PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun yola cikicam deneyimi olan yardimci olabilirmi

Psycho
04.April.2016, 17:18
Arkadaslar izmirde motor buldum giderken otobusle gidicem donuste motoru alip gelicm
Guzargah olarak izmir-bandirma oradan feribotla yeni kapi yapmayi dusunuyorum
Motoru alirsam eger orada bakimini yaptirip oyle gelicm ve size birkac sorum olucak
1. İzmir-bandirma oradan feribotmu yapiyim yoksa bursa uzerinden hiz feribot kullanmadanmi geliyim
2. Motor 350 cc ortalama kac km hizla geliyim bide kmde kac kurus yakar
3. Motoru kac kmde bir veya kac saatte bir dinlendiriyim
Aklima gelmeyen baya soru var yardimci olursanz sevinirim her konuda

2_rock
04.April.2016, 17:41
Metehan merhaba eğer imkanın varsa geze geze git derim ama tabiki tercih meselesi. Tek kişi gideceğini varsayarak.güzel ve kirli bir rota çizerek eğlenerek eğlenerek gidebilirsin. Uzun yol olduğu için tahmini 18-19 kuruş falan yakacak benim 350 lik o civarda yakıyor. Benim kendi fikrim ben gezerek gitmeyi tercih ederdim. Feribot için bilgi veren çıkacaktır benim bir bilgim yok o konu hakkında. Şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle demekten başka da bir şey kalmamış 😊

Psycho
04.April.2016, 18:05
Aldora ilgin icin tesekkurler gezerek gitmeyi bende dusundum ama motor dayanirmi bide yol beni yorarmi korkum o hatta biraz izin alip hemen hemen yol ustundeki butun yerlere ugramayi dusunuyorum zaten onun icin her konuda yardim istedim :)

Bahadır
04.April.2016, 19:15
100-110 km hızla istediğin kadar yol gidebilirsin.Zaten 100-150 km de bir kendin için mola vericeksin.O zaman motor da dinlenmiş olur.8)
Feribot konusunu ben de bilmiyorum :)

UfoGörenMasumÖğrenci
04.April.2016, 19:56
Kardesım belın agrıdıkca dur :) Agrısı gecmeden bınme :) bi çay iç bi sigara yak :)

alibaba07
04.April.2016, 20:16
Öncelikle hayırlı olsun. Geze geze eğlenerek sür motorunu. Ama şunu unutma hava sıcak bile olsa motor yolculuğu soğuk olur. Sıkı giyin. Yanına içlik al.

ereneren
04.April.2016, 20:18
metehan bin motoruna cık yola cok bişey düşünme fazla yakmaz uzun yolda 100 120 arası alet zorlanmaz gidersin güzel güzel sen kendin yoruldukca dinlen bi kenarda benzinlikte nere olursa fark etmez keyfine bak :)

2_rock
04.April.2016, 21:26
Vallahi ben motora binmek için vakit bulamıyorum bütün boş vakitleriM de motor üstündeyim böyle bir fırsatım olsa asla kaçırmazdim bu bildiğin nimet herkese nasip olmaz bence geze geze git

Psycho
04.April.2016, 22:31
Hahah dediginizi yapicam hepinize tesekkurler ☺☺

CELİL
04.April.2016, 22:38
Metehan İzmir sorumlumuz Tuğrul'la görüştüm şuan yolda istanbul'dan izmir'e motorla gidiyor yarın sana ulaşır yardımcı olur 8)

2_rock
04.April.2016, 23:45
Tuğrul candır kendisi ile tanışınca zaten anlayacaksın sana gerekli bilgi ve yardımı verecektir.yola çıkmadan haber ver bol bol foto çekilmesine unutma .çok egleneceksin

Psycho
05.April.2016, 01:00
Tuğrul candır kendisi ile tanışınca zaten anlayacaksın sana gerekli bilgi ve yardımı verecektir.yola çıkmadan haber ver bol bol foto çekilmesine unutma .çok egleneceksin

Sagolsun celil abi numarami vermis aradi cok ilgilendi cok degerli insanlar insallah yuzyuze tanisma firsatinida buluruz..:)

penguennoktanet
05.April.2016, 01:06
Arkadaslar izmirde motor buldum giderken otobusle gidicem donuste motoru alip gelicm
Guzargah olarak izmir-bandirma oradan feribotla yeni kapi yapmayi dusunuyorum
Motoru alirsam eger orada bakimini yaptirip oyle gelicm ve size birkac sorum olucak
1. İzmir-bandirma oradan feribotmu yapiyim yoksa bursa uzerinden hiz feribot kullanmadanmi geliyim
2. Motor 350 cc ortalama kac km hizla geliyim bide kmde kac kurus yakar
3. Motoru kac kmde bir veya kac saatte bir dinlendiriyim
Aklima gelmeyen baya soru var yardimci olursanz sevinirim her konuda

Öncelikle benim uzun yolum sizinki kadar uzun olmayabilir. Ama Samsun->Ordu arası gün içerisinde gidip geldiğim oluyor :)

1. Yol hakkında bir fikrim yok. Ama hızlı feribot yerine normal feribotu her zaman tercih ederim ben. Deniz ortasında bir çay iyi gidiyor :)

2. Benim spyder 250'lik. 110-120 arası kullanıyorum (daha üstü de yok gerçi). Senin motor içinde bu hızlar ideal olacaktır. Saatte 10km/s daha hızlı gitmek sana fazla bir zaman kazandırmayacaktır. Ben bir depo ile (40-50TL arasında doluyor benim depo) 200-240KM gidiyorum. Senin bir miktar daha fazla olacaktır.

3. Motorlar su soğutmalı olduğu için teorik olarak motoru dinlendirmene gerek yok. Ama kişisel rahatın için 2-2.5 saatte bir (ki bahsettiğim hızlarda sürersen deponda bu sürede boşalacaktır) mola vermen iyi olacaktır.

Kolay gelsin.

erhan_
05.April.2016, 01:39
Güzergahla ilgili bilgim yok ancak geçtiğimiz yaz 150 classic ile 10 günde 2500 km yol yapıp her türlü yola (orijinal lastiklerle kum, çakıl, asfalt, orman yolu vs) girmiş biri olarak endişe etmene gerek olmadığını söyleyebilirim. Sadece molalarda belki yağı ve suyu kontrol edebilirsin yeni alacağın bi motor sonuçta ama bende o dert de yoktu tabi :cheesy: Motordan korkma, kendini dinlendir sadece uyuşma yorgunluk vs hissettiğinde. Genel bi tavsiye olarak da akşam saatlerinde uzun yolda olmamaya çalış, o saatlerde kamyonlar, traktörler gibi büyük araçlar riski çok arttırıyor. Arkadan gelenin seni geç farketmesi ihtimali de cabası. Motorun hayırlı, yolun hep açık olsun 8)

2_rock
06.April.2016, 17:23
Evet son durum nedir yola ne zaman çıkıyorsun gezerek mi gidiyorsun