Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazı kesince gelen pat pat sesi
DarkMacros
28.March.2016, 17:43
Merhabalar.
Motorun egzozunu satan arkadaş yaptırdı. Gaz verdikten sonra gazı kapatınca yavaşlayıncaya kadar egzozdan sürekli pat pat pat pat diye ses geliyor. Yavaşlayınca kesiliyor. Gaz verirken de sıkıntı yok.
Acaba ayarsızlıktan mı kaynaklanıyor?
Rednexi
28.March.2016, 17:51
bendede var ve düşündüğüm viteste yavaşlarken bazen benzini tam yakamıyor çiğ atıyor o patlıyor olabilir :) orj egzoz varsa mısır patlağı gibi gelir :D ben bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum arabama bile egzoz yaptırdığımda kompresor yaparken o sesi alırım motordada alıyorum şuan
tbaylan
28.March.2016, 18:03
Önder açık egzozlarda bu sorun mümkündür. Hemen her motorda bunu yapıyor. Patlama sesi arka arkaya gelen ve azalan şekilde ise sorun yok normal8) Fakat bir anda yüksek sesle tek patlama yapıyorsa jikle açıktır veyahut buji ile ilgili olabilir8)
Edit: Egzozlarda bence bu bir sorun değildir:::::
DarkMacros
28.March.2016, 18:06
Önder açık egzozlarda bu sorun mümkündür. Hemen her motorda bunu yapıyor. Patlama sesi arka arkaya gelen ve azalan şekilde ise sorun yok normal8) Fakat bir anda yüksek sesle tek patlama yapıyorsa jikle açıktır veyahut buji ile ilgili olabilir8)
Giderek azalan şekilde oluyor. Demekki sorun yok :)
2_rock
28.March.2016, 18:16
Ben mesela seviyorum patlama sesini heleki yokuşta inerken belli bir devirde içiyorsa motor patlıyor bildigin zevk alıyorum
Peder
28.March.2016, 18:58
O sese hayran olanlar var benim gibi. Hele bide tünel gibi yankı yapan yerlerde çıkınca deymeyin keyfime..
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2_rock
28.March.2016, 22:30
O sese hayran olanlar var benim gibi. Hele bide tünel gibi yankı yapan yerlerde çıkınca deymeyin keyfime..
Hakanın içinde bir chopper ruhu varmışta haberimiz yok :cheesy:
Peder
28.March.2016, 22:34
Hakanın içinde bir chopper ruhu varmışta haberimiz yok :cheesy:
Ruhu var parası yok :D
e.erbaş
28.March.2016, 22:53
Egzoslarla oynanmamışsa makina kompresöre binince patırdama yapıyorsa;
subap ayarın gevşek olabilir.karbüratör hava+yakıt karışımı ayarsız ya da senkronu bozuk olabilir.
ereneren
28.March.2016, 23:50
Merhabalar.
Motorun egzozunu satan arkadaş yaptırdı. Gaz verdikten sonra gazı kapatınca yavaşlayıncaya kadar egzozdan sürekli pat pat pat pat diye ses geliyor. Yavaşlayınca kesiliyor. Gaz verirken de sıkıntı yok.
Acaba ayarsızlıktan mı kaynaklanıyor?
egzoz acıldıktan sonra hava ayarı düzgün yapılmazsa patlama oluyo öyle iyi bi hava ayarı yaparlarsa düzelir
UfoGörenMasumÖğrenci
29.March.2016, 00:13
valla abi benım egzoz da 2 delik var kompresore salıyorum yokus asagı patır da patır. gayet hosuma gıdıyor :) Ayarını falan bılmem abilerim arkadaslarım bu konuda daha bilgililer. Şahsen hosuma gittiğinden umursamadım. :) :Rockn Roll:
AMZ35
01.April.2016, 19:28
egzoz acıldıktan sonra hava ayarı düzgün yapılmazsa patlama oluyo öyle iyi bi hava ayarı yaparlarsa düzelir
Soyledigine gore acik egzozlu bi motorun hava ayari yapilirsa patlama kesilir. Yani acik egzozda dahi patlama olmasi sorundur. Ben bunu anladim. Dogru mudur?
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.