PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyajdan tıkırtı

Magaya
06.April.2016, 11:59
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle aranıza yeni katıldım cümleten selamun aleykum. Bir aorum olucaktı RR Daytona 250cc motorum var. Stop halinde motoru kaldırırken gaza verip debriyajdan yavaşça elimi çekerken tam kavrama noktasındayken tırrrıkk tıkırt diye bir ses geliyor. Normal yolda giderkrn problem yok fakat kalkışlarda bu sesi sürekli duyuyorum. Arkadaşımın motoruda RR Spyder 250cc onunda kalkişlarina baktim bu tarz problem yaşamiyorum pek fazla. Arada bir ayarlayamafigimdan kendim yapiuorum fakat surekli olmasi canimi sikti isin acikcasi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

centaur
06.April.2016, 13:46
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle aranıza yeni katıldım cümleten selamun aleykum. Bir aorum olucaktı RR Daytona 250cc motorum var. Stop halinde motoru kaldırırken gaza verip debriyajdan yavaşça elimi çekerken tam kavrama noktasındayken tırrrıkk tıkırt diye bir ses geliyor. Normal yolda giderkrn problem yok fakat kalkışlarda bu sesi sürekli duyuyorum. Arkadaşımın motoruda RR Spyder 250cc onunda kalkişlarina baktim bu tarz problem yaşamiyorum pek fazla. Arada bir ayarlayamafigimdan kendim yapiuorum fakat surekli olmasi canimi sikti isin acikcasi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Öncelikle hoşgeldin RR Ailesine.. Tanışma başlığı altında kendini tanıtırsan memnun kalırız. Sonrasında konuya vakıf arkadaşlar muhakkak yardımcı olacaktır.

alibaba07
06.April.2016, 14:19
Debriyaj kapağı eğrilmiş olabilir. Bir ustaya göster bence.

2_rock
06.April.2016, 14:36
Merhabalar aramıza hosgeldiniz. Öncelikle kendinizi tanışma başlığı altında tanıtirsaniz seviniriz.

Helede 1. Viteste kalkışma aynı ses bendede oluyordu usta zinciri geride bende bu ses genelde kesiliyor. Çokta nadir olsa 1
Vitese geçerken şak diye geçiyor. Tam nedenini bende cozemesemde usta bisi olmaz dedi ama benide rahatsız etmiyor değil. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Yoksa en yakın zamanda ustaya sorduğumda yazarım.

Hang
06.April.2016, 16:43
Merhabalar aramıza hosgeldiniz. Öncelikle kendinizi tanışma başlığı altında tanıtirsaniz seviniriz.

Helede 1. Viteste kalkışma aynı ses bendede oluyordu usta zinciri geride bende bu ses genelde kesiliyor. Çokta nadir olsa 1
Vitese geçerken şak diye geçiyor. Tam nedenini bende cozemesemde usta bisi olmaz dedi ama benide rahatsız etmiyor değil. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Yoksa en yakın zamanda ustaya sorduğumda yazarım.
Bende de oluyor aldora o durum sanki direksiyona bişey sürtüyor gibi ufak bi titreşim gibi kalkış yaptıktan sonra kesiliyor... Anlamadım yarın buluşursak bakarız bi olmadı :)

e.erbaş
06.April.2016, 16:43

Vitese geçerken şak diye geçiyor. Tam nedenini bende cozemesemde usta bisi olmaz dedi ama benide rahatsız etmiyor değil. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Yoksa en yakın zamanda ustaya sorduğumda yazarım. Genelde motoru uzun süre çalıştırmadığınızda ilk vitese geçişte sert geçmesi normaldir. Sebebi uzun süre hareket etmeyen balataların yaylarında baskısıyla aralarının yağsız kalmasıdır.İlk çalıştırmada motoru ısıtırken debriyajı sıkıp ufak ufak gaz verin yağlansın. :)

2_rock
06.April.2016, 16:48
Bende de oluyor aldora o durum sanki direksiyona bişey sürtüyor gibi ufak bi titreşim gibi kalkış yaptıktan sonra kesiliyor... Anlamadım yarın buluşursak bakarız bi olmadı :)

Bakalım yarın için buluşma başlığı açıyorum haberin olsun

2_rock
06.April.2016, 16:51
Genelde motoru uzun süre çalıştırmadığınızda ilk vitese geçişte sert geçmesi normaldir. Sebebi uzun süre hareket etmeyen balataların yaylarında baskısıyla aralarının yağsız kalmasıdır.İlk çalıştırmada motoru ısıtırken debriyajı sıkıp ufak ufak gaz verin yağlansın. :)

Ergün teşekkür ederim bilgi için. Yalnız ben çok aktif motor kullanan birisi olduğum için birazda lafa karistirmiyor değil. Asıl konu aslında vitese geçip gaz verdiğinde sandı zincirde boşluk varmışta gazı verince aradaki boşluğu alınmasına dişçiye vurması şak diye ve sonrasında normale dönmesi

Hang
06.April.2016, 17:11
Bakalım yarın için buluşma başlığı açıyorum haberin olsun

Tamamdır aldora görüşmeden gitmek olmaz...geleceğiz dedik geldik...:)

eNkaZw
06.April.2016, 17:30
Hoşgeldin dostum öncelikle seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Aynı sorun bende de var, gazi az verdiğim zaman yapıyor. Kalkışta nispeten daha fazla gaz vererek kalktigimda ses gelmiyor . tabi bu dediğim gazi kokleyerek kalkış yapma manasında değil, ortalamanın bi tık üstünde gazi arttırıp sıkıntısız ilerliyorum :) detaylı bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımız bize yol gösterecektir.

2_rock
06.April.2016, 21:54
150 klasiklerde böyle bir durum söz konusu değil bildiğin japon gibi o kadar güzel ki vitesi debriyajı nede ses yapıyor.

Magaya
19.April.2016, 12:49
Teşekkürler bilgi için 😊

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hang
19.April.2016, 14:17
Ahmet ustaya sordum 10 motordan 5 inde var kafaya takılacak bi durum değil yola devam dedi :D

AMZ35
19.April.2016, 17:56
Bende de deli tikirdi geliyordu 150'lik varken ve sadece birinci viteste yapiyordu. Meger zincir cok gevsemis 😄 umarim senin de sorunun budur

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi