PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites küçültme hakkında bir sorum olacak...!

ubasaroglu
01.April.2016, 15:23
Merhaba arkadaşlar.
Hepiniz benden daha tecrübeli olduğunuz için size bir soru sormak istiyorum.

Vites küçülteceğim zaman şöyle yapıyorum;
Motor frenini beklemiyorum ve devriyajı cekıyorum motor kendini salıyor tabiki hafif fren yapıyorum kendini saldığı için ve vites düşürürkende hafif gaz vererek vitesi düşürmeye başlıyorum.
Burada herhangi bir yanlışım varmı ? Ve; boşta gitmesinin herhanhi bir zararı varmıdır acaba ?

Şimdiden çok teşekkürler.

Peder
01.April.2016, 16:02
Bildiğim kadarıyla yöntem doğru. Şahsen bende aynı şekilde vites düşürüyorum. Yanlışımız varsa düzeltin lütfen

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rednexi
01.April.2016, 16:09
aynı şekilde gaz vererek düşürüyorum vitesi boştan direk düşürmek debriyajda aşınma yapabilir diye düşünüyorum,ve böyle rahat oluyor gaz vermeden atınca silkeleniyor gibi

2_rock
01.April.2016, 16:41
Teorik olarak doğru ama bunu birde pratikte görüp söylemek lazım 😀

ubasaroglu
01.April.2016, 17:28
:) sizler bize yol gösterin işte :)

eNkaZw
02.April.2016, 03:36
hızı düşür yeter kompresör devreye yine girsin ama motor nispeten daha düşük devirdeyken girsin. yani tüm yükü frenlere de, kompresöre de bindirmemek lazım. herşeyde olduğu gibi bunda da dengeli olmak iyidir zannımca . boşta gitmesinin bi zararı yoktur. Tek sakıncası acilen durmak yada yavaşlamak gerekirse motor freni imdadımıza hızır gibi yetişeceği için boşta çok fazla gitmemeye özen gösterelim. Malum her yer trafik canavarı dolu

ubasaroglu
02.April.2016, 11:14
hızı düşür yeter kompresör devreye yine girsin ama motor nispeten daha düşük devirdeyken girsin. yani tüm yükü frenlere de, kompresöre de bindirmemek lazım. herşeyde olduğu gibi bunda da dengeli olmak iyidir zannımca . boşta gitmesinin bi zararı yoktur. Tek sakıncası acilen durmak yada yavaşlamak gerekirse motor freni imdadımıza hızır gibi yetişeceği için boşta çok fazla gitmemeye özen gösterelim. Malum her yer trafik canavarı dolu

Çok teşekkür ederim sağolun.