Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka lastiğim çok kayıyor
Elenore
07.April.2016, 23:13
Arkadaşlar 2 hafta önce 0 km rr 250 daytona aldım. 2 haftada yaklaşık 800 km yol yaptım. 2 gün önce yokuş aşağı inerken arka frene asıldım baya bi kaydı motorum. Daha öncesinde de asılıyordum frene fakat kayma yapmıyordu. Yarım saat sonra acayip sinirim bozuldu durdurdum motoru lastiğime baktım üstünde garip bi katman vardı anlam veremedim. İlk kaymaya başladığında çekip baksam lastiğe yağ olup olmadığına emin olacaktım fakat sonradan bakınca tam emin olamadım. Yağdır diyip geçtim. 2 gün sonra tekrar bindim motoruma ve 5-10 km hızlarla giderken bile frene basınca kayma yapıyor. Hani yağ olsa 2 gün geçmiş artık etkisini kaybetmiştir diye düşünüyordum. Lastikler için kötü yorumları okumuştum fakat cidden bu kadar mı kötü bu lastikler? Acayip sinirim bozuldu birazdan motoru yıkamaya götüreceğim yoksa rahat uyuyamam bu gece. Artık yıkadıktan sonra da kayarsa mecburi lastik değişimi.
CELİL
07.April.2016, 23:52
Merhaba Umut lastiklerimiz gerçekten yeri tutmaz özellikle ıslak zemin soğuk asfaltta tutmaz kayar çok dikkat etmek lazım bir de lastikler yeni olduğundan üzerinde fabrikasyon bir katman var o katman yok oluncaya kadar dahada fazla kayıyor birkaç bin km den sonra ve yaz sıcağındaki sıcak asfaltta az daha iyi tutar birde yokuş aşağı inerken motorun tüm ağırlığı öne yüklendiğinden arka lastiğe yük binmez lastiğin yer tutuşu çok çok zayıflar
imkanın varsa bilinen iyi marka lastiklerden takarsan yol tutuşun frenlemen çok iyi olur iyi marka lastiğin ortalama maliyeti 1200 tl ye yakın malesef 8)
Elenore
07.April.2016, 23:54
abi kafama takılan nokta 2 hafta boyunca bu kayma yoktu. bi anda ufacık frende bile kaymaya başladı. bi de psikolojik olarak mı bilmiyorum ama düz giderken arka tekerim hep sağa sola oynuyormuş gibi hissediyorum.
CELİL
07.April.2016, 23:58
abi kafama takılan nokta 2 hafta boyunca bu kayma yoktu. bi anda ufacık frende bile kaymaya başladı. bi de psikolojik olarak mı bilmiyorum ama düz giderken arka tekerim hep sağa sola oynuyormuş gibi hissediyorum.
Umut lastik havalarını bir kontrol et uygun basınçta değilse yol tutuşu etkiler
Arka : 32 Artçı'lı: 34 hava Ön :30 hava en uygunu 8)
Elenore
08.April.2016, 00:00
ilgin için teşekkür ederim abi.
Bypale
08.April.2016, 01:25
Umut kardeşim ufak hızlarda bile frene çok sert basmamana rağmen arka teker kitleyip kayıyorsa fren sistemini servise kontrol ettir derim. Makinan sıfır. Doğal olarakta balatan yeni olduğuni için ilk alışma döneminde sıfır balata zaten zayıf tutar. Kullandıkça disk ve balata birbirlerine alışır. Bu alışma döneminden sonra kitliyorsa teker bilki arka fren merkezin çok sert basıyodur. Fren pedalının orda merkezin içine giren ayarlı bi çubuk vardır. Burdan sertlik ayarı yapabilirsin. Yapamazsanda zaten sıfır makinan servis halleder.8)
2_rock
08.April.2016, 11:32
Geçmiş olsun diyerek başlayalım. Bence hiç uğraşma madem sıfır direk git servise göster ama lastik konusunda malım değişim şart
gerilim79
08.April.2016, 12:39
s.a bendede 250 r var orjinal lastik ler var üzernde sanki buz üzerinde gidiyorum okadar dandikki lastikler bütçeyi düzeltince değiştirmekten başka çare yok herhalde virajlarda nerdeyse durup dönücem okadar nalet lastik hiç tutunmuyor yere ..
