydın. Yinede bu bilgiler aklında olsun abi.8)
Ugur kardesim tesekkurler. Aklima yazdim..
BLUEBORAN
27.March.2016, 23:51
Abi o zaman geçmiyor olsun )))))))
Valla boyle boyle ogreniyoruz iste. İsin garibi benzin muslugunun konumlarini onceki sahibi ogretmisti. O da yanlis biliyormus demekki.
2_rock
27.March.2016, 23:52
Koray abi vallahi senden sonra ankarada olayın boyutu degisti iddiaya girdi millet ben alıyorum alırım alıcam bak göre buluşmaya Pet şişeye benzinle gelcem falan )))))
BLUEBORAN
28.March.2016, 00:00
Koray abi vallahi senden sonra ankarada olayın boyutu degisti iddiaya girdi millet ben alıyorum alırım alıcam bak göre buluşmaya Pet şişeye benzinle gelcem falan )))))
Aldora kardesim, Ankarayi bilemem ama Adana icin alirim diye iddaya girme kaybedebilirsin. Gerci bugun benim usta "olur mu abi ben ne zaman istesem veriyolar" dedi. Sustum.:utangaç:
2_rock
28.March.2016, 00:24
Abi ben girmedim başıma geldi birkere ki tamam ne zamandı yıllar önce vermemislerdi. Ama bizim Eren ya ben hep alıyorum hemen veriyorlar olurmu öyle şey ben hatta buluşmaya gelirken alırım görürsünüz falan şekil yaptı yok alamazsın dedikçe göstermem size falan gaza geldi .bakalım alırsa susup kalcaz bizde
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.