PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3.viteste gelen ses

AMZ35
01.April.2016, 22:01
Merhabalar,
Hallettigim diger problemlerin ardindan simdi de zincir cikti basima. Sorun su; vites attirmak icin yeterli devire geldiginde ucuncu vitese geciriyorum ( bir ve ikinin ardindan tabii ) ve zincir resmen bir yere vuruyormuscasina takir tukur ses yapmaya basliyor. Diger viteslerde cok cok cok az ve nadir oluyor bu durum. Ustelik ucuncu viteste gelen ses motora sabah ilk bindigim zamanlar olmuyor. Ilerleyen zamanlarda tesekkul ediyor allahsiz.
Sorunun zincirde oldugunu motorcum soyledi zira sanzimandan olsa bosa aldigimda ses yapmaya devam edermis. Motorcum zinciri ve dislileri degistir hallolur dedi. Sizce sorun ne olabilir ve yaz gelene kadar idare etmesi icin en az masraf edecek sekilde neler tatbik edilebilir?
Saygilar.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eNkaZw
02.April.2016, 03:23
Sorun zincirde olsa diğer viteslerde de sıkıntı çıkarır gibi geldi bana. konuya dair bilgi ve tecrübem yok ama mantıken öyle olmalı sanırım. yani neticede her viteste aynı zinciri kullanıyoruz :) sadece 3. viteste sapıtıyorsa o zaman bence şanzumanın 3. vitese tekabul eden sisteminde bi sıkıntı vardır. :soru?

AMZ35
02.April.2016, 11:44
Ben de oyle dusunuyordum da benim tamirci oyle olmadigini soyledi. Ola da bilir tabi. Ama bilen birileri ya da yasayan birileri el atarsa bi an once yolda kalmadan halledeyim 😄

2_rock
02.April.2016, 12:19
Eğer gazı bırakınca zincir Sakara sukara ses yaparsa zinciri gerdir ve öyle bir bak ona rağmen yaparsa zaten zincir kesin değişecek dişli için bakmak lazım bilemiyorum

AMZ35
02.April.2016, 20:19
Eğer gazı bırakınca zincir Sakara sukara ses yaparsa zinciri gerdir ve öyle bir bak ona rağmen yaparsa zaten zincir kesin değişecek dişli için bakmak lazım bilemiyorum
Zincirin gerginligi normal hocam

CELİL
02.April.2016, 21:10
Merhaba Arda arkadaşların dediği gibi zincirde sorun olsa tüm viteslerde ses yapması gerekir ama canlı görmeden dinlemeden net bir şey söylemek zor bence farklı bir ustaya'da kontrol ettir durumdan emin ol ona göre işlem yaptır kolay gelsin 8)

2_rock
03.April.2016, 03:42
Ben bu gün zinciri gerdirdim 1-w tık sevmesini yok mesela 😊

AMZ35
03.April.2016, 13:27
Farkli ustaya gostereyim dediginiz gibi en iyisi