eNkaZw
08.April.2016, 16:19
aynen kardeşim bana da öyle geliyor bu aralar. özellikle dikkat ettim güneşli günlerde daha çok oluyor. ışıklarda çok hafif fren yapmama rağmen hatta frene dokunduğumda diyeyim inceden gıcır gıcır lastik kayma sesi geliyo. dediğin gibi son zamanlarda farkı belli olmaya başladı. mevsimsel etkenlerden ötürü mü asfalt bu kadar kaygan bilemiyorum
bronks
08.April.2016, 17:53
Lastiklerimiz inanılmaz derecede kayıyor bu konuda değişimden başka yol yok. Artçın olduğunda ise bu durum ortadan kalkıyor ama her zaman da artçıyla gezemez ya insan :)
Rednexi
08.April.2016, 20:53
valla lastik ısınmadığı sürece manyak kayıyor sabah akşam 2-2 toplamda 4 km yol yapıyorum sabah yokuş cıkıyorum akşam hali ile iniyorum inerken lastik ısınmadığı için çok temkinli iniyorum lastiklerimiz gerçekten berbat(üstünde gelenler)aman dikkat.
AMZ35
09.April.2016, 02:23
valla lastik ısınmadığı sürece manyak kayıyor sabah akşam 2-2 toplamda 4 km yol yapıyorum sabah yokuş cıkıyorum akşam hali ile iniyorum inerken lastik ısınmadığı için çok temkinli iniyorum lastiklerimiz gerçekten berbat(üstünde gelenler)aman dikkat.
Ne kadar yararli olur bilmiyorum ama motorda oturmuyorken asil on frene ve ver gazi. Boylece teker yakar ve bahsi gecen o katmani eritmis olursun. Saglikli bi cozum mu bilmiyorum ama ben yapardim. Cunku yokus asagi inerken bir kez yasadim ve sans eseri olmedim 😊
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben arka lastiği metzeller ön lastiği de pirelli olarak 250 tl ye değiştirdim. Gayet memnunum 100-110 keskin virajlarda, ani frenlemelerde hiç kaymıyor. Gerçekten önceki lastiklere göre çok çok büyük bi farkı olduğunu söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. Bence imkanın varsa hiç durma değiştir derim.
Merhaba,
Orijinal lastikler naylon alaşımlı olduğundan kayma yapıyor ya değiştirmek lazım yada dikkatli kullanmak lazım bendede aynı sıkıntı 19 mayıs kortejinde oldu ve motoru ciyaklattım
10Ur1903
02.June.2016, 12:30
Umut merhaba bencede fren ile alakalı bir durum olabilir kontrol ettirmeni tavsiye ederim
Merhaba,
Orijinal ebatta kauçuk lastik bulan olursa lütfen formda paylaşsın
Belki çoklu alım olursa indirim alabiliriz.
Kerem Mercan
02.June.2016, 12:54
Bence ilk olarak servise frenleri gösterin nasıl olsa garantisi devam ediyor. Ama lastik her türlü almanızı tavsiye ederim ve daima lastik havalarınızı da kontrol etmeniz de fayda var.
Kadir Yıldız
02.June.2016, 14:21
Sıfır motor alırsam ilk iş arka lastikleri değiştirmek olacak çok duydum bu arka lastik kayma olayını sıkıntılı bi durum, geçmiş olsun sorun frendeyse ihmale gelmez Allah korusun.
Merhaba
sıcak havalarda naylon alaşımlı lastikler laçin riskli çünkü
asfalt eriyor ve zemin kayganlasiyor
Tugay Güreşen
02.June.2016, 16:14
Bendede aynı sıkıntı var o yüzden ona göre tatlı tatlı sıkıyorum arka freni ama olurda panik fren sıkarsam o zaman sıkıntı işte bütçe uygun olursa değiştirmeyi düşünüyorum..
FikriTezbasar
02.June.2016, 16:51
Ben sıfır lastik taktım yine de kayıyor. On ile arka freni dengeli kullandığında sorun azalıyor. Frene on ile başlayıp aynı miktarda arkayı sıkarsanız hayvan rahat duruyor
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiracan
20.July.2016, 03:59
Ben arka lastiği metzeller ön lastiği de pirelli olarak 250 tl ye değiştirdim. Gayet memnunum 100-110 keskin virajlarda, ani frenlemelerde hiç kaymıyor. Gerçekten önceki lastiklere göre çok çok büyük bi farkı olduğunu söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. Bence imkanın varsa hiç durma değiştir derim.
Kardeşim fiyat inanılmaz. Nerden aldın lastikleri? Bana da arka lazım. :cheesy:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